tag:blogger.com,1999:blog-22072792609045499302024-02-17T11:51:36.510+03:00Mis YemekUnknownnoreply@blogger.comBlogger1847125tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-8882235972223153652023-06-21T17:48:00.004+03:002023-06-21T18:01:13.026+03:00Ev Yapımı Kek Tarifi<p><b><span style="font-size: medium;">Ev Yapımı Kek</span></b></p><p><b><span style="font-size: medium;">Malzemeleri:</span></b></p><p></p><ul style="text-align: left;"><li><span style="font-size: medium;">Üç su bardağı un</span></li><li><span style="font-size: medium;">Üç tane yumurta</span></li><li><span style="font-size: medium;">Bir bardak silme yoğurt</span></li><li><span style="font-size: medium;">İki su bardağı silme toz şeker</span></li><li><span style="font-size: medium;">Bir su bardağı sıvı yağ</span></li><li><span style="font-size: medium;">Bir paket kabartma tozu.</span></li><li><span style="font-size: medium;">Bir çay kaşığı karbonat</span></li></ul><p></p><p><b><span style="font-size: medium;">Ev Yapımı Kek Tarifi</span></b></p><p><span style="font-size: medium;">Önce yumurta ve yoğurdu karıştırıp çırpın.</span></p><p><span style="font-size: medium;">İçine toz şekeri ilave ederek iyice çırpın.</span></p><p><span style="font-size: medium;">Daha sonra kabartma tozu ve unu ekleyip çırpın.</span></p><p><span style="font-size: medium;">Varsa mikserle, yoksa kaşıkla iyice çırpın.</span></p><p><span style="font-size: medium;"> Kek kalıbına alarak, önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. </span></p><p><span style="font-size: medium;">Afiyet olsun...</span></p>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-29055276035855568992023-06-21T17:34:00.004+03:002023-06-21T18:00:50.350+03:00Magnolia Tarifi<p><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Magnolia Tarifi</span></p><p><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Malzemeleri</span></p><p></p><ul style="text-align: left;"><li><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Beş su bardağı süt (Bir litre)</span></li><li><span style="font-family: arial; font-size: medium;">İki yemek kaşığı silme un</span></li><li><span style="font-family: arial; font-size: medium;">İki yemek kaşığı silme nişasta</span></li><li><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Bir su bardağı şeker</span></li><li><span style="font-family: arial; font-size: medium;">İki tane yumurtanın sarısı</span></li><li><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Bir paket bebe bisküvisi</span></li><li><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Bir paket süt kreması</span></li><li><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Bir paket vanilya</span></li><li><span style="font-family: arial; font-size: medium;">10 tane çilek</span></li><li><span style="font-family: arial; font-size: medium;">3 tane muz</span></li><li><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Antep fıstığı</span></li></ul><p></p><p><b><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Magnolia Yapılışı</span></b></p><p><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Unu, nişastayı, toz şekerini, yumurtayı ve vanilyayı bir tencereye alın...</span></p><p><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Üzerine sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırın.</span></p><p><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Ocağa alarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.</span></p><p><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Sürekli karıştırarak topaklanmasına engel olun.</span></p><p><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Kaynamaya başlayan muhallebiyi ocaktan alarak soğumaya bırakın.</span></p><p><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Bisküvileri robottan geçirerek ya da elinizle toz haline getirin.</span></p><p><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Soğuyan muhallebiye süt kremasını ekleyerek karıştırın.</span></p><p><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Servis kupalarına koyup yanına çilek, muz, ve Antep fıstığıyla süsleyin</span></p><p><span style="font-family: arial; font-size: medium;">Bisküvi tozunu ekleyenin, üzerine tekrar muhallebi dökün, </span></p><p><span style="font-family: arial; font-size: medium;"> Afiyet olsun...</span></p>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-15888395446516183562023-06-18T15:53:00.003+03:002023-06-18T15:53:51.819+03:00 Soğanlı Biberli Et Kavurma Tarifi<p><b>Soğanlı Biberli Et Kavurma Tarifi</b></p><p><b>Malzemeleri</b></p><p></p><ul style="text-align: left;"><li>1 kilogram kuşbaşı et</li><li>2 tane orta boy soğan</li><li>4 tane yeşil biber</li><li>3 tane kırmızı kapya biber</li><li>4 diş sarımsak</li></ul><b>Damak tadınıza göre ekleyin </b><p></p><p></p><ul style="text-align: left;"><li>Tuz</li><li>Kimyon</li><li>Karabiber</li><li>Pul biber</li><li>Kekik</li></ul><p></p><p><b>Soğanlı Biberli Et Kavurmanın Yapılışı</b></p><p>Etleri doğrayıp, suyunu çekene kadar kavrulurun.