Açma Yapmanın Püf Noktaları

Açma Yapmanın Püf Noktaları
Malzemeleri:

  • Un
  • Hamur mayası
  • 50 gram yumuşak margarin
  • Bir tane yumurta
  • Üç çay bardağı ılık süt
Araya sürmek için
  • 100 gram yumuşak margarin
Üzeri için
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Açma Yapılışı
Un ve mayayı karıştırın.
Yumurta, margarin ve ılık sütü ilave edip kaba yapışmayacak yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru 5-10 dakika yoğurun.
Üzerini kapatın, hamur iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 40-50 dakika  bekletin.
Daha sonra hamuru bir kez daha yoğurup 8 eşit parçaya bölün.
Bu parçaları 20 cm çapında yuvarlak olarak açın.
Üzerlerine birer tatlı kaşığı margarin sürüp rulo yapın.
Rulonun iki ucundan tutarak farklı yönlere çevirerek burun.
Daha sonra iki ucu birleştirip hamura halka şeklini verin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Tepside üzerini kapatarak 30 dakika bekletin.
Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün,
Susam ve çörek otu serpin.
180 derecede önceden ısıtılan fırında 20-30 dakika pişirin.