Boza Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:

  • 500 gram pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Su
  • Şeker
  • 1 çay bardağı mayalık boza ya da 2 çay kaşığı kuru maya

Boza Yapılışı
Bulgur ve pirinci iyice yıkayın.
Bulguru ve pirinci tencereye koyup bol su ilave ederek kaynatın.
alım.(bulgurlar iyice ezilinceye kadar, su ilave ederek kaynatın.
Daha sonra blender ile iyice ezin.
Ilıması için bekletin.
İçine mayalık bozayı ekleyin.
Boza yoksa kuru mayayı ılık suda eritip ilave edin.
Boza koyu olursa su ekleyebilirsiniz.
Toz şeker ekleyip buzdolabında saklayın.

Mis gibi aşure tarifi

Mis gibi aşure tarifi  
Malzemeleri:
  • 1,5 su bardağı aşurelik buğday
  • 1/2 su bardağı nohut
  • 1/2 su bardağı kuru fasulye
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  •  8 tane kuru incir
  •  1 tane havuç
  •  13 tane kuru kayısı
  •  1 su bardağı fındık
  •  2 su bardağı şeker
  •  2 yemek kaşığı nişasta
  •  1 tane  portakal kabuğu rendesi
  •  1 su bardağı yer fıstığı
  • 1 tutam tarçın 
  •  1 miktar gül suyu
  •  1 avuç Nar Taneleri
  •  2 tane elma
  •  1 tane portakal
  • 1 tane portakal kabuğu
Aşure yapılışı  
Buğday, nohut ve fasulyeyi yıkayıp süzün.
Akşamdan suya koyup ıslatın.
Ertesi gün nohut, fasulyeyi ve buğdayı ayrı ayrı haşlayın.
Haşladıktan sonra sularını süzerek bir tencereye koyun.
Üzerine çıkacak  kadar kaynamış su ilave dedin.
Kaynamaya başladığında sırasıyla şunları ilave edin:
  • Şeker
  • İnce doğranmış portakal kabuğu
  • Havuç
  • Kayısı
  • Kuru üzüm
Ağır ateşte arada karıştırarak kaynatın.
Özleşip kıvam alana kadar kaynatın.
Suyu azalırsa su ilave edin.
Şekerini damak tadına göre arttırabilirsiniz.
Ateşten almadan 5 dakika önce nişastayı ekleyin.
Nişastayı yarım su bardağı suda ezerek ekleyin.
Elma ve portakalı küp şeklinde doğrayıp ekleyin.
Sürekli karıştırarak kaynatın.
Ateşten alıp fıstıkları ilave edin.
Daha sonra kaselere bölün.
Üzerine fındık, tarçın, nar taneleri serpip servis yapın.
Zevkinize göre üzerine gül suyu gezdirerek servis yapın.

Mis gibi şekerpare tarifi

Mis gibi şekerpare tarifi
Malzemeleri

  • İki yemek kaşığı irmik
  • Yarım paket margarin (125 gram)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Bir yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Bir tane yumurta
  • İki su bardağı un
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
Şerbeti için
  • 1.5 su bardağı şeker
  • İki su bardağı su
  • Bir yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için

  • Fındık

Şerbet hazırlanması
Su ve şekeri karıştırıp kaynamaya bırakın.
3-4 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin.
3-4 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. 

Mis gibi şekerpare tarifi yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşayan margarini yoğurma kabına alın.
Pudra şekeri, irmik, hindistan cevizi, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
İyice karıştırıp yoğurun. 
Yumurtayı da ekleyip yoğurun. 
Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Ceviz büyülüğünde parçalar kopartın.
Elinizde yuvarlayıp tepsiye aralıklarla dizin.
Üzerine fındık yerleştirin.
170 derecede ısıtılan fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün.
Şekerpareler şerbeti çekip soğuyana kadar bekletin.
Daha sonra servis yapın. 

Tavada Domatesli Biber Tarifi

Kolay Tavada Domatesli Biber Tarifi
Malzemeleri

  • 2 tane domates
  • 5 tane yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber

Tavada Domates Biber Yapılışı
Domatesleri halka şeklinde doğrayın.
Biberleri yıkadıktan sora sap ve uç kısımlarını kesin.
Biber ve domatesleri tavaya yerleştirin.
Üzerine tuz ve karabiber serpip üzerine sıvıyağ gezdirin.
Kapağı kapatıp 15 dakika pişirin.

