Kuşbaşı Kebap Tarifi Kuşbaşı Kebap Nasıl Yapılır

Kuşbaşı Kebap Tarifi Kuşbaşı Kebap Nasıl Yapılır, Kuşbaşı Kebap Yapılışı, kebap tarifleri, kuşbaşı et kebabı, kebap nasıl pişirilir.

Kuşbaşı Kebap Tarifi  
Malzemeleri:

  • Yarım kilo kuzu kuşbaşı et
  • 4 sap taze soğan
  • 2 tane patates
  • 1 tane sivri biber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Yağlı kağıt

Kuşbaşı Kebap Yapılışı  
Patatesleri İnce ince dilimleyin.
Soğanları ince ince kıyın.
Etleri kuşbaşı doğrayın.
Yağlı kağıdı tabak büyüklüğünde kesin.
İçine bir çorba kaşığı zeytinyağı koyun.
Et, soğan ve patates karışımını yağlı kağıdın içine koyun.
Baharatları da ilave edip yağlı kağıdı sıkıca kenarlarından kapatın.
Fırın tepsisine koyun.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında 35 dakika kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

Kolay Güveç Tarifi Kolay Güveç Nasıl Yapılır

Kolay Güveç Tarifi Kolay Güveç Nasıl Yapılır, Kolay Güveç Yapılışı, kolay güveç yapmanın püf noktaları, güveç tarifleri.

Kolay Güveç Tarifi  
Malzemeleri:

  • 1 kilogram kuzu eti
  • 2-3 yemek kaşığı margarin
  • 750 gram mantar
  • 4-5 tane sivribiber
  • 3 tane domates
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı tane karabiber

Kolay Güveç Yapılışı
Etleri margarinle birlikte tencereye koyun.
Önce yüksek sonra kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
Sivribiber, domates, mantarları 5'er dakika arayla ilave edin.
10 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin. 
Tuz ve karabiberi ekleyin.
Tepsiye yerleştirip 200 derecede fırında 10 dakika pişirin.
Peyniri serpip kaşarlar eriyene kadar tekrar fırında pişirin.

Kolay Dana Rosto Tarifi Kolay Dana Rosto Nasıl Yapılır

Kolay Dana Rosto Tarifi, Kolay Dana Rosto Nasıl Yapılır, dana rosto yapılışı, dana rosto yapmanın püf noktaları.

Kolay Dana Rosto Tarifi  
Malzemeleri:

  • 1,5 kilogram dana nuar (rostoluk)
  • 1 tane havuç
  • 2 diş sarmısak
  • 1 tane soğan
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 2 kaşık un
  • Biraz taze kaşar rendesi

Dana Rosto Yapılışı
Rostoluk etleri tencereye koyun.
Bir tane soğan, 1 tane havuç ve 2 diş sarımsakla etleri iyice pişirin.
Rostoları bir borcama çıkartın.
2 kaşık yağı eritip un ile kavurun.
Yeterince et suyu döküp bir sos hazırlayın.
Birkaç  taşım kaynatıp etlerin üzerine dökün.
Kaşar rendesini üzerine yayıp 5-6 dakika fırına verin.

Kolay Et Sote Tarifi

Kolay Et Sote Tarifi, Kolay Et Sote Yapılışı

Kolay Et Sote Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo kemiksiz koyun eti
  • 2 tane kuru soğan,
  • 5 tane yeşilbiber
  • 3 tane domates,
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kolay Et Sote Yapılışı
Kuşbaşı doğranan etleri kekikle iyice ovup 10 dakika bekletin.
Küçük doğranan soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Daha sonra biber  ve eti ilave edin.
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
Et biraz piştikten sonra domatesi ilave edin.

Fırında Et Pişirmek Çok Kolay

Fırında Et Pişirmek Çok Kolay, Fırında Et Yapılışı, Fırında et Tarifi, fırında et nasıl yapılır, fırında et pişirmenin püf noktaları.

Fırında Kolay Et Pişirme
Malzemeleri

  • 1 kilogram kemikli kuzu eti
  • 4 tane orta boy domates
  • 2 tane orta boy soğan
  • Tuz

Fırında Et Yapılışı
Domates ve soğanları rendeleyin.
Rendelenen domates ve soğanı etin üzerine ekleyip iyice ovun.
Etleri fırın kabına koyup tuzunu ilave edin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirilir.

