Köfte Güveç Tarifi Köfte Güveç Nasıl Yapılır Tarifi

Köfte Güveç Tarifi, Köfte Güveç Nasıl Yapılır Tarifi, Köfte Güveç Yapılışı

Köfte Güveç Tarifi 
Malzemeleri:

  • Yarım kilo kıyma
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Yeteri kadar tuz
  • 250 gram taze mantar
  • İki  tane patates
  • İki tane domates
  • Bir çorba kaşığı margarin
  • Üç dilim bayat ekmek içi
  • Bir tane havuç
  • Bir tane maydonoz

Köfte Güveç Yapılışı
Soğanı rendeleyin.
Ufalanmış ekmek ve kıymayı soğana katıp yoğurun.
Tuz, biber, kekik ince kıyılmış maydonozu da ekleyip köfte hamuru haline gelene kadar yoğurun.
Patatesleri ince ince dilimleyin.
Havucu da ince ince dilimleyin.
Mantarları ikiye bölün.
Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın.
Patates, havuç, mantar, domates, kekik ve tuzu karıştırın.
Hazırlanmış olan köfte hamurunu derin servis tabağının içine eşit şekilde yerleştirin.
Hazırlanmış olan harcı bunun üzerine ilave edin.
Orta hararetli fırında 20 dakika pişirin.
Piştikten sonra dilimler halinde keserek servis yapın.

Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimek Köftesi Tarifi, Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır, Mercimek Köftesi Yapmanın Püf Noktaları, Köfte Tarifleri, Mercimek Yemekleri.

Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeleri:

  • İki su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 2 tane kuru soğan
  • Dört kaşık sıvı yağ
  • Üç çay kaşığı kırmızı biber
  • İki çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet dereotu 
  • Bir demet maydanoz
  • 6 tane taze soğan
  • Bir yemek kaşık salça

Mercimek Köftesi Tarifi
Kuru soğanları ince ince doğrayın.
Soğanları yağda hafifçe pembeleşene kadar soteleyin. 
Taze soğanı yıkayıp ince ince doğrayın.
Dere otunu da  temizleyip ince doğrayın. 
Mercimeği ayıklayıp yıkayın.
Mercimeğe 4 su bardağı suda iyice haşlayın. 
Mercimeği haşladıktan sonra sıcak sıcak bulguru üzerine döküp karıştırın.
Kapağını kapatarak bulgurun da kabarmasını bekleyin. 
Bulgur kabardıktan sonra kavrulan soğanı ilave edip karıştırın.
Tuzu, kırmızıbiberi, karabiberi, kimyonu ve salçayı ekleyip yoğurun.
Taze soğan, maydanoz ve dere otunu ilave edip karıştırın. 
Son olarak avucunuzun içerisinde sıkıp küçük köfteler yapın. 
Tabağa kıvırcıkları dizin.
Üzerine şekil verdiğiniz köfteleri dizin. 
Daha sonra servis yapın.

Çiğ Köfte Tarifi çiğ köfte nasıl yapılır çiğ köfte yapmanın püf noktaları çiğ köfte malzemeleri

Çiğ Köfte Tarifi çiğ köfte nasıl yapılır çiğ köfte yapmanın püf noktaları çiğ köfte malzemeleri, çiğ köfte yapılışı

Çiğ Köfte Tarifi
Malzemeleri:  

  • 1  kilogram sırt etinden yağsız kıyma (kıyma üç defa çekilecek)
  • 1 kilogram kırmızı köftelik bulgur
  • 800 gram isot  
  • 200 gram biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 5 tane limon
  • 400 gram domates suyu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1'er yemek kaşığı 7 çeşit baharat

Çiğ köfte yapılışı 
Üç defa çekilmiş kıyma ve 400 gram isot ve yarım çay bardağı zeytin  yağını karıştırın.
Çiğköfte tepsisine bulguru ekleyin.
Küçük doğranmış kuru soğan ve  sarmısakları ekleyin.
Limonları dört parçaya bölünerek ilave edin.
Daha sonra yoğurmaya başlayın.
Yarım saat yoğurduktan sonra daha önceden terbiye edilen kıymayı ilave edin.
Salçayı da ilave ederek yoğurmaya devam edin.
Suya ihtiyaç olursa domates suyu ekleyin.
Kalan zeytin yağını da ilave edin.
Son olarak doğranmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyin.
Üzerine baharatları ekleyip yeşilliği fazla öldürmeden az daha yoğurun.

Peynirli Açma Tarifi peynirli açma nasıl yapılır açma yapmanın püf noktaları

Peynirli açma tarifi, peynirli açma nasıl yapılır, açma yapmanın püf noktaları, açma tarifleri. 

Peynirli Açma Tarifi  
Malzemeleri:

  • Yarım kilo un (4 su bardağı)
  • Oda sıcaklığında yumuşamış 50 gram margarin  
  • İki yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir yemek kaşığı kuru maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Üzerine sürmek için bir yumurtanın sarısı
  • Bir yemek kaşığı çörek otu

İç malzemeleri:

  • 1,5 su bardağı beyaz peynir
  • Oda sıcaklığında yumuşamış 150 gram margarin 

Peynirli Açma yapılışı
Unu eleyip yoğurma kabına koyun.
Ilık suda hamur mayası ve toz şekeri biraz bekletip eritin.
Eriyen mayayı una ilave edin.
Margarin yağını ve tuzunu ilave edip ılık suyla hamuru yoğurun.
Mamur kulak memesi kıvamından az daha yumuşak olacak.
Hamurun mayalanması için üstünü kapatarak yarım saat bekletin.
Hamuru 12 eşit parçaya bölün.
Hamurları elinizle yuvarlayın.
Hamurun üzerine bastırarak yassılaştırın.
İçlerine bir tatlı kaşığı margarin ve bir yemek kaşığı peynir koyup rulo şekinde sarın.
Hamurları bu şekilde 15 dakika daha bekletin.
Daha sonra rulo şeklindeki hamurlara içindekiler dışarı çıkmayacak şekilde şekiller verin.
İsterseniz simit ya da burgu şekli verebilirsiniz.
Yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 25-30 dakika pişirin.

Meyveli Pasta Tarifi

Meyveli Pasta Tarifi 
Malzemeleri

  • 2 tane  yumurta
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 çay bardağı tepeleme un
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket pasta kreması
  • Yarım çay bardağı süt
  • Meyve çeşitleri 

Meyveli Pasta Yapılışı
Yumurta ve şekeri karıştırarak çırpın.
Daha sonra unu, vanilyayı ve kabartma tozu ekleyip çırpın.
Önceden 10 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Kek soğuduktan sonra ikiye bölün.
Yarım çay bardağı süt ile ıslatın..
Pasta kreması ve krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayın.
Kekin arasına pasta kremasını sürün
Pastanın arasına damak zevkinize göre istediğiniz meyveleri koyun.
Kekin üst tabanı kapatın.
Hazırladığınız krem şanti kekin üzerini kaplayın.
Kaplanan pastanın üzerini meyvelerle süsleyip servis yapın.

Waffle Tarifi

Waffle Tarifi 
Malzemeleri:

  • 2 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı  yağ
  • 2 su bardağı un 
  • 1,5 su bardağı süt
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Waffle Yapılışı
Yumurtaları kırıp, sarısını ve beyazını ayırın.
Vanilyanın yarısını ilave ederek yumurta beyazını kar beyaz olana kadar çırpın.
Başka bir kapta yumurta sarısına toz  şekeri ilave edip rengi açılana kadar çırpın.
Çırpılan yumurta sarısının üzerine sütü ilave edip karıştırın.
Daha sonra sıvıyağı, kabartma tozunu , kalan vanilyayı ekleyip karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek karıştırın.
Karışıma en son yumurta beyazını ilave edip hafifçe karıştırın.
Isıttığınız tavaya karışımdan bir kepçe ilave ederek önlü arkalı pişirin.

Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi

Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi
Malzemeleri:
  • Yağlı çekilmiş haşhaş
  • Aldığı kadar un

  • Bir paket margarin
  • Bir su bardağı ılık süt
  • Bir tane  yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
  • Bir paket yaş maya
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Haşhaşlı Rulo Çörek  Yapılışı
Mayayı ılık sütte eritin.
İçine toz şekeri ilave ederek karıştırın.
Daha sonra margarini, tuzu ve yumurta beyazını ilave edip karıştırın.
Üzerine azar azar un ilave ederek yoğurun.
Ele yapışmayan kıvamda bir hamur yapın.
Hamurdan bir portakal büyüklüğünde parçalar koparın.
Tezgahta un serperek kare şeklinde açın.
Açtığınız hamurun üzerine haşhaş sürün.
Hamur rulo şeklinde katlayarak sarın.
Çörekler kabaracağı için tepsiye biraz aralıklı dizin.
Üzerine yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıtılan 180 derecedeki  fırına verin.
Üzeri kızarana kadar pişirin.
Çörekler biraz soğuduktan sonra 3 parmak kalınlığında kesin.
Daha sonra servis yapın.

Dil Peynirli Mini Çıtır Börek Tarifi

Dil Peynirli Mini Çıtır Börek Tarifi 
Malzemeleri

  • 3 tane hazır yufka
  • 250 gram dil peyniri
  • Kızartmak için ayçiçek yağı

Dil peynirli Mini Çıtır Börek Yapılışı
Önce yufkaları ince üçgen parçalara bölün.
Bir yufkayı 8 parçaya üçgen parçaya bölebilirsiniz.
Yufka büyükse daha fazla parçaya bilebilirsiniz.
Dil peynirinden yufkaların geniş kısmına koyarak rulo şeklinde sarın.
Bütün yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın.
Ayçiçek yağını kızdırıp hazırladığınız börekleri kızgın yağda kızartın.
Pişen börekleri kağıt havlu üzerine çıkartın.
 Sıcak sıcak servis yapın.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapmanın Püf Noktaları

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi, Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapmanın Püf  Noktaları, sarma tarifleri.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Malzemeleri:
  • İki tane kuru soğan
  • Bir demet maydanoz
  • Bir su bardağı pirinç
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Kararınca karabiber
  • Kararınca pul biber
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı nane
Üzeri için:
  • Pişirirken üzerine gezdirmek için yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Kaynamış su
  • Tuz
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapılışı
İç malzemelerini tamamını çiğ olarak hazırlayın.
Yaprakları hazırladığınız iç malzemesiyle sarın.
Yaprakları tencereye dizin.
Daha sonra üzerine zeytinyağı, sulandırılmış domates salçası, tuzu gezdirin.
Üzerini kapatacak kadar kaynar su koyun
Tencerenin kapağını çok açmadan kısık ateşte pişirin.
Suyu az gelirse biraz kaynar su ekleyin.
Damak tadınıza göre üzerine limon dilimleri  koyabilirsiniz.

Tarçınlı Kurabiye Tarifi Tarçınlı Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları

Tarçınlı Kurabiye Tarifi, Tarçınlı Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları, Tarçınlı Kurabiye Yapılışı

Tarçınlı Kurabiye Tarifi 
Malzemeleri:

  • 250 gram margarin ya da tereyağı
  • İki yemek kaşığı pudra şekeri
  • Bir su bardağı irice kırılmış ceviz içi
  • Dört su bardağı un
  • Bir paket kabarma tozu
Üzeri için:
  • Bir yemek kaşığı tarçın
  • Bir çay bardağı pudra şekeri

Tarçınlı Kurabiye Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
 Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayarak şekil verin.
170 dereceye ısıtılan fırına verin.
15-17 dakika kadar pişirin.
Kesinlikle kızarmayacak.
Hafif rengi değişince fırından çıkartın.
Fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri tarçın karışımı serpin.
Soğuduktan sonra servis yapın.

Diyet Meyveli Tiramisu Tarifi Diyet Meyveli Tiramisu Yapılışı

Diyet Meyveli Tiramisu Tarifi 
Malzemeleri:

  • 125 gram light labne peyniri
  • 125 gram light yoğurt
  • Bir çorba kaşığı bal
  • 150 gram frambuaz
  • Bir şeftali
  • Yarım su bardağı maden suyu
  • Dört tane kedi dili bisküvi

Diyet Meyveli Tiramisu Yapılışı 
Frambuazları yıkayın blendera koyun.
Yarım su bardağı maden suyunu ekleyip püre haline getirin.
Şeftaliyi incecik dilimleyin.
Teflon tavada bir  kaşık su ilave ederek hafifçe pişirin.
Peyniri, balı ve yoğurdu frambuazlı karışıma ekleyip çırparak çırpın.
Bisküvileri irice ufalayıp iki servis tabağına  koyun.
Üzerine frambuazlı karışımı da ilave edin.
Nane yaprakları ve şeftali dilimleriyle süsleyin.
Buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletip servis yapın.

Diyet Iskender Tarifi Evde İskender Döner Yapılışı

Diyet Iskender Tarifi, Evde Diyet Iskender Yapılışı

Diyet Iskender Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir büyük dilim tam çavdar ekmeği
  • Üç tane domates
  • Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Acı biber
  • 100 gram hazır tavuk ya da dana döner

Diyet Iskender Yapılışı
Ekmeği küçük küçük kare şeklinde doğrayın.
Tavaya bir tatlı kaşığı sıvı yağ koyup eklemeleri renkleri dönene kadar soteleyin.
Domatesleri rendeleyip başka bir tavada içine tüm baharatları ekleyerek iyice pişirin.
Piştikten sonra sotelenen ekmeklerin üzerine gezdirin.
Dönerleri de tavada  ısıtıp sosun üzerine dizin.
Yanında 2 kaşık yağsız yoğurt ile ikram edin.

Diyet Hardal Soslu Bonfile Tarifi

Diyet Hardal Soslu Bonfile Tarifi, Diyet Hardal Soslu Bonfile Yapılışı

Diyet Hardal Soslu Bonfile Tarifi
Malzemeleri:

  • İstediğiniz kadar dövülmemiş bonfile 
  • Bir kase yağsız yoğurt
  • Bir  kaşık hardal
  • Bir kaşık light soya sosu

Diyet Hardal Soslu Bonfile Yapılışı
Bonfileleri iyice kızdırılan teflon tavada pişirin.
Ateşi kısmayın aksi durumda et suyunu bırakarak sertleşir.
Etin bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını çevirin. 
Etin içinin pembe kalması  için tarafları 4'er dakika pişirin.
Daha pişkin seviyorsanız daha fazla pişirebilirsiniz.
Sos malzemelerini karıştırıp çırparak pişen etle beraber servis yapın.

Lokumlu Kurabiye Tarifi

Lokumlu Kurabiye Tarifi,  Lokumlu Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi, Lokumlu Kurabiye Oktay Usta Tarifleri, Lokumlu Kurabiye nasıl Pişirilir, Lokumlu Kurabiye Malzemeleri.

Lokumlu Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 kilo fıstıklı lokum
  • 125 gram margarin
  • 1 kutu krema
  • Pudra şekeri
  • Un
Lokumlu Kurabiye Yapılışı
Margarini, kremayı ve unu karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamuru iki eşit parçaya bölüp ikisini de orta kalınlıkta açın.
Açılan hamurlardan birinin üzerine lokumları dizin.
Üzerine diğer hamuru kapatın.
Bir çay bardağının ağzıyla kesin.
Önceden 160 derecede ısıtılan fırında 15 dakika pişirin.
Pudra şekerine bulayıp servis yapın.

Et Kavurma Tarifi Soğanlı Biberli Et Kavurma Nasıl Yapılır


Et Kavurma Tarifi 
Malzemeleri
  • 1 kilo kuşbaşı et
  • 2 tane soğan
  • 4 tane sivri biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz
Yapılışı
Kavurma yapacaksanız, etin sinirlerini alıp, kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Et kavurmayı kendi yağında yapmanız daha lezzetli bir tat elde etmenizi sağlayacaktır.
Bunun için tencereye öncelikle etinizin yağlı kısımlarını alın.
Yağın hafiften erimesi için 5 dakika karıştırarak pişirin.
Bu arada et kavurma yemeği  yaparken, tencere tüm süreç boyunca orta gözde ve kısık ateşte olsun.
Ardından tencereye diğer etleri de ekleyin.
Etler suyunu salana kadar ara ara karıştırarak pişirin.
Etler suyunu saldığında tencerenin kapağını kapatıp etinizi buharda pişirmeye bırakın.
5-10 dakikada bir kapağı açıp etleri karıştırın.
Etler suyunu saldıktan sonra yaklaşık 15 dakika daha pişirin.
Bu süreçte tencerede su kalmamış olacaktır.
İnce ince doğradığınız soğanları ekleyip yaklaşık 5 dakika daha soğanlarla, karıştırarak pişirin.
Soğanlar bu süreçte hafiften kavrulacaktır.
Üzerine yine ince doğradığınız yeşil biberleri de ekleyin.
Arzunuza göre baharatları ekleyin. (kekik, kimyon, karabiber, tuz) damak tadınıza uygun olanı ekleyin.
5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.
Tuzun baştan eklememesinin sebebi tuzun eti sertleştirmesidir.

Not: Malzemeleri orantılı olarak artırıp azalatabilirsiniz.

Etli Mantar Sote Tarifi

Etli Mantar Sote Tarifi, Etli Mantar Sote Yapılışı, Etli Mantar Sote Nasıl Yapılır, mantar yemekleri, mantarlı etli sote.

Etli Mantar Sote Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram kuşbaşı et
  • Yarım kilo taze mantar.
  • On tane soyulmuş arpacık soğan  
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • İki çorba kaşığı zeytinyağı
  • Üç tane karabiber
  • Tuz
  • Kekik

Etli Mantar Sote Yapılışı
Tencereye yağı koyup kuşbaşı etleri ve salçayı ekleyip 10 dakika soteleyin.
Daha sonra arpacık soğanları ekleyin.
5 dakika daha soteledikten sonra mantarı ekleyin.
Baharatları da ilave dip tencerenin kapağını kapatın.
Mantarlar su bırakacağı için su ilave etmenize gerek yok.
Piştikten sonra servis yapabilirsiniz.

