Çökertme Kebabı Tarifi Çökertme Kebabı Yapılışı Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır

Çökertme Kebabı Tarifi Çökertme Kebabı Yapılışı Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır, kebap tarifleri, yemek tarifleri.

Çökertme Kebabı Tarifi
Malzemeleri:  

  • Yarım kilo kırmızı et
  • Yarım çay bardağı süt
  • Bir çay kaşığı karabiber 
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • İki diş sarmısak
Not: Eti bu malzemelerle karıştırıp en az bir saat bekletin.

Sos İçin Malzemeler:

  • 150 gram tere yağı
  • Bir tane soğan
  • Dört tane yeşil biber
  • İki tane domates

Kızartma için;

  • Dört tane patates
  • Yarım kilo yoğurt
  • iki diş diş sarımsak
Yapılışı
Büyük bir tavaya tereyağını koyarak eritin.
İnce ince doğranan soğanları tavaya alıp karıştırın
Yeşil biberleri de ince doğrayıp ilave edin.
Domatesleri ilave edip soteleyin.
Jülyen doğranmış eti de ilave edin. (Julyen ince ve uzun doğrama şekli)
Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Patateslerin kabuklarını soyup  rendenin kalın tarafında rendeleyin.
Patateslerin suyunu sıktıktan sonra azar azar kızartın.
Kızartılan patatesler kibrit çöpleri gibi olacaktır.
Patatesleri ince ince dilimleyerekte kızartabilirsiniz
Büyükçe bir servis tabağına önce kızarmış patatesleri koyun.
Sarımsaklı yoğurdunuzu en son etli soteyi yayın.
Sıcak sıcak servis yapın.

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır, çorba tarifleri.

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi 
Malzemeleri

  • Bir tane tavuk göğsü
  • Bir tane yumurtanın sarısı
  • İki yemek kaşığı un
  • Dört yemek kaşığı yoğurt
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Beş su bardağı tavuk suyu 
  • Bir çay bardağı şehriye

Yapılışı
Eti bir tencerede haşlayın.
Halanmış etleri soğuduktan sonra parçalayın.
Kaynayan tavuk suyunun içine şehriyeleri ilave edin.
Şehriyeler pişene kadar kaynatın.
Terbiyesi için yoğurdu, unu ve yumurta sarısını iyice çırpın.
Kaynayan çorbanın içinden bir kepçe suyu terbiyenin içine dökün.
Bir süre daha çırpıp karıştıra karıştıra yavaşça çorbanın içine katın.
Karıştırmaya devam edip koyulaşınca parçalanan tavuk etini ekleyin.
5 dakika daha kaynatın.
Son olarak bir yemek kaşığı tereyağını iyice kızdırıp çorbanın üzrine ekleyin.
Karıştırıp ocağın altını kaptın.
Sıcak sıcak servis yapın.

Ayva Reçeli Tarifi Ayva Reçeli Yapılışı Ayva Reçeli Nasıl Yapılır

Ayva Reçeli Tarifi Ayva Reçeli Yapılışı Ayva Reçeli Nasıl Yapılır, reçel tarifleri.

Ayva Reçeli Tarifi
Malzemeleri: 

  • Bir kilo ayva
  • Bir kilo toz şeker
  • İki tane karanfil 
  • Az limon suyu
  • Altı su bardağı kaynar su

Yapılışı
Ayvaları soyup küp küp doğrayın.
Ayvaları tencereye koyup su ilave edin ve çekirdekleriyle kaynamaya bırakın.
Ayvalar yumuşayana kadar kaynatın.
Karanfil ilave edin.
Kaynayan ayvaların üzerine şeker ilave edip kaynamaya bırakın.
Reçel koyulaşıp, kıvam alana ve rengi kırmızıya dönene kadar kısık ateşte kaynatın.
Daha sonra limon suyu ilave edip, ateşten alın.
Soğuduktan sonra çekirdeklerini ayıklayarak atın.
Kavanoza koyup buzdolabında saklayın.

Limonlu Sarımsaklı Patates Kızartması Tarifi

Limonlu Sarımsaklı Patates Kızartması Tarifi 
Malzemeleri:

  • Dört tane patates
  • İki çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • Dört diş ezilmiş sarımsak
  • İki çorba kaşığı limon suyu
  • Bir limon kabuğu rendesi
  • Kekik
  • Karabiber
  • İki çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • İri tuz

Yapılışı
Patatesleri iyice yıkayın.
Kabuklarını soymadan elma dilimi şeklinde doğrayın.
Bir kaşık zeytinyağı ve bir kaşık tere yağını tavada kızdırın.
Patateslerin her iki tarafını altın rengini alıncaya kadar kızartın.
Bir kaşık zeytinyağı, sarmısak, limon kabuğu rendesi, limon suyu, kekik ve karabiberi karıştırın.
Kızarmış patateslerin üzerine döküp bir iki dakika daha pişirin.
Ocaktan aldığınız patateslerin üzerine kıyılmış maydanoz ve iri tuzu serpip servis yapın.

Patatesli Yumurta Tarifi Patatesli Yumurta Yapılışı Patatesli Yumurta Nasıl Yapılır

Patatesli Yumurta Tarifi Patatesli Yumurta Yapılışı Patatesli Yumurta Nasıl Yapılır

Patatesli Yumurta Tarifi 
Malzemeleri:

  • Dört tane patates
  • Üç tane yumurta
  • Yeteri kadar tuz
  • Damak tadınıza göre baharatlar (karabiber, pul biber)
  • Yeteri kadar margarin

Yapılışı
Önce patatesleri soyun,  ufak ufak doğrayıp tuzlayın.
Doğranan patatesleri sıvı yağda kızartın.
Yumurtaları kırarak iyice çırpın, tuz ilave edin..
Damak tadınıza uygun baharatları çırpılan yumurtaya ilave edin.
Kızaran patatesleri havlu kağıdın üzerine çıkarın.
Tavaya çok az margarin koyup eritin.
Patatesleri ilave ederek karıştırın. (Çok yağlı olur diyorsanız margarin kullanmayın)
Çırpılan yumurtaları da patateslerin üzerine dökün.
Yumurtalar pişene kadar karıştırın.
Sıcak sıcak servis yapın...

Babagannuş Tarifi Babagannuş Yapılışı Babagannuş Nasıl Yapılır

Babagannuş Tarifi Babagannuş Yapılışı Babagannuş Nasıl Yapılır

Babagannuş Tarifi
Malzemeleri:  

  • Üç tane patlıcan
  • İki diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı tahin
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Patlıcanları yıkayıp kurulayın.
Fırın ızgarasında arda çevirerek yumuşayana kadar pişirin.
Kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirin.
Robot yoksa güzelce ezin.
Sarımsak, zeytinyağı, tahin, limon suyu, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Zeytinyağlı Enginar Salatası Tarifi Zeytinyağlı Enginar Salatası Yapılışı Enginar Salatası Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı Enginar Salatası Tarifi Zeytinyağlı Enginar Salatası Yapılışı Enginar Salatası Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı Enginar Salatası Tarifi
Malzemeleri:
  • Altı tane içli iri enginar
  • Yarım kaşık un
  • İki tane limon
  • Tuz
  • Üç tane patates
  • Bir kahve fincanı zeytinyağı
Yapılışı
Enginarın taç yapraklarını sıyrılarak koparın.
Saplarını dibinden kesin.
Fazla derin olmayacak şekilde soyun.
İçlerini kaşık yardımıyla çıkarın.
Kararmaması için bir tencerede unlu ve tuzlu suda haşlayın.
Servis tabağına alınıp üzerine zeytinyağ ve limon gezdirin.
Haşlanan patatesleri püre haline getirip,
Pürenin içine zeytinyağı, tuz ve limon suyunu ilave edin.
Daha sonra enginarların içine doldurun.
İsteğe göre zeytin, maydonoz, havuç, bezelye turşu ile süsleyin.

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Yapılışı

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi, Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Yapılışı, Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır.

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi
Malzemeleri: 

  • İki su bardağı barbunya
  • İki tane havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tane orta boy patetes
  • Bir tane kuru soğan
  • İki yemek kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • İki diş sarımsak
  • Tuz
  • Pulbiber 
Yapılışı

Barbunyaları tencereye koyup 4 su bardağı su ilave edin.
15 dakika haşlayın.
Haşlanan barbunyanın suyunu dökün.
Soğanı ince ince doğrayın.
Tencereye yağ koyup kızdırın.
Soğanları ilave edin
Sarımsakları içine rendeleyin. 
Havuç ve patatesi doğrayıp tencereye ilave edin.
Biraz kavurduktan sonra salçaları, tuzu ve pul biberi ekleyin. 
Haşlanan barbunyaları da  ilave edin.
Düdüklü tencerede yaklaşık 20 dakika daha pişirin. 
  



Anason Çayının Faydaları Nelerdir

Anason Çayının Faydaları Nelerdir

  • Anne sütünü artırır.
  • Kadınların göğüslerinin büyümesini sağlar.
  • Mide şişkinliğine iyi gelir.
  • Sakinleştirici ve sinirleri yatıştırıcı özelliği vardır.
  • Kan dolaşımını hızlandırır.
  • Sık sık idrara çıkmanızı sağlayarak vücuttaki toksinlerin atar.
  • Hazımsızlığa iyi gelir. 

Kakaolu Islak Diyet Kurabiye Tarifi Kakaolu Islak Diyet Kurabiye Yapılışı Kakaolu Islak Diyet Kurabiye Nasıl Yapılır

Kakaolu Islak Diyet Kurabiye Tarifi Kakaolu Islak Diyet Kurabiye Yapılışı Kakaolu Islak Diyet Kurabiye Nasıl Yapılır, diyet yemek tarifleri.