</p><p>Soğanı, biberleri halka doğrayarak ete ilave ederek karıştırın.</p><p> Sarımsakları 5-5 parçaya doğrayarak ete ilave edip karıştırın.</p><p>Damak tadınıza göre, istediğiniz kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin.</p><p>Son olarak Ocaktan baharatları da ilave ederek 3- dakika daha karıştırarak pişirin.</p><p>Afiyet olsun...</p>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-28707858208443318782018-03-12T05:16:00.000+03:002018-03-12T05:16:05.046+03:00Hamsili pilav nasıl yapılır tarifi <b>Hamsili pilav nasıl yapılır tarifi </b><br />
<b><br /></b>
<b>Malzemeleri</b><br />
<br />
<ul>
<li>2 su bardağı pirinç</li>
<li>2 soğan</li>
<li>Dereotu</li>
<li>maydanoz</li>
<li>taze soğan</li>
<li>1 çay bardağı kuş üzümü</li>
<li>2 çorba kaşığı tereyağ</li>
<li>Yenibahar</li>
<li>Tarçın</li>
<li>Karabiber</li>
<li>Tuz</li>
<li>1,5 kilo hamsi</li>
</ul>
<br />
<b>Hamsili Pilav Yapılışı</b><br />
Hamsileri temizleyelim.<br />
Yıkayıp kılçıklarını çıkartalım.<br />
Hamsileri derisi dışa gelecek şekilde fırın tepsisine dizelim.<br />
Pirinçleri tencereye koyup tereyağında kavuralım.<br />
Üzerine kuş üzümlerini, doğranan soğanı ve baharatları serpip kavuralım.<br />
Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip kapağı kapatalım.<br />
15 dakika pişirelim.<br />
Yeşillikleri de (dilediğiniz miktarda) kıyalım ve pilavın içine ekleyip karıştıralım.<br />
Hazırladığımız pilavı fırın tepsisine dizdiğimiz hamsilerin üzerine boşaltalım.<br />
Pilavın üzerine de kalan hamsileri dizelim.<br />
Hamsiler derisi dışa bakacak şekilde dizilecek.<br />
Hamsili pilavımızı fırına verelim.<br />
180 derecede 35 dakika pişirelim.<br />
Hamsili pilav piştikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-78226064006312871932016-07-26T13:59:00.004+03:002016-07-26T13:59:41.495+03:00Tuzlu Pasta Tarifi Kolay Tuzlu Pasta Nasıl Yapılır Pratik Tuzlu Pasta Yapılışı Mis Tuzlu Pastalar<div style="text-align: justify;">
<b>Tuzlu Pasta Tarifi, Kolay Tuzlu Pasta Nasıl Yapılır, Pratik Tuzlu Pasta Yapılışı, Mis Tuzlu Pastalar</b></div>
<div style="text-align: justify;">
<b><br /></b></div>
<div style="text-align: justify;">
<b>Tuzlu Pasta Tarifi</b></div>
<div style="text-align: justify;">
<b>Malzemeleri:</b></div>
<div style="text-align: justify;">
Bir çay kaşığı tuz</div>
<div style="text-align: justify;">
Bir çay kaşığı pul biber</div>
<div style="text-align: justify;">
Bir çay bardağı sirke (Elma ya da üzüm sirkesi)</div>
<div style="text-align: justify;">
Bir paket kabarma tozu</div>
<div style="text-align: justify;">
Bir paket margarin yağı</div>
<div style="text-align: justify;">
Yeteri kadar un</div>
<div style="text-align: justify;">
Bir tane yumurta (Üzerine sürmek için sadece yumurta sarısı kullanılacak)</div>
<div style="text-align: justify;">
<br /></div>
<div style="text-align: justify;">
<b>Tuzlu Kurabiye Yapılışı</b></div>
<div style="text-align: justify;">
Tüm malzemeyi karıştırarak kulak memesi kıvamına bir hamur yoğurun.</div>
<div style="text-align: justify;">
İstediğiniz şekli verin.</div>
<div style="text-align: justify;">
Varsa küçük kalıplarla şekillendirin.</div>
<div style="text-align: justify;">
Üzerine yumurta sarısı sürün.</div>
<div style="text-align: justify;">
Önceden 180 derecede ısıtılan fırına verin.</div>
<div style="text-align: justify;">
Üzeri kızarana kadar pişirin.</div>
<div style="text-align: justify;">
<br /></div>
Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-86271309851828234312016-06-01T11:56:00.000+03:002016-06-01T11:56:48.063+03:00krep tarifi oktay usta<b>Krep Tarifi Oktay Usta</b><br />
<b>Malzemeleri:</b><br />
<br />
<ul>
<li>İki tane yumurta</li>
<li>İki su bardağı süt</li>
<li>Yarım su bardağı su</li>
<li>İki yemek kaşığı zeytinyağı</li>
<li>1.5 su bardağı un</li>
<li>Bir tatlı kaşığı tuz</li>
<li>Margarin yağı (tavaya sürmek için)</li>
</ul>
<br />
<b>Krep yapılışı</b><br />
Bir kabın içine yumurta, süt, su ve zeytin yağını koyun.<br />
İyice karıştırın.<br />
Tuzunu ilave edin.<br />
Daha sonra unu azar azar ekleyerek karıştırın.<br />
Un topakları kalmayacak şekilde iyice karıştırın.<br />
Akışkan bir hamur elde edene kadar karıştırın.<br />
Hamur katı olursa biraz su ya da süt ekleyin.<br />
Çok cıvık olursa da un ilave edin.<br />
Krepin yapışmaması için varsa teflon tava kullanın.<br />
Tavaya margarin yağı sürün.<br />
Tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp hızla yayın.<br />
Hamurun tavaya eşit şekilde yayılması için tavayı sağa sola hızla çevirin.<br />
Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzünü çevirerek pişirin.<br />
Krep hamurunuzun tamamını orta ateşte bu şekilde pişirin.<br />
İstediğiniz kahvaltılıklarla birlikte servis yapın.<br />
Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-44614026381594874262016-05-23T16:37:00.005+03:002016-05-23T16:37:56.228+03:00Zencefil günlük ne kadar alınmalı zencefilin dozu ne kadar olmalı<div style="text-align: justify;">
<b><a href="http://misyemek.blogspot.com/">Zencefil günlük ne kadar alınmalı, zencefilin dozu ne kadar olmalı, yetişkinler için zencefilin günlük dozu, çocuklar için zencefilin dozu ne kadar olmalı</a></b></div>
<div style="text-align: justify;">
<b><br /></b></div>
<div style="text-align: justify;">
<b>Zencefil ne kadar alınmalı </b></div>
<div style="text-align: justify;">
Sağlığımız için olmazsa olmazlardan biri olan zencefilin fazla alınması da sağlık sorunlarına neden oluyor. Bütün gıdalarda olduğu gibi zencefilden de fayda etmek için dozunda almak önemlidir. </div>
<div style="text-align: justify;">
<br /></div>
<div style="text-align: justify;">
Yetişin bir insanın günlük alacağı zencefil miktarı 4 gramdan fazla olmamalıdır. Günlük 4 gram zencefil almanız gerekiyorsa, günün farklı saatlerinde 2'şer gram almanız daha sağlıklı olur.</div>
<div style="text-align: justify;">
<br /></div>
<div style="text-align: justify;">
Zayıf olan yetişkin insanların günlük alacakları zencefil miktarını kilolarına oranla düşürmeleri gerekir. Örneğin 45-50 kg ağırlığındaki zayıf bir yetişkinin günlük alacağı zencefil miktarı 2 gramı geçmemelidir.</div>
<div>
<br /></div>
<div style="text-align: justify;">
2 yaşından küçük çocuklara zencefil verilmemelidir.</div>
<div style="text-align: justify;">
<br /></div>
<div style="text-align: justify;">
2 yaşın üzerindeki çocuklara günlük 1 gramdan fazla zencefil verilmemelidir.</div>
<div style="text-align: justify;">
<br /></div>
<div style="text-align: justify;">
Yetişkin bir insan 70 kg olarak kabul edilmektedir. </div>
<div style="text-align: justify;">
<br /></div>
<div style="text-align: justify;">
Not: Sürekli zencefil kullanan kişilerin uzman doktordan bilgi alması uygun olacaktır. </div>
<div style="text-align: justify;">
<br /></div>
Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-48580386850686212502016-05-22T16:23:00.001+03:002016-05-22T16:23:35.880+03:00Ispanaklı börek tarifi ispanaklı börek nasıl yapılır tarifi<b><a href="http://misyemek.blogspot.com/">Ispanaklı börek tarifi, ispanaklı börek nasıl yapılır tarifi</a></b><br />
<br />
<b>Ispanaklı börek tarifi</b><br />
<b>Malzemeleri:</b><br />
<br />
<ul>
<li>Bir kilogram ıspanak</li>
<li>İki tane kuru soğan</li>
<li>100 gram beyaz peynir</li>
<li>Bir çay bardağı sıvı yağı</li>
<li>İki çay bardağı süt</li>
<li>Üç tane hazır yufka</li>
<li>Karabiber</li>
<li>Tuz</li>
</ul>
<br />
<b>Ispanaklı börek yapılışı</b><br />
Ispanakları yıkayıp irice doğrayın.<br />
Soğanı rendeleyip ıspanağa ekleyin.<br />
Peyniri ufalayıp ilave edin.<br />
Süt ve yağı karıştırın.<br />
Yufkaları çırpılan süt ve yağ karışımı ile ıslatın.<br />
Yufkaları istediğiniz şekilde kesin.<br />
Yufkaların içine ıspanaklı harçtan koyup katlayın.<br />
Yağlanmış tepsiye dizin.<br />
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin<br />
<br />
Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-48291504948608605042016-05-22T14:10:00.000+03:002016-05-22T14:10:01.855+03:00Mis ıspanaklı börek yapılışı<b>Mis ıspanaklı börek yapılışı</b><br />
<b>Malzemeleri:</b><br />
<ul>
<li>Dört tane yufka</li>
<li>750 gram ıspanak</li>
<li>Bir tane soğan</li>
<li>Bir su bardağı çam fıstığı</li>
<li>Biraz tereyağı</li>
<li>Karabiber</li>
<li>Bir tatlı kaşığı çörek otu.</li>
<li>Tuz</li>
</ul>
<b>Mis ıspanaklı börek yapılışı</b><br />
Ispanakları yıkayıp temizleyin.<br />
Tencereye biraz su koyup ıspanakları haşlayın.<br />
On dakika haşladıktan sonra ateşten alıp süzün.<br />
Tavaya biraz yağ koyup ince doğranan soğanları kavurun.<br />
İçine çam fıstığını ilave edip karıştırın.<br />
Ispanakları ekleyip kısık ateşte karıştırarak 15 dakika pişirin.<br />
Üzerine tuz ve karabiber serpip karıştırın.<br />
Fırın tepsisini yağlayın.<br />
Bir yufkayı fırın tepsisinin içine yayın.<br />
Yufkanın üzerini yağlayın.<br />
İkinci yufkayı üzerine serin.<br />
Üzerine ıspanaklı karışımı yayın.<br />
Daha sonra çırpılmış üç tane yumurtayı ıspanakların üzerine eşit şekilde yayın.<br />
Üzerine üçüncü yufkayı serip yağlayın.<br />