Diyet Kuru Fasulye Çorbası Tarifi

Diyet Kuru Fasulye Çorbası Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo iyice haşlanmış kuru fasulye
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir litre su
  • Tane et bulyon
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Üzeri İçin

  • Nane
  • Pulbiber

Diyet Kuru Fasulye Çorbası Yapılışı
Et suyunu tencereye koyun.
İçine haşlanıp iyice yumuşamış kuru fasulyeyi ilave edin.
Salçayı, doğranmış soğanları da tencereye koyun.
Et bulyonu ve tuzu da ekleyin.
Kaynamaya bırakın.
İyice kaynayıp kıvam aldıktan sonra blenderden geçirin.
Üzerine zeytinyağı. nane, pulbiber ilave edin.
Sıcak sıcak servis yapın.

Ezogelin Çorbası Tarifi Ezogelin Çorba Yapılışı Ezogelin Çorba Nasıl Yapılır

Ezogelin Çorbası Tarifi Ezogelin Çorba Yapılışı Ezogelin Çorba Nasıl Yapılır

Ezogelin Çorbası Tarifi 
Malzemeleri

  • 1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Bir çay bardağı bulgur
  • Bir çorba kaşığı un
  • 50 gram sıvı yağ
  • İki çorba kaşığı domates salçası
  • Sekiz su bardağı et suyu
  • Pul biber
  • Nane
  • Tuz

Ezogelin Çorbası Yapılışı
Sıvı yağın yarısını tencereye koyup kısık ateşte kızdırın.
Unu ilave edip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.
Salçayı iki kaşık suyla sulandırıp una ilave edin.
Et suyunu azar azar karıştırarak ekleyin.
Kaynayana kadar pişirin.
Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın.
Kaynayan et suyuna ilave edin.
Tuzu da ilave edin.
Mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayana kadar pişirin.
Kalan sıvı yağı bir tavada eritin.
Pul biber ve naneyi ilave edip biraz kavurun.
Çorbanın üzerine gezdirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

Et Suyuna Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi

Et Suyuna Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeleri:

  • Altı su bardağı et suyu
  • Bir su bardağı kırmızı mercimek
  • Bir tane kuru soğan
  • İki kaşık margarin
  • Bir çorba kaşığı un
  • Tuz
  • Kırmızı biber

Et Suyuna Kırmızı Mercimek Çorbası Yapılışı
Yağı tencereye koyup eritin.
Soğanı çok ince doğrayıp yağda pembeleşene kadar soteleyin.
Pembeleşen soğanlara bir çorba kaşığı unu ilave edip karıştırın.
2-3 dakika boyunca hızlı hızlı sürekli karıştırarak kavurun.
Daha Sonra bir bardak et suyunu yavaşça karıştırarak ilave edin.
Kalan 5 bardak et suyunu da ekleyin.
Ayıklanıp yıkanmış bir bardak kırmızı mercimeği de ekleyin.
Tuzunu da ilave edin.
Harlı ateşte kaynayıncaya kadar bekleyin.
Kaynadıktan sonra sonra ateşi kısın.
Mercimek iyice ezik bir hal alana kadar kaynatarak pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın...

Kakaolu Kek Tarifi Kakaolu Kek Nasıl Yapılır Kakaolu Kek Yapılışı

Kakaolu Kek Tarifi, Kakaolu Kek Nasıl Yapılır, Kakaolu Kek Yapılışı

Kakaolu Kek Tarifi  
Malzemeleri:

  • Üç su bardağı elenmiş un
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı süt
  • Dört tane yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Bir çay kaşığı kabartma tozu
  • İki çorba kaşığı kakao

Kakaolu Kek Yapılışı
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
İçine sıvı yağı ilave edip karıştırın.
Elenip kabartma tozu katılan unu da ilave edip karıştırın.
Kek kabını yağlayın.
Karışımın yarısını kek kalıbına dökün.
Kalan yarısına kakaoyu ilave edip karıştırın, 
Kakaolu kek hamurunu da üzerine dökün.
Çatalla biraz karıştırın.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin.
40-45 dakika kadar pişirin.
Çatal yada kibrit çöpüyle kontrol edip fırından çıkartın.
Keki biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

İnek Sütünden Yoğurt Nasıl Yapılır

İnek Sütünden Yoğurt Nasıl Yapılır
Malzemeleri:

  • Üç kilo inek sütü
  • Bir çorba kaşığı yoğurt mayası

Yoğurt Yapılış
Sütü kaynatıp ılıması için bekleyin.
Ilıdıktan sonra bir kaşık çırpılmış yoğurdu ilave edip karıştırın.
Kabın üstünü örtüp en az 5 saat bekletin.

Evde Yoğurt Nasıl Mayalanır Tarifi Yoğurt Nasıl Yapılır

Evde Yoğurt Nasıl Mayalanır Tarifi, Yoğurt Nasıl Yapılır 

Yoğurt Nasıl Mayalanır Tarifi

  • 4 su bardağı ılık süt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt

Yoğurt Yapılışı
Dört bardak sütü kaynatıp, ılıyıncaya kadar bekletin.
Parmak dayanacak sıcaklığa erişene kadar bekleyin.
Daha sonra 2 çorba kaşığı yoğurdu ezip üzerine  gezdirin.
Bir iki defa karıştırılır.
Kapağını kapatın.
Üzerine kalın bir örtü örtün.
Bu şekilde en az 5-6 saat bekletin.

Evde Yoğurt Yapımı Evde Yoğurt Nasıl Yapılır

Evde Yoğurt Yapımı Evde Yoğurt Nasıl Yapılır, Evde Yoğurt Yapılışı, yoğurt yapma tarifi

Evde Yoğurt Yapımı  
Malzemeleri:
  • 1 litre  süt
  • 1 çorba kaşığı yoğurt

Evde Yoğurt Yapılışı
Sütü karıştırarak 10 dakika kaynatın.
Kaynamış sütü mayalanacak kaba koyun.
Sütün parmak dayanacak sıcaklığa gelinceye kadar bekletin.(45 derece)
Çırpılmış yoğurdu süte katıp karıştırın.
Kabın her tarafını sıkıca kapatın.
5 saat kadar bekletip açın.

Pancar Turşusu Tarifi Sarmısaklı Pancar Turşusu Tarifi Sirkeli Pancar Turşusu Yapılışı

Pancar Turşusu Tarifi Sarmısaklı Pancar Turşusu Tarifi Sirkeli Pancar Turşusu Yapılışı 

Pancar Turşusu Tarifi
Malzemeleri: 

  • Bir kilogram kırmızı pancar
  • İki diş sarımsak
  • Bir su bardağı sirke
  • Bir su bardağı su
  • Yarım çorba çorba kaşığı tuz

Pancar Turşusu Yapılışı
Önce pancarları iyice yıkayıp temizleyin.
Kaynayan suya atarak yumuşak olmayacak şekilde biraz haşlayın.
Soyduktan sonra yuvarlak şekilde dilimleyin.
Dilimlenen pancarları kavanoza yerleştirin.
Sarmısağı tuzla dövün.
Karıştırma kabında su, sirke, tuz, ve dövülmüş sarmısağı karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kavanozdaki pancarın içine dökün.
Kavanozun kapağını kapatıp sallayarak çalkalayın.
1-2 gün sonra pancar turşusu hazır!!!

Tarhana Çorbası Tarifi Tarhana Çorbaları

Tarhana Çorbası Tarifi, Tarhana Çorbası Yapılışı, Tarhana Çorbaları

Tarhana Çorbası Tarifi
Malzemeleri:

  • Üç yemek kaşığı toz tarhana
  • Bir çorba kaşığı salça
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • Bir çay kaşığı nane
  • Bir çay kaşığı kırmızı biber 
  • Tuz

Tarhana Çorbası Yapılışı
Tere yağını tencerede eritin.
Bir çorba kaşığı salçayı ilave edip kızartın.
Daha sonra 5 su bardağı su ilave edin.
Karıştırma kabına bir su bardağı su koyun.
İçine üç çorba kaşığı tarhanayı ekleyip iyice karıştırın.
Kaynayan salçalı suyun içine tarhanalı suyu ilave edip karıştırın.
Bu şekilde 15-20 dakika kadar kaynatarak pişirin.
Arada karıştırmayı unutmayın.
Son olarak nane ve kırmızıbiber ilave ederek servis yapın.

Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi, Patlıcan Turşusu Yapılışı, patlıcan turşusu nasıl yapılır oktay usta

Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:

  • Patlıcan
  • Yeşil biber
  • Kırmızı biber
  • Sarımsak
  • Havuç
  • Domates
  • Maydanoz
  • Maydanoz sapı 
  • Lahana
  • Soğan
  • Limon
  • Bir yemek kaşığı toz şeker.