Kakaolu Islak Diyet Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:

  • Dört yemek kaşığı yulaf kepeği
  • Dört yemek kaşığı süt tozu
  • Bir adet yumurta
  • Bir yemek kaşığı yağsız yoğurt
  • Bir yemek kaşığı toz tatlandırıcı
  • İki tatlı kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • Bir su bardağı yağsız süt
  • Bir yemek kaşığı toz tatlandırıcı
  • Beş damla vanilya aroması

Yapılışı
Kepek, süt tozu, kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın.
Yumurta ve yoğurdu ekleyin.
Koyu kıvamlı bir hamur olana kadar karıştırın.
Ellerimizi ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Top şeklinde yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Fırını 180 derecede ısıtın.
Kurabiyeleri 15 dakika kadar pişirin.
Bir kaba tatlandırıcı ve vanilya aromasını karıştırın.
Kurabiyeler sıcakken hazırladığınız bu karışıma batırıp çıkartın.
Kalan şerbeti de isterseniz üzerine dökebilirsiniz.

Diyet Sebzeli Haşlama Tavuk Tarifi Sebzeli Haşlama Tavuk Yapılışı Sebzeli Haşlama Nasıl Yapılır

Diyet Sebzeli Haşlama Tavuk Tarifi, Diyet Sebzeli Haşlama Tavuk Yapılışı, Diyet Sebzeli Haşlama Nasıl Yapılır, diyet yemekleri.

Diyet Sebzeli Haşlama Tavuk 
Malzemeleri:

  • 250 gram tavuk göğsü
  • İki tane patates
  • Bir tane havuç
  • Bir tane kuru soğan
  • İki tane kereviz sapı
  • Bir çay kaşığı zerdeçal
  • Bir çay kaşığı sebzeli çeşni
  • Tuz

Yapılışı 
Önce tavuğu yıkayıp iri parçalara bölün. 
Tencereye koyun üzerine su ilave edin. 
Tavuk etlerini biraz yumuşayana kadar haşlayın. 
Tencerenin üzerinde oluşan köpükleri alarak atın. 
Bütün sebzeleri irice doğrayıp yumuşayan tavuk etinin içine ilave edin.
Baharatları ve tuzunu ekleyin.
Bütün malzeme güzelce pişene kadar haşlayın. 
Damak zevkinize göre piştikten sonra üzerine çok az zeytinyağı gezdirin. 

Lahana Nasıl Zayıflatır Lahana Diyeti İçin Özel Çorba Tarifi

Lahana Nasıl Zayıflatır Lahana Diyeti İçin Özel Çorba Tarifi

Malzemeleri:

  • Beş tane taze soğan
  • İki tane taze domates
  • Bir tane büyük beyaz lahana
  • İki tane yeşil salça biberi
  • Bir demet maydanoz
  • Bir tane kereviz

Yapılışı
Tüm sebzeleri ufak ufak doğrayın.
Yeteri kadar su ilave edip düdüklü tencerede pişirin. 
Daha sonra isterseniz blenderdan geçirerek krema kıvamına getirebilirsiniz. 

Mozaik Diyet Tatlı Tarifi Mozaik Diyet Tatlı Yapılışı Mozaik Diyet Tatlı Nasıl Yapılır

Mozaik Diyet Tatlı Tarifi Mozaik Diyet Tatlı Yapılışı Mozaik Diyet Tatlı Nasıl Yapılır

Mozaik Diyet Tatlı Tarifi  
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı siyah kuru üzüm
  • Bir su bardağı siyah kuru erik
  • Bir su bardağı yarım yağlı süt
  • İki yemek kaşığı ceviz ya da fındık içi
  • İki çay kaşığı vanilya
  • Biraz tarçın
  • İki tatlı kaşığı kakao
  •  6-7 tane elmalı form bisküvi

Yapılışı
Üzüm, erik, süt, ceviz ya da fındık içi, vanilya, tarçın ve kakaoyu blender ile iyice parçalayın. 
Hazırlanan karışıma form bisküviler kırarak ilave edip kaşıkla karıştırın.
Bu karışımı bisküvi koymadan çikolata olarak da tüketebilirsiniz. 
Karışımı bir strecin üzerine döküp şekil verin.
Buzlukta 2-3 saat bekletip servis yapın.

Kete Tarifi Kete Yapılışı Kete Nasıl Yapılır

Kete Tarifi Kete Yapılışı Kete Nasıl Yapılır

Malzemeleri 

  • Bir paket margarin 
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı ılık su
  • İki tane yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
  • İki yemek kaşığı şeker
  • Bir paket yaş maya
  • Tuz
  • Un 

Yapılışı
Yoğurma kabına eritilen ılık margarini ve sütü koyun.
Yoğurt ve yumurta beyazını da ilave edin.
Yaş mayayı ılık suyla karıştırıp ekleyin.
Şeker, tuz ve sıvı yağı katın.
Daha sonra unu ilave ederek hamuru yoğurun.
Kıvamlı bir hamur olana kadar un ilave edin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamuru bir süre dinlendirin.
Hamurdan yumurta biraz büyük parçalar alın elinizde yuvarlayın. 
Fırın tepsisini yağlayın şekil verdiğimiz hamurları tepsiye dizin.
Bir saat mayalanması için bekletin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
200 derecede ısıtılan fırında pişirin.

Not: İç malzemesi hazırlayarak içli kete de yapabilirsiniz.

Peynirli Fincan Böreği Tarifi Peynirli Fincan Böreği Yapılışı Peynirli Fincan Böreği Nasıl Yapılır

Peynirli Fincan Böreği Tarifi Peynirli Fincan Böreği Yapılışı Peynirli Fincan Böreği Nasıl Yapılır

Peynirli Fincan Böreği Tarifi
Yapılışı

  • Üç su bardağı un
  • Bir tatlı kaşığı karbonat
  • İki tane yumurta
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Aldığa kadar su
İç Harcı İçin:
  • Maydanoz
  • Yağsız peynir 

Yapılışı
Unu karbonatla karıştırın.
Yumurta ve tuzu ilave edip yoğurun.
Kıvama gelen hamuru 20 dakika dinlendirin.
Rendelenmiş peyniri içine ince kıyılmış maydanozu ilave edin.
Bir tane yumurta akını  da karıştırın.
Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün.
Hamurun bir parçasını merdaneyle açın.
Açılan hamura belli ararlıklarla keseceğimiz fincanın büyüklüğün göre iç harcı yeteri kadar koyun.
Ayırdığımız diğer hamuru merdaneyle harçlı hamurun üzerini kapatacak kadar açın.
Diğer hamurun üzerine koyun.
Fincanı bıçak gibi kullanarak, hamuru kesin.
Kızgın yağda kızartın.

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıla Yapılır

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi, Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı, Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıla Yapılır

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeleri:

  • İki su bardağı kalın bulgur
  • Bir su bardağı yeşil mercimek
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tane kuru soğan
  • İki diş sarımsak
  • İki tane yeşil biber

Yapılışı
Mercimeği ayıklayıp yıkayın.
Bir tencerede üzerine üzerine su ilave ederek 5 dakika haşlayıp suyunu süzün.
Tavada bir yemek kaşığı tereyağını eritin.
İçinde biber, soğan ve sarmısağı kavurun.
Daha sonara bulguru ve mercimeği ekleyin.
Tuz ilavesi yaparak biraz kavurun.
Üzerini bir parmak geçene kadar sıcak su ilave edin.
Kalan bir kaşık tereyağını da eritip pilavın üzerine biraz dökebilirsiniz.

Arnavut Ciğeri Tarifi Arnavut Ciğeri Yapılışı Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır

Arnavut Ciğeri Tarifi, Arnavut Ciğeri Yapılışı, Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır, Arnavut Ciğerinin yapılışı, Ciğer Kızartması, Ciğer Yemekleri, Ciğer Tarifleri. 

Arnavut Ciğeri Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir tane koyun karaciğeri
  • 80 gram un
  • Bir çorba kaşığı kırmızı biber
  • Bir bardak sıvı yağ
  • Dört tane büyük boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Yapılışı
Ciğerin sinirlerini ve zarını temizleyin.
Ciğeri ceviz büyüklüğünde doğrayıp, yıkayıp, süzdürün.
Süzülmüş ciğerlere kırmızı biber ilave edip karıştırın.
Ciğerden bir avuç alarak una bulayın, silkeleyerek  fazla ununu döktürün.
Unlanan ciğerleri iyice kızdırılan yağa bırakarak bir dakika kızartıp tabağa alın.
Kalan ciğerleri de aynı şekilde azar azar yağda kızartın.
Daha sonra tavada biraz yağ kızdırın.
Tabaktaki ciğerleri yağa alın, bir taşım kaynatarak tencereyi ateşten alın.
Üzerine tuz serpip kapağını kapatın, soğumaya bırakın..
Daha sonra tabağa alıp bir miktar kızartılan yağdan üzerine gezdirin.
Piyazlık doğranmış soğan ve maydanozla birlikte servis yapılır.

