Barbunya Yemeği Tarifi Yemek Tarifleri

Barbunya Yemeği Tarifi
Malzemeler:

  • Kuru barbunya
  • Üç yemek kaşıgı sıvı yağ
  •  İki tane kurusoğan
  • İki tane yeşil biber
  • Üç tane orta boy domates
  • Salça
  • Bir tane havuç
  • Karabiber
  • Pulbiber

Yapılışı
Kuru barbunyayı akşamdan suya koyarak ıslatın.
Ertesi gün kırmızı suyu gidene kadar iyice yıkayın.
Bir tencerede yağ ile soğanı kavurun.
Daha sonra biber, domatesleri tencereye ilave edin kavurun.
Salçayı, karabiberi ve doğranmış havuçları ilave edinin.
Barbunyayı ilave edip 2 su bardağından biraz fazla su ilave edip pişmeye bırakın.
Barbunya yemeği 30 dakika sonra pişmiş olur.
Limon suyu ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

Diyet Sütlaç Oktay Usta Tarifi Diyet Sütlaç Nasıl Yapılır

Diyet Sütlaç Oktay Usta Tarifi Diyet Sütlaç Nasıl Yapılır, yemek tarifleri diyet sütlaç, diyet sütlaç yapılışı, diyet sütlaç tarifi tarifleri, diyet tatlılar, sütlaç tatlı tarifleri, pratik diyet sütlaç, sütlü diyet sütlaç, diyet sütlac,, yemek tarifleri diyet sütlaç, diyet sütlaç yapılışı, diyet sütlaç tarifi, doğru diyet nasıl yapılır, sütlaç nasıl yapılır oktay usta, sütlaç nasıl yapılır portakal ağacı, fırında sütlaç nasıl yapılır, sütlaç nasıl yapılır uzman.

Malzemeleri:
  • Bir  yemek kaşığı pirinç
  • İki bardak diyet süt
  • Bir yemek kaşığı diyet şeker
  • Bir çay kaşığının ucuyla vanilya
Yapılışı
Pirinci yıkadıktan sonra tencerede bir çay bardağı su ile kaynatın.
Sütü ekleyip, iyice pişirin.
Altını kapatın.
Şekeri ilave edin.
Karıştırdıktan sonra vanilyasını koyun.
Servis tabağına alın.
Dolapta soğuması için bekletin.

Tarçın Şurubu Tarifi Tarçın Şurubu Nasıl Yapılır Tarçın Şurubu Oktay Usta Tarifleri

Tarçın Şurubu Tarifi Tarçın Şurubu Nasıl Yapılır Tarçın Şurubu Oktay Usta Tarifleri , tarçın şurubu nasıl yapılır, tarçın şurubu faydaları, oktay usta tarifleri, somata acıbadem şurubu, tarçın şurubunun faydaları, demir sülfat şurubu

Tarçın Şurubu Tarifi
Malzemeleri:
  • 6 çubuk tarçın
  • 4 tane karanfil
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/5 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı lohusa şerbeti
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yarım limon
  • 5 su bardağı su
Yapılışı 
Bütün malzemeleri bir tencereye alın.
Harlı ateşte kaynatın.
Kaynadıktan sonra orta ateşte yaklaşık 1 saat daha kaynatın.
Damak zevkinize göre toz şeker veya su ilave edebilirsiniz.
İnce bir tel süzgeç ile süzüp soğutun.
Soğuk servis yapın.

Elmalı Turta Oktay Usta tarifleri Elmalı Turta Nasıl Yapılır Tarifi

Elmalı Turta Oktay Usta tarifleri Elmalı Turta Nasıl Yapılır Tarifi, elmalı turta tarifi oktay usta, elmalı turta nasıl yapılır, elmalı turta pişirmek, elmalı turta malzemeleri, elmalı yapılışı, elmalı pasta tarifi, kurabiye tarifleri, elmalı turta yemek tarifi.

Elmalı Turta Tarifi 
Malzemeleri
  • 1 tane yumurtatane
  • 125 gram tereyağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
İç Malzemeleri
  • 6 tane elma
  • 2 tane havuç
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
Elmalı Turta Tarifi için öncelikle elmaları ve havuçları bir tencerenin içine rendeliyoruz. Üzerine şekeri döküyoruz ve karıştırıp ocağa alıyoruz. Kendi suyunu bırakıp, tekrar çekene kadar arada bir karıştırarak pişiriyoruz. Ardından tencereye yağ, ceviz ve tarçını koyup tekrar karıştırıp ve 2 dakika sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakıyoruz. 

Mutfak robotunun içine tereyağını (katı halde iken) unu, şekeri koyup iyice karıştırıyoruz. Tereyağının un ile tamamen bütünleştiğinden emin olduktan sonra, ayrı bir kabın içine karışımı alın ve üzerine kalan diğer malzemeleri de içine döküp yoğurmaya başlıyoruz. Elde ettiğiniz turta hamurunu ikiye bölüyoruz ve yarısını tezgâhın üzerine alıp merdane yardımı ile 1 cm den daha ince bir şekilde açıyoruz. Açtığımız hamuru yağladığımız yuvarlak borcam tepsinin tabanına ve kenarlarına koyarak yerleştiriyoruz.

İlk başta hazırladığımız elmalı harcı tepsinin ortasına koyup, spatula ile dağıyoruz. Ardından turta hamurunun kalan yarısını tekrar merdane ile açıyoruz ve uzun şeritler halinde kesiyoruz (kafes yapacağız). Elmalı turtanın üzerine bu şerit hamurları kafes görüntüsü verecek şekilde sırayla diziyoruz. Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz ve 5 dakika ısıtıp elma turtayı fırına sürüp, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen elmalı turtanın üzerine pudra şekeri serpiyoruz 1 saat beklettikten sonra dilimleyip, servis ediyoruz.  

Mercimek Çorbası Tarifi Soğanlı Salçalı Tavuklu Biberli Naneli Mercimek Çorbası Tarifleri

Mercimek Çorbası Oktay Usta Tarifleri, Soğanlı Salçalı Tavuklu Biberli Naneli Mercimek Çorbası Tarifleri, çorba tarifleri, mercimek çorbası nasıl yapılır, oktay ustadan mercimek çorbası tarifi, çorba çeşitleri.

Mercimek Çorbası Tarifi 
Malzemeleri:

  • İki su bardağı kırmızı mercimek
  • Yedi su bardağı kaynar su
  • İki tane soğan
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir tablet tavuk suyu kalıbı
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Bir yemek kaşığı kuru nane 

Yapılışı
Soğanları ince ince doğrayıp yağda kavurun.
Mercimeği, salçayı ve bir tablet tavuk suyunu, soğanların bulunduğu tencereye ilave edin.
Kaynar su ilave edin.
10 dakika kaynatın.
10 dakika sonra tenceredeki malzemeleri ince bir süzgeç yardımıyla süzün.
Süzdükten sonra tekrar tencereye alarak bir kere daha kaynatın.
Son kaynama sırasında ağız tadınıza göre nane, tuz ve kırmızı biber ilave edin.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Oktay Usta Zeytinyağlı Soğanlı Salçalı Domatesli Taze Fasulye Yemeği

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Oktay Usta Zeytinyağlı Soğanlı Salçalı Domatesli Taze Fasulye Yemeği, yeşil fasulye nasıl fişirilir, zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır, yemek tarifleri, zeytinyağlı taze fasulye tarifi oktay usta, zeytinyağlı taze fasulye yemek tarifi, misyemek, zeytinyağlı taze fasulye yapılışı, fasulye yemekleri, oktay usta zeytinyağlı taze fasulye, taze fasulye yemek tarifleri, zeytinyagli yesil fasulye tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi 

Malzemeleri:
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane domates 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Fasulyeleri güzelce ayıklayın.
İsteğe göre ortadan ikiye ayırabilir, ya da ortadan ikiye kırabilirsiniz.
Tencereye yağ konur.
Rendelenmiş soğan ve rendelenmiş domates ilave edilir.
Yıkanmış taze fasulyeler eklenir.
Tuz ve şeker ilave edilerek ocağa konur.
10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden karıştırılarak suyunu çekmesi beklenir.
Daha sonra fasulyelerin üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Piştikten sonra,tencerenin kapağı açılmadan soğumaya bırakılırlar.

Not: Düdüklü tencerede pişirmek için de aynı işlem yapılır. Bir su bardağı sıcak su eklenerek 15 dakika kaynatılır.

Sütlaç Tarifi Sütlaç Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri Oktay Ustadan Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi Sütlaç Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri Oktay Ustadan Sütlaç Tarifi, Sütlaç Tarifleri, Sütlaç Nasıl Yapılır,  Oktay Usta Tarifleri, sütlaç tarifi pirinç unsuz, yemek tarifleri, tatlılar, tatlı tarifleri, sütlaç tarifi, nişastalı sütlaç tarifi, sütlü tatlılar, muhallebi tarifi, fırında sütlaç tarifi, kolay sütlaç tarifi, sütlaç tarifi oktay usta

Sütlaç Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir litre süt
  • Bir su bardağı su
  • Bir çay bardağı toz şeker
  • Bir çay bardağı pirinç
  • İki tatlı kaşığı kaşığı pirinç unu
  • Üzeri için tarçın
Yapılışı
Bir çay bardağı pirinci yıkayın.
Tencereye bir su bardağı suyu ve pirinçleri koyup altını yakın.
Pirinçler suyu çekene kadar pişirin.
Bir litre soğuk sütü ekleyin.
Kaynayana kadar ara sıra karıştırın.
Bir kasede iki tatlı kaşığı pirinç ununu bir su bardağı soğuk su ekleyerek iyice ezin.
Tencerede kaynamakta olan sütten 5-6 kaşık alıp kaseye ekleyin (pirinç unu ılınacak şekilde).
Pirinç ununu da tencereye ekleyerek, 10 dakika kadar arada karıştırarak pişirin.
Bir çay bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.
Sütlacı kaselere paylaştırıp, soğumasını bekleyin.
Sütlaçlar soğuyunca üzerlerine tarçın serpip servis yapın.

Yalancı İskender Tarifi Yalancı İskender Nasıl Yapılır Tarifi

Yalancı İskender Tarifi Yalancı İskender Nasıl Yapılır Tarifi, Yalancı İskender Tarifleri, Yalancı İskender Pişirmek, Yalancı İskender Oktay Usta Tarifi, Yalancı İskender Yapmak, Yalancı İskender Nasıl Pişirilir,  Yemek tarifleri, Yalancı İskender Oktay Usta Tarifi, Yalancı İskender Malzemeleri.

Yalancı İskender Tarifi
Malzemeler

  • Bir tane bayat pide
  • Yarım paket margarin
  • Bir su bardağı su
  • Üç çorba kaşığı sıvıyağ
  • Bir tane soğan
  • Bir çorba kaşığı salça
  • 250 gram kıyma
  • İki su bardağı yoğurt
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı
Pideyi kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara kesip fırın kalıbına yerleştirin.

Margarini eritip bir bardak su ilave ederek kaynatın ve pidelerin üzerine dökün. Pidelerin yağlı suyu çekmesini bekleyin.

Sıvı yağı tavada kızdırıp ince doğranmış soğanı pembeleştirin. Salçayı ekleyip karıştırın. Kıyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Hazırladığınız kıymalı karışımı pidelerin üzerine yayın.

Yoğurdu bir kasede çırpın ve kıymalı karışımın üzerine dökün. Tereyağını tavada kızdırıp kırmızıbiber ilave edin. Yoğurdun üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın.