Daha sonra dördüncü yufkayı serin.<br />
Yufkanın üzerini yağlayıp yumurta sürün.<br />
Üzerine çörek otu serpin.<br />
170 derecede ısıtılan fırında pişirin.<br />
Üzeri kızarıp pişince fırından alın.Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-56980057698173434262016-05-22T13:33:00.000+03:002016-05-22T13:34:23.315+03:00Yufkadan mis ıspanaklı börek tarifi<b>Yufkadan mis ıspanaklı börek tarifi</b><br />
<b>Malzemeleri:</b><br />
<ul>
<li>Altı tane hazır yufka</li>
<li>Bir su bardağı su</li>
<li>Bir çay bardağı sıvı yağı</li>
</ul>
<b>İçi malzemeleri:</b><br />
<ul>
<li>Beş dal taze soğan</li>
<li>Bir kilogram kilo ıspanak</li>
<li>200 gram beyaz peynir</li>
<li>Tuz</li>
<li>Karabiber,</li>
<li>Bir tane yumurta</li>
<li>İki çorba kaşığı yoğurt</li>
</ul>
<b>Yufkadan mis ıspanaklı börek yapılışı</b><br />
Taze soğanı ince ince kıyın.<br />
Ispanakları irice doğrayın.<br />
Soğan ve ıspanakları karıştırın.<br />
Üzerine beyaz peyniri ilave edip karıştırın.<br />
Çırpılmış yumurta ve yoğurdu ilave edip çırpın.<br />
Baharatları ilave edip karıştırın.<br />
Bir tane yufkayı tezgaha açın.<br />
Üzerine su ve sıvı yağ sürerek ıslatın.<br />
Ispanaklı harçtan üzerine serpin.<br />
Üzerine bir yufka daha serip ıslatın.<br />
Yufkaları büzdürüp ortada toplayın.<br />
İkiye bölüp fırın tepsisine dizin.<br />
Diğer yufkalarıda bu şekilde yaparak tepsiye dizin<br />
200 derecedeki fırında 30-40 dakika kadar pişirin.<br />
Üzeri kızarıp pişince fırından alın.<br />
Arada kontrol etmeyi unutmayın.<br />
Biraz dinlendirip keserek sıcak sıcak servis yapın.<br />
<br />Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-22755922140256689702016-05-22T13:04:00.003+03:002016-05-22T13:04:59.789+03:00Yufkadan ıspanaklı börek tarifi mis ıspanaklı börek yapılışı<b><a href="http://misyemek.blogspot.com.tr/search/label/B%C3%B6rekler">Yufkadan ıspanaklı börek tarifi, Mis ıspanaklı börek yapılışı, börek tarifleri, börek malzemeleri yufkadan yapılan börekler</a></b><br />
<br />
<b>Yufkadan ıspanaklı börek tarifi</b><br />
<b>Malzemeleri: </b><br />
<ul>
<li>Üç tane hazır yufka</li>
<li>İki çorba kaşığı yoğurt</li>
<li>Yarım kilo ıspanak (sadece yaprakları, saplarıyla çorba yapabilirsiniz)</li>
<li>Bir çay bardağı süt</li>
<li>Tuz</li>
<li>Karabiber</li>
<li>Kekik</li>
<li>Pul biber</li>
<li>Bir çay bardağı sıvı yağ</li>
</ul>
<b>Yufkadan ıspanaklı börek yapılışı</b><br />
Ispanakları ince ince doğrayın.<br />
Doğranmış ıspanak ve yoğurdu sıcak sütün içine ilave edin.<br />
Ispanakları iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin.<br />
Yoğurdu ilave edip karıştırın.<br />
Baharatı da üzerine ekleyip karıştırın.<br />
Yufkayı masaya açın.<br />
Hazırladığınız karışımı yufkanın üzerine bolca sürün.<br />
Uzun şerit olacak şekilde sıkı bir rulo yapın.<br />
Yağlanmış tepsiye istediğiniz şekilde yerleştirin.<br />
200 derecede ısıtılan fırında 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.<br />
Arada kontrol etmeyi unutmayın.<br />
Sıcak sıcak servis yapın.Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-54438885372748396082016-05-19T16:56:00.001+03:002016-05-19T16:56:39.890+03:00Osmanlı keşkül'ü fukara tarifi<b>Osmanlı keşkül'ü fukara tarifi</b><br />
<b>Malzemeleri:</b><br />
<br />
<ul>
<li>Beş su bardağı süt</li>
<li>Bir su bardağı toz şeker</li>
<li>Yarım su bardağı pirinç unu</li>
<li>Bir su bardağı toz badem</li>
<li>Bir tane yumurtanın sarısı</li>
<li>Bir çorba kaşığı Hindistan cevizi</li>
<li>Bir çorba kaşığı dövülmüş Antep fıstığı</li>
</ul>
<br />
<b>Osmanlı keşkül'ü yapılışı</b><br />
Sütü tencereye koyun.<br />
İçine pirinç unu, toz badem, toz şeker, yumurta sarısı ve Hindistan cevizini ekleyin.<br />
Güzelce karıştırın.<br />
Tencereyi kısık ateşe koyup sürekli karıştırın.<br />
Kaynayıp üzeri göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin.<br />
Daha sonra iri delikli bir kevgirden geçirin. <br />
Pişen ve kevgirden geçirilen tatlıyı kaselere bölün.<br />
Soğuduktan sonra üzerine Antep fıstığı serperek servis yapın.<br />
<br />
Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-2967726291529714022016-05-16T22:19:00.001+03:002016-05-16T22:19:25.725+03:00Mantar sote tarifi kolay mantar sote yapımı pratik mantar sote nasıl aypılır<b><span style="color: #e69138;">Mantar sote tarifi, Mis mantar sote yapılışı, tarifi kolay mantar sote yapımı, pratik mantar sote nasıl yapılır</span></b><br />
<b><br /></b>
<b>Mantar sote tarifi</b><br />
<b>Malzemeleri: </b><br />
<br />
<ul>
<li>Yarım kilo mantar</li>
<li>İki tane kuru soğan</li>
<li>Yarım kahve fincanı zeytinyağı</li>
<li>Bir çay kaşığı kekik</li>
<li>Dört tane yeşil sivri biber</li>
<li>İki tane olgun domates</li>