Patlıcan Turşusu Yapılışı
Patlıcan turşusu için kısa, ince yapılı, körpe ve çekirdeksiz patlıcanları kullanın.
Patlıcan turşusu içi doldurularak ya da doldurulmadan yapılabilir.
Patlıcan turşusunu içini doldurularak yapacaksanız öncelikle yıkanıp temizleyin.
Patlıcanların saplarını kesin.
Patlıcanları karınlarından bıçakla yarın.
Kaynar suya atarak 2-3 dakika haşlayın.
Haşlanan patlıcanları soğuk sudan geçirerek soğutun.
Siyah sularının akması için yarılmış kısımları aşağı gelecek şekilde masa üzerine koyun.
Patlıcanların üzerine bir ağırlık koyarak suyunun çıkmasını sağlayın.
Bu şekilde bir gün bekletin.
Patlıcanların içine koyulacak dolgu malzemelerini hazırlayın.
Bunun için yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates. maydanoz, lahana ve soğan kullanın.
Malzemelerin tamamını  doğrayarak güzelce karıştırın.
Patlıcanların içini bu harç ile doldurun.
Doldurulan patlıcanları maydanoz sapı ya da pamuk ipliği ile sarın.
İçinin dökülmemesi için dikkatlice turşu kabına koyun.
Dilimlenmiş limon ve bir yemek kaşığı şeker ilave edin.
Turşu suyunu ilave edip 18-20 derecelik karanlık ortamda bekletin.

Turşu suyunun hazırlanması:
10 su bardağı su+ 1 su bardağı sirke+ Yarım su bardağı deniz tuzu.
Bu orana göre turşu suyunu artırıp azaltabilirsiniz.
Tuzlu sevenler tuzunu biraz daha arttırabilir.



Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi
Malzemeleri:

  • 3 tane hazır yufka
  • 4 tane patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 bardak zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Patatesli Börek Tarifleri
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup rendeleyin.
Yumurta ve sütü karıştırıp çırpın.
Rendelenen patatesleri ilave edip karıştırın.
Tuz ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırın.
Yufkayı düz bir yere serin
Hazırladığınız malzemeden yufkanın üzerine dağıtın.
Yufkayı uçlarından başlayarak rulo şeklinde kıvırıp tepsiye koyun.
Diğer yufkalar için de aynı işlemi yapın.  
Börekleri tepsiyle buzdolabının buzluğunda 12 saat bekletin.
Daha sonra  ince ince keserek kızgın yağda kızartın.

Kimyonlu Sarmısaklı Patates Püresi Tarifi

Kimyonlu Sarmısaklı Patates Püresi Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilogram patates
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 3 kaşık salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı köri
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • Maydanoz 
  • Dereotu  
  • 2 yemek kaşığı mayonez  

Patates Püresi Yapılışı
Patatesleri haşlayıp rendeleyin.
Tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştırıp.
Maydanoz ya da dereotu yaprakları ile süsleyin.

Biberli Patates Püresi Tarifi

Biberli Patates Püresi Tarifi
Malzemeleri:

  • Altı tane patates
  • Yarım çorba kaşığı tereyağ
  • Bir su bardağı süt
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Karabiber

Patates Püresi Yapılışı
Patatesleri suda pişirin.
Kabuklarını soyup püre makinesinden geçirin ya da ezin.
Süt ve yağını da ilave edip karıştırın.
Bir iki taşım kaynatın.
Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Arzuya göre istediğiniz baharatları da ilave edebilirsiniz.

Patates Püresi Yapmanın Püf Noktaları

Patates Püresi Yapmanın Püf  Noktaları

  • 3 tane patates
  • 1 çay bardağı süt.
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Patates Püresi Yapılışı
Patatesleri suda haşlayıp soyun.
Süzgeçten geçirerek püre haline getirin.
Tereyağını ve sütü ekleyerek iyice karıştırın.
Daha sonra servis yapın.

Sütlü Patates Püresi Tarifi

Sütlü Patates Püresi Tarifi, Sütlü Patates Püresi Yapılışı

Sütlü Patates Püresi Tarifi
Malzemeleri: 
  • 1 kilogram patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı ince rendelenmiş kaşar
Sütlü Patates Püresi Yapılışı
Patatesleri kabuklu olarak haşlayın.
Soyulup ezerek püre haline getirin.
Üzerine sıcak süt ve tere yağını ekleyerek karıştırın.
Sıcakken kaşar rendesini ilave edin.
Daha sonra tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Patates Püresi Tarifi Patates Püresi Yapılışı

Patates Püresi Tarifi, Patates Püresi Yapılışı

Patates Püresi Tarifi
Malzemeleri:  

  • Yarım kilo patates
  • Çeyrek su bardağı süt
  • 20-25 gram tereyağı
  • Tuz
Patates Püresi Yapılışı
Patatesleri haşlayıp soyun.
Güzelce püre haline gelene kadar ezin.
İçine tereyağı, tuz ve sütü ilave ederek iyice karıştırın.
Servis yapın.

Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi

Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:  

  • 750 gram yoğurt
  • 8 su bardağı et suyu
  • 50 gram margarin (ya da sıvı yağ)
  • 2 kahve fincanı un
  • Tuz

Yoğurt Çorbası Yapılışı
Karıştırma kabına yoğurdu koyun, tuz ilave edip karıştırın.
Çırpılan yoğurda et suyunu azar azar ilave ederek karıştırın.
Tencereye yağı koyup, unu ilave edin.
Hızlı bir şekilde orta ateşte 1-2 dakika karıştırın.
Yoğurtlu karışımı azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.
İyice karıştıktan sonra ateşi biraz daha arttırıp biraz daha kaynatın.
Sıcak sıcak servis yapın.

Ispanaklı Yoğurt Çorbası Tarifi

Ispanaklı Yoğurt Çorbası Tarifi, Ispanaklı Yoğurt Çorbası Yapılışı, çorba tarifleri, çorbalar, yoğurt çorbası yapmanın püf noktaları.

Ispanaklı Yoğurt Çorbası
Malzemeleri: 

  • İki su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım kilogram ıspanak
  • Yarım demek maydanoz
  • Bir  tatlı kaşığı salça
  • Bir yemek kaşığı margarin
  • Beş su bardağı su
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber

Ispanaklı Yoğurt Çorbası Yapılışı
Ispanak ve maydanozu yıkayın.
Temizleyip küçük küçük doğrayın.
Pirinci yıkayın.
Tencerede suyu kaynatın.
Kaynaya suya pirinci ilave edip 4-5 dakika haşlayın.
İçine maydanoz ve ıspanakları ilave edip karıştırın.
Suyu azsa biraz su ilave edebilirsiniz.
10-15 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın.
Biraz soğumasını bekleyin.
Yoğurdu iyice çırpıp yavaşça çorbaya ekleyin.
Tuz ve karabiberi ekleyin.
Margarini tavada eritin, salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın.
Salçalı margarini çorbanın üzerine gezdirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

Yoğurt Çorbası Tarifi Çorba Tarifleri

Yoğurt Çorbası Tarifi 
Malzemeleri:

  • 15 su bardağı et suyu (3 litre)
  • 150 gram yoğurt
  • 2 yemek 
  • 100 gram un
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Bir kahve kaşığı toz nane
  • Tuz.

Yoğurt Çorbası Yapılışı
Tencereye yağı koyup unu ilave edin.
Bu şekilde  4-5 dakika un kızarmadan kavurun.
Yoğurdu ilave edip biraz daha karıştırın.
Daha sonra 3 litre et suyunu ekleyip karıştırın.
10 dakika kadar kaynatın.
Ateşten alın, tuz ve nane serpip servis yapın.

Yoğurtlu Alinazik Kebabı Tarifi

Yoğurtlu Alinazik Kebabı Tarifi 
Malzemeleri:

  • 500 gam orta yağlı dana kıyma
  • 4 tane  dolgun çekirdeksiz patlıcan
  • 1 tane kuru soğan
  • 4 tane sivri biber
  • 2 adet kırmızıbiber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 400 gam yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber
  • Maydanoz 
  • Tuz

Yoğurtlu Alinazik Yapılışı
Patlıcanları yıkanıp sap kısımlarını temizleyin.
Birkaç yerinden delin.
Fırında ya da teflon tavada, kısık ateşte közleyin.
Kırmızı biberleri de aynı şekilde közleyin.
Közlenen patlıcan ve biberleri soyup doğrayın.
Tavaya ayçiçek yağı koyup kıymayı suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
Kıymaya ince doğranmış kuru soğanı, biberi ve tuzu ekleyip kavurun.
Yoğurdu çırpıp dövülmüş sarmısakla karıştırın.
Doğranmış patlıcan ve biber karışımını servis tabağına yayın.
Üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirin.
Yoğurdun üzerine de pişen kıymayı yayın.
Tereyağında kızdırılmış kırmızı toz biber sosunu da üzerine dökün.
Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Ali Nazik Kebabı Tarifi Nefis Alinazik Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi

Ali Nazik Kebabı Tarifi, alinazik yapılışı, kolay alinazık nasıl yapılır, alinazik yapılışı,  Nefis Alinazik Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi.

Ali Nazik Kebabı Tarifi 
Malzemeleri:   
  • 250 gram koyun kıyma eti
  • 3 tane olgun patlıcan
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 2 tane yeşilbiber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 3 kaşık tere yağı
  •  kırmızıbiber
  • Tuz
Alinazik Yapılışı
Patlıcanları harlı ateşte közleyin. (Fırın da olabilir)
Kabuklarını soyun, ince ince kıyıp tuzlayın.
Patlıcanları  servis yapacağınız tabağa yayın.
Tavaya 2 kaşık tereyağı koyup kıymaları iyice kavurun. 
Kıymaları da servis tabağındaki patlıcanların üzerine yayın. 
Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın.
Sarmısaklı yoğurdu kıymaların üzerini tamamen kapatacak şekilde yayın. 
Bir kaşık tereyağını pul biber ile kızdırılıp yoğurdun üzerine gezdirin. 
Üzerini maydanoz ve közlenmiş biber ile süsleyip servis yapın.

