Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Fırında Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Fırında Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi, Oktay Ustadan Fırında Sebzeli Tavuk Yemeği, Tavuk Tarifleri, Tavuk Yemekleri, Fırında  Tavuk Nasıl Pişirilir.

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi
Malzemeleri: 
Yarım kilo kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk pirzola
İki tane kabak
İki tane patates
Bir su bardağı konserve bezelye
6 tane mantar
Dört diş sarımsak
Bir tane kuru soğan
İki yemek kaşığı sıvı yağ
İki yemek kaşığı domates salçası
İki tane kırmızı biber
İki tane yeşil biber
Kekik
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Kaşar peyniri (İsteğe bağlı)

Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları soyup 4 parçaya bölün
Soğanı pembeleşinceye kadar sıvı yağda kavurun.
Biberleri ekleyip 2-3 dakika daha kavun.
Yıkanıp suyu süzülmüş olan kuşbaşı tavukları da ilave edip karıştırın.
Tavuklar suyunu salıp, tekrar çekene kadar pişirin.
Daha sonra salça ilave edilerek 1-2 dakika daha kavurun.
Soyup küp küp doğranmış kabakları ve patatesleri ilave edin.
Baharatları ve 2 su bardağı sıcak su ekleyin.
Yemek kaynadıktan sonra bezelyeyi ilave edin.
2- 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Yemeği borcama ya da fırın tepsisine dökün.
Gerekliyse biraz sıcak su ekleyin.
190 derecede ısıtılan fırında patatesler pişip yumuşayana kadar pişirin.
İsteğe bağlı olarak yemeğin pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz.