Fındıklı kurabiye tarifi

Fındıklı Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi,  Fındıklı Kurabiye Tarifi, Fındıklı Kurabiye Oktay Usta Tarifleri, Fındıklı Kurabiye Nasıl Pişirilir, Fındıklı Kurabiye Nasıl Yapılıyor, Fındıklı Kurabiye Malzemeleri.

Fındıklı Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir paket margarin ya da tereyağı
  • Bir çay fincanı tozşeker
  • Yarım çay fincanı kepek
  • Bir çay kaşığı tarçın
  • 1,5 çay fincanı un
  • Bir çay fincanı yulaf
  • Bir tane yumurta
  • Yarım çay kaşığı soda
  • 200 gram fındık

Fındıklı kurabiye yapılışı
Yağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
Yumurtayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Yulafı, dövülmüş fındığı, kepeği, unu, sodayı ve tarçını ilave edip iyice yoğurun.
Küçük parçalara bölerek yuvarlayın.
Fırın tepsisine dizin.
150 derecede ısıtılan fırına verin.
Rengi hafifçe değişene kadar pişirin.
Rengi hafif değişene fırından alın.
Kesinlikle kızarmayacak, kızarırsa çok sert olur.
Soğuttuktan sonra servis yapın.

İncir tatlısı nasıl yapılır oktay usta

İncir tatlısı nasıl yapılır oktay usta
Malzemeleri:

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kağığı nişasta
  • 1 poşet toz şanti

Islatmak için:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı granül kahve

Üzeri için

  • Nar tanesi

İncir tatlısı yapılışı:

  • Karıştırma kabına 3 tane yumurtayı kırın.
  • Üzerine bir su bardağı toz şeker ilave edip çırpın.
  • Daha sonra üzerine bir paket vanilya ve bir paket kabartma tozu ilave edin.
  • Bir su bardağı un ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • 7-8 tane kuru inciri küp şeklinde doğrayın.
  • Kek karışımına kuru incirleri de ilave edip karıştırın.
  • Kek karışımını fırın kabına boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede ısıtılan fırında pişirin.

Kremasını hazırlamak için

  • Tencereye bir litre sütü koyun.
  • Üzerine bir su bardağı toz şeker ekleyin.
  • İki çorba kaşığı unu, iki çorba kaşığı nişasta ilave edin.
  • Sürekli karıştırarak kremayı pişirin.
  • Krema soğuduktan sonra kremaya bir poşet toz şanti ilave edip karıştırın.
  • Keki ıslatmak 1.5 su bardağı sıcak suyun içine bir çorba kaşığı toz şeker ve bir çorba kaşığı granül kahve ilave edip karıştırın.
  • Kekin üzerine kahveli karışımı döküp keki ıslatın.
  • Kekin üzerine kremayı ilave edip soğuduktan sonra servis edin.

Rum böreği tarifi

Rum böreği tarifi 
Malzemeleri

  • 150 gram lor peyniri
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı dereotu
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 1 tane kemer patlıcan

Rum böreği yapılışı
Patlıcanın kabuklarını alacalı olarak soyun.
1 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesin.
Tuzlu suda 20-30 dakika bekletin süzüp kurulayın.
Lor peynirini, yumurtayı, nişastayı, dereotunu, tuz ve beyaz biberi karıştırın.
Bu karışımı patlıcanların bir yüzüne koyun.
Derin bir tavada iyice ısınan yağda 3-4 dakika kızartın.
Kağıt havluya çıkartıp yağını aldıktan sonra sonra sıcak servis yapın.

Lezzetli köfte yapmanın püf noktaları

Lezzetli köfte yapmanın püf noktaları 
Köftenin daha lezzetli olması için birkaç küçük püf noktasını bilmeniz yeterli. Sizde lezzetli köfteler yapmak için bunları deneyin.

  • Köfteye ekleyeceğiniz ekmekleri önceden et suyunda ıslatın.
  • Köfte harcını iyice yoğurun.
  • Yoğrulan köfte harcını en az bir saat buzdolabında bekletin. 
  • Vaktiniz varsa köfte harcını akşamdan iyice yoğurup buzdolabında beklettin. Ertesi gün pişirdiğiniz köftelerin tadına doyum olmadığını göreceksiniz. 

Krem karamel tarifi sütlü tatlı tarifi

Krem karamel tarifi, sütlü tatlı tarifi, sütlü tatlılar, sütlü tatlı yapılışı, sütlü tatlı malzemeleri.

Krem karamel tarifi 
Malzemeleri

  • Bir litre süt
  • On yemek kaşığı toz şeker
  • Dört yemek kaşığı mısır nişastası
  • Bir tane yumurta

Sosyapmak için:

  • Altı yemek kaşığı toz şeker

Krem Karamel yapılışı
Sütü, yumurtayı, şekeri ve mısır nişastasını muhallebi gibi pişirin.
Daha sonra küçük kaselere paylaştırın.
Bir tencerede yedi yemek kaşığı şekeri eritin.
Kaselerein üzerine eşit şekilde paylaştırın.
Karamel ilk döküldüğünde sertleşir, soğuduktan sonra erir.
Servis yaparken krem karameli başka bir tabağa ters çevirin.

Raffaello tarif

Raffaello tarif 
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı 200 gram kadar süt tozu 
  • Birküçük kutu krema  
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • İki su bardağı hindistan cevizi
  • Bir paket vanilya
  • Üstüne kaplamak için hindistan cevizi
Raffaello yapılışı
Tüm malzemeyi bir kap içinde karıştırıp yoğurun.
Yoğurduğunuz harçtan küçük parçalar kopartın.
Avuç içinde yuvarlayın.
Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.
Buzdolabına koyup biraz katılaşana kadar bekletin.
Yaklaşık olarak 2 saat kadar beklettikten sonra servis yapın.

Hafif diyet sebze yemeği tarifi

Hafif diyet sebze yemeği tarifi
Malzemeleri:

  • 2 tane patates
  • 3 tane patlıcan
  • 4 tane acı sivri biber
  • 6 tane  domates
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 diş sarmısak

Hafif diyet sebze yemeği yapılışı
Malzemelerin tamamını küp küp doğrayın.
Soğan ve sarımsakları  doğrayıp sıvıyağda soteleyin.
Biberleri ilave edip soteleyin.
Daha sonra patlıcan ve patatesleri ilave edip soteleyin.
10 dakika kadar soteleyin.
Tuz ve doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
Harlı ateşte pişirilmeye devam edin.
Ateşten almadan önce üzerine çok az zeytinyağı gezdirin.
Tercihinize göre ılık ya da sıcak olarak servis yapın.