Ali Nazik Tarifi Ali Nazik Nasıl Yapılır Alinazik Yapmanın Püf Noktaları

Ali Nazik Tarifi Ali Nazik Nasıl Yapılır Alinazik Yapmanın Püf Noktaları

Ali Nazik Tarifi
Malzemeleri:

  • 4 tane etli patlıcan
  • 4 tane sivri biber
  • Bir  kase sarımsaklı yoğurt (Ya da evde kendiniz hazırlayın)
  • 200 gram yağsız dana kıyma
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • Kırmızı pulbiber
  • Karabiber
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz

Ali Nazik Yapılışı
Patlıcan ve biberler ateşte közleyin.
Patlıcan ve biberlerin kabukları soyup iyice ezin.
Tavaya yağ koyarak kıymayı kavurun.
Kıymanın içine baharatları ekleyip biraz daha çevirip ocaktan alın.
Ezilen patlıcan ve biberleri sarımsaklı yoğurtla karıştırın.
Yoğurtlu patlıcan  karışımını genişçe bir kaba koyun.
Üzerine kavrulan kıymayı dökün.
Üzerini de  maydanozla süsleyip servis yapın.

Ali Nazik Tarifi Gaziantep Yöresi

Ali Nazik Tarifi Gaziantep Yöresi, alinazik nasıl yapılır tarifi, et kavurma tarifleri, et yemekleri, ali nazik yapmanın püf noktaları.

Ali Nazik Tarifi
Malzemeleri:
  • 200 gram et ( Kuşbaşı kuzu eti ya da zırh kıyması)
  • 2 tane közde pişmiş  patlıcan  
  • 200 gram süzme yoğurt
  • 50 gram tereyağı
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 4 diş sarmısk
  • Tuz
Ali Nazik Yapılışı
Patlıcanları fırında ya da küllenmiş közde pişirin..
Kabukları soyulup kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Sarımsakları ezip tuz ilave edin.
Sarmısakları süzme yoğurdun içine ilave edip karıştırın.
Kuşbaşı etleri ya da zırh kıymasını tavada ya da kebap şeklinde ızgarada pişirin.
Pişirilen etlerin üzerine sarmısaklı patlıcanlı yoğurdu dökün.
Tereyağını iyice ısıtıp içine yarım çay kaşığı pul biber ekleyin..
Kızgın yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapılır.

Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi, kırmızı mercimek çorbası nasıl yapılır, mercimek çorbası tarifi, düdüklüde mercimek çorbası nasıl yapılır, süzme mercimek çorbası nasıl yapılır, sarı mercimek çorbası nasıl yapılır, çorba tarifleri.


Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı sarı (kırmızı) mercimek,
  • Bir tane soğan
  • İki diş sarımsak,
  • Üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • İki yemek kaşığı un,
  • Dört su bardağı sıcak su
  • İki su bardağı et suyu
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
Mercimek Çorbası Yapılışı
Sarmısağı ezin.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Kızdırdığınız yağda soğan ve sarımsağı kavurun,
Unu ilave edip sürekli hızlıca karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun,
Ayıklanan ve yıkanan mercimekleri ekleyip karıştırın,
Suyu, varsa  et suyunu da ekleyip karıştırın.
Orta hararetli ateşte mercimekler patlayana kadar pişirin,
Çorbayı blenderdan geçirin.
Blandır yoksa süzgeçten geçirin,
Tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırıp.
Ateşten alıp sıcak sıcak servis yapın.

Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı

Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı
Malzemeleri:

  • Bir kilogram süt 
  • Bir su bardağı irmik 
  • Yedi çorba kaşığı şeker 
  • Bir paket vanilya 
  • Bir çorba kaşığı margarin 
  • Bir çorba kaşığı hindistan cevizi

Üzerini Süslemek İçin

  • Çikolata sosu 
  • Dövülmüş antep fıstığı veya tarçın

Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı
Soğuk süte tozşeker ve irmiği ekleyip karıştırın.
Daha sonra ocağa koyarak kaynatın.kaynatın.
Biraz koyulaştıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
Daha sonra vanilya, margarin ve bir çorba kaşığı hindistancevizi ekleyin.
Boza kıvamına gelene kadar karıştırın.
Boza kıvamına gelince ateşten alın.
Su ile ıslatılmış tepsi veya bir kalıba dökün.
Soğuması için buzdolabına koyun.
Soğuduktan sonra üzerini çikolata sosu ve antep fıstığıyla süsleyin.
Dilimleyip soğuk soğuk olarak servis yapın.

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi   
Malzemeleri:

  • Onaltı çorba kaşığı şeker
  • Sekiz çorba kaşığı irmik unu
  • Dört çorba kaşığı ceviz içi

Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır
Süt, irmik ve şekeri karıştırın.
Orta ateşte karıştırarak muhallebi gibi pişirin.
Piştikten sonra ateşten alın.
Yuvarlak bir kabı suyla ıslatın.
Muhallebinin yarısını bu kaba döküp soğumasını bekleyin.
Üzerine kıyılmış ceviz içini serpin.
Kalan muhallebiyi de üzerine dökün
Bu şekilde soğuması için buzdolabına koyun.
Servis etmek için ters çevirip servis tabağına alın.
Soğuk soğuk servis yapın.

Not: Malzemeleri orantılı olarak artırabilirsiniz.

Diyet Sebze Yemeği Tarifi

Diyet Sebze Yemeği Tarifi

  • Malzemeleri:
  • İki tane patates
  • Üç tane patlıcan
  • Dört tane acı sivri biber
  • Altı tane kabuğu soyulmuş domates.
  • İki tane etli kırmızı biber.
  • Bir tane kuru soğan
  • Dört yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • İki diş sarımsak

Diyet Sebze Yemeği Yapılışı
Tüm sebzeleri küp küp doğrayın.
Soğan ve sarımsağı sıvı yağda soteleyin.
Biberleri de ilave edip soteleyin.
Tavaya patlıcan ve patatesleri ilave edip soteleyin.
10 dakika soteleyin.
Daha sonra tuzu ve domatesleri ekleyin.
Harlı ateşte pişirin.
Ocaktan almadan önce çok az zeytinyağı gezdirin.
Ilık ya da sıcak olarak servis yapın.

Diyet Sütlaç Nasıl Yapılır

Diyet Sütlaç Nasıl Yapılır
Malzemeleri:

  • Bir yemek kaşığı pirinç
  • İki bardak diyet süt
  • Bir yemek kaşığı diyet şeker
  • Vanilya

Diyet Sütlaç Yapılışı
Pirinci yıkayıp bir çay bardağı suda açılması için kaynatın.
Sütü ilave edip iyice pişirin.
Ateşten alıp şekeri ilave edin.
Daha sonra vanilyayı ilave edin.
Servis tabağına koyun.
Buzdolabına koyun.
Soğuduktan sonra servis yapın.

Diyet Sütlaç Tarifi

Diyet Sütlaç Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı süt
  • Bir yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı pirinç
  • Yarım tatlı kaşığı pirinç unu

Diyet Sütlaç Yapılışı
Bir su bardağı sütü kaynatın.
İçine pirinç ilave edip pişirin.
Bir yemek kaşığı silme şekeri ekleyin
Ardından sulandırılmış yarım tatlı kaşığı pirinç unu da ilave edin.
5 dakika daha kaynatıp kaseye koyun.

Diyet Makarna Yapmanın Püf Noktaları

Diyet Makarna Yapmanın Püf Noktaları
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı kadar makarna
  • İki çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir tane kabak
  • Üç tane kuşkonmaz
  • 2-3 dal nane

Diyet Makarna Yapılışı
Makarnayı üç su bardağı suda 12-15 dakika pişirin
Kabak ve kuşkonmazı küp şeklinde doğrayın.
Makarna tenceresinin üzerine delikli çelik bir süzgeç koyun.
Buharında doğradığınız kabak ve kuşkonmazları pişirin.
Makarna piştikten sonra süzün.
İçine buharda pişen kabak ve kuşkonmazları koyun.
Son olarak zeytinyağı gezdirip servis yapın.

Diyet Makarna Nasıl Yapılır Tarifi

Diyet Makarna Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım paket kepekli makarna
  • 200 gram brokoli
  • Birkaç sap taze soğan
  • Yarım bardak bezelye
  • 100 gram havuç
  • Bir diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı margarin

Diyet Makarna Yapılışı
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.
Havucu ince ince dilimleyin.
Brokoliyi irice parçalara bölün.
Havuç, brokoli ve bezelyeleri karıştırıp buharda pişirin.
Taze soğanları ince ince kıyın,
Sarımsağı da incecik kıyın.
Haşlanan sebzeleri makarnaya ilave edip karıştırın.
Soğanı, sarımsağı ve margarini de makarnaya ekleyip karıştırın.
Daha sonra servis yapın.