Makarna Tarifleri Oktay Usta makarna Tarifleri Napolitan soslu spagetti makarna Tarifi,

Makarna Tarifleri Oktay Usta makarna Tarifleri, Napolitan Soslu Spagetti Makarna Tarifi, makarna nasıl yapılır, makarna tarifleri, italyan makarna tarifleri, fırında makarna tarifleri, sade makarna tarifleri, soslu makarna tarifleri, pratik makarna tarifleri, yemek tarifleri, kolay makarna tarifleri, oktay usta makarna tarifleri

Napolitan Soslu Spagetti Makarna Tarifleri  
Malzemeler:

  • Bir paket spagetti
  • Baharatlı spagetti peyniri
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Dört diş sarımsak
  • Üç tane domates
  • Fesleğen
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

 Yapılışı
Makarnayı haşlayın.
Tavaya, yemeklik doğranmış domatesi koyun.
Üzerine salçayı, ince doğranmış sarımsağı ekleyin karıştırın.
Biberiyeyi, fesleğeni ve baharatlarını ayarlayıp tuzu ilave edelin.
Haşladığınız spagettinin içine hazırladığımız sosu dökün ve karıştırın.
Servis tabağına alın.
Üzerine baharatlı spagetti peynirini serpin.

İrmikli, Kalburabastı Tarifi Kalburabastı Nasıl Yapılır Tarifi Sütlü Yağlı Yoğurtlu İrmikli Kalburabastı Tarifi

İrmikli Kalburabastı Tarifi Kalburabastı Nasıl Yapılır Tarifi Sütlü Yağlı Yoğurtlu İrmikli Kalburabastı Tarifi, irmikli kalburabastı tarifi, kalbura bastı tarifi oktay usta, şekerpare tarifi, tatlı tarifleri, revani tarifi oktay usta,  kalbura bastı tarifleri, kalbura bastı tarifi emine beder, oktay usta kalbura bastı tarifi, irmikli kalburabastı tarifi oktay usta, oktay ustadan kalbura basti tatlisi, kalbura bastı tatlısı, kalbura bastı diyarbakır, oktay usta kalbura bastı tatlı tarifi

Kalburabastı Tarifi 
Malzemeleri
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvıyağ
  • Bir çorba kaşığı yoğurt
  • İki çay kaşığı karbonat
  • İki çorba kaşığı irmik
  • Aldığı kadar un
Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırın.
Hamurun kıvamı, kulak memesi kıvamından biraz daha sert olsun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp  içine ceviz koyup şekil veriyoruz.
Yağlanmış tepsiye koyup 180 °C sıcaklıkta üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra 4,5 bardağı şekeri, 5,5 bardak suda kaynatıp ılıtın.
Şerbeti sıcak olan revaninin üzerine dökün.

Aşure Tarifi Aşure Malzemeleri Aşure Tarifi Oktay Usta Aşure Nasıl Yapılır Nohutlu Fasulyeli Buğdaylı Üzümlü Kayısılı İncirli

Aşure Tarifi Aşure Malzemeleri Aşure Tarifi Oktay Usta Aşure Nasıl Yapılır Nohutlu Fasulyeli Buğdaylı Üzümlü Kayısılı İncirli, Aşure Tarifi, aşure tarifi emine beder, aşure nasıl yapılır, oktay usta aşure tarifleri, aşure yapımı, sultan aşure tarifleri, kolay asure tarifi, aşure yapılışı, 10 kişilik aşure tarifi, aşure nasıl yapılır tarifleri, aşure nasıl yapılır ümit usta, aşure nasıl yapılır oktay usta, pekmezli aşure nasıl yapılır, kolay aşure nasıl yapılır

Aşure Tarifi 
Malzemeleri:
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı kuru fasulye
  • 1.5 su bardağı aşurelik  buğday
  • Yarım su bardağı kuru üzüm (sarı ya da siyah farketmez)
  • 6-7 tane ceviz
  • 15  tane kuru kayısı
  • 15 tane kuru incir
  • Bir su bardağı yer fıstığı
  • Bir çay bardağı fındık
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay bardağı ceviz
  • İki su bardağı toz şeker
  • Tarçın

Yapılışı
Nohudu ve kuru fasulyeyi bir gece önceden suda ıslatın.
Ertesi gün suyunu süzüp yıkayıp tencereye alın.
Buğdayı yıkayıp onları da ekleyin.
Üzerine 3 parmak geçecek kadar su ekleyin.
Buğday, nohut, kuru fasulye yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kayısıları küçük parçalar halinde doğrayın.
Aynı şekilde inciri de doğrayın.
Üzümlerin saplarını ayıklayıp iyice yıkayın.
Tencerede yumuşayan nohut, fasulye ve buğdayın içine kayısı, incir ve üzümü ilave edin
Tuzu ilave edin.
Suyu yetersiz gelirse kaynamış su ekleyin.
Şekerini de ekleyin kaynatın.
Kaynadıktan ve kıvama geldikten sonra servis tabaklarına alın.
Üzerine ceviz, fındık, fıstık parçalarını ekleyip, tarçını serpin.
Üzerine koyacağınız malzemeler isteğe bağlıdır, isterseniz nar taneleri de koyabilirsiniz.