Elma Reçeli Tarifi Elma Reçeli Yapılışı Elma Reçeli Nasıl Yapılır Elma Receleri

Elma Reçeli Tarifi Elma Reçeli Yapılışı Elma Reçeli Nasıl Yapılır, Elma Recelleri, reçel tarifleri, recel Tarifi

Elma Reçeli Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir kilogram elma
  • Bir kilogram şeker
  • Bir tane limon
  • Bir litre su (5 su bardağı)
  • Bir paket vanilya
  • Bir tutam karanfil
  • Tarçın 

Yapılışı
Elmaları yıkayıp soyun.
Küçük parçalar halinde kesin.
Su ve şekeri tencerede karıştırıp kaynatın.
Bir iki taşım kaynattıktan sonra elmaları ilave edin.
İçine karanfil ve tarçını ekleyip karıştırın.
Kıvama gelene kadar pişmeye devam edin.
Reçel kıvama geldikten sonra limon suyunu ilave edip karıştırın.
10 dakika kaynatıp ocaktan alın.
Reçel ılıdıktan sonra kavanozlara koyun.
Kapağını kapatıp serin yerde saklayın.

Mozaik Pasta Yapılışı Mozaik Pasta Tarifi Mozaik Pasta Nasıl Yapılır

Mozaik Pasta Yapılışı, Mozaik Pasta Tarifi, Mozaik Pasta Nasıl Yapılır, Mozaik Pasta Malzemeleri, pasta tarifleri.

Mozaik Pasta Tarifi
Malzemeleri: 
  • 100 gram margarin
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • Dört çorba kaşığı kakao
  • Bir paket pötibör bisküvisi
  • Üzeri için Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı

Yapılışı
Margarini eritin.
Şekeri, sütü ve kakaoyu ilave edip iyice karıştırın. 
Pötibör bisküvileri elinizle parçalara bölüp ilave edin. 
Bütün malzemeleri güzelce karıştırın.
Daha sonra tezgaha streç folyo serin. 
Karışımı streç folyonun üzerine koyun.
İstediğimiz şekli vererek sarın. 
Bu pasta üçgen şekil çok yakışıyor, tavsiye ederiz...
Derin dondurucuya koyarak 3 saat kadar bekletin. 
Üzerine hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serperek servis yapın.

Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi Zeytinyağlı Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi Zeytinyağlı Fasulye Nasıl Yapılır  Tarifi, Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Ayşekadın Fasulye Nasıl Yapılır  Tarifi

Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi 
Malzemeleri: 

  • Bir kilo taze fasulye (Ayşe kadın veya çalı fasulyesi olabilir)
  • İki tane büyük kuru soğan
  • Üç tane domates
  • Yarım su bardağından biraz fazla sızma zeytinyağı
  • Dört damla limon suyu
  • Bir tatlı kasığı şeker
  • Tuz

Yaapılışı
Çalı fasulyelerini yıkayın ayıklayın ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin. 
Fasulyelerin yarısını tencerenin tabanını kaplayacak şekilde yayın.
Soğanları ince ince doğrayın. 
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın.
Ufakça doğranan domatesleri soğan ve tuzla karıştırın. 
Bu karışımın yarısını tenceredeki fasulyelerin üzerine yayın. 
Fasulyelerin kalan yansını bunun üzerine yayın.
Kalan soğanlı domatesi harcı da üzerine yayın. 
Şeker, limon suyu ve zeytin yağını da üzerine  ilave ederek ateş koyun. 
Önce harlı ateşte, sonra da hafif ateşte fasulyeler sararana kadar pişirin. 
Dibinin tutmaması için, tencereyi arasıra sallayın.
Fasulyeler sarardıktan sonra üzerine kaynar su döküp pişmesi için bırakın. 
Suyu azalırsa azar azar su ilave edin.
Piştikten sonra tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın. 
 Daha sonra yuvarlak bir servis tabağına ters çevirerek servis edin. 

Zeytinyağlı Barbunya Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi Yapılışı

Zeytinyağlı Barbunya Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi Yapılışı, kuru fasulyesi tarifi, barbunya tarifleri.

Zeytinyağlı Barbunya Fasulye Tarifi
Malzemeleri: 

  • Bir kilo ayıklanmış barbunya fasulye
  • İki tane ince kıyılmış büyük soğan  
  • Dört tane büyük domates
  • Bir bardak zeytinyağı
  • İki kaşık ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Şeker
  • Maydanoz  

Yapılışı
Önce barbunyayı rengi dönene kadar haşlayın. 
Haşlanan fasulyeleri süzgece alın. 
Soğanları ince ince kıyıp iki kaşık ayçiçeği yağında soteleyin. 
Domatesleri doğrayın, soğanlara ilave edip kavurun. 
Domateslerin iyice ölmesi için kaşıkla ezin. 
Üzerlerine fasulyeyi ilave edin. 
Tuzu, şekeri ve zeytinyağının yarısını ilave edin.
Hafif ateşte uzunca pişirin. 
Suyu azalırsa ilave edin. 
Yemeği ateşten suluca alın, soğuyunca suyunu çeker. 
Kalan zeytinyağını da ilave edin. 
Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın. 
Soğuyunca tabağa alıp üzerine maydanoz serpin.

Tas Kebabı Tarifi Tas Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Tas Kebabı Yapmanın Püf Noktaları

Tas Kebabı Tarifi Tas Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Tas Kebabı Yapmanın Püf Noktaları, kebap tarifleri, kebaplar.

Tas Kebabı Tarifi
Malzemeleri: 

  • Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti (Dana eti de olabilir) 
  • İki çorba kaşığı margarin  
  • Bir tane soğan
  • İki diş sarımsak
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • İki su bardağı su
  • Bir tatlı kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Tencereye yağı koyup eritin.
İçinde ince kıyılmış soğan ve sarmısağı biraz soteleyin.
Daha sonra eti de ilave edin.
Et suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurmaya devam edin.
Suyu salça ve unla çırpıp tencereye ekleyin.
Tuz ve karabiber ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Etler istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar kısık ateşte pişirin.

Mantarlı Patlıcan Sarma Tarifi Mantarlı Patlıcan Sarma Nasıl Yapılır Tarifi

Mantarlı Patlıcan Sarma Tarifi Mantarlı Patlıcan Sarma Nasıl Yapılır Tarifi, sarma tarifleri, mantarlı yemekler, patlıcan yemekleri.

Mantarlı Patlıcan Sarma Tarifi
Malzemeleri:

  • 3 tane uzun patlıcan
  • 250 gram mantar
  • 2  tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1 tane soğan
  • 4 tane domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıvı yağ

Yapılışı
Patlıcanları alaca soyup diklemesine ince şeritler halinde kesin.
Tuzlu suda 20-30 dakika beklemeye bırakın. 
Patlıcanları süzüp kuruladıktan sonra sıvı yağda kızartın. 
Başka bir tavada soğanları yağda kavurun. 
Küçük küçük doğradığınız mantar ve biberleri ekleyip kavurun. 
En son olarak domatesini ilave edin. 
Baharatları da ilave edip ateşten alın.
Kızartılan patlıcanlardan her seferinde iki tane alıp artı şeklinde üst üste koyun 
Mantarlı harçtan tam ortasına koyup kapatın ve kürdanla tutturun.
Bir tavada  rendelenen domatesleri kavurun. 
Biber salçasını ilave edip kavurmaya devam edin. 
Hazırlanan sosu patlıcanların üzerine yayın. 
Yaklaşık olarak 10 dakika fırında pişirin.

Üzümlü Fındıklı Kurabiye Tarifi Üzümlü Fındıklı Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi

Üzümlü Fındıklı Kurabiye Tarifi Üzümlü Fındıklı Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi, kurabiye tarifi.

Üzümlü Fındıklı Kurabiye Tarifi 
Malzemeleri:

  • 250 gram margarin
  • İki tane yumurta
  • 4,5 su bardağı un
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • Bir kase kuru üzüm
  • Bir su bardağı kırılmış fındık
  • Bir paket kabartma tozu

Yapılışı
Yoğurma kabına unu koyup ortasını açın.
Unun ortasına kuru üzümleri, kırılmış fındıkları, kabartma tozunu ve pudra şekerini koyun.
Unun ortasına yumuşamış margarini koyun. 
Daha sonra yumurtaları ekleyin. (Yumurtanın birinin sarısını ayırın) 
Margarin ve yumurtaları karıştırın. 
Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. 
Hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Avucunuzda yuvarlayın. 
Üzerine hafifçe bastırarak yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısını sürün. 
Son olarak üzerine kırılmış fındık serpin.
180 derecede ısıtılan fırında 15-20 dakika pişirin.
Rengi çok hafif değiştiğinde fırından çıkarın.
Fazla kızarırsa kurabiyeniz çok sert olur.

Pazı Sarması Tarifi Pazı Sarması Nasıl Yapılır Tarifi

Pazı Sarması Tarifi 
Malzemeleri: 
  • İki tane pazı yaprağı
  • 250 gram kıyma
  • Bir çay bardağı pirinç
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir tane büyük boy domates
  • İki diş sarmısak
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için yoğurt  

Yapılışı
Pazıları önce güzelce yıkayın.
Daha sonra kaynar suya batırıp çıkarın.
Süzülmesi için kenara koyup, iç malzemesini hazırlayın.
Kıymayı genişçe bir kaba koyun.
Kıymanın üzerine, pirinç, domates, ince kıyılmış soğan, sarmısak ve maydanozu ilave edin.
Karabiber ve tuzu da ekleyip karıştırın.
Pazı yapraklarının içine yeterli miktarda harçtan koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarın.
Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerini geçecek kadar su koyun.
Üzerine bir tabağı ters çevirerek yerleştirip kapağını kapatın.
Kaynamaya başladıktan sonra orta derecedeki ateşte 25 dakika daha pişirin.
Üzerine ya da kenarına yoğurt koyarak servis yapın...