Diyet Makarna Tarifi

Diyet Makarna Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir paket kepekli makarna
  • Bir su bardağı süt
  • İki çorba kaşığı zeytinyağı
  • Beyaz peynir
  • Domates
  • Dereotu

Diyet Makarna Yapılışı
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.
Zeytinyağı ekleyip karıştırın.
Makarnaya ezilmiş peyniri ve sütü ilave edip karıştırın.
Üzerini doğranmış domates ve dereotu ile süsleyip servis yapın.

Diyet Mis Sebze Çorbası Tarifi Zayıflamak İçin Sebze Çorbasi Tüketin

Diyet Mis Sebze Çorbası Tarifi, Diyet Sebze Çorbası Yapılışı, diyet çorba tarifleri, diyet yemekler, diyet için tarifler

Diyet Mis Sebze Çorbası Tarifi

  • Bir tane havuç
  • Bir tane kereviz
  • Bir tane patates
  • Bir tane pırasa
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı  sebze suyu
  • Muskat
  • Krema
  • Tuz

Diyet Sebze Çorbası Yapılışı
Havucu, kerevizi ve patatesleri küp şeklinde doğrayın.
Pırasayı ince ince halka şeklinde doğrayın.
Yağı kızdırıp sebzeleri içine atıp soteleyin.
Üzerine sebze suyunu ekleyip 15 dakika pişirin.
Daha sonra karışımı mikserden geçirin. 
Tuzu, karabiberi ve muskatı ilave edin.
Bir taşım daha kaynatıp krema ekleyin.
Sıcak sıcak servis edin.

Patatesli Omlet Tarifi

Patatesli Omlet Tarifi, yumurtalı omlet yapmanın püf noktaları, yumurta yemekleri, patates yemekleri tarifleri.

Patatesli Omlet Tarifi
Malzemeleri:

  • 3 tane orta boy patates
  • 10 tane yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı  
  • Tuz
  • Karabiber

Patatesli Omlet Yapılışı
Patatesleri haşlayın soyup doğrayın.
Tavaya yağ koyup patatesleri soteleyin.
Yumurtaları bir kabın içinde iyice çırpın.
Çırpılan yumurtaların içine patatesleri ilave edip karıştırın.
Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin.
Bir tavada yağı kızdırıp yumurtalı patatesleri üç parçaya bölüp kızartın.

Yumurtalı Ispanak Yapılışı

Yumurtalı Ispanak Yapılışı, ıspanak tarifi, ıspanak nasıl yapılır tarifi.

Ispanak Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilogram ıspanak
  • 6 tane yumurta
  • 1 tane kuru soğan
  • 60 gram yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Yumurtalı Ispanak Yapılışı
Ispanakları ayıklayıp suda tuzlu suda haşlayıp süzün ve kıyın.
İnce kıyılan soğanı yağda kavurun.
Ispanakları da ilave edip karıştırın.
Tavaya koyup ortasını oyup yumurtaları içine kırın.
Fırında ya da ateşte yumurtanın beyazı pişene kadar pişirin.
Üzerine tuz ve biber ilave edip servis yapın.

Ispanak Yapmanın Püf Noktaları

Ispanak Yapmanın Püf  Noktaları

Ispanak Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir kilogram ıspanak
  • 12 tane yumurta
  • 250 gram kuru soğan
  • Altı çorba kaşığı tereyağı
  • İki kahve kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz

Ispanak Yapılışı
Ispanağı yıkayıp köklerini ayıklayın.
Üzerini örtecek kadar su ekleyip bir taşım kaynatın.
Daha sonra suyunu süzün.
Ispanakları avuçla sıkıp suyunu çıkarıp doğrayın.
Bir tavada tereyağını eritip soğanları 5 dakika kavurun.
Tuz, karabiber ilave edip karıştırın.
Ispanakları da ilave edip 15 dakika daha kavrulur.
Yayvan bir tavaya ıspanakları yayın.
Ispanakların üzerinde 12 yuvarlak açıp içine yumurtaları kırın.
Biraz tuz serpip kapağını kapatın.
Hafif ateşte 4-5 dakika daha pişirin.

Ispanak Nasıl Yapılır Ispanak Yapmanın Püf Noktaları

Ispanak Nasıl Yapılır Ispanak Yapmanın Püf  Noktaları

Ispanak Tarifi
Malzemeleri:

  • 750 gram ıspanak
  • Altı tane yumurta
  • İki tane soğan
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz

Ispanak Yapılışı
Kızgın yağda ince doğranmış soğanları soteleyin.
Tuzunu da ilave edip karıştırın
Ispanağı ve karabiberi soğanların içine ilave edip karıştırarak öldürün.
Ispanağın üzerinde altı tane oyuk  açıp yumurtaları oyukların içine kırın.
Üzerine kırmızı biberi serpiştirin.
Kısık ateşte yumurtaların beyazı pişene kadar pişirin.

Ispanaklı Yumurta Tarifi Ispanaklı Yumurta Nasıl Yapılır Ispanaklı Yumurta Yapmanın Püf Noktaları

Ispanaklı Yumurta Tarifi Ispanaklı Yumurta Nasıl Yapılır Ispanaklı Yumurta Yapmanın Püf Noktaları.

Ispanaklı Yumurta Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram ıspanak  
  • İki tane yumurta
  • 20 gram margarin
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanak Yapılışı
Ispanakları ayıklayıp yıkayın.
Kaynar suya atarak 3-4 dakika haşlayın. 
Daha sonra süzüp soğuk sudan geçirin.
Yumurtaları kısık ateşte kaynayan biraz tuzlu ve sirkeli suya atıp pişirin.
Tavada margarini eritin. 
Ispanağı, karabiber ve tuzu ilave ederek sote edin. 
Tabağa önce sote edilmiş ıspanağı yayın.
Pose ettiğiniz yumurtaları üstüne yerleştirin. 
İsteğe göre sos ve baharat ilave ederek servis yapın.

Kandil Simidi Tarifi Kandil Simidi Yapmanın Püf Noktaları

Kandil Simidi Tarifi Kandil Simidi Yapmanın Püf Noktaları Kandil Simidi Nasıl Yapılır, Kandil Simiti Yapılışı. 

Kandil Simidi Tarifi
Malzemeleri:

  • 125 gram margarin
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı mahlep
  • Bir yemek kaşığı toz şeker
  • Bir yemek kaşığı sirke (elma ya da üzüm sirkesi)
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir paket kabartma tozu
  • İki çorba kaşığı yoğurt
  • Bir yumurtanın sarısı (hamura katmak için)
  • Bir yumurtanın beyazı (üzerine sürmek için)
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine serpmek için susam

Kandil Simidi Yapılışı
Susam ve yumurta akı dışındaki bütün malzemeler karıştırılır.
Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave edilerek hamur hazırlanır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır.
Yuvarlak halkalar yapılır.
Halka haline getirilen hamur önce yumurta akına sonra susama batırılır.
Daha sonra tepsiye dizilir.
180 derecede ısıtılan fırına verilir.
Üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.

Cevizli Açma Tarifi Cevizli Açma Nasıl Yapılır Püf Noktaları

Cevizli Açma Tarifi Cevizli Açma Nasıl Yapılır Püf Noktaları, açmalar, kolay açma yapılışı, açmanın tarifi.

Cevizli Açma Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir kibrit kutusu kadar yaş maya
  • Altı yemek kaşığı tozşeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı ılık su
  • Alabildiği kadar un
  • 100 gam margarin
  • 100 gram ceviz
  • Bir yemek kaşığı tuz
  • Bir tane yumurtanın sarısı
  • Bir yemek kaşığı çörekotu

Cevizli Açma Yapılışı
Bir  kabın içine ılık suyu koyun.
Suyun içine şekeri, tuzu ve mayayı ilave edip eritin. 
Sıvıyağ da ilave edip karıştırın.. 
Alabildiği kadar un ekleyerek hamuru yoğurun.
Unu hamurun kulak memesi kıvamında olacağı şekilde ayarlayın.
Yoğrulan hamurun üzerini kapatıp 30 dakika kabarmaya bırakın. 
Hamur mayalandıktan sonra sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.
Elinizde uzatıp inceltin.
Üzerine yumuşamış margarinden sürün. 
Dövülmüş ceviz içinden serpin. 
Rulo halinde kıvrılıp yuvarlayın.
Açma şekli verip tepsiye dizin. 
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. 
Önceden ısıtılmış 180 derece ısıtılan fırında üzeri kızaran kadar pişirin.

Muhteşem Kek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir

Muhteşem Kek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir

  • Malzemeler soğuk olmamalı, oda sıcaklığında olmalı
  • Malzemeler taze olmalı
  • Kek kalıbı yağlanıp unlanmalı
  • Kek fırına verilmeden önce fırın ısıtılmalı
  • Yumurtalar iyice çırpılmalı
  • Toz şekerin iyice erimesi sağlanmalı
  • Toz şeker ve yumurta karıştırılarak çok iyi bir şekilde çırpılmalı.
  • Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrı ayrı çırpılmalı.
  • Un elenmeli.
  • Kek 150-180 derecede pişirilmeli.
  • Kek ılıdıktan sonra kalıptan çıkartılmalı.
  • Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır.
  • Kek fırına verildikten sonra ilk 20 dakikada fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır.
  • Kek piştikten sonra fırını kapatıp içinde 5-10 dakika bekletmeliyiz.
  • Keki fırının alt kısmında pişirmeliyiz.
  • Kekte kullanılan meyve ve sebzeler kuru olmalıdır, kuru değilse una bulanıp kullanılmalı.
  • Kek hamuruna 1-2 damla limon suyu damlatılmalı.
  • Islak kek yaparken yoğurt yerine süt kullanmalısınız, daha yumuşak olur.
  • Sade kekler yoğurtla yapılmalıdır, daha kuru ve sert olur.