Kolay Sütlü Tatlı Tarifi Pratik Kolay Sütlü Tatlı Tarifleri

Kolay Sütlü Tatlı Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir litre süt
  • Yedi yYemek kaşığı pirinç unu
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • Bir su bardağı süt kreması
  • Yarım yemek kaşığı margarin
  • Bir paket vanilya 

Yapılışı:
Öncelikle sütü tencereye koyup üzerine pirinç unu ve pudra şekerini ilave edin.
Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıp koyulaşana kadar pişirin.
Ocaktan almadan az önce margarini ilave edin.
Hazırladığınız muhallebiyi karıştırma kabına döküp soğumaya bırakın.
Daha sonra bir su bardağı kremanın içine vanilyayı ilave ederek karıştırın.
Karışımı soğuyan muhallebinin içine dökerek mikserle 2-3 dakika çırparak karıştırın.
Tatlı kaselerini suyla hafifçe ıslatın.
Tatlıyı kaselere paylaştırın.
Buzdolabında bir gece bekletin.
Ertesi gün servis tabaklarına ters çevirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Cevizli Ev Baklavası Tarifi Evde Pratik Baklava Nasıl Yapılır Tatlılar

Cevizli Ev Baklavası Tarifi Evde Pratik Baklava Nasıl Yapılır Tatlılar, cevizli baklava tarifi, cevizli ev baklavası tarifleri, cevizli ev baklavası yapılışı, cevizli baklava, fırında cevizli ev baklavası, ev baklavası tarifi, oktay usta cevizli ev baklavası, ev baklava tarifi

Cevizli Ev Baklavası Tarifi
Malzemeleri:
  • İki tane yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • İki çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • Bir tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı limon suyu
  • Alabildiği kadar un
İç harcı için
  • Bir çorba kasesi ceviz içi
  • 200 gram margarin veya terayağı
  • Bir paket mısır veya buğday nişastası
Şerbeti için
  • Yedi su bardağı toz şeker
  • Altı su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı
Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ediyoruz.
Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuruyoruz.
Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük şekilde bezeler ayırıyoruz.
Hepsini birer birer yuvarlıyoruz.
Tezgaha nişasta serpiyoruz.
Hamurları çay tabağından biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz.
Hamurumuzu böyle açarken dört kat olarak üst üste yağlayıp koyuyoruz.
Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz.
Tepsiye yerleştirip üzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.
Son katı açıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak içeriye sıkıştırıyoruz.
Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz.
Üzerine margarin veya tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz.
170 derecelik fırında ortalama 50-55 dakika pişiriyoruz.
Üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutuyoruz.
Şerbetini toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz.
Baklavamız fırından çıktıktan sonra şerbeti ılıkken döküyoruz.

Kakaolu Lokma Tarifi Lokma Tarifleri Tatlı Lokma Nasıl Yapılır

Kakaolu Lokma Tarifi Lokma Tarifleri Tatlı Lokma Nasıl Yapılır, Kakaolu Lokma Nasıl Yapılır Tarifleri, kakaolu lokma tatlısı oktay usta, yemek tarifleri, yemekler, tarifler, lokma tatlısı tarifi oktay usta, kolay lokma tatlısı tarifi, mayasız lokma tatlısı tarifi, lokma tarifleri, tatlı tarifleri, lokma tatlısı tarifi video, lokma tarifi, tulumba tatlısı tarifi, tatlı tarifleri, lokma tatlısı tarifi yazılı


Kakaolu Lokma Tarifi
Malzemeleri:
  • 2 tane yumurta
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket instant maya
  • 1 fiske tuz
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 6 çorba kaşığı un ölçüsü
Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 limon
Yapılışı
Şerbet malzemelerini bir tencereye koyun.
Karıştırma kabına yumurtaları kırın.
Yoğurdu koyup çırpın.
Kakaoyu, mayayı, toz şekeri ve tuzu ilave edin, karıştırın.
6 çorba kaşığı tepeleme un koyun.
Cıvık kıvamlı bir hamur hazırlayın.
Ve üzerini streç filmle kapatın.
Mayalanmaya bırakın.
Hamuru iyice kabarıp göz göz olunca, hamurdan tatlı kaşığıyla koparıp ısınan sıvı yağa atın.
Lokma hamurunun kaşığa yapışmaması için küçük bir kaseye koyduğumuz soğuk sıvı yağa batırın.
Yağda kızartılan lokmaları kevgirle alın ve soğumuş olan şerbete koyun.
Şerbetini çeken lokmaları servis tabağına alın.
Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.

Sezar Salatası Tarif

Sezar Salatası Tarif
Malzemeleri:

  • 7 dilim ekmek
  • 1 büyük kıvırcık salata
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 100 gr parmesan peyniri
  • 5 parça konserve hamsi filetosu

Sezar Sosu İçin

  • 1 yumurta
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı hardal
  • 5 parça konserve hamsi fileto
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı

Yapılışı 
Ekmek dilimlerinin kabuklarını kesip içleri küp şeklinde kesin.
Sızma zeytinyağını tavada ısıtıp ekmekleri kızartın.
Fazla yağını süzmek için kağıt havlunun üzerine alın.
Parmesan peynirini ince uzun parçalar şeklinde kesin.
Yumurta, sarımsak, limon suyu, hardal ve hamsileri robotta püre halinde ezin.
Üzerine azar azar zeytinyağı ekleyip sos kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Kıvırcık salata yapraklarını ayırıp bol suyla yıkayın ve kurulayın.
Salata yapraklarını iri iri ufalayıp servis tabağının üzerine dizin.
Hamsi, ekmeklerin üçte ikisi, peynir ve sosun yarısını ekleyip harmanlayın.
Kalan sos, peynir ve ekmekleri ilave edip karıştırın.