<li>Kırmızı biber </li>
<li>Tuz</li>
</ul>
<br />
<b>Mantar sote yapılışı</b><br />
Mantarları yıkayıp ikiye bölün.<br />
Mantarları iki su bardağı suda 20 dakika haşlayıp suyunu süzün.<br />
Zeytinyağını tencereye koyup kızdırın.<br />
Soğanları doğrayıp zeytinyağında soteleyin.<br />
Mantarları, tuzu, kekiği ve kırmızı biberi ilave edin.<br />
Mantarları 15 dakika pişirin.<br />
Daha sonra doğranmış domates ve sivri biberleri ekleyin.<br />
Karıştırıp 2-3 dakika daha pişirip ateşten alın.<br />
Sıcak sıcak servis yapın.Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-2395353554686850862016-05-13T13:47:00.000+03:002016-05-13T13:47:04.421+03:00Ezogelin çorbası tarifi mis ezogelin çorbası nasıl yapılır <b><span style="color: #e69138;">Ezogelin çorbası tarifi, mis ezogelin çorbası nasıl yapılır </span></b><br />
<b><span style="color: #e69138;"><br /></span></b>
<b>Ezogelin çorbası tarifi</b><br />
<b>Malzemeleri</b>: <br />
<br />
<ul>
<li>Altı su bardağı kemik suyu (kemik suyu yoksa sadece su)</li>
<li>Yarım kilogram kırmızı mercimek</li>
<li>Bir cay fincanı pirinç</li>
<li>İki çorba kaşığı salça</li>
<li>İki tane kuru soğan</li>
<li>İki çorba kaşığı un</li>
<li>İki çorba kaşığı yağ</li>
<li>Pulbiber</li>
<li>Kuru nane</li>
<li>Tuz</li>
</ul>
<br />
<b>Ezogelin çorbası yapılışı</b><br />
Tencerede iki çorba kaşığı yağı eritin.<br />
İki tane kuru soğanı ince ince doğrayın.<br />
Soğanları yağda soteleyin.<br />
İki çorba kaşığı unu ilave edip hafifçe pembeleşene kadar karıştırın.<br />
Altı su bardağı suyu veya kemik suyunu karıştırarak ekleyin.<br />
Kaynayana kadar karıştırın.<br />
Kırmızı mercimek ve pirinci ilave edin.<br />
Bir kaşık salçayı sulandırıp ilave edin.<br />
Tuzu ekleyin.<br />
Daha sonra kaynamaya bırakın.<br />
Pirinçler iyice pişip dağılana kadar kaynatın.<br />
Damak zevkinize göre üzerine kuru nane ya da pul biber serpin.<br />
Ezogelin çorbası servise hazır.<br />
Afiyet olsun.Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-53685540872437607532016-05-12T22:41:00.001+03:002016-05-12T22:41:37.784+03:00Kalburabastı nasıl yapılır tarifi mis malburabastı nasıl yapılır tarifi<div style="text-align: justify;">
<b><span style="color: #b45f06;">Kalburabastı nasıl yapılır tarifi, mis malburabastı nasıl yapılır tarifi</span></b></div>
<div style="text-align: justify;">
<b><br /></b></div>
<div style="text-align: justify;">
<b>Kalburabastı nasıl yapılır tarifi </b></div>
<div style="text-align: justify;">
<b>Malzemeleri:</b></div>
<div style="text-align: justify;">
<b>Hamuru İçin malzemeler:</b></div>
<br />
<ul>
<li style="text-align: justify;">Bir paket (250 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı </li>
<li style="text-align: justify;">Bir tane yumurta</li>
<li style="text-align: justify;">Bir yemek kaşığı yoğurt</li>
<li style="text-align: justify;">İki yemek kaşığı zeytinyağı</li>
<li style="text-align: justify;">Bir tane limon kabuğunun rendesi</li>
<li style="text-align: justify;">Bir paket kabartma tozu</li>
<li style="text-align: justify;">Bir paket vanilya</li>
<li style="text-align: justify;">Beş su bardağı un</li>
<li style="text-align: justify;">Ceviz içi</li>
</ul>
<br />
<div style="text-align: justify;">
<b>Şerbeti İçin malzemeler:</b></div>
<br />
<ul>
<li style="text-align: justify;">Üç su bardağı tozşeker</li>
<li style="text-align: justify;">Üç su bardağı su</li>
<li style="text-align: justify;">Üç damla limon suyu</li>
</ul>
<br />
<div style="text-align: justify;">
<b>Kalburabastı yapılışı</b></div>
<div style="text-align: justify;">
<b>Şerbetini hazırlamak için;</b></div>
<div style="text-align: justify;">
Tencereye toz şekeri ve suyu koyup karıştırın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Ateşe koyup 5 dakika kaynatın.</div>
<div style="text-align: justify;">
İçine limon suyunu ilave edin.</div>
<div style="text-align: justify;">
Beş dakika daha kaynatın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.</div>
<div style="text-align: justify;">
<br /></div>
<div style="text-align: justify;">
<b>Hamurunu hazırlamak için;</b></div>
<div style="text-align: justify;">
Yoğurma kabına yumurta, tereyağı ve yoğurdu koyup karıştırın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Zeytin yağı, limon rendesi, vanilya ve ceviz içini ilave edip iyice karıştırın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Üzerine kabartma tozunu ve unu azar azar ilave edip yoğurun.</div>
<div style="text-align: justify;">
Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Hamurdan küçük parçalar koparın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Hamuru rendenin üzerine yayın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Hamurun alt kısmına ceviz içini koyu rulo şeklinde sarın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.</div>
<div style="text-align: justify;">
Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirin.</div>
<div style="text-align: justify;">
Daha sonra üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.</div>
<div style="text-align: justify;">
İki saat beklettikten sonra servis yapın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Afiyet olsun.</div>
<br />Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-75582465484202765682016-05-12T21:42:00.001+03:002016-05-12T21:42:20.540+03:00Paşa lokumu tarifi mis paşa aşa lokumu tarifi <b><span style="color: #e69138;">Paşa lokumu tarifi, mis paşa aşa lokumu tarifi, paşa lokumu yapılışı</span></b><br />
<b><br /></b>
<b>Paşa lokumu tarifi </b><br />
<b>Malzemeleri:</b><br />
<br />
<ul>
<li>Beş su bardağı süt</li>
<li>Bir su bardağı un</li>
<li>Bir su bardağı toz şeker</li>
<li>Bir paket vanilya</li>
<li>Bol miktarda hindistan cevizi</li>
</ul>
<b>Arası için malzeme</b><br /><ul>
<li>Bir paket krem şanti</li>
<li>Bir su bardağı süt</li>
<li>Üzerine çikolata sosu (isteğe bağlı)</li>
</ul>
<br />
<b>Paşa lokumu yapılışı</b><br />
Sütü, unu ve şekeri tencerede karıştırın.<br />
Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.<br />
Vanilyayı eklenip mikserle 3-4 dakika kadar çırpın.<br />
Borcamı suyla ıslatıp tabanına bolca Hindistan cevizi serpin.<br />
İçine muhallebiyi döküp oda sıcaklığında ılıması için bekletin.<br />
Krem şantiyı hazırlayıp ılıyan muhallebinin üstüne sürün.<br />
Buzdolabında koyup 5-6 saat bekletin.<br />
Buzdolabından alıp üzerine Hindistan cevizi serpin.<br />
Dilimleyip isteğe bağlı olarak üzerine çikolata sosu dökün.<br />
Paşa lokumu servise hazır.<br />
Afiyet olsun...Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-41062004063830131482016-05-11T00:00:00.000+03:002016-05-11T00:00:19.352+03:00Diyet pilav tarifi<div style="text-align: justify;">
<b>Diyet pilav tarifi</b></div>
<div style="text-align: justify;">
Pirinç pilavının kalori değeri oldukça yüksek. Bir yemek kaşığı pilavın kalorisi bir yemek kaşığı toz şekerine denek geliyor. Bu durumda pirinç pilavı diyet yapanlar için çok riskli gıda kategorisine giriyor. </div>
<div style="text-align: justify;">
<br /></div>
<div style="text-align: justify;">
Ancak pişirilme şeklinde bazı küçük değişiklikler yaparak pirinç pilavının kalorisini %50 oranında düşürebilirsiniz. </div>
<div style="text-align: justify;">
<br /></div>
<div style="text-align: justify;">
Pilavın kalorisini düşürmek için yapmanız gerekenler, pilava eklediğiniz suyun içine hindistancevizi yağı eklemek ve piştikten sonra da buzdolabında 12 saat bekletip tüketmek.</div>
<div style="text-align: justify;">
<br /></div>
<div style="text-align: justify;">
Not: Bir su bardağı pirince 2 çay kaşığı hindistancevizi yağı ilave edilecek. </div>
Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-13602690023303470592016-05-10T16:39:00.000+03:002016-05-10T16:39:51.757+03:00Mis gibi kıymalı makarna tarifi nefis kıymalı makarna yapılışı<b><span style="color: #e69138;">Mis gibi kıymalı makarna tarifi, nefis kıymalı makarna yapılışı</span></b><br />
<br />
<div style="text-align: justify;">
<b>Mis gibi kıymalı makarna tarifi</b></div>
<div style="text-align: justify;">
<b>Malzemeleri:</b></div>
<br />
<ul>
<li style="text-align: justify;">Bir paket makarna</li>
<li style="text-align: justify;">250 gram kıyma (kıymayı artırabilirsiniz)</li>
<li style="text-align: justify;">Üç yemek kaşığı zeytinyağı</li>
<li style="text-align: justify;">İki diş sarımsak</li>
<li style="text-align: justify;">İki yemek kaşığı salça</li>
<li style="text-align: justify;">Yarım çay bardağı sıcak su</li>
<li style="text-align: justify;">Bir çay kaşığı pulbiber</li>
<li style="text-align: justify;">Bir çay kaşığı tuz</li>
<li style="text-align: justify;">Yarım çay kaşığı karabiberü</li>
<li style="text-align: justify;">Tuz</li>
<li style="text-align: justify;">Makrnayı haşlamak için su</li>
</ul>
<br />
<div style="text-align: justify;">
<b>Mis kıymalı makarna yapılışı:</b></div>
<div style="text-align: justify;">
Önce makarnayı tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün. </div>
<div style="text-align: justify;">
Kıymalı sosu hazırlamak için zeytinyağını tencerede kızdırın. </div>
<div style="text-align: justify;">
Rendelenen sarmısağı kavurun.</div>
<div style="text-align: justify;">
Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. </div>
<div style="text-align: justify;">
Salçayı, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Biraz sıcak su ilave edip kaynatın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Hazırladığınız sosu makarnaya karıştırabilir ya da üzerine dökebilirisiniz.</div>
<div style="text-align: justify;">
<br /></div>
Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-65114688005258254772016-05-10T16:02:00.000+03:002016-05-10T16:03:05.870+03:00Sebzeli mantar sote tarifi sebzeli mantar sote nasıl yapılır malzemeleri<span style="color: #e69138;"><b>Sebzeli mantar sote tarifi, </b><b>Sebzeli mantar sote malzemeleri, </b><b>Sebzeli mantar sote nasıl yapılır tarifi, mis s</b><b>ebzeli mantar yapılışı, pratik sebzeli mantar yemeği yapılışı.</b></span><br />
<b>Sebzeli mantar sote tarifi</b><br />
<b>Malzemeleri:</b><br />
<ul>
<li>Bir paket mantar</li>
<li>İki tane kuru soğan</li>
<li>Üç tane olgun domates</li>
<li>4 diş sarımsak</li>
<li>Üç tane sivri biber</li>
<li>Bir yemek kaşığı salça</li>
<li>Pulbiber</li>
<li>Sıvı yağ</li>
<li>Maydanoz</li>
<li>Tuz</li>
</ul>
<b>Sebzeli mantar sote yapılışı</b><br />
Öncelikle mantarları ince olarak dilimleyin.<br />
Soğanları doğrayın.<br />
Biberleri doğrayın.<br />
Sarmısakları doğrayın.<br />
Tencereye biraz sıvıyağ koyup soğan, biber ve sarımsakları kavurun.<br />
Salça ve pulbiberi ilave edip karıştırın.<br />
İnce bir şekilde doğranan mantarları ekleyin.<br />
Karıştırarak pişirin.<br />
Mantarlar biraz piştikten sonra doğranmış domates ve tuzu ekleyerek karıştırın.<br />
Yemek suyunu çekene kadar pişirin.Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-10194633512222136612016-05-10T15:51:00.001+03:002016-05-10T15:51:11.659+03:00Tava böreği tarifi tava böreği nasıl yapılır peynirli tava böreği yapılışı<b><span style="color: #e69138;">Tava böreği tarifi, tava böreği nasıl yapılır, peynirli tava böreği yapılışı</span></b><br />
<br />
<b>Tava böreği tarifi</b><br />
<b>Malzemeleri:</b><br />
<br />
<ul>
<li>Üç tane yufka</li>
<li>250 gram beyaz peynir</li>
<li>İki tane yumurta</li>
<li>İki su bardağı süt</li>
<li>Br çay bardağı sıvıyağ</li>
<li>İki yemek kaşığı tereyağı</li>
</ul>
<br />
<b>Tava böreği yapılışı:</b><br />
Yumurtayı, sütü ve sıvı yağı bir kap içinde çırpın.<br />
Tavayı tereyağıyla yağlayın.<br />
Bir yufkayı buruşturarak tavaya yayın.<br />
Yufkanın fazlalıkları tavanın kenarlardan dışarı sarksın.<br />
Hazırladığınız yumurtalı harcın üçte birini yufkanın üzerine dökerek yayın.<br />
İkinci yufkayı da ortadan bölüp buruşturarak tavaya yayın.<br />
Kalan harcın yarısını yufkanın üzerine dökerek yayın.<br />
Peyniri tamamını eşit şekilde üzerine serpiştirip yayın.<br />
Kalan yufkanın yarısını da buruşturarak üzerine serin.<br />
Kalan yumurtalı harcı üzerine dökerek yayın.<br />
Son olarak kenarlardan sarkan yufkaları üzerine kapatın.<br />
Bir yemek kaşığı tereyağını küçük parçalara ayırıp üzerine sepiştirin.<br />
Daha sonra orta dereceli ateşte arkalı önlü pişirin.<br />
<br />Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-61496541135979904042016-05-09T19:43:00.002+03:002016-05-09T19:43:48.987+03:00Köstebek pasta tarifi köstebek pasta nasıl yapılır tarifi malzemeleri<div style="text-align: justify;">
<b><span style="color: #e69138;">Köstebek pasta tarifi, köstebek pasta nasıl yapılır tarifi malzemeleri, pasta tarifleri, köstebek pastalar, köstebek pasta yapmanın püf noktaları.</span></b></div>
<div style="text-align: justify;">
<b><br /></b></div>
<div style="text-align: justify;">
<b>Köstebek pasta tarifi </b></div>
<div style="text-align: justify;">
<b>Malzemeleri:</b></div>
<br />
<ul>
<li style="text-align: justify;">Dört tane oda sıcaklığında yumurta</li>
<li style="text-align: justify;">Bir su bardağı toz şeker</li>
<li style="text-align: justify;">Bir çay bardağı sıvı yağ</li>
<li style="text-align: justify;">Bir çay bardağı süt</li>
<li style="text-align: justify;">1,5 su bardağı un</li>
<li style="text-align: justify;">Yarım su bardağı nişasta</li>
<li style="text-align: justify;">Dört kaşık kakao</li>
<li style="text-align: justify;">Bir tatlı kaşığı kabartma tozu</li>
<li style="text-align: justify;">Bir tane muz</li>
</ul>
<br />
<div style="text-align: justify;">
<b>Kreması için malzemeler:</b></div>
<br />
<ul>
<li style="text-align: justify;">Sekiz su bardağı süt</li>
<li style="text-align: justify;">On yemek kaşığı un</li>
<li style="text-align: justify;">Sekiz yemek kaşığı toz şeker</li>
<li style="text-align: justify;">Yarım bardak Antep fıstığı</li>
<li style="text-align: justify;">Bir paket vanilya</li>
<li style="text-align: justify;">Bir paket krem şanti</li>
<li style="text-align: justify;">Hindistan cevizi</li>
</ul>
<br />
<div style="text-align: justify;">
<b>Köstebek pasta yapılışı</b></div>
<div style="text-align: justify;">
<b><br /></b></div>
<div style="text-align: justify;">
<b>Kremasını hazırlamak için; </b></div>
<div style="text-align: justify;">
Tencereye un, şeker ve sütü koyup karıştırın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.</div>
<div style="text-align: justify;">
Piştikten sonra, ateşten alıp soğumaya bırakım.</div>
<div style="text-align: justify;">
Krema soğuduktan sonra içine biraz sütle hazırlanan krem şantiyi ekleyin.</div>
<div style="text-align: justify;">
Vanilyayı ilave edip iyice çırpın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Antep fıstığını ve Hindistan cevizini de ilave edip karıştırın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Koyu kıvamlı olacak</div>
<div style="text-align: justify;">
<br /></div>
<div style="text-align: justify;">
<b>Pandispanyasını hazırlamak için; </b></div>
<div style="text-align: justify;">
Oda sıcaklığında yumurtaları bir kaba kırın.</div>
<div style="text-align: justify;">
İçine toz şekeri ilave edip beyazlaşıp kabarana kadar çırpın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Daha sonra sıvı yağı ve sütü ilave edip karıştırın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyip karıştırın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Pasta kalıbına koyarak önceden 180 derecede ısıtılan fırında pişirin.</div>
<div style="text-align: justify;">
Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Soğuyan kekin üst kabuğunu kaldırıp içini oyun kenarları kalsın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Kekin üstüne dilimlenmiş muzları yerleştirin.</div>
<div style="text-align: justify;">
Hazırladığınız kremayı pandispanyanın ortasına dökün.</div>
<div style="text-align: justify;">
Üzerini kaldırdığınız kek parçalarıyla kaplayın.</div>
<div style="text-align: justify;">
Pastanın üzerini kapatın.</div>
<div style="text-align: justify;">
En az 5-6 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.</div>
Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-30490796423267820842016-05-09T15:40:00.000+03:002016-05-09T15:40:21.271+03:00Cam pişirme kapları nasıl temizlenir<div style="text-align: justify;">
<b>Cam pişirme kapları nasıl temizlenir</b></div>
<div style="text-align: justify;">
Cam pişirme kaplarını (borcam gibi) temizlemek için alüminyum folyoyu buruşturun, bulaşık deterjanına batırıp cam pişirme kaplarını ovun.</div>
Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-2452956836961259722016-05-09T15:37:00.002+03:002016-05-09T15:37:23.762+03:00Yağlı zeminleri temizlemenin en kolay yolu<div style="text-align: justify;">
<b>Yağlı zeminleri temizlemenin en kolay yolu</b></div>
<div style="text-align: justify;">
<b>Malzemeler</b></div>
<br />
<ul>
<li style="text-align: justify;">Bir küçük çay bardağı sirke</li>
<li style="text-align: justify;">Bir kaşık bulaşık deterjanı</li>
<li style="text-align: justify;">Bir küçük çay bardağı çamaşır sodasını</li>
<li style="text-align: justify;">Sıcak su</li>
</ul>
<br />
<div style="text-align: justify;">
Malzemeleri bir kovada karıştırıp üzerine sıcak su koyun. Hazırladığınız karışımla yağlı yerleri rahatlıkla silebilirsiniz.</div>
<div style="text-align: justify;">
<br /></div>
<div style="text-align: justify;">
<br /></div>
Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-70052396050709379942016-05-09T15:32:00.001+03:002016-05-09T15:32:39.539+03:00Bulaşık makinesini mikroplardan arındırmak için ne yapmalıyız<div style="text-align: justify;">
<b>Bulaşık makinesini mikroplardan arındırmak için ne yapmalıyız</b></div>
<div style="text-align: justify;">
Her gün kullandığımız bulaşık makinesinin içi zamanla mikroplarla kaplanır. Bulaşık makinesini mikroplardan arındırmak için bir bardağın içine sirke doldurup bulaşık makinesinin üst çekmecesine yerleştirin. Daha sonra bulaşık makinesini çalıştırın.</div>
Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2207279260904549930.post-90632246906937773862016-05-09T15:13:00.005+03:002016-05-09T15:13:59.800+03:00Kesme tahtasını mikroplardan arındırmak için <div style="text-align: justify;">
<b>Kesme tahtasını mikroplardan arındırmak için </b></div>
<div style="text-align: justify;">
Mutfakta sebze, meyve, salata ve etleri kesmek için kullandığımız kesme tahtası zamanla mikrop yuvasına dönüşür. Mikropların gıdalarına bulaşmaması için kesme tahtasının sık sık mikroplardan arındırılması gerekir. </div>
<div style="text-align: justify;">
<br /></div>
<div style="text-align: justify;">
Bunun için bir kaba su doldurup biraz çamaşır suyu ilave edin. Kesme tahtasını içine koyarak 20-30 dakika beklettin. Daha sonra sonra bol suyla durulayın.</div>
<br />
<br />
Unknownnoreply@blogger.com0