Cızbız Köfte Tarifi Cızbız Köfte Nasıl Yapılır Tarifi

Cızbız Köfte Tarifi 
Malzemeleri: 

  • 750 gram koyun kıyması
  • Dört dilim ekmek içi
  • Üç tane yumurta
  • Bir tane büyük kuru soğan
  • Yarım kahve fincanı zeytin yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Kıymanın içine ekmek içini ilave edin.
On dakika yoğurun.
Sırasıyla yumurtayı, karabiberi, tuzu ve soğan suyunu ekleyin.
Biraz daha yoğurun.
Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Yarım parmak kalınlığında yassı köfteler yapın.
Az yağlanmış harlı ama alevi olmayan odun ateşinin üstündeki ızgaraya köfteleri koyun.
İki tarafı da nar gibi kızarana kadar sık sık çevirerek kızartıp servis yapın.

Not: Evde tavada da yapabilirsiniz...

Şakşuka Yapılışı Tarifi Şakşuka Tarifi Şakşuka Nasıl yapılır Tarifi

Şakşuka Yapılışı Tarifi, Şakşuka Tarifi, Şakşuka Nasıl yapılır Tarifi

Şakşuka Tarifi
Malzemeleri: 

  • İki tane patlıcan
  • İki tane büyük boy patates
  • Dört tane yeşil biber
  • Sıvı yağ (Kızartmak için)
  • İki tane domates
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • İki diş sarımsak
  • Bir kase yoğurt
  • Tuz

Yapılışı
Domatesleri soyup küçük küçük doğrayıp tavaya koyun.
Bir tane sarımsağı içine rendeleyin
Salçayı da ilave edin.
Salçayı eritmek için biraz su ekleyebilirsiniz.
Domatesler iyice ezilene kadar orta ateşte pişirip ocağın altını kapatın.
Patatesleri küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartın.
Patlıcanları alacalı soyun.
Patlıcanları da küp şeklinde doğrayın.
Kızaran patatesleri bir kaba alıp üzerine biraz tuz serpiştirin.
Patlıcanları da kızartıp yağını iyice süzdürüp patatesin üzerine dökün.
Patlıcanların üzerine de biraz tuz serpin.
Yeşil biberleri de halka halka doğrayıp kızartın.
Onları da tabağa alıp üzerine tuz serpin.
Domates sosunu ise en üste dökün.
En üstüne bir kase yoğurt, bir diş sarmısak ve biraz tuzla hazırlanan sarımsaklı yoğurdu dökün.
Afiyet olsun...

Ispanak Mücverin Tarifi Ispanak Mücverin Nasıl Yapılır Tarifi

Ispanak Mücverin Tarifi 
Malzemeleri:
  • Yarım kilo ıspanak yaprağı
  • İki tane taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir tane yumurta
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Nane
  • Süt 
  • Un
  • Kızartmak için yağ

Yapılışı
Ispanakları yıkayıp yapraklarını doğrayın.
Taze soğan ve maydanozu doğrayın.
Kuru soğanı rendeleyin.
Süt, un ve yumurtayı hafifçe çırpın.
Baharatları ilave edip bütün malzemeyi güzelce karıştırın.
Kızgın yağda kızartın.

Kabak Yemeği Tarifi Kabak Yemeği Nasıl Yapılıar Tarifi

Kabak Yemeği Tarifi
Malzemeleri: 

  • Üç tane kabak
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir kase domates konservesi
  • Biber salçası
  • Domates salçası
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Yapılışı
Soğanı yağda soteleyin.
Domates ve salçaları ilave edip kızartın.
Dörde bölüp doğranan kabakları ekleyip karıştırın.
Suyunu ve baharatlarını ekleyip pişmeye bırakın.

Makarnalı Börek Tarifi Makarnalı Börek Nasıl Yapılır Tarifi

Makarnalı Börek Tarifi Makarnalı Börek Nasıl Yapılır Tarifi, Makarna böreği nasıl yapılır, Makarna Böreği, Makarnalı Börek Nasıl Yapılır, Makarnalı Börek Tarifi

Makarnalı Börek Tarifi
Malzemeleri:

  • Üç tane taze yufka  
  • İki tane yumurta
  • Yarım paket fiyonk makarna
  • Bir su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir kalıp peynir
  • Yarım demet maydanoz 

Yapılışı
Yarım paket makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.
Peyniri ezerek maydanozla karıştırın.
Yumurtaları, su veya süt, yarım su bardağı sıvı yağı çırparak sosu hazırlayın.

Not ; Yufka 1 adet yufka bütün 2 adet yufka ikiye bölünerek toplamda 4 adet yarım yufka olarak ayarlanmalı ayrı parçaya makarna 3 ayrı parçaya ayrılacak.

Pişireceğiniz tepsiyi sıvı yağ ile hafifçe tabanını yağlayın, 1 adet yufkayı bütün olarak tepsiye serelim fazlasını tepsinin kenarlarından dışarıya doğru sarkıtın

1 yemek kaşığı sosu serdiğimiz yufkanın üzerine gezdirip ikinci yufkayı yarıya bölüp yarısını kırıştırarak tüm tepsiye eşit bir şekilde yayalım.

Haşlanmış makarnanın bir bölümünü yufkanın üzerine yayıp hazırlamış olduğumuz sosu yine üzerine kaşık yardımıyla gezdirelim ,onunda üzerine peynirli maydanozlu peyniri serpin.

İkiye böldüğünüz yarım yufkanın diğerini peynirli karışım katına yufkayı serip kalan makarna yufkaları toplamda tüm börek 3 kat olacak şekilde yapılır, en son kenarlara sarkıttığınız yufkayı içe çevirip, kalan yumurtalı sosu , yufkanın üzerine gezdirip , önceden ısıttığınız ve 200 dereceye ayarlamış fırında üzeri kızarana kadar pişirip, başka bir servis tabağına veya tepsisine ters çevirerek kapatalım , kare dilimleyerek sıcak olarak çay eşliğinde servis edin.

Lor Peynirli Börek Tarifi Lor Peynirli Börek Nasıl Yapılır

Lor Peynirli Börek Tarifi Lor Peynirli Börek Nasıl Yapılır, yemek tarifleri, börek tarifleri.

Lor Peynirli Börek Tarifi  
Malzemeler:

  • Dört tane yufka
  • İki tane yumurta
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 Su bardağı süt
  • 100 gram lor peyniri
  • Bir demet maydanoz

Yapılışı:
Yumurtaları, sütü ve sıvıyağı karıştırın.
Margarinle yağlanmış tepsiye bir yufka kenarları dışa taşırılarak serin.
İki yufkayı iri şekilde parçalanıp tepsiye yayın.
Üzerine sütlü harçtan gezdirilip peynirli iç malzeme koyun.
İlk yufkanın dışarı taşan kenarlarını tepsiye çevirin.
Son yufkayı da buruşturulup üzerine serin.
Kalan sütlü harcı böreğin üzerine gezdirilip kare şeklinde kesin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yeşil Mercimekli Diyet Salata Tarifi Yeşil Mercimekli Diyet Salata Nasıl Yapılır Tarifi

Yeşil Mercimekli Diyet Salata Tarifi
Malzemeleri: 

  • Bir çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • Bir çay bardağı haşlanmış nohut
  • Bir tane orta boy domates
  • İki tane kırmızı biber 
  • Taze nane
  • Roka
  • Göbek marul
  • Kimyon
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir küçük kase lor peyniri

Yapılışı
Yeşillikleri ince ince kıyın.
Kırmızı biber ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.
Nohut ve mercimekle birlikte hepsi karıştırın.
Son olarak baharatları, lor peynirini ve zeytinyağını ilave edin.

Kuru Cacık Tarifi Kuru Cacık Nasıl Yapılır Tarifi

Kuru Cacık Tarifi
Malzemeleri: 
  • Dört tane salatalık
  • İki kase yoğurt (susuz yerinden)
  • Bir diş sarımsak
  • Nane
  • Pul biber
Yapılışı
Salatalıkları yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan rendeleyin.
İçine yoğurdu ve bir diş sarımsağı ekleyip karıştırın.
Servis tabağına alıp üzerine pul biber ve nane dökün.
İsterseniz zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.
Biraz dinlendirip servis edin.

Nohutlu Diyet Salata Tarifi Nohutlu Diyet Salata Nasıl Yapılır Tarifi

Nohutlu Diyet Salata Tarifi
Malzemeler:

  • Bir su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım demet dereotu
  • İki tane kırmızı biber
  • Bir tatlı kaşığı nar ekşisi

Yapılışı
Dereotu ve kırmızı biberi doğrayın.
Bir su bardağı haşlanmış nohudun içerisine ilave edin.
Üzerine nar ekşisi gezdirin.

Ton Balıklı Diyet Salata Tarifi Ton Balıklı Diyet Salata Nasıl Yapılır Tarifi

Ton Balıklı Diyet Salata Tarifi
Malzemeleri: 

  • Dört  yaprak marul
  • Üç yaprak mor lahana
  • Bir küçük havuç
  • Bir avuç kadar maydanoz
  • Bir küçük domates
  • Bir tane adet 80 gram ton balığı
  • Bir tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Limon suyu

Yapılışı
Yeşillikler küçük küçük doğrayın.
Ton balığının yağını süzün.
Balıkları salataya ekleyin.
Nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

Brokoli Salatası Yapılışı Tarifi Brokoli Salatası Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi

Brokoli Salatası Yapılışı Tarifi
Malzemeleri: 
  • Brokoli
  • Dört tane salatalık turşusu
  • Konserve mısır
  • Közlenmiş kırmızıbiber
  • Taze soğan
  • Üç sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Limon
Yapılışı
Brokoliyi karnabahar gibi parçalara ayırıp kaynar suda dakika haşlayın.
Daha sonra küçük küçük parçalara ayırıp bir kaba alın.
Taze soğanları ince ince doğrayın.
Brokolilere ilave edin.
Közlenmiş biber ve kornişon turşuları doğrayıp ilave edin.
Mısırı ekleyip üzerine zeytin yağını gezdirin.
Sarımsakları rendeleyip ekleyin.
Limon suyu ve tuzu ekleyin.
Karıştırıp servis tabağına alın...

Yumurta Salatası Tarifi Yumurta Salatası Nasıl Yapılır Tarifi

Yumurta Salatası Tarifi
Malzemeleri: 

  • 3-4 tane yumurta (Kışı sayısına göre arttırabilirsiniz)
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • Tuz

Yapılışı
Yumurtalar katı şekilde haşlayın.
Soğanı küçük küçük doğrayın.
Maydanozları doğrayın.
Soyulan yumurtaları gelişi güzel doğrayın.
Baharatları da  ilave ederek karıştırın.

Tereyağlı Yoğurtsuz Çılbır Tarifi Tereyağlı Yoğurtsuz Çılbır Nasıl Yapılır Tarifi

Tereyağlı Yoğurtsuz Çılbır Tarifi
Malzemeleri: 

  • Dört tane yumurta
Haşlamak için:
  • Bir tatlı kaşığı sirke
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Sıcak su
Üzeri için:
  • Tereyağı
  • Kırmızıbiber

Yapılışı
Bir tavada kaynayan suya tuz ve sirke katın.
İşine yumurtaları dağılmayacak şekilde tek tek kırın.
Rafadan yumurta kıvamında haşlayıp kevgir yardımıyla servis tabağına alın.
Çatal yardımıyla 4-5 parçaya ayırın.
Tereyağı ve kırmızı biberi kızartıp servis tabağındaki yumurtaların üzerine dökün.
Sıcak sıcak servis yapın...

Haşlanmış Yumurtadan Çılbır Tarifi Haşlanmış Yumurtadan Çılbır Nasıl Yapılır Tarifi

Haşlanmış Yumurtadan Çılbır Tarifi
Malzemeleri: 

  • Üç tane yumurta (kişi sayısına göre artırılabilir)
  • Beş çorba kaşığı yoğurt
  • Bir diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı margarin
  • Kırmızı biber

Yapılışı
Yumurtaları haşlayın.
Ufalamadan irice doğrayın.
Servis tabağına koyun.
Üzerine tuz ve sarmısakla karıştırılmış yoğurdu dökün.
Son olarak kırmızı biberli yağı dökerek servis yapın.

Yumurtalı Ekmek Tarifi Yumurtalı Ekmek Nasıl Yapılır Tarifi

Yumurtalı Ekmek Tarifi
Malzemeleri: 

  • 10 dilim bayat ekmek, (yoksa taze de olabilir)
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Kekik
  • Tuz
  • Baharatlar (Zevkinize göre baharatları ekleyebilirsiniz kırmızı pul biber kuru nane)
  • Kızartmak için yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı
Yumurtaları geniş bir kapta çırpın.
Süt, tuz ve baharatları ekleyip tekrar karıştırın.
Bir tavada yağı kızdırın.
Ekmekleri bu karışıma bulayıp tavada her iki tarafını da kızartın.
Sıcak ya da ılık servis yapın.

Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi Güveçte Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi

Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri: 

  • Dört su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 200 gram haşlanmış kuşbaşı et
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Kırmızı pulbiber
  • Tuz

Yapılışı
Güvecin içine biraz sıvı yağ koyup yemeklik doğranmış kuru soğanları soteleyin.
Haşlanmış eti de ilave edip kavuralım.
Daha sonra salça, kırmızı pulbiber, tuz ve haşlanmış kuru fasulyeyi ekleyin.
Kısık ateşte kavurun.
Son olarak sıcak su ekleyip güvecin kapağını kapatın.
Sıcak suyu fasulyeleri geçecek şekilde ekleyin.
Kısık ateşte yaklaşık olarak 30 dakika pişirin.

Damla Sakızlı Etimek Tatlısı Tatlısı Tarifi Malzemeleri

Damla Sakızlı Etimek Tatlısı Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir paket tuzsuz etimek

Islatmak için:

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • İki su bardağı sıcak su

Krema için:

  • Bir litre süt
  • İki yemek kaşığı buğday nişastası
  • İki yemek kaşığı un
  • Bir yemek kaşığı pirinç unu
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • İki tane damla sakızı


  • Üzerine:
  • Çikolata sosu
  • süt (çikolata sosunu pişirmek için)
  • Ceviz

Yapılışı
Etimekleri borcama dizin.
1.5 su bardağı toz şekeri yarım su bardağı su ile kaynamaya bırakın.
Karamel rengini aldığında üzerine iki su bardağı sıcak su ekleyip koyu kıvamlı bir şerbet yapın. Etimekleri şerbetle ıslatın.
Krema malzemelerini ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Biraz soğuyunca etimeklerin üzerine dökün.
Çikolata sosunu tarife göre pişirip etimeklerin üzerine istenilen şekilde yayın.
Üzerini ceviz ile süsleyin.

Kakaolu Kek Tarifi Kakaolu Kek Nasıl Yapılır Tarifi

Kakaolu Kek Tarifi
Malzemeleri:

  • Üç tane yumurta
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • Bir su bardağı sıvıyağ
  • Bir paket kakao
  • Bir su bardağı yoğurt
  • İki paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Üç su bardağı un

Yapılışı
Toz şeker ve yumurtayı çırpın.
Daha sonra sıvıyağ ve yoğurdu ilave edip çırpın.
Kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu ve unu ilave edin.
Boza kıvamına gelene kadar çırpın.
180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika pişirin.
Üzerine çikolata sosu dökün.
Soğuduktan sonara servis yapın...

Kolay Şekerpare Tarifi Kolay Şekerpare Nasıl Yapılır

Kolay Şekerpare Tarifi
Malzemeleri:

  • İki paket hazır şekerpare
  • Dört su bardağı şeker
  • Dört su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
  • İki paket kaymak tadında krema
  • İki su bardağı süt

Yapılışı
Şeker, su ve limon suyunu tencerede karıştırıp kaynatın.
Şerbet kıvamına geldikten sonra tepsiye dizilen hazır şekerparelerin üstüne dökün.
Buzdolabına koyup soğutun.
Daha sonra iki paket kaymak tadında krema ile 2 su bardağı sütü çırpın.
Şekerparelerin üzerine krema pompasıyla yada kaşıkla istediğiniz şekilde dökün.

Keşkül Tarifi Keşkül Nasıl Yapılır Tarifi

Keşkül Tarifi
Malzemeleri:

  • Dört su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağından biraz az şeker
  • Bir çay bardağı pirinç unu
  • 2,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Bir paket vanilya
  • Üç çorba kaşığı toz badem

Yapılışı
Vanilya hariç diğer malzemelerin tamamını tencereye koyun.
Sürekli karıştırın, koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin.
Ocaktan almadan önce vanilyayı ilave edin.
Servis kaselerine alarak soğumasını bekleyin.
Daha sonra buzdolabında soğutup servis yapın...

Pratik Tavuk Göğsü Tarifi Pratik Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır Tarifi

Pratik Tavuk Göğsü Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir litre den biraz az süt
  • 200 gram margarin
  • Bir su bardağı un
  • Bir su bardağı toz şeker
  • İki paket vanilya

Yapılışı
200 gram margarini tencerede eritin.
Daha sonra bir su bardağı unu tencereye boşaltın.
Unu biraz kavurduktan  sonra bir su bardağı şeker ilave edin.
Biraz karıştırdıktan sonra sütü ilave ederek iyice karıştırın.
Unun topak olmaması için sürekli karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra iki paket vanilya karışımın içerisine dökün.
Muhallebi kıvamına gelen kadar karıştırın.
Daha sonra ocaktan alın.
Mikserle 10-15 dakika daha karıştırın.
Tepsiye dökerek soğumasını bekleyin.
Daha sonra buzdolabına koyun.
Üzerine tarçın ya da hindistan cevizi serperek servis yapın...

Tahinli Muhallebi Tarifi Tahinli Muhallebi Nasıl Yapılır Tarifi

Tahinli Muhallebi Tarifi
Malzemeleri:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı bardağı şeker
  • Bir paket vanilya
  • Yarım su bardağı un
Üzeri için
  • 150 gram tahin
  • 1,5 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Susam

Yapılışı
Tahin, pudra şekeri ve 1,5 çay bardağı sütü bir pürüzsüz olana kadar mikser çırpın.
Bir saat dinlenmesi için buzdolabına koyun
Bir tencereye 4 su bardağı sütü boşaltın.
Unu ve şekeri ekleyerek mikser yardımı ile iyice çırpın.
Unda topaklar kalmasın. 
Daha sonra orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Muhallebiyi ısıya dayanıklı kaselere üzerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde dağıtın. Muhallebinin üzerine buzdolabında bekletilen tahinli sütlü karışımı dikkatlice dağıtın.
Üstüne susam serperek derince bir tepsiye kaseleri yerleştirin. 
Tepsinin içini kaselerin yarısına gelecek şekilde su ile doldurun. 
190 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzerileri kızarana kadar pişirin. 
Sık sık kontrol etmeyi ihmal etmeyin. 

Ispanak Kavurması Yapımı Ispanak Kavurması Nasıl Yapılır Yapımı

Ispanak Kavurması Yapımı
Malzemeleri:

  • Bir kilo ıspanak
  • Beş orta boy soğan
  • Üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı salça
  • İki tane yumurta
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Yapılışı
Soğanları piyaz şeklinde doğrayın.
Sıvıyağ ve zeytinyağıyla 5 dakika kadar kavurun.
Salçayı, tuzu ve baharatları ilave edin.
Yıkanıp, doğranan ıspanakları kavrulan soğanların üzerine ekleyin.
Kısık ateşte ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirin.
İki yumurtayı çırpın, ıspanakların üstüne döküp karıştırın.
İki dakika daha kavurduktan sonra servis yapın.

Yumuşacık Poğaça Tarifi Yumuşacık Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi

Yumuşacık Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı süt
  • İki yumurtanın beyazı (sarıları üstüne sürülecek)
  • 25 gram yaş maya
  • İki yemek kaşığı şeker
  • Bir yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • Beyaz peynir
  • Rendelenmiş kaşar peynir
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Pul biber

Yapılışı
Mayayı sütle eritin.
2 yemek kaşığı şekeri ilave edip 5 dakika bekletin.
Un hariç bütün malzemeleri ilave edip iyice karıştırın.
Ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru 45 dakika mayalanması için bekletin.
İç harcını hazırlayın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Çok ince olmayacak şekilde açın.
Hazırladığımız poğaçaları 45 dakika kadar daha bekleterek meyanlandırın.
Hamur iki kat olacak şekilde kabarması gerek.
Hamur mayalandıktan sonra üstüne yumurta sarılarını sürün.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırında kızarana kadar pişirin.

Brokoli Çorbası Tarifi Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi

Brokoli Çorbası Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram brokoli
  • İki diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Üç çorba kaşığı un
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz ve karabiber
  • İki su ardağı süt

Yapılışı
Brokolinin çiçeklerini ayırın.
Çok az miktarda su kattığınız tencereye koyun.
Limon suyunu ilave ederek haşlayın.
Başka bir tencerede tereyağını eriterek unu kavurun.
Yavaş bir şekilde içerisine sütü ilave edin çırparak karıştırın.
Kaynadıktan sonra haşlanmış olan brokoliyi suyuyla beraber tencereye ekleyin.
Sarımsakları doğrayarak tencereye katın, tuzu ilave edip karıştırın.
Daha sonra çorbayı blenderdan geçirin.
5 dakika daha kaynattıktan sonra üzerine karabiber serperek servis yapın. 

Fırında Sütlaç Tarifi Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır Tarifi

Fırında Sütlaç Tarifi Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır Tarifi

Fırında Sütlaç Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir litre süt
  • On  çorba kaşığı şeker (250 gram)
  • Üç çorba kaşığı pirinç(100 gram)
  • Bir çorba kaşığı pirinç unu veya nişasta
  • Bir paket vanilya

Yapılışı
Pirinci yıkadıktan sonra üzerine 4-5 parmak geçecek şekilde su koyun.
Pirinçleri haşladıktan sonra ateşten alıp süzün ve süte karıştırın.
Sütü ateşe koyun 1-2 taşım kaynayınca şekeri ilave edin.
Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ayrı bir kapta pirinç ununu azıcık suyla ezip sütlaca ilave edin
1-2 taşım kaynatıp ateşten alın.
Vanilyayı koyup karıştırın. (Sütlü tatlılarda vanilya ateşten alındıktan sonra ilave edilir)
Yukarıdan dökerek servis yapacağınız ısıya dayanıklı kaselere koyun.
Önceden ısıtılmış sadece ısıyı üstten vererek 250 derecede üzerini kızartın.

Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi Kremalı Fırın Sütlaç Nasıl Yapılır Tarifi

Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi Kremalı Fırın Sütlaç Nasıl Yapılır Tarifi, sütlaç tarifleri, sütlaçlar.

Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir kahve fincanı pirinç
  • Bir kahve fincanı pirinç unu
  • Yarım kahve fincanı nişasta
  • Bir litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Bir paket vanilya
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Yarım paket 100 ml krema
Yapılışı
Süt, şeker ve kremayı karıştırarak tencerede kaynatın.
Pirinci başka bir tencerede bir su bardağı su ile haşlayın.
Bir kasenin içerisinde yumurta sarısı, pirinç unu ve nişastayı yarım su bardağı su ile ezin.
Kaynayan süte yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Haşlanmış pirinçleri de suyu ile birlikte süte ilave edin.
5 dakika kadar koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kaynatın.
Ocaktan almadan önce vanilyayı ilave edin.
Fırın kaselerine sütlacı boşaltıp fırın tepsisine yerleştirin.
Tepsinin içerisine taşmayacak şekilde su doldurun.
200 derecede mümkünse fırının ızgara kısmını çalıştırarak sütlaçların üzerini kızartın.
Fırındaki sütlaçları sık sık kontrol edin.
Üzeri kızarınca fırında alın.
Üzerine fındık ya da ceviz ile süsleyerek servis yapın...

Sütlü Tatlı Tarifi Sütlü Tatlı Nasıl Yapılır Tarifi

Sütlü Tatlı Tarifi Sütlü Tatlı Nasıl Yapılır Tarifi, tatlılar, tatlı tarifleri, sütlü tatlı tarifleri.

Sütlü Tatlı Tarifi
Malzemeleri:
  • Dört tepeleme yemek kaşığı toz şeker
  • Dört tane yumurta
  • Dört tepeleme yemek kaşığı irmik
  • Dört tepeleme yemek kaşığı un
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
Şerbeti:
  • Dört su bardağı süt
  • Bir su bardağı şeker
Üzeri için: 
  • Yarım paket krem şanti ile 
  • Yarım su bardağı süt

Yapılışı
Süte şekeri ilave edip bir taşım kaynatın. 
Soğumaya bırakın. 
Şekerle yumurtayı bembeyaz olana kadar çırpın.
İçine irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
Yağlanmış kare şeklindeki borcam tepsiye dökün.
170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. 
Sık sık kontrol edin çünkü çabuk pişiyor. 
Piştikten sonra üzerine soğumuş şekerli sütü yani şerbeti dökün. 
Buzdolabında biraz beklettikten sonra üzerine soğuk sütle çırpılmış krem şantiyi sürün. 
Kremşanti istemezseniz hindistan cevizi de dökebilirsiniz. 
Üzerine antepfıstığı serpip servis yapın...

Çocuklar İçin Pempe Puding Tarifi

Çocuklar İçin Pembe Puding Tarifi, puding tarifleri, pudingler, çocuklar için pudingler. 

Çocuklar İçin Puding Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir paket vanilyalı puding
  • Süt (pakette belirtilen miktarda)
  • Çilekli puding ya da bir  çay kaşığı kadar kırmızı gıda boyası
  • Süslemek için kalpli şekerler

Yapılışı
Vanilyalı pudingi paketin üzerinde bulunan talimata uygun şekilde hazırlayın. 
Hazırladığınız pudingi üç bardağa paylaştırın. 
Kapta çok az puding ayırın.
Ayırdığınız pudinge bir kaç damla kırmızı gıda boyası damlatarak karıştırın. 
Yada çilekli puding hazırlayın.
Pembe renkli pudingi yavaş yavaş bardakların üzerine ekleyin. 
Soğuduktan sonra şekerlemelerle süsleyerek servis yapın. 

Saray Muhallebisi Tarifi Saray Muhallebisi Nasıl Yapılır Tarifi

Saray Muhallebisi Tarifi Saray Muhallebisi Nasıl Yapılır Tarifi, tatlılar, tatlı tarifleri.

Saray Muhallebisi Tarifi
Malzemeleri:

  • 100 gram  margarin
  • Bir litre süt
  • Dört kaşık tepeleme un
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir paket vanilya
  • Bir su bardağı dövülmüş ceviz
  • Bir tane yumurta sarısı

Yapılışı
Bir litre sütü kısık ateşte ısıtın.
Yumurta sarısıyla şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
Bu karışımı ısıtılan sütün içine ekleyip şekerin erimesini sağlayın.
Şeker eridikten sonra ocağı kapatın.
Çok ısıtılmayın.
Başka bir tencerede 100 gram margarini eritip üzerine unu ilave ederek kavurun.
Kavrulan una sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta devamlı karıştırın.
Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağı kapatıp üzerine vanilyayı ilave edin.
5-10 dakika devamlı karıştırarak muhallebinin soğumasını sağlayın.
Daha sonra borcam tepsiyi ıslatıp muhallebiyi içine dökün.
Üzerine dövülmüş cevizi serpin.
Buzdolabına koyun.
Soğuttuktan sonra servise hazır...

Krem Karamel Tarifi Krem Karamel Nasıl Yapılır Tarifi

Krem Karamel Tarifi Krem Karamel Nasıl Yapılır Tarifi, karamel tarifleri, tatlı tarifleri.

Krem Karamel Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir litre süt
  • Dokuz yemek kaşığı şeker
  • Dört yemek kaşığı mısır nişastası
  • Bir tane yumurta

Sosu için:

  • Yedi yemek kaşığı şeker

Yapılışı
Süt, yumurta, şeker ve mısır nişastası muhallebi gibi pişirin.
Daha sonra küçük kaselere bölün.
Teflon tencerede yedi yemek kaşığı şekeri eritin.
Kaselere eşit şekilde paylaştırın.
Karameli ilk döktüğünüzde sertleşir.
Ancak dinlenip soğuduktan sonra erir.
Krem karameli ters çevirerek ters çevirin.

