Oktay Ustadan Şekerpare Tarifi Şekerpare Yapmanın Püf Noktaları Pastane Şekerparesi Tarifi

Oktay Ustadan Şekerpare Tarifleri Şekerpare Yapmanın Püf Noktaları, Pastane Şekerparesi Tarifi,  

Şekerparesi Tarifi 
Malzemeleri:

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • İki  adet yumurta ( birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • Dört yemek kaşığı irmik unu
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar un

Şerbeti İçin Malzemeler
  • Dört su bardağı toz toz şeker
  • Beş su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Pastane Şekerparesi Yapılışı
Öncelikle şekerparenin şerbetini hazırlayın.
Tencereye şekeri ve suyu koyup 10 dakika kaynatın.
Kaynadıktan sonra içine 2-3 damla limon suyu damlatıp karıştırın.
Daha sonra şerbeti soğumaya bırakın.

Genişçe bir kaba un hariç bürün malzemeleri koyup iyice karıştırın.
Ununu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun.
Hamura kulak memesi kıvamından az daha sert olana kadar un ilave edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Hamuru elinizde yuvarlayıp top şekli verin.
Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün.
170 derecede önceden ısıtılan fırına verin.
Üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğuyan şerbeti gezdirerek dökün.
3-4 saat şerbetini çekmesi için bekletin.
Daha sonra servis yapın.

Hiç yorum yok :