Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır Tarifi Sütlaç Yapılışı Sütlaç Yapmanın Püf Noktaları

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır Tarifi Sütlaç Yapılışı Sütlaç Yapmanın Püf Noktaları, Fırında Sütlaç Tarifi 

Fırında Sütlaç Tarifi
Malzemeleri
  • İki litre süt
  • İki su bardağı tozşeker
  • Yedi çorba kaşığı pirinç
  • İki paket vanilya
  • İki tane yumurta sarısı
  • Üç çorba kaşığı nişasta

Fırında Sütlaç Yapılışı
Pirinci yıkayıp bir miktar suda haşlayın.
Süt ve toz şekeri büyük bir tencereye koyup kısık ateşte pişirin. 
Ara sıra kapağını açarak karıştırın.
Toz şeker eriyince sütün içine vanilyayı ilave edin. 
Biraz kaynadıktan sonra suyunu çekmiş haşlanmış pirinci sütün içine ekleyin. 
Karıştırıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Yumurta sarılarını bir kaseye koyup, üzerine nişastayı ilave edin.
Ayran kıvamına gelene kadar su ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yavaş yavaş tencereye dökün.
Yumurtalı karışımı süte ilave ederken sürekli karıştırın.
Kaynayıp kıvamlı bir hal aldıktan sonra ocaktan alın.
Pişen sütlacı küçük güveç kaplara paylaştırın.
Güveç kapları fırın tepsisine dizin.
Fırın tepsisinin içine 3-4 su bardağı su dökün.
Önceden 200 derecede ısıtılan 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Üstü kızardıktan sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra buzdolabına koyarak biraz dinlenin.
Daha sonra servis yapabilirsiniz...