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi, tatlı tarifleri, tatlılar, irmik tatlıları.

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeleri: 
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 80 gram bitter çikolata
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı
İrmik, şeker, hindistan cevizi ve vanilyayı  tencerede karıştırın. 
Sütü ilave ederek karışımı kısık ateşte koyun.
Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. 
Hazırlamış olduğunuz muhallebiyi bir kaba dökerek soğumaya bırakın. 
Çikolata sosunu hazırlayın.
Bir kaba küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı koyun. 
Çikolatayı koyduğunuz kabı içinde sıcak su bulunan bir başka kabın içerisine koyun.
Ateşe koyarak çikolatanın sudan aldığı ısı ile erimesini sağlayın. 
Erimiş çikolatayı tatlının üzerine gezdirin.
Üzerini ceviz ile süsleyerek servis yapın. 

Çocuklar için Ballı Yoğurt Tarifi

Çocuklar için Ballı Yoğurt Tarifi 

  • Üç yemek kaşığı yoğurt
  • İki yemek kaşığı bal
Çocukların çok sevdiği, patik ve besleyici ballı yoğurt hazırlaması çok kolay. Üç kaşık yoğur ve iki kaşık balı karıştırarak servis yapabilirsiniz. 

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi Zeytinyağlı Patlıcan Nasıl YapılırTarifi

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi Zeytinyağlı Patlıcan Nasıl Yapılır Tarifi, patlıcan yemekleri.

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi
Malzemeleri:

  • Üç adet soğan
  • Dört diş sarımsak
  • Üç adet yeşil biber
  • Dört adet domates
  • Bir adet kırmızı biber
  • Bir kilo patlıcan
  • Salça
  • Tuz
  • Şeker
  • Zeytinyağı

Yapılışı
Patlıcanları önceden kızartıp peçetenin üstüne alın.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
Sarımsakla birlikte zeytinyağında kavurun.
Biberleri ilave edip kavrun.
Domatesleri ekleyin.
Bir çimdik tuz ve şeker ilave edin
Patlıcanlar da eklendikten sonra hafif ateşte 10 dakika pişirin.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır Tarifi, enginar yemekleri.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Malzemeleri:

  • Altı tane enginar
  • Bir çay bardağı konserve bezelye
  • İki tane küçük havuç
  • İki tane orta boy patates
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Bir tane limonun suyu

Yapılışı
Enginarları bol suda yıkayın.
Limon suyu ile ovun.
Tavaya tek sıra halinde dizin.
Kuru soğanı rendeleyerek zeytin yağında kavurun.
Küp küp doğradığınız havuç, patates ve bezelyeleri ilave edin.
Hepsini 5 dakika kadar soteleyin.
Enginarların üzerine doldurun.
Zeytin yağı, limon suyu, tuz ve şeker bir kapta karıştırın.
Enginarların üzerine bu sos gezdirin.
Üzerini geçmeyecek kadar su ilave edin.
Yumuşayana kadar pişirin.

Sade Katmer Tarifi Sade Katmer Nasıl Yapılır Tarifi

Sade Katmer Tarifi Sade Katmer Nasıl Yapılır Tarifi, katmer tarifleri, katmerler.

Sade Katmer Tarifi 

Malzemeleri:
  • Beş su bardağı un
  • Bir çorba kaşığı kuru maya
  • Bir tatlı kaşığı
  • Su
  • Sıvı yağ veya tereyağı (ya da margarin)

Yapılışı
Bir su bardağı ılık suda mayayı çözdürün. 
Bir miktar unu yoğurma kabına alın.
Tuz, maya ve su ilave edin. 
Un ilave ederek hamur ele yapışmayacak bir hal alana kadar yoğurun. 
Hamurdan bezeler koparıp oklava ile kalınca açı.
Üzerine oda sıcaklığındaki bir miktar yağı elinizle sürün ve kenarlarını ortaya katlayın.
Tekrar yağlayarak karşılıklı kenarlarını tekrar katlayın. 
Sonra tekrar oklava ile açın. 
Varsa elektrikli sacda çevirerek pişirin. 
Veya teflon tavada ocakta pişirin. 
Tavaya sığmazsa benim gibi ortadan ikiye kesebilirsiniz. 
Pişer pişmez sıcağıyla üzerine az tereyağı sürüp servis yapın.  

Kuymak Mıhlama Tarifi Kuymak Nasıl Yapılır Mıhlama Yapılışı

Kuymak Mıhlama Tarifi Kuymak Nasıl Yapılır Mıhlama Yapılışı, kuymak tarifi, mıhlama tarifi.

Kuymak ( Mıhlama) Yapılışı
Yapılışı:

  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı mısır unu
  • Bir su bardağı su
  • 1 su bardağı küp şeklinde doğranmış kaşar peyniri

Yapılışı
Öncelikle tere yağını eritin. 
Yağ çok kızarmadan mısır ununu ilave edin. 
Sürekli karıştırarak kavurun.
Un kavrulduktan sonra bir su bardağı suyu ekleyin.
Koyu kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. 
Daha sonra kaşarı ilave edip eriyene kadar sürekli karıştırın. 
Sıcak sıcak hemen servis yapın.  

Ödem Sökücü Çorba Tarifi

Ödem Sökücü Çorba Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 tane kabak
  • 1 tane havuç
  • 250 gram ıspanak
  • 1 tane kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar su

Yapılışı 
Zeytinyağını tencereye koyun.
Soğan ve havucu rendeleyin.
Rendelenmiş soğan ve havucu ilave ederek soteleyin.
Kabak, patatesi rendeleyip üzerine ilave edin.
Malzemeleri yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Yumuşadıktan sonra üzerine su ekleyin. 
Su kaynadıktan sonra ince doğranmış ıspanak, maydanoz ve bulgur ilave edin.
Birkaç taşım kaynattıktan sonra servis yapın.

Fırında Fellah Köftesi Tarifi Fırında Fellah Köftesi Nasıl Yapılır Fellah Köftesi Yapmanın Püf Noktaları

Fırında Fellah Köftesi Tarifi Fırında Fellah Köftesi Nasıl Yapılır Fellah Köftesi Yapmanın Püf Noktaları, köfte tarifleri.

Fırında Fellah Köftesi 
Malzemeleri:

  • 1,5 su bardağı  ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon

Sosu için:

  • 2 tane domates
  • 7-8 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Maydanoz

Yapılışı
Köfte malzemelerini bir kaba koyun.
Biraz sıcak su ilave ederek macun kıvamına gelene kadar yoğurun. 
Köftelerden minik parçalar kopararak yuvarlayın. 
Ortasına hafif bastırıp şekil verin, fırın tepsisine dizelin. 
Salça, sıcak su ve sıvı yağı karıştırıp köftelerin üzerine gezdirin. 
200 derecede 15 dakika pişirip fırından alın.
Sosu için tavaya biraz sıvı yağ koyup salçayı kokusu çıkana kadar kavurun. 
Ardından rendelenmiş domates ve sarımsakları ekleyip biraz daha kavurup ocaktan alın. 
Pişen ve fırından çıkan köfteleri servis tabağına alın. 
Üzerine domatesli sos gezdirin. 
En son maydanoz doğrayıp servis yapın. 

Patatesli Rulo Poğaça Tarifi Patatesli Rulo Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi

Patatesli Rulo Poğaça Tarifi Patatesli Rulo Poğaça Nasıl Yapılır  Tarifi, poğaça yemek tarifleri.

Patatesli Rulo Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • Aldığı kadar un (Yaklaşık olarak 4 su bardağı)
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı sıvıyağ
  • Bir tane yumurta (sarısını üzerine sürmek için ayyırın)
  • Üç yemek kaşığı tereyağı
  • Bir paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Su

İç malzemesi;

  • Dört tane haşlanmış patates
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Tuz

Yapılışı
Haşlanmış patatese sıcakken peynir, maydanoz ve tuzu ilave ederek karıştın.
Yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın. 
Daha sonra tereyağı hariç diğer malzemelerin tamamını karıştırın. 
Üzerine aldığı kadar un ilave ederek yoğurun. 
Daha sonra hamuru dört eşit parçaya bölünür.
Parçalardan birini merdane ile açın. 
Üzerine iki kaşık erimiş tereyağı sürün.
Eşit olarak her yerine bir tatlı kaşığı kadar un eleyin. 
Hamuru dörde katlayın.
Diğer 3 bezeye de aynı işlemi uygulayın.
Hamurları 15 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurları merdaneyle dikdörtgen şekilde uzunlamasına tekrar açın. 
Hamurun uzun kısmına iç malzeme koyup rulo yapın. 
Bu ruloları 3 parmak kalınlığında kesin. 
Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 
Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. 

Çikolatalı Türk Kahvesi Tarifi Çikolatalı Türk Kahvesi Nasıl Yapılır Tarifi

Çikolatalı Türk Kahvesi Tarifi Çikolatalı Türk Kahvesi Nasıl Yapılır Tarifi, kahve tarifleri.

Çikolatalı Türk Kahvesi Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir tatlı kaşığı türk kahvesi
  • Bir fincan su
  • Üç parça sütlü çikolata

Yapılışı
Kahve, su ve çikolatayı cezveye koyarak kısık ateşte kaynatın.
Köpüğü alınıp biraz daha kaynatın fincana alın.
Zevkinize göre sütlü çikolata parçalarını azaltıp çoğaltabilirsiniz

Evde Lohusa Şerbeti Yapımı Evde Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır Tarifi

Evde Lohusa Şerbeti Yapımı Evde Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır Tarifi, şerbet tarifleri.