Diyet Poğaça Tarifi Diyet Poğaça Yapmanın Püf Noktaları

Diyet Poğaça Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir tane yumurta
  • Bir yemek kaşığı buğday kepeği
  • İki yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 1.5 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1.5 yemek kaşığı yoğurt
  • Az kaşar peyniri
  • 3-4 ince dilim sucuk
  • Üzeri için keten tohumu (isteğe bağlı)
  • Tuz
Diyet Poğaça Yapılışı
Yumurtayı iyice çırpın.
Yoğurt, yulaf kepeği, buğday kepeği ve tuzu ekleyip karıştırın.
Çok katı olmayan bir hamur yapın.
Alüminyum folyo kabına karışımın yarısını koyun.
İç malzemeleri üzerine yayın.
Kalan karışımı da üzerine ilave edin.
Üzerine keten tohumu serpin.
200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Diyet Yapanlar İçin Maydanoz Kürü Tarifi

Diyet İçin Maydanoz Kürü Yapılışı, Diyet Yapanlar İçin Maydanoz Kürü Tarifi, diyet yemekler, zayıflama kürleri.

Diyet Yapanlar İçin Maydanoz Kürü Tarifi 
Malzemeleri

  • 16 dal maydanoz
  • Bir tane limon
  • 2 su bardağı su 

Diyet İçin Maydanoz Kürü Yapılışı
Maydanozları güzelce yıkayın.
Limonu iyice sıkıp suyunu çıkarın.
Maydanoz ve suyu blendırdan geçirin.
Daha sonra limon suyunu ilave edip tekrar blendırdan geçirin.
Diyet kürünüzü içebilirsiniz.

Faydaları:
Metabolizmayı hızlandırır.
Yağ yakmanıza yardımcı olarak zayıflamanızı sağlar.
Karaciğer yağlanmasına karşı çok faydalıdır.
Sivilceli ciltleri tedavi eder.

Not: Diyet kürünü kahvaltıdan 15-20 dakika önce içmelisiniz. Bu kürü 15 gün uyguladıktan sonra 5 gün ara verip bir 15 gün daha içebilirsiniz 

Detoks Suyu Nasıl Hazırlanır Tarifi

Detoks Suyu Nasıl Hazırlanır Tarifi, Detoks Suyunun Yapılışı, detoks için limonlu su, naneli detoks suyu nasıl yapılır, detoks suyu nasıl yapılır tarifi.

Detoks Suyu Nasıl Hazırlanır Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir tane yeşil limon
  • Nane yaprakları
  • 5 su bardağı su  

Detoks Suyunun Yapılışı
Cam bir sürahiye 5 su bardağı su koyun.
İçine limonu ince ince dilimleyin
Birkaç tutam nane yaprağını içine atın.
Karıştırıp buzdolabında 2 saat bekletin.
Daha sonra için.

Diyet Krep Tarifi Diyet Krep Nasıl Tarifi Diyet Yapanlar İçin Mayalı Krep Tarifi

Mayalı Krep Yapılışı, Diyet Krep Tarifi, Diyet Krep Nasıl Tarifi, Diyet Yapanlar İçin Mayalı Krep Tarifi

Diyet Krep Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir paket kuru maya
  • Üç su bardağı ılık su
  • İki buçuk su bardağı un
  • İki yemek kaşığı sade maden suyu
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Tuz

Diyet Krep Yapılışı
Bütün malzemeleri bir kap içerisinde iyice çırpın.
Hamur kıvamlı ve akışkan bir hal alana kadar çırpmaya devam edin.
Daha sonra mayalanması için bekletin.
Hamur mayalandıktan sonra normal krepler gibi pişirin. 

Diyet Nescafeli Puding Tarifi

Diyet Nescafeli Puding Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı süt
  • Bir tatlı kaşığı kakao
  • Bir tatlı kaşığı buğday ya da mısır nişastası
  • Dört damla limon suyu
  • Bir çorba kaşığı bal ya da pekmez  (Tatlandırıcı da olabilir)
  • Bir çay kaşığı nescafe
  • Üzeri için hindistan cevizi

Diyet Nescafeli Puding Yapılışı
Sütü, kakaoyu, nişastayı ve nescafeyi bir kapta karıştırın.
Daha sonra ocağa koyup kaynayana kadar sürekli çırparak karıştırın.
Limon suyu ve balı da ilave edip karıştırın.
Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi dökerek servis yapı.

Diyet Omlet Tarifi Diyet Omlet Nasıl Yapılır Tarifi

Diyet Omlet Tarifi Diyet Omlet Nasıl Yapılır Tarifi, Zayıflamak İçin Kolay Omlet Tarifi, Diyet Yapanlar İçin Omlet Yemeği

Diyet Omlet Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir tane yumurta
  • Bir yumurtanın beyazı
  • Yarım haşlanmış patates
  • Bir kibrit kutusu kadar peynir
  • 1,5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • Çok az tuz

Diyet Omlet Yapılışı
Öncelikle yumurtayı iyice çırpın.
Yulaf ezmesini de çok parçalanmayacak kadar az  blenderden geçirin,
Peyniri ve  patatesleri ezin.
Bir kap içinde hepsini güzelce karıştırın.
Yağsız tavada pişirin.

Diyet Lahana Kavurma Tarifi

Diyet Lahana Kavurma Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo lahana
  • Üç tane havuç
  • Bir tane kuru soğan
  • İki  yemek kaşığı zeytin yağı
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ppulbiber
  • 4-5 damla limon suyu

Diyet Lahana Kavurma Yapılışı
Lahanayı  ince ince doğrayın.
Havuçları rendeleyin.
Soğanı küp küp doğrayın.
Zeytinyağını tencereye koyup soğanı kavurun.
Daha sonra lahanayı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
Sonra havuçları ilave edip iki dakika daha kavurun.
Son olarak az sulandırılmış salça, limon suyu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Sarmısaklı yoğurtla birlikte servis edin.

Diyet Tavuklu Mantar Sote Tarifi

Diyet Tavuklu Mantar Sote Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir tane tavuk göğsü
  • Bir paket mantar
  • Bir tane domates
  • Bir tane biber
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir sarmısak
  • Pul biber
  • Kekik
  • Zeytinyağı

Diyet Tavuklu Mantar Sote Yapılışı
Soğan ve sarmısağı doğrayın.
Zeytin yağında hafifçe sararana kadar kavurun.
Daha sonra tavuk, mantar, domates ve biberi doğranıp aynı anda ilave din.
Baharatlarını da ekleyip karıştırın.
Üzerine bir çay bardağı su ilave edip hafif ateşte yavaş yavaş pişirin.
Yemek piştikten sonra 15 dakika tencerenin kapağını açmadan bekletin.
Daha sonra servis yapın.

Pratik İrmik Tatlısı Tarifi Kolay İrmik Tatlısı Yapılışı

Pratik İrmik Tatlısı Tarifi, Pratik İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır, İrmik Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları.

Pratik İrmik Tatlısı Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir litre süt
  • Dokuz çorba kaşığı irmik
  • Onbir çorba kaşığı toz şeker
  • Bir avuç ceviz
  • Bir taaane portakal
  • Tarçın

İrmik Tatlısının Yapılışı
İrmik, süt ve toz şekeri bir tencerede iyice karıştırın.
Daha sonra kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladığında 5 dakika daha pişirip ateşten alın..
Bir borcam kabı ıslatıp pişen malzemenin yarısını içine dökün.
Üzerine irice dövülmüş cevizleri ve tarçını yayın.
Malzemenin kalan diğer yarısını da tarçın ve cevizlerin üzerine dökün.
Buzdolabına koyarak bir saat kadar bekletin.
Daha sonra kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın.
Üzerini ceviz içi, tarçın ve portakal dilimleriyle süsleyin.
İrmik tatlınız servise hazır.

İrmik Tatlısı Tarifi Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır

İrmik Tatlısı Tarifi, Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı, Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır, kolay irmik tatlısı yapmak.

İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:

  • Yedi yemek kaşığı irmik 
  • 1,5 kilo süt
  • Sekiz yemek kaşığı toz şeker
  • 100 gram krem şanti
  • 200 gram ceviz içi
  • Biir paket vanilya

Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı
İrmik, şeker ve sütü tencerede karıştırın
Saha sonra ağır ateşte tahta bir kaşıkla koyulaşana kadar pişirin.
Piştikten sonra vanilya ekleyerek karıştırın.
Pürüzsüz olması için biraz ılıdıktan sonra mikserden geçirebilirsiniz.
Derince bir borcam kabı ıslatarak bütün malzemeyi içine dökün.
Buzdolabına koyup soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra üzerine önce krem şantiyi gezdirerek dökün.
Daha sonra dövülmüş ceviz üzerine serpip servis yapın.