Ajvar sos tarifi Ajvar sos nasıl yapılır Ajvar sos yapılışı

Ajvar sos tarifi Ajvar sos nasıl yapılır Ajvar sos yapılışı

Ajvar sos tarifi
Malzemeleri:

  • 2 kilogram patlıcan 
  • 1 kilogram salçalık kırmızı biber
  • 2 tane soğan 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 10 diş sarımsak 
  • 8 tane orta boy domates 
  • 1.5 yemek kaşığı tuz 
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biberi 

Ajvar sos yapılışı
Patlıcanı ve salçalık kırmızı biberi közleyin.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Doğranan soğanları 1 çay bardağı zeytinyağında soteleyin.
Rendelenen 10 diş sarımsak ve 8  domatesi ilave edin.
Domates suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Kabuklarını soyulan patlıcanları ekleyin.
Soyduğunuz patlıcan ve biberleri ekleyin.
Hazırlanan karışımı mutfak robotunda ezin.
Tuz ve kırmızı pul biberi ekleyerek 10-15 dakika daha pişirin.
Sıcakken kavanozlara doldurun.
Kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirin.
Bir gece bu şekilde beklettikten sonra servis yapın.

Diyet Brokoli Yemeği Tarifi

Diyet Brokoli Yemeği Tarifi, brokoliden diyet çorbası hazırlama, brokoli diyet yemekleri, brokolili sebze çorbaları.

Diyet Brokoli Yemeği Tarifi
Malzemeleri

  • 1 kilogram brokoli
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane havuç
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane domates
  • Tuz
  • 1 tane kesme şeker
  • Yarım su bardağı su

Diyet Brokoli Yemeği Yapılışı
İnce ince doğranan soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin.
Brokolileri yıkayıp ayıklayın ve ekleyin..
Domatesleri rendeleyip ekleyin.
Havucu rendeleyip ilave edin.
Tuzu,şekeri ve suyu ekleyip karıştırın.
Daha sonra pişirmeye bırakın.
Brokoli çabuk yumuşayana kadar pişirin.
Ilıdıktan sonra servis edin.

Diyet Buğdaylı Mercimek Çorbası Tarifi

Diyet Buğdaylı Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeleri

  • Yarım Su bardağı Aşurelik Buğday
  • 6 Su bardağı Et Suyu
  • 1 Su bardağı Kırmızı Mercimek
  • 2 Çorba Kaşığı Soya Yağı
  • Kararında Safran

Tuz
Diyet Buğdaylı Mercimek Çorbası Tarifi
Buğdayı iyice yıkadıktan sonra akşamdan ıslatın.
Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
Et suyunu tencerede kaynatın.
Safranı ilave edip karıştırın.
Mercimeği iyice yıkayıp süzün.
Buğday ve mercimeği tencereye ilave edip karıştırın.
Kapağını kapatıp kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
Yağını da ekleyip karıştırın.
Tuzunu ekledikten sonra ateşten alın.
Sıcak olarak servis yapın.

Diyet havuçlu kek tarifi zayıflamak için diyet kek nasıl yapılır

Diyet havuçlu kek tarifi, zayıflamak için diyet kek nasıl yapılır, diyet tatlı tarifleri.

Diyet Havuçlu Kek tarifi
Malzemeleri

  • Yarım çay bardağı yağsız süt
  • Yarım çay bardağı fındık
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir tatlı kaşığı tarçın
  • Bir tane yumurta
  • Bir çay bardağı kepekli un
  • İki yemek kaşığı toz tatlandırıcı
  • İki havuç

Diyet Kek Yapılışı
Yumurta ve tatlandırıcı beyazlaşana kadar çırpın.
Sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
Tarçın, kabartma tozu ve unu ekleyip çırpmaya devam edin.
Kek hamurunu pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın.
Havuçları rendeleyip, fındıkları dövüp hamura karıştırın.
Kek kalıbını biraz yağlayın.
Diyet kek hamurunu kek kalıbına dökün.
180 derece ısıtılan fırında yaklaşık olarak 30 dakika pişirin.

Yoğurtlu diyet salata tarifi

Yoğurtlu diyet salata tarifi
Malzemeleri

  • 500 gram garnitür
  • 1 su bardağı kornişon turşu 
  • 500 gram yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
Üzeri için malzemeler
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım fincan sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

Yoğurtlu diyet salata yapılışı
Sarmısakları rendeleyip yoğurtla karıştırın.
Garnitür,küp küp doğranan kornişon turşu ve tuz sarımsaklı yoğurtla karıştırın.
Karışımı servis tabağına koyun.
Tavada tereyağ,  sıvıyağ, nane ve pulbiberı ateşte kızdırın.
Daha sonra yoğurtlu garnitür salatasının üzerine gezdirerek dökün.
Salata servise hazır...

