Çıtır Tost Tarifi Çıtır Tost Nasıl Yapılır Tarifi

Çıtır Tost Tarifi 
Malzemeleri: 

  • İki dilim tost ekmeği  
  • İnce dilimlenmiş kaşar peyniri (İsteğe göre sucuk, salam da koyulabilir )
  • Bir tane yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Galeta unu 
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
Süt ve yumurtayı bir kabın içinde iyice çırpın. 
Tost ekmeğine kaşar peynirini koyup diğer ekmeği üzerine kapatın. 
Üçgen dilim elde edecek şekilde ekmekleri çapraz kesin. 
Tavaya sıvı yağ döküp kızdırın.
Ekmekleri önce yumurtalı karışıma daha sonra galeta ununa batırın.
Isınan yağda normal ateşte iki tarafını da kızartın.  

Tavada Pazılı Börek Tarifi Tavada Pazılı Börek Nasıl Yapılır

Tavada Pazılı Börek Tarifi, Tavada Pazılı Börek Nasıl Yapılır, Tavada Pazılı Börek Yapılışı, Kolay Tavada Pazılı Börek Yapmak.

Tavada Pazılı Börek Tarifi
Malzemeleri:

  • 2 tane hazır yufka
  • 2 bağ pazı
  • 3 tane kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kaşık salça
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı
Pazıları yıkayın, doğrayıp haşlayın.
Bir tavada soğanı pembeleşinceye kadar sıvı yağda kavurun.
Salçayı ve pazıyı ilave edip biraz daha kavurun.
Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Yufkanın birini alıp üç parçaya bölün.
Geniş kısımlarına pazıları yerleştirip sıkı sıkı sarın.
Bir ucundan alıp sara sara diğer ucuna kadar gelin.
Tavaya az yağ koyup altı kısık olarak iki tarafı da kızarana kadar pişirin.

Fırında Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi Fırında Tavuk Tarifi

Fırında Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi, Fırında Tavuk Tarifi, fırında tavuk pişirme, tavuk yemekleri, tavuk tarifleri, mis tavuk tarifi.

Fırında Tavuk Tarifi
Malzemeleri:

  • 8 tane istediğiniz tavuk parçaları
  • 4 tane patates
  • 4 tane kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 2-3 su bardağı sıcak su

Yapılışı
Patatesleri soyulup elma dilimi şeklinde doğrayın. 
Fırın tepsisine dilimlenmiş patatesleri ve yıkanan tavuk parçalarını karışık yerleştin. 
Üzerine sıvı yağ gezdirip karıştırın.
200 derecede ısıtılan fırına verip patatesler ve butlar yumuşayana kadar pişirin.
Yaklaşık olarak 35-40 dakika pişirmek yeterli oluyor
Ayrı bir kapta su, salça, pul biber, kimyon ve tuzu karıştırıp çırpın. 
Tepsiyi fırından çıkartıp sosu üzerine gezdirip ve tekrar fırına verin. 
10-15 dakika daha pişirilip servis yapın.