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Nasıl Yapılır, Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Tarifi, Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Yapılışı.

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 tane kabak
  • 1 tane havuç
  • 1 tane patates,
  • 2 tane soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı mantar
  • 3 tane dolmalık biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Konserve mısır
  • Fesleğen
  • 250 gram kiraz domates
  • 4 tane kesme şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz.
Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Yapılışı
Genişçe bir tencereye yağı koyun.
İrice doğranan soğanlar içine atılarak yağda karıştırarak soteleyin.
Sırayla doğranmış havuç, kabak, mantar, patates ve domatesleri ilave edin.
Kısık ateşte çevirerek pişirin.
Sebzeler iyice piştikten sonra içine mısırları ilave edip karıştırın.
Son olarak fesleğen ve kıyılmış maydanozları ilave edip servis yapın.

Zeytinyağlı Taze Ayşe Fasulye Zeytinyağlı Taze Ayşe Yapılışı

Zeytinyağlı Taze Ayşe Fasulye, Zeytinyağlı Taze Ayşe Yapılışı. zeytinyağlılar, zeytinyağlılar. 

Zeytinyağlı Taze Ayşe Fasulye 
Malzemeleri:

  • Bir kilogram taze ayse fasulye
  • Üç kahve fincanı zeytinyağı
  • Üç tane orta boy soğan
  • Tuz
  • Bir kahve kaşığı şeker
  • İki tane domates
  • 1,5 su bardağı su

Zeytinyağlı Taze Ayşe Yapılışı 
Fasulyeleri ayıklayıp güzelce yıkayın.
Tencereye koyup tuzunu ve zeytinyağını ilave edin.
Soğanları ortadan ikiye bölüp fasulyelerin üzerine dizin.
Kapağını kapatıp ateşe koyun.
Fasulyeler suyunu bırakıp yeniden çekene kadar pişirin.
Daha sonra suyunu ilave edip 1 saat  15 dakika pişirin.
Kuşbaşı doğranan domatesleri fasulyelerin üzerine yerleştirin.
15 dakika daha pişirin.
Ateşten alıp biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi Zeytinyağlı Patlıcan Yapılışı

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi, Zeytinyağlı Patlıcan Yapılışı, zeytinyağlı yemek tarifleri, zeytinyağlılar.

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi
Malzemeleri:

  • 3 tane közlenmiş patlıcan
  • 3 tane közlenmiş kırmızıbiber
  • 4 tane çarliston biber
  • 6 diş sarmısak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 tane domates
  • Tuz
  • Kırmızıbiber

Zeytinyağlı Patlıcan Yapılışı
Közlendiğiniz patlıcanları ve kırmızıbiberi ince ince kıyın. 
Sarımsak, çarliston biber ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.
Hepsini birlikte 5 dakika kadar kavurun. 
Baharatları da üzerine ekleyip karıştırın. 
Üzerine kıyılmış maydanozları ekleyip servis yapın.

Zeytinyağlı Türlü Tarifi Zeytinyağlı Türlü Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı Türlü Tarifi Zeytinyağlı Türlü Nasıl Yapılır 

Zeytinyağlı Türlü Tarifi  
Malzemeleri:

  • 2 tane kabak
  • 2 tane patlıcan
  • 250 gram taze fasulye
  • 250 gram bezelye
  • 250 gram bakla
  • 250 gram yeşil biber
  • Yarım kilo  domates
  • 1 baş sarımsak
  • 3 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Türlü Yapılışı
Öncelikle tencereye yağı koyun.
Kabuklarını soyduğunuz soğanları bütün olarak içine atın.
Daha sonra sarımsakları da ilave edip karıştırın.
Ayıklanmış ve büyükçe doğranmış sebzeleri sırasıyla ilave edin.
Fasulye, bakla, bezelye, biber, patlıcan ve kabak sırasıyla tencereye koyun.
En üstüne kabukları soyulup dilimlenmiş domatesleri yerleştirin.
Kısık ateşte 45-60 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Tarifi

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Tarifi, Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Yapılışı, türlü tarifleri, türlü nasıl yapılır, pratik yaz türlüsü yapılışı.

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Tarifi
Malzemeleri: 

  • Yarım kilo taze çalı fasulye
  • 4 tane patlıcan
  • 4 tane soğan
  • 5 tane dolmalık biber
  • 4 tane havuç
  • 1 bardak zeytinyağı
  • Tuz
  • Maydanoz

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Yapılışı
Fasulyeleri yıkayıp uzunlamasına ince doğrayın.
Patlıcan, kabak, havuç ve dolmalık biberleri uzun ince doğrayın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Sırasıyla, önce fasulye ve havucu yağda 20 dakika kavurun.
Daha sonra diğerlerini ilave edip karıştırın.
Tuzu da ilave edip 45 dakika hafif ateşte pişirin.
Soğuduktan sonra üzerinde maydanozla servis yapın.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır Pratik Taze Fasulye Yemeği

Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır Pratik Taze Fasulye Yemeği, Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarim kilogram fasulye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • İsteğe göre baharat

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı
Fasulyelerin kılçıklarını ayırıp iyice yıkayın.
Ortadan kiye bölün.
Bir tencereye yağı konun.
İçine rendelenen soğan ve rendelenen domatesi ilave edip karıştırın.
Taze fasulyeleri ekleyip karıştırın.
Tuz ve şekeri de ilave ederek ocağa koyun.
10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden pişirin.
Arada karıştırılarak fasulye, domates ve soğanın iyice kavrulması  sağlayın.
Daha sonra fasulyelerin üzerini bir parmak aşacak kadar sıcak su ilave edin.
Bu şekilde pişmeye bırakın.
Piştikten sonra tencerenin kapağı açmadan soğumaya bırakın.
Daha sonra servis yapın.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Fasulye Yemekleri

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Fasulye Yemekleri, Fasulye Yemekleri

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilogram taze fasulye
  • 2 tane orta boy soğan
  • 200 gram domates
  • 1 çay kaşığı toz seker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayıp dilimleyin.
Tencereye koyup üzerine kıyılmış soğan ve domatesleri koyun.
Malzemelenin üzerine yağlı kağıt kapatıp kapağını kapatın.
Fasulyeler renk değiştirene kadar, ağır ateşte 20-30 dakika kadar pişirin.
Kapağını açıp yağlı kağıdı kaldırıp suyunu ilave edin. 
Tekrar kapağı ve yağlı kağıdı kapatıp ağır ateşte 1 saat daha pişirin.
Yemek piştikten sonra ateşten alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi, Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi, yeşil fasulye yemeği yapılışı.

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi 
Malzemeleri

  • 1 kilogram çalı fasulye
  • 4 tane domates
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 tane sivri biber
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye  Yapılışı
Fasulyi ayıklayıp yıkayın.
Tencereye koyup üzerine ince kıyılmış soğan ve tuz ekleyin.
Fasulyenin rengi hafif değişene kadar kavurun. 
Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ilave edip karıştırın.
Şeker ve zeytinyağını da  eklenir, 
Hiç su katılmayacak unutmayın.
Tencerenin kapağı kapatıp kısık ateşte 1 saat kadar kadar pişirin.
Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi, Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı, Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Yapılır Tarifi.

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilogram pırasa
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 tane orta boy havuç
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz

Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı
Pırasaların püskülü yeşil kısımlarını kesip ayırın.
Geri kalan sapları 4 er santim uzunluğunda doğrayın.
Soğanı piyaz şeklinde doğrayın,
Havuçları dilimleyin.
Tencerede yağı eritip soğan ve havuçları ilave edin.
Birkaç dakika çevirin.
Pırasaları ilave edip 7-8 dakika kavurun,
Daha sonra su, tuz ve limon suyunu ekleyin.
30 dakika kadar pişirin.
Önceden ıslatılmış pirinci süzüp ilave edin.
20 dakika pişirip ateşten alın.

Kars Ketesi Tarifi Kars Ketesi Nasıl Yapılır

Kars Ketesi Tarifi, Kars Ketesi Nasıl Yapılır, kete tarifleri, kete yapılışı, ketenin yapılışı, pratik kete tarifi, mis kete. 

Kars Ketesi Tarifi
Malzemeleri:

  • Un 
  • Tuz
  • Kuru maya
  • 1 tane yumurta akı
  • Süt
  • Su
İç harcı için

  • Un 
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Kars Ketesi Yapılışı 
Bir tencereye sıvı yağı koyun.
Yağ ısınınca unu ve az miktarda tuzu ilave edip karıştırın.
Kısık ateşte sürekli karıştırın.
Un hafif kahverengi olana kadar kavurun.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Şimdi hamurunu hazırlayın.
Karıştırma kabına unu koyun.
Tuz, kuru maya, yumurtanın akı, su ve sütü ilave edin.
Kulak memesi kıvamında  bir hamur yapın.
Hamuru 5 dakika kadar dinlendirin
hamuru eşit parçalara bölün.
Elinizle hafifçe  bastırarak hamuru yayın.
Hazırladığınız iç harcından içine koyup yayın.
Hamuru kenarlarından yavaş yavaş içe doğru çekip bir noktada birleştirip kapatın.
Daha sonra ters çevirip elinizle bastırarak büyütün.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 180 derecede  ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.