Diyet Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Diyet Zeytinyağlı Taze Fasulye
Malzemeleri:

  • 1 kilogram taze fasulye
  • 2 tane olgun domates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 su bardağı su

Diyet Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı
Soğanı ince ince kıyıp yağda pembeleşene kadar kavurun.
Fasulyeleri küp şeklinde doğrayıp soğana ilave edin.
Domatesleri ve tuzunu da ilave edip kısık ateşte pişirin.
15 dakika piştikten sonra bir bardak su ilave edin.
Fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

Nar kabuğu tozunu salatalarda kullanın

Nar kabuğu tozunu salatalarda kullanın 
Nar kabuğunu kurutarak kahve çekme makinesinde öğüterek toz haline getirin. Nar tozunu salatalar bir çay kaşığı kadar ilave ederek tüketebilirsiniz.

Zeytinyağlı enginar yemeği tarifi

Zeytinyağlı enginar yemeği tarifi
Malzemeleri:

  • 5 tane enginar
  • 1 tane havuç
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tane  patates
  • Tuz
Enginar yemeğinin yapılışı
Enginarları temizleyip yıkayın.
Bezelyeleri haşlayın.
Patatesi, havucu ve soğanı küçük küçük küp şeklinde doğrayın.
Haşlanmış bezelye, patates, soğan ve havucu tuzlayarak karıştırın.
Enginarları yayvan bir tencereye dizin.
Hazırlamış olduğunuz karışımı enginarın çukur kısmına yerleştirin.
Enginarların yarısını geçecek kadar su ilave edin.
Kısık ateşte kaynatarak pişirin.
Pişmesine  yakın bir tatlı kaşığı limon suyunu üzerine gezdirin.
Daha sonra yarım tatlı kaşığı şekeri üzerine serpin.
Son olarak üç yemek kaşığı zeytinyağını da üzerine gezdirin.
Birkaç taşım kaynattıktan sora ocaktan alın.
Üzerini dereotuyla süsleyerek servis yapın.

Ağızda dağılan elmalı kurabiye oktay usta

Ağızda dağılan elmalı kurabiye tarifi oktay usta

Ağızda dağılan elmalı kurabiye tarifi
Malzemeleri: 

  • Bir paket margarin yağı
  • Bir çay bardağı sıvıyağ
  • İki yemek kaşığı yoğurt
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Yeteri kadar un
  • Üstün serpmek için pudra şekeri

İçi malzemeleri:

  • Dört adet elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • Tarçın 

Ağızda dağılan elmalı kurabiye yapılışı
Yumuşayan margarini, sıvı yağı ve yoğurdu genişçe bir kaba koyup karıştırın.
İçine unu, kabartma tozunu ve vanilya ekleyip karıştırın.
Yumuşak yağlı bir hamur olana kadar un ekleyin.
Önce elmaları rendeleyin.
Rendelenmiş elmaya şekeri ilave edip pişirin.
Elmalar pişince tarçın ilave edip karıştırın.
Hamuru 3 parçaya bölün.
Hamuru parmak kalınlığında açın.
Su bardağıyla kesin
İşine elmalı harçtan koyup ay şeklinde kapatın.
Ya da pizza dilimi şeklinde kesin.
Geniş kısmına elmalı harç koyup sarın.
180 derecede ısıtılan fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Çok pembeleşirse sert olur.
Fırından çıkarıp sıcak sıcak üzerine şekeri serpin.
Daha sonra servis yapın.

Yalancı su böreği yapmanın en kolay yolu Kolay su böreği tarifi

Yalancı su böreği yapmanın en kolay yolu Kolay su böreği tarifi 

Kolay su böreği tarifi 
Malzemeleri:
  • 5 tane hazır yufka
  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
İç malzemesi:
  • 150 gram beyaz peynir
  • Maydonoz
Kolay su böreği yapılışı
Yumurta, sıvı yağ ve suyu karıştırıp iyice çırpın.
Hazırladığınız karışıma iki tane yufkayı 4-5 parçaya bölerek batırın.
Yumurtalı iki yufkayı yağlanmış tepsiye yayın.
Daha sonra yufkaların üzerine rendelenmiş peynir ve kıyılmış maydanoz serpin.
Üzerlerine iki tane yumurtalı karışıma batırılan yufkayı serin.
Üzerine peynir ve maydanoz karışımı serpin.
Bir tane yufkayı parçalayıp yumurtalı karışıma batırıp üzerine serin.
Önceden 200 derecede ısınan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Biraz ılıdıktan sonra keserek servis yapın.

Şakşuka tarifi Şakşuka nasıl yapılır Şakşuka malzemeleri

Şakşuka Tarifi, Şakşuka Yapılışı, Şakşuka nasıl yapılır, Şakşuka malzemeleri

Şakşuka Tarifi
Malzemeleri: 

  • 5 tane patlıcan
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 5 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • Baharatlar
  • Kızartmak için sıvıyağ

Şakşuka Yapılışı
Patlıcanları yıkayın kurulayıp küp küp doğrayın.
Tuzlu suya koyup 15-20 dakika bekletin.
Soğan ve biberleri ince ince doğrayın.
Domatesleri de küçük küp şeklinde doğrayın.
Sarımsakları ezin.
Patlıcanları kızgın yağda kızartın.
Peçeteye çıkartıp fazla yağını alın.
Sosu hazırlamak için tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyun.
Soğanı, biberi ve sarımsağı yağda kavurun.
Ardından salça ekleyip biraz kavurun.
Domates, tuz, baharatlar ve şekeri ilave edin.
Daha sonra suyu ekleyin.
Suyunu çekene kadar pişirin.
Son olarak patlıcanla karıştırın ya da üzerine dökerek servis yapın.

Pırasa nasıl yapılır pırasa yemeği pırasa tarifi

Pırasa nasıl yapılır,  Pırasa yemeği yapılışı, pırasa yemeği pırasa tarifi

Pırasa yemeği tarifi
Malzemeleri

  • 6 dal pırasa (sadece beyaz kısımları kullanılacak)
  • iki tane havuç
  • İki tane domates (domates yoksa salça da kullanabilirsiniz)
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Bir Türk kahvesi fincanı pirinç
  • İki yemek kaşığı sıvıyağ

Pırasa yemeği yapılışı
Pırasaları iyice yıkayıp beyaz kısımları 1cm uzunluğunda doğrayın.
Yeşil yaprak kısımları kullanılmayacak.
Havuçları soyup ince ince halka şeklinde dilimleyin.
Tencereye sıvı yağ koyup salçayı kavurun.
Kabukları soyulmuş ve  küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
Bu şekilde 2 dakika kavurun.
Daha sonra havuçları  ilave edip 3 dakika daha kavurun.
Pırasalar da ilave edip karıştırın.
Daha sonra tencerenin kapağı kapatın.
Pırasalar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin.
Daha sonra yıkanmış pirinçleri ilave edip karıştırın.
Son olarak yemeğin üstünü kapatacak kadar sıcak su ilave edin.
Kapağını kapatın.
Pırasa ve havuçlar tam olarak pişene kadar orta ateşte pişirin.
Suyu çok azalırsa kaynar su ilave etmeyi unutmayın.

Oktay Ustadan Şekerpare Tarifi Şekerpare Yapmanın Püf Noktaları Pastane Şekerparesi Tarifi

Oktay Ustadan Şekerpare Tarifleri Şekerpare Yapmanın Püf Noktaları, Pastane Şekerparesi Tarifi,  

Şekerparesi Tarifi 
Malzemeleri:

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • İki  adet yumurta ( birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • Dört yemek kaşığı irmik unu
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar un

Şerbeti İçin Malzemeler
  • Dört su bardağı toz toz şeker
  • Beş su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Pastane Şekerparesi Yapılışı
Öncelikle şekerparenin şerbetini hazırlayın.
Tencereye şekeri ve suyu koyup 10 dakika kaynatın.
Kaynadıktan sonra içine 2-3 damla limon suyu damlatıp karıştırın.
Daha sonra şerbeti soğumaya bırakın.

Genişçe bir kaba un hariç bürün malzemeleri koyup iyice karıştırın.
Ununu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun.
Hamura kulak memesi kıvamından az daha sert olana kadar un ilave edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Hamuru elinizde yuvarlayıp top şekli verin.
Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün.
170 derecede önceden ısıtılan fırına verin.
Üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğuyan şerbeti gezdirerek dökün.
3-4 saat şerbetini çekmesi için bekletin.
Daha sonra servis yapın.