Evde Lohusa Şerbeti Yapımı 
Malzemeleri:

  • İki litre su
  • Dört tane kabuk tarçın
  • Bir çay bardağı gül tomurcuğu yada yaprağı
  • Bir adet kök zencefil yada bir kaşık toz zencefil
  • Bir kahve fincanı karanfil
  • İki yemek kaşığı dolusu bal
  • Üç damla kırmızı yada pembe gıda boyası
  • İki su bardağı toz şeker


Yapılışı
Büyük bir kaba suyu koyup kaynatın.
İçerisine tarçın kabuğu, zencefil, gül yaprakları ve karanfilleri atın.
Beş dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
İçine balı ilave edip gıda boyasını ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın, demlenmeye bırakın.
Bir saat sonra içindeki malzemeleri tel süzgeçle çıkarın.
Daha sonra toz şekeri ilave edip karıştırın, tadını ayarlayın.
Dolapta bir gece soğutun.

Krep Tarifi Oktay Usta Sade

Oktay Usta Sade Krep Tarifi, Krep Tarifi Oktay Usta Sade, krep tarifi oktay usta sade, oktay ustadan sade krep tarifi, krep tarifleri, krep nasıl yapılır.

Oktay Usta Sade Krep Tarifi
Malzemeleri:
  • İki tane yumurta
  • İki su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı un (tam dolu olacak)
  • Bir tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Genişçe bir kabın içine, yumurta, süt, su ve zeytin yağını koyarak karıştırarak çırpın.
Üzerine tuzu da ilave ederek karıştırın.
Daha sonra unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın.
Akışkan bir krep hamuru elde edene kadar çırparak karıştırın.
Teflon tavaya ya da varsa krep tavasına çok az margarin sürüp kızdırın.
Üzerine bir kepçe krep karışımından döküp, tavayı sağa sola hızla çevirin.
Krep hamurunun tüm tavaya eşit şekilde yayılmasını sağlayın.
Bunu yaparken elinizi çabuk tutmanız gerekir.
Aksi taktirde kreplerin bir tarafı kalın bir tarafı ince kalabilir.
Krepin alt tarafı piştikten sonra üst tarafını çevrin.
Zevkinize göre krebinizi az ya da çok pişirmek sizin tercihinize bağlı....

Krep Tarifi Oktay Usta

Krep Tarifi Oktay Usta, Patatesli Krep Tarifi, Krep Nasıl Yapılır Tarifi

Patatesli Krep Tarifi
Malzemeleri:

  •  İki tane yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • İki yemek kaşığı krema
  • Bir su bardağı un
  • Sıvı yağ (tavayı yağlamak için)
  • Tuz
İç Malzemesi:
  • İki tane patates
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Kaşar peyniri

Yapılışı
Süt ve unu geniş bir kabın içinde iyice karıştırın.
Ardından yumurta, krema ve tuzu ekleyerek topak kalmayacak şekilde iyice çırpın.
İsterseniz mikser de kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız krep karışımından bir kepçe alın.
Çok az yağlanan ve kızdırılan krep tavasına döküp hızlıca yayın.
Önlü arkalı hafif pişirin.

İç malzemeler için 
İki tane patatesi haşlayıp soyun ve çatalla ezin.
İçerisine birkaç dal ince doğranmış maydanoz ve dereotu ekleyip karıştırın.
Kreplerin içerisine patatesli iç malzemesinden koyup sarın.
Üzerlerine dilimlenmiş kaşar ilave edip fırının ızgara ayarında kızarana kadar pişirin.

Peynirli Pişi Tarifi Peynirli Pişi Nasıl Yapılır

Peynirli Pişi Tarifi Peynirli Pişi Nasıl Yapılır, hamur kızartması tarifi, kızartmalar, pişi tarifleri.

Peynirli Pişi Tarifi
Malzemeleri:

  • Üç su bardağı un
  • Bir su bardağı ılık su
  • Bir tatlı kaşığı instant maya
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • İçi malzemesi için bir dilim beyaz peynir veya lor peyniri.

Yapılışı
Unu, şekeri ve hamur mayasını karıştırın.
Suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
Bu arada tuzunu da ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun üzerine çok az az un serpin ve üzerine bir bez örtün.
Hamur iki katına çıkana kadar 40-45 dakika dinlendirin.
Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzun içinde bastırın.
Ortasına bir parça peynir koyup kapatın ve tekrar yuvarlayın.
Un serpilen bir bezin üzerine dizin.
Bu şekilde 30 dakika daha dinlendirin.
Sıvı yağı iyice kızdırın.
Yuvarlaklara hafifçe bastırıp biraz yassılaştırın.
Kızgın yağa atarak önlü arkalı kızartın.
Sıcak sıcak servis yapın.

Fırında Palamut Nasıl Yapılır Tarifi

Fırında Palamut Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:

  • İki tane palamut balığı
  • Dört tane patates
  • İki tane soğan
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dört yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
Palamutları temizleyip dilimleyin. 
Yuvarlak dilimler halinde kesin.
Burada patates ve soğanları biraz irice dilimler şeklinde doğrayın.
Daha sonra palamutları bir kap içerisinde soğan ve patatesle karıştırın.
Üzerine sıvı yağ, karabiber ve tuz ilave edip karıştırın. 
Yağlanmış tepsiye, önce patates ve soğanları üzerine de palamutları dizin.
Balıkların üzerini kurumaması için alüminyum folyo ile kapın. 
Önceden 180 derecede ısıtmış fırında 30-40 dakika pişirin.
Arada pişip pişmediğini kontrol edin.
Piştiğinde fırından alarak servis yapın...

Patlıcan Oturtma Tarifi Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır Patlıcan Oturtma Oktay Usta Tarifleri

Patlıcan Oturtma Tarifi Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır Patlıcan Oturtma Oktay Usta Tarifleri, patlıcan yemekleri.

Patlıcan Oturtma Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir kilo patlıcan
  • 200 gram az yağlı dana kıyma
  • İki tane orta boy kuru soğan
  • Dört diş sarmısak
  • İki tane orta boy domates
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ  
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Yayvan bir tencerede tere yağını eritin. 
Üzerine küçük küçük doğrayıp soğanları ilave edip karıştırın.
Ufak parçalara ayırıp sarımsakları ve kıymayı da ekleyip iyice kavurun. 
Domatesleri küp şeklinde doğrayıp, kavrulan soğan ve kıymanın üzerine ekleyin. 
Tuz ve karabiberi ilave edip bir kaç dakika daha karıştırarak kavurun. 
Daha sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Diğer yandan patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. 
Doğradığınız patlıcanları parmak kalınlığından biraz kalın dilimleyin. 
Doğranan patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletin.
Daha sonra patlıcanların suyunu süzerek kurulayın.
Bir yayvan tavaya bir su bardağı sıvı yağı koyup kızdırın. 
Kızmış yağda patlıcanların iki tarafı da güzelce kızaracak şekilde kızartın. 
Kızaran patlıcanları kağıt havluya çıkarın.
Yağları süzülen patlıcanları bir tencereye dizin. 
Üzerlerine hazırlamış olduğunuz kıymalı karışımı düzgünce yayın. 
Üzerine bir su bardağı sıcak suyu ekleyip 30-40 dakika kısık ateşte pişirin.  

Avcı Böreği Tarifi Avcı Böreği Nasıl Yapılır Tarifi Avcı Böreği Yapmanın Püf Noktaları

Avcı Böreği Tarifi Avcı Böreği Nasıl Yapılır Tarifi Avcı Böreği Yapmanın Püf Noktaları, yemek tarifleri, börek tarifleri.

Avcı Böreği Tarifi 
Malzemeleri:

  • Dört tane hazır yufka
  • İki tane yumurta
  • Bir çay bardağı ay çiçek yağı
  • Bir çay bardağı su

İç Malzemeleri: 

  • 300 gram dana kıyma
  • Bir tane kuru soğan
  • Yarım çay bardağı köftelik bulgur
  • Bir çay bardağı su
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • Beş dal maydanoz
  • Bir  yemek kaşığı salça
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı ay çiçek yağı
  • Tuz
  • Bir fiske kara biber
  • Pulbiber

Üzeri için: 

  • Bir tane yumurta sarısı
  • Biraz su
  • Bir su bardağı galeta unu

Yapılışı:
Önce böreğin iç malzemesini hazırlayın.
Yarım çay bardağı bulguru bir çay bardağı su ile ıslatın.
Kıymayı bir tava içerisinde suyunu çekip tekrar salana kadar kavurun.
Bir yemek kaşığı tere yağını ilave edin.
Sırası ile sıvı yağı, salçayı, tuzu ve kuru soğanı ilave edip kavurun.
Islattığınız bulguru içerisine ekleyin.
Kavurmaya devam edin.
Birkaç dakika sonra ceviz içini ve baharatları ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun.
Daha sonra ocağın altını kapatalım.

Böreğin Yapılışı: 
Yumurtayı  sıvı yağla karıştırıp çırpın.
Yufkanın birisini düz bir zemine serin.
Çırpılan yumurtadan yufkanın üzerine sürün.
Daha sonra diğer yufkayı üzerine serin.
Fırça yardımıyla yumurtadan onunda üzerine sürün.
Yufkaları 8 eşit parçaya bölün.
Daha sonra parçalara börek içinden koyun.
Diğer iki ucunu içe doğru kapatarak sarın.
Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı ve su karışımından sürerek galeta ununa batırın.
200 derecelik fırında pişirin.