Vişne Soslu Sakızlı Tatlı Tarifi Tatlı Tarifleri Tatlılar

Vişne soslu sakızlı tatlı, Vişne Soslu Sakızlı Tatlı Tarifi, yemek tarifleri, tatlı tarifleri, tatlılar, vişne tatlısı tarif, yemek tarifleri vişne tatlısı, vişne tatlısı kalori, vişne tatlısı tarifleri, tatlı tarifi yapılışı, vişneli ekmek tatlısı, vişne tatlıları, vişne reçeli

Vişne Soslu Sakızlı Tatlı Tarifi
Malzemeleri
  • Bir litre süt
  • Bir su bardağı un 
  • Bir su bardağı toz şeker 
  • İki paket vanilya 
  • 3~4 parça damla sakızı 
  • 125 gram margarin 
Sos için
  • 500 gram çekirdeksiz vişne 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • Bir yemek kaşığı mısır nişastası 
  • Bir paket vanilya
Yapılışı
Un, süt, şeker, vanilyayı tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. 
Damla sakızlarını ekleyip eriyinceye kadar pişirmeye devam edin. 
Karışımı mutfak robotuna aktarın. 
Margarini ekleyip 6-7 dakika yüksek hızda karıştırın. 
Kelepçeli kek kalıbına aktarıp buzdolabında birkaç saat bekletin. 
Sos için vişne, şeker, nişasta, vanilyayı tencereye alıp karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. 
Ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişirin ve ılınmaya bırakın. 
Sosu tatlının üzerine yayın ve dilimleyerek servis yapın. 

Testi Kebabı Tarifi Kebap Tarifleri Kebaplar


Testi Kebabı Tarifi, yozgat testi kebabı tarifi, testi kebabı yemek tarifi, yemek tarifleri, yemekler, bebap çeşitleri, kebaplar, testi kebabı tarifi resimli, testi kebabı yapılışı, oktay usta testi kebabı, yozgat testi kebabı yapılışı, testi kebabı 4 kişilik resimli, testi kebabı video

Testi Kebabı Tarifi

Malzemeleri:
  • 1.5 kilo orta yağlı koyun eti
  • İki yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Bir kilo arpacık soğan
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • İki büyük domates
  • Sivri biber
  • Defne yaprağı
  • Tuz
  • kimyon
  • karabiber
Yapılışı 
İri parçalar şeklinde kesilmiş eti yıkayıp süzün.
Eti büyük bir kabın içine alın.
Arpacık soğanların kabuğunu soyup ete ekleyin.
Domatesleri, biberleri iri parçalar şekline doğrayıp malzemeye ekleyin.
Salça, tuz, kimyon, karabiber ve ayçiçeği yağını ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız harcı toprak testiye doldurun.
Testinin ağız kısmını hazırladığınız bir hamurla sıkıca kapatın.
Sıcak fırında 1.5 saat pişirin.
Fırından alıp 20 dakika dinlendirin.
Hamuru çıkarıp kebabı servis tabaklarına paylaştırın.
Sıcak olarak servis yapın.

Anne Sütü Arttırıcı Marmelat Tarifi Anne Sütü Arttırıcı Bitkiler İçecekler Besinler

Anne Sütü Arttırıcı Marmelat Tarifi Anne Sütü Arttırıcı Bitkiler İçecekler Besinler, Anne Sütü Arttırıcı Marmelatler, anne sütü arttırıcı bitkiler, anne sütü arttırıcı malt içeceği, yemek tarifleri, tarifler, süt arttırıcı besinler, anne sütü arttırıcı içecekler, humana anne sütü arttırıcı, anne sütünü artıran besinler, anne sütü saklama.



Anne Sütü Arttırıcı Marmelat 

Malzemeleri
  • Bir litre su
  • 6 tane kayısı
  • 2 tane incir
  • 2 avuç yaban mersini
  • 6 tane karaerik kurusu
  • 2 avuç çekirdekli siyah üzüm
  • 10-15 tane tatlı badem
  • 3 tane trabzon hurması
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
Tüm malzemeleri teker teker iyice yıkayın.
Daha sonra yıkadığınız malzemelerin tamamını bir litre suya koyup 6 saat bekletin.
6 saatin sonunda meyvelerin suyunu süzün.
İçine bir tatlı kaşığı tarçın ve bir limonun suyunu ekleyin.
Marmelat kıvamına gelene kadar rondodan geçirin.
Buzdolabında bir gece dinlendirin.
Her gün 2 yemek kaşığı tüketin.

Etli Biber Dolması Tarifi

Etli Biber Dolması Tarifi
Malzemeleri: 

  • 1 kilo ince kabuklu dolmalık biber 
  • Etli dolma harcı
Üzeri için
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 domates
  • Bir su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı
Dolmalık biberlerin üst kısmını ucu sivri bir bıçak ile kesip çıkarın. İçindeki çekirdekleri temizleyin. Hazırladığınız dolma harcı ile biberlerin üzerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde bastırmadan doldurun. Üzerini dilimlediğiniz domates ile kapak yaparak kapatın. 
Tencereye dolmaları dizin. 
1 yemek kaşığı salçayı ve tuzu 1 su bardağı su veya et suyunda eritin. 
Tencerenin kenarından dökün. 
Tencereyi ocağa yerleştirin.
Orta ateşte kaynamaya bırakın. 
Kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 

Ev Baklavası Tarifi Ev Baklavası Tarifi Oktay Usta Tarifleri Ev Baklavası Nasıl Yapılır Cevizli Ev Baklavası Tarifi

Ev Baklavası Tarifi Ev Baklavası Tarifi Oktay Usta Tarifleri Ev Baklavası Nasıl Yapılır Cevizli Ev Baklavası Tarifi , Ev Baklavası Tarifleri, ev baklavası tarifi oktay usta, ev baklavası nasıl yapılır, cevizli ev baklavası tarifi, evde baklava nasıl yapılır, ev baklavası tarifi ve yapılışı,  

Ev Baklavası Tarifi
Malzemeleri:
  • Üç su bardağı un
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir çay bardağı ayçiçek yağı
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Bir yumurta
  • Bir çay bardağı su
  • Bir su bardağı nişasta
  • Bir su bardağı pirinç unu
  • 250 gram tereyağı
  • 350 gram iri çekilmiş antep fıstığı
Şerbet için
  • Beş su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı
Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, ayçiçek yağı ve yumurtayı ilave ederek karıştırın. Suyu azar azar ekleyerek yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Nişasta ile pirinç ununu harmanlayın.
Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın.
Tezgahı unlayıp her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın.
Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın.
Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisini yağlayın.
Tereyağını eritip ılınmaya bırakın.
Birinci grup yufkayı tepsiye yayın.
Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı gezdirip antep fıstığı serpin.
İkinci grup yufkayı üzerine yayın.
Eritilmiş tereyağı gezdirip fıstık serpin ve son yufka grubunu yayın.
Baklava şeklinde dilimleyin.
Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin.
Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.
Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın.
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün.
Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.

Zeytinyağlı Arap Dolması Tarifi Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Arap Dolması Tarifi Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Yemek Tarifleri, zeytinyağlı arap dolması, zeytinyağlı kuru patlıcan dolması, antep usulü zeytinyağlı kuru patlıcan dolması, zeytinyağlı zeytinyağlı kuru patlıcan dolması nasıl yapılır, zeytinyağlı  arap dolması oktay usta, zeytinyağlı kuru biber dolması, oktay usta kuru patlıcan dolması

Zeytinyağlı Arap Dolması Tarifi 
Malzemeleri:  

  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 250 gram pirinç
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane orta boy domates
  • 3 tane sivri biber
  • 6-7 tane maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 limon tuzu kırıntısı
  • 2 kaşık salça
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Yeterince tuz
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • 250 gram asmayapraği
  • 4 tane dolma biber
  • 1/4 paket margarin

Yapılışı 
Eti tırnak büyüklüğünde kesin. 
Bir kaba kuru soğanı yemeklik olarak ince ince doğrayın.
Daha sonra kabukları soyulmuş domates ve içleri çıkarılmış biberleri ve maydanozları ince ince doğrayın. Sarımsakları içine rendeleyin. 
Limon tuzu hariç tüm malzemeyi karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın.
Biberleri doldurup yaprakları sarın. 
Tencereye dolmaların üstüne örtecek kadar su ve limon tuzunu koyun. 
Dolma tenceresi kaynayınca atesi kısıp 40 dakika pişirin.
15 dakika kadar dinlendirip servis yapın.

Zeytinyağlı Bakla Tarifi Zeytinyağlılar Zeytinyağı Tarifleri

Zeytinyağlı Bakla Tarifi Zeytinyağlılar Zeytinyağı Tarifleri, yemek tarifleri, yemek, misyemek, zeytinyağlı yemekler. 

Zeytinyağlı Bakla Tarifi
Malzemeleri: 

  • 1 kilo yeşil bakla
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 tane limonun suyu
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 demet dereotu
  • 10 tane yeşil soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 6 tane kesme şeker
  • 2 çay kaşığı tuz

Yapılışı
1 kaşık un ile 1 tane limonun suyunu çırpın. 
Derin bir kabın içinde 1 bardak suyla karıştırıp bekletin.
Baklaları yıkayın. 
Uçlarını ve yanlarını temizleyin. 
Kararmaması için limonlu ve unlu suya atıp bekletin.
Bir tencerenin ortasına soğanı bütün olarak koyun. 
Kenarlarına baklaları güneş gibi sıralayın. 
Dereotunun yarısını üzerine doğrayın. 
Yeşil soğanları baklaların uzunluğunda kesip, onlar gibi dizin. 
Kalan baklaları da yeşil soğanların üzerine yerleştirin.
Zeytinyağını, 1 kaşık unu ve 1 tane limonun suyunu karıştırın. 
Baklaların üzerine dökün. 
Şekerini, tuzunu atın. 
Üzerini kapatacak kadar sıcak su koyun. 
Dizdiğiniz baklaların bozulmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın.
Kısık ateşte en az 1 saat pişirin.
Tencerinin içinde soğumasını bekleyin.
Ters çevirerek tabağa alın.
Üzerini dereotuyla süsleyerek, servis yapın.

Oktay Usta Kahvaltılık Krep Tarifi

Oktay Usta Kahvaltılık Krep Tarifi
Malzemeleri
  • İki  tane yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • Bir su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Pişirmek için margarin yağı
Yapılışı
Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın.
Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin.
Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın.
Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.

Diğer krep tarifleri için tıklayınız...

Adıyaman Tavası Tarifi

Adıyaman Tavası Tarifi, Adıyaman Tava, Adıyaman Tavası Nasıl Yapılır Tarifi, yemek tarifleri,, adıyaman tavası tarifleri, adıyaman tavası pişirmek için malzemeler,, adıyaman tavası yapımı, adıyaman yemekleri resimli, adıyaman yemekleri tarifleri, misyemek, adiyaman patlican köfte tarifi

Adıyaman Tavası Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo kuzu eti
  • 6-7 tane patlıcan
  • 6 tane domates
  • 100 gram yeşil biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım kaşık domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
Yapılışı:
Et , soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı, domates salçası ve pul biberle birlikte tencerede iyice karıştırılır.
Tencerenin dibine elle bastırılarak yayılır.
Bütün sebzeler yıkanır, süzülür.
Patlıcanlar alaca soyulup küp küp doğranır.
Tencereye alınır etin üzerine yayılır.
Biberler yemeklik doğranır.
Sarımsaklar iri doğranır, tencereye alınır.
Soyulup, yemeklik doğranan domatesler en üste yayılır.
Tuz domatesin üzerine serpilir.
Kalan zeytinyağı üzerine gezdirilir.
Ocağa alınır, kaynadıktan sonra altı kısılır.
Pişme süresi biraz uzun, ben bu yemeği kısık ateşte 2.5-3 saat pişirdim.
Bütün sebzelerin suyunu bırakıp çekmesi ve kıvamını bulması gerekir.
Tava aynı şekilde hazırlanıp fırında da pişirilebilir.
Ben genelde ocakta pişirdikten sonra, yarım saat fırında üstünü kızartıyorum.
Fazla suyunu çeken tava daha lezzetli oluyor..