Yalancı baklava tarifi Yalancı baklava tarifi, Yalancı baklava nasıl yapılır evde yalancı baklava yapılışı

Yalancı baklava tarifi, Yalancı baklava nasıl yapılır, Yalancı baklava malzemeleri, evde yalancı baklava yapılışı, yalancı baklava yapmanın püf noktaları.

Yalancı baklava tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Aldığı kadar un
  • Margarin

Şurubu için malzemeler:

  • Bir su bardağı su 
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Yalancı baklava yapılışı
Önce baklavanın şerbetini hazırlayın.
Su ve şekeri bir tencerede karıştırıp kaynatın.
Limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın.
Şimdi baklava hamurunu hazırlayın.
İrice dövülmüş cevizi, sütü, ayçiçek yağını, kabartma tozunu ve şekeri karıştırın.
Aldığı kadar unu ekleyin.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.
Soğuk şurubu fırından çıkartılan sıcak yalancı baklavanın üzerine gezdirin.
Dilimledikten sonra servis yapalım 

Patatesli Çıtır Börek Tarifi Çıtır Börek Nasıl Yapılır Tarifi

Patatesli Çıtır Börek Tarifi, Çıtır Börek Nasıl Yapılır Tarifi, Patatesli Çıtır Börek Yapılışı

Patatesli Çıtır Börek Tarifi 
Malzemeleri:

  • 4 tane yufka
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un

İç Harcı için:

  • 4 tane orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tane soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 tane yumurta

Patatesli Çıtır Börek Yapılışı
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup ezin.
Rendelenen soğanı sıvı yağda kavurun.
Patates ve soğanları karıştırın.
İçine nane, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip kavurun.
Sıvı yağı, sirkeyi, unu ve tuzu iyice çırparak karıştırıp bir sos hazırlayın.
Yufkayı masaya serin ve üzerine hazırladığınız sostan 4 yemek kaşığı dökün.
Fırça ya da elinizle tüm yufkaya yayın.
İki kat yufkayı pizza dilimi şeklinde 12 parçaya bölün.
Üçgen şeklinde kesilen yufkanın geniş kısmına patatesten koyun.
Sigara böreği gibi sarın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 180 derece ısıtılan  fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin.

Mercimek köftesi nasıl yapılır tarifi mercimek köftesi malzemeleri

Mercimek köftesi nasıl yapılır tarifi mercimek köftesi malzemeleri, mercimek köftesi yapmanın püf noktaları, mis mercimek köftesi yapılışı.

Mercimek köftesi nasıl yapılır 
Malzemeleri: 

  • Bir su bardağı kırmızı mercimek
  • 4 su bardağı su
  • İki su bardağı ince bulgur
  • İki tane kuru soğan
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Damak zevkinize göre pulbiber
  • Bir çay bardağı sıcak su
  • Bir demet maydanoz
  • 8  sap yeşil soğan
  • Yeteri kadar tuz
  • Marul  
  • Limon

Mercimek köftesi yapılışı
Kırmızı mercimeğe 4 su bardağı su ekleyip haşlayın.
Hafif sulu kalana kadar haşlamaya devam edin.
Mercimeğin çok kuru kalmamasına dikkat edin.
Aksi durumda köfteler çok  kuru olur.
İki su bardağı ince bulguru derin kapaklı bir kaba koyun.
Üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın.
Kabın kapağını kapatıp bulgurlar şişene kadar 30-45 dakika bekletin.

İki baş kuru soğanı ince ince doğrayın.
Tavaya bir çay bardağı zeytinyağı koyup soğanları öldürün.
1,5 yemek kaşığı biber salçasını tavaya ekleyin.
1,5 yemek kaşığı domates salçasını da ilave edin.
1 tatlı kaşığı karabiberi ekleyin.
Dilediğiniz kadar pulbiberi ilave edin.
Güzelce karıştırın.
Bir çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.

Hazırladığınız salçalı soğanlı karışımı bulgur ve mercimeğin içine ekleyin.
Tüm malzemeyi karıştırıp kabın kapağını kapatın.

Yeşil soğanı yıkayıp ince ince doğrayın.
Bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp ince ince kıyın.

Derin kaptaki karışıma yeteri kadar tuz ekleyin.
10 dakika boyunca yoğurun.
Yoğrulan köfte harcına yeşil soğan ve maydanozu ekleyin.
1-2 dakika daha yoğurun.
Köfte sulu olursa bulgur ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız köfte harcından cevizden az büyük parçalar koparın.
Avucunuzda içinde köfte şekli verin.
Servis tabağına marul ve limon dilimleriyle servis yapın.