Diyet Et Nasıl Pişirilir

Diyet Et Nasıl Pişirilir

  • Altı parça ince dövülmüş biftek
  • İki çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tane karabiber
  • Üç çorba kaşığı sirke
  • Domates
  • Biber
  • eteri kadar tuz

Diyet Et Yapılışı
Etleri dövüp üzerine sirke ve yağ döküp 10 dakika bekletin.
Daha sonra tuz ve karabiber ile iki yüzünü de tatlandırın.
Izgarayı ısıtıp pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

Patlıcan Oturtma Tarifi Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır Patlıcan Oturtma Yapmanın Püf Noktaları

Patlıcan Oturtma Tarifi Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır Patlıcan Oturtma Yapmanın Püf Noktaları, Patlıcan Oturtma Yapılışı

Patlıcan Oturtma Tarifi
Malzemeleri:

  • 6 tane patlıcan
  • 2 tane soğan
  • 3 diş sarmısak
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 250 gram kıyma
  • 5 tane domates
  • 1 çorba kaşığı biber Salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
  • Sıcak su

Patlıcan Oturtma Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bekletin.
Patlıcanları tuzlu suda bekletirseniz acılığı gider.
Patlıcanları kurulayıp halka şeklinde doğrayın.
Patlıcanları sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kızartıp kağıt havlu üzerine çıkartın.
Kıymalı harcı hazırlamaya başlayın.
Soğan ve sarımsakları doğrayıp yağda hafifçe soteleyin.
Kıymayı ilave edip karıştırın.
Kıyma pişene yakın kabuklarını soyup küp küp doğranan domatesi ekleyin.
Domates suyunu vermeye başlayınca salça ve tuzu ekleyip az daha kavurun.
Patlıcanları borcama koyup üzerine harcı dökerek yayın.
Fırına vererek 10-15 dakika daha pişmesini sağlayın.
Aynı işlemi tencereye koyarak ocakta da yapabilirsiniz.
Daha sonra servis yapın.

Çökertme Kebabı Tarifi, Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır Çökertme Kebabı Yapılışı.

Çökertme Kebabı Tarifi, Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır Çökertme Kebabı Yapılışı.

Çökertme Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram kuşbaşı et
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Kelik
  • Pul biber

Tabanı için;

  • Altı tane  patates
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Bir kase yoğurt  

Çökertme Kebabı Yapılışı
Etleri, yağ, yoğurt ve baharatlarla karıştırıp dolapta yaklaşık olarak 2 saat bekletin.
Dinlenen etleri yağsız tavada kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Daha sonra az yağ eklenip kavurun.
Patatesler elma dilim şeklinde doğrayın.
Yağ ve baharatlarla harmanlanıp fırında kızarana kadar pişirin.
Servis tabağına patatesler dizin.
Üzerine yoğurt dökülüp en son etleri yerleştirip servis yapın.

Patates Kebabı Tarifi Patates Kebabı Nasıl Yapılır

Patates Kebabı Tarifi, Patates Kebabı Nasıl Yapılır, Patates Kebabı Yapılışı

Patates Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

Köftesi için :

  • Yarım kilogram kıyma
  • 7-8 adet orta boy patates
  • 1 tane soğan 
  • 1 tane yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 2 diş sarmısak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kırmızı pulbiber  
  • Tuz
  • 7-8 adet orta boy patates

Sosu için :

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz

Patates Kebabı Tarifi'nin Yapılışı
Kıymayı bir kaba koyun.
Soğan ve sarımsağı içine rendeleyin.
Bayat ekmekleri biraz suyla ıslatıp kıymaya ekleyin,
Diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun.
Saha sonra köfte şekli verin.
Patatesleri yuvarlak şekilde doğrayın.
Biraz sıvı yağ ve tuz döküp karıştırın.
Tepsiye bir patates bir köfte olarak dizin.
220 dereceli ısıtılan fırına verin.
Salça su ve tuzla bir sos hazırlayın.
30 dakika  kadar pişen kebabı fırından çıkarın sosu her yerine gezdirin.
Tekrar fırına verin.
Piştikten sonra servis yapın.

Patlıcan Turşusu Tarifi, Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı,

Patlıcan Turşusu Tarifi, Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı, patlıcanlı turşu yapmanın püf noktaları, turşular.

Patlıcan Turşusu Tarifi
Malzemeleri:

  • İki tane patlıcan
  • Bir tutam taze nane
  • Dört diş sarımsak
  • Altı tane süs biberi
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı limontuzu
  • Bir silme yemek kaşığı kaya tuzu Turşuluk tuz)
  • Bir çay bardağı üzüm sirkesi

Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını soyulmadan küp küp doğrayın.
Patlıcanların yarısını kavanoza koyup  üzerine  nane sarımsakları ekleyin. 
Kalan patlıcanlar da üzerine doldurun.
Üstüne doğranan süs biberlerini doldurun.
Limontuzu, kayatuzu, şeker ve sirkeyi konun.
Kalanına su ilave edip kapağını sıkıca kapatın.
Güneş almayan yerde bekletin.


Domates Soslu Turşu Tarifi

Domates Soslu Turşu, Domates Soslu Turşu Yapılışı, turşu tarifleri, turşular, soslu turşular, mis gibi turşu tarifleri, turşu yapmanın püf noktaları.

Domates Soslu Turşu Tarifi
Malzemeleri:
  • Üç kilogram domates
  • Bir bağ maydanoz
  • 300 gram süs biberi
  • Tuz
  • Üç baş sarımsak
  • Bir su bardağı sirke
  • Bir tatlı kaşığı limon tuzu
  • Yarım çay bardağı su
  • Bir su bardağı zeytin yağı
Domates Soslu Turşu Yapılışı
Domates ve sarımsakların kabukları soyun.
Daha sonra rondodan geçirin.
Maydanozu çok minik doğrayın.
Süs biberlerini temizleyip yıkayın. (Biberler doğranmayacak)
Tüm malzemeyi karıştırın.
Zeytinyağı, sirke, suda ıslatılmış limon tuzu ve tuzu ilave edip karıştırın.
Kavanozlara doldurun.
Kavanozları iki parmak eksik doldurun.
serin ve güneş almayan bir yerde bekletin.
10 gün sonra turşunuz hazır.


Sarımsaklı Biberli Domates Turşusu Tarifi

Sarımsaklı Biberli Domates Turşusu Tarifi, Sarımsaklı Turşu, Biberli Turşu, Domates Turşusu Tarifi, Sarımsaklı Biberli Domates Turşusu Yapılışı

Sarımsaklı Biberli Domates Turşusu Tarifi
Malzemeleri

  • 5 kilogram domates
  • 300 gram acı biber
  • 2 baş sarımsak
  • Yarım çay bardağı kaya tuzu
  • Yarım su bardağı sirke
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı

Sarımsaklı Biberli Domates Turşusu Yapılışı
Domatesler yıkayıp soyun, küp küp doğrayın.
Yıkanan biberleri de içine ince ince doğrayın.
Sarmısakları ayıklayıp ince ince doğrayın.
Zeytinyağı, sirke ve tuzu ekleyip karıştırın.
Kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın.
Karanlık ve serin ortamda saklayın.
Kışın afiyetle tüketin.

Karışık Turşu Tarifi Karışık Turşu Yapılışı Turşu Yapmanın Püf Noktaları

Karışık Turşu Tarifi Karışık Turşu Yapılışı Turşu Yapmanın Püf  Noktaları 

Karışık Turşu Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilogram havuç
  • 1 kilogram acur
  • 1 kilogram kornişon
  • 1 tane kara lahana
  • 1 tane beyaz lahana
  • 3 baş sarmısak
  • 2 litre su
  • 1,5 su bardağı sirke
  • 1,5 su bardağı iri deniz tuz (turşuluk tuz)
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)

Karışık Turşu Yapılışı
Bütün malzemeleri acur hariç doğrayın.
İster karışık olarak ya da sıralı olarak kavanoza/bidona dizin.
2 litre suya sirke, tuz ve limon tuzunu ekleyip tuzu eriyene kadar bekletin.
Tuzlu suyu  kavanoza yerleştirdiğiniz malzemelerin üstüne dökün.
Ağzını sıkıca kapatıp 15 gün açmadan bekletin.
Serin ve güneş görmeyen yerde saklayın.

Not:
Turşu suyu hazırlama: 10 su bardağı su+1,5 su bardağı sirke+1,5 su bardağı iri deniz tuzu

Taze Fasulye Turşusu Tarifi Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır Turşu Tarifleri

Taze Fasulye Turşusu Tarifi Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır Turşu Tarifleri,Taze Fasulye Yapılışı

Taze Fasulye Turşusu Tarifi   
Malzemeleri:

  • Taze fasulye
  • Tuz
  • Sarımsak

Taze Fasulye Yapılışı
Fasulyelerin baş ve uç kısımlarını bıçakla kesilip kılçıklarını ayıklayın.
Kaynayan suya atılıp 2-3 dakika haşlayın.
Soğuk su içine atıp soğutun.
Turşu kabına koyarken sarmısak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edin.
Üzerine baskı koyduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurun.

Not:Fasulye haşlanmadan  diğer malzemelerle birlikte karışık turşu yapımında da kullanılabilir.

Biber Turşusu Tarifi Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Biber Turşusu Tarifi, Biber Turşusu Nasıl Yapılır,Biber Turşusunun Yapılışı, biber turşusunun malzemeleri, biber turşusu yapmanın püf noktaları

Biber Turşusu Tarifi 
Malzemeleri:

  • Biber
  • Tuz
  • Sarımsak

Biber Turşusunun Yapılışı
Turşuluk biber ince, uzun şekilli olmalı. 
İsteğe göre acı veya tatlı biberkullanılabilir.
Turşuluk biber rengi koyu yeşil olmayan. yeşil ve sarı renkli biberleri seçin. 
Ezik ve çürük olanları ayıklayın. 
Biber turşusunun katkı maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir. 
Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır. 
Tartıyla yapılacaksa. sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı;
Biber turşusu. sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, karışık olarak da kurulabilir.