Sade Pirinç Pilavı Tarifi Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi Tarifi Tereyağlı Pirinç Pilavı

Sade Pirinç Pilavı Tarifi Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi Tarifi Tereyağlı Pirinç Pilavı , Sade Pirinç Pilavı Tarifleri,  Pirinç Pilavı Nasıl Pişieirlir, Yemek Tarifleri, Pilav Tarifleri, Pirinç Pilavı Çeşitleri, misyemek, pirinç yemekleri, pilav tarifleri, tereyaplı pirinç tarifi 

Pirinç Pilavı Tarifi
Malzemeleri: 

  • İki su bardağı pirinç
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Üç su bardağı su ya da et suyu
  • Tuz

Yapılışı
Pirinçleri ayıklayın.
Yıkayıp, süzün ve sıcak suda 1 saat kadar ıslatın.
Tencerede bir yemek kaşığı tereyağını eritin.
Süzdürülen pirinçleri ve tuzu katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın.
Tuz pirincin karıştırılırken kırılmasını önler.
10 dakika pirinci karıştırarak  kavurun.
İçine suyu ya da varsa et suyunu sıcak olarak ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dakika orta ateşte sonra çok kısık ateşte pilavı pişirin.
Üzerine kalan tereyağını ister eritip, isterse katı olarak karıştırıp kapağı kapalı demlenmeye bırakın.
Sıcak olarak servis yapın.

Zeytinyağlı Mercimek Yemeği

Zeytinyağlı Mercimek Yemeği
Malzemeleri: 
  • İki bardak yeşil mercimek
  • Sekiz yemek kaşığı zeytinyağı
  • Dört 4 adet yeşil soğan
  • Bir bağ dereotu
  • Bir çay kaşığı hardal
  • Bir tane limonun suyu
  • Bir yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Kırmızıbiber

Yapılışı
Akşamdan ıslattığınız yeşil mercimekleri sıcak suda haşlayın.
Suyunu süzüp, bir kenarda bekletin.
Zeytinyağıı, yeşil soğan, dereotu, hardal, limon suyu, nar ekşisi, tuz ve kırmızıbiberi karıştırın.
Sıcak mercimeklerin içine hazırladığınız sosu döküp, karıştırın.
Servis yapın.

Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır Tarifi

Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır Tarifi, fırında tavuk pirzola tarifi, tavada tavuk pirzola tarifi, sebzeli tavuk pirzola tarifi, tavuk pirzola nasıl yapılır oktay usta, fırında tavuk pirzola nasıl yapılır, soslu tavuk pirzola tarifi, tavada tavuk pirzola nasıl yapılır, fırın poşetinde tavuk pirzola.

Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır Tarifi
 Malzemeleri:
  • 1 kilo tavuk pirzola
  • 4 tane patates
  • 4 tane domates
  • Yeşil ya da tercihe göre kırmızı  biber 
  • 1 kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım kaşık domates salçası
  • Yarım kaşık acı biber salçası
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir tatlı kaşığı dağ kekiği
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı
Patatesler parmak şeklinde doğranır. 
Soğanlar ezilmeyecek şekilde ince ince kıyılır. 
Derin bir kapta salçalar, tuz ve baharatlar zeytinyağı ile beraber karıştırılarak sos haline getirilir. 
Tepsiye serdiğimiz tavuk pirzola, soğan ve sosun yarısı ile iyice karıştırılır. 
Sosun kalanı patates ile karıştırılarak tepsiye dizilir.
Lezzeti arttırmak için, tepsideki boşluklara kestiğimiz domates, yeşil biber ve sarımsaklar dizilir. 
Önceden 230 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. 
İsteğe göre pilavla birlikte servis edilebilir.  

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Dolma Tarifleri

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Dolma Tarifleri, Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi
Malzemeleri: 

  • 12 tane dolmalık biber
  • Bir bardak pirinç
  • 2 bardak zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı dolma fıstığı
  • 6 tane kuru soğan
  • Bir çay kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Bir demet dereotu
  • 6 tane kesme şeker
  • 1 tane limonun suyu
  • Bir  tatlı kaşığı dolma baharı (yenibahar)
  • 2 bardak su
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber

Yapılışı
Pirinci yıkayıp, tuzlu suda bekletin. Fıstığı ayıklayın. 
Kuş üzümlerini temizleyin. Onları da suya koyun. 
Biberlerin kapaklarını açın.
1 bardak zeytinyağının içine dolma fıstığını atın. 
Pembeleşene kadar karıştırın. 
Pembeleşmeye başlayınca ufak zar şeklinde doğranmış soğanları ilave edin. 
Karıştırarak, iyice kavurun. Pirinci süzün. 
Soğanlarla birlikte 10-15 dakika kavurup, altını kısın. 
Kuru nane, kuş üzümü, dereotu, kesme şeker, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. 
Üzerine 1 bardak su ekleyin. Kısık ateşte suyunu çektirin. 
Altını söndürün. Yeni baharını atıp, karıştırın.
Harç ılınınca biberlerin içine doldurun. 
Tencereye dizin. 1 bardak su ilave edin. 
Üzerine tabak kapatıp, 15 dakika pişirin.
Dolmalar soğuduktan sonra, fırına dayanıklı cam bir kaba alın. 
Kalan zeytinyağını üzerine dökün. 
175 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
Servis için soğumasını bekleyin.

Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan Tarifi Zeytinyağlılar Patlıcan Yemekleri

Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan Tarifi Zeytinyağlılar Patlıcan Yemekleri

Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan Tarifi
Malzemeleri:

  • 4 tane patlıcan
  • 2 çarliston biber
  • 6 domates
  • 1 Soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Pulbiber

Yapılışı
Patlıcanları közleyin.
Kabuklarını soyup ince ince kıyın.
Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.
Bir tencerede yağı kızdırıp soğanı kavurun.
Domates ve biberleri ekleyip pişirin.
Daha sonra patlıcanları ilave edip iyice karıştırın.
Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
Ateşten alıp pulbiber serptikten sonra servis yapın.

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Yemek Tarifleri, Patlıcan Yemekleri, Patlıcan Yemek Tarifleri, yemek tarifleri, misyemek, dolma tarifleri, dolma çeşitleri, dolma tarifleri, oktay usta dolma tarifleri.

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi
Malzemeleri: 
  • Bir kilo patlıcan
  • 250 gam pirinçten hazırlanmış zeytinyağlı dolma harcı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 200 gam konkase domates 
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
Yapılışı
Patlıcanları baş tarafından kesin. Dışta ince bir kabuk bırakarak, içini keskin bir akla çizerek kesin. İki avucunuzla ovalayarak, patlıcanın içini dışarı çıkartın. Birkaç santim boyunda bir kısmını kesip, kapak olarak kullanmak üzere bir kenara koyun. Oyulmuş patlıcanları yıkayıp, süzdürün.

Dolma içini, kapak için bir boşluk bırakarak, patlıcanların içine doldurun. Üzerine kapağını geçirin, kürdanla kapağı tutturun.

Tencerenin altına harcı hazırlarken ayırdığınız maydanoz, nane ve dereotu saplarını yerleştirin. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine tuz, zeytinyağı, şeker, domates ve suyunu ilave edip, yağlı kağıt örtün. Tencerenin kapağını örterek ağır işte 40-45 dakika pişirin.

Tencereyi ateşten alın. Dolmaları, tencerenin içinde, kapağını açmadan, soğumaya bırakın. Dolmalar soğuyunca tencereden alıp, tabaklara aktarın. Patlıcan dolmasını soğuk olarak servis yapın.

Zeytinyağlı Domates Dolması Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Domates Dolması Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Yemek Tarifleri, oktay usta zeytinyağlı yemek tarifleri, meze tarifleri, salata tarifleri, zeytinyağlı yemekler, sebze yemekleri, zeytinyağlı barbunya, zeytinyağlı kereviz, oktay usta zeytinyağlı yemekler.

Zeytinyağlı Domates Dolması
Malzemeleri: 
  • 12 tane orta boy domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 tane kuru soğan
  • 2 tane kesme şeker
  • 1 çay kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı
Önce kuru soğanı incecik kıyıp, 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla orta ateşte sarartın ve ocaktan alın. 
Üzerine 10 dakika kadar ılık suda beklettiğiniz ve süzdüğünüz pirinci ekleyin. 
Tuz, kesme şeker, kalan zeytinyağı, ince kıyılmış dereotu ve kuş üzümlerini de karıştırın. 
Dolma harcınız hazır. 
Domateslerin sert olmasına dikkat edin. 
İyice yıkayıp, üstten kapaklarını kesin. 
İçini oyup, suyunu akıtın. 
Dolma harcını domateslere paylaştırıp, dolmaları tencereye dizin. 
Domates kapaklarını kapatıp, 2 su bardağı sıcak su koyun. 
Kısık ateşte 30 dakika tencerenin kapağını açmadan pişirin. 
Dolmanın parlak olmasını istiyorsanız kapağı kapalı soğutun.

Cevizli Güllaç Sermesi Tarifi

Cevizli Güllaç Sermesi Tarifi
Malzemeleri:

  • 12 yaprak güllaç
  • 2,5 litre süt
  • İki su bardağı toz şeker

Üzeri İçin 

  • İki su bardağı ceviz içi
  • Biryemek kaşığı gül suyu
  • İki yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu
  • İki yemek kaşığı nar tanesi

Yapılışı
Önce toz şekerle birlikte sütü ısıtın. 
İçindeki şeker eriyince, arzuya göre gülsuyunu katın. 
Güllaç yapacağınız tepsi  yanlardan birer santimetre boşluk kalacak büyüklükte olmalı. 
Böylece sütle şişen güllaç, tepside sıkışmaz. 
Tepsiye her güllaç yaprağını koyduğunuzda üzerine el değecek sıcaklığa gelmiş olan şekerli sütle ısıtın.
Her yaprağa aynı işlemi uygulayın. 
Kalan sütü de tepsiye ekleyin. 
Üzerine ceviz içi serpip, dilimleyerek servis yapın. 
Nar taneleri ve Hindistan cevizi tozuyla süslemek de tercihe göredir.

Not: Eğer süt yeterli gelmezse ılık şekerli süt eklemesi yapın. Süt çabuk bozulabilen bir ürün olduğu için servise bir saat kala tatlınızı hazırlayın. 
Artan tatlıyı buzdolabında saklayın.

Elmalı Güllaç Tarifi Elmalı Güllaç Nasıl Yapılır Malzemeleri Tatlılar

Elmalı Güllaç Tarifi Elmalı Güllaç Nasıl Yapılır Malzemeleri Tatlılar, Elmalı Güllaç Tarifleri, Elmalı Güllaçın Püf Noktaları, elmalı güllaç oktay usta, elmalı güllaç tarifi, elmalı güllaç yemek tarifi, fırında elmalı güllaç sarma, değişik güllaç tarifi, güllaç tarifi.

Elmalı Güllaç Tarifi
Malzemeleri:
  • 10 yaprak güllaç
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı gül suyu
  • 6 orta boy elma
  • 2 tane dilimlenmiş kivi  
Yapılışı
Güllacı hazırlayın.
Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın.
Elmanın hiç suyu kalmayınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın.
Hazırladığınız püreyi güllac yapraklarının arasına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın.
Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin.
Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün.
Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika bekletin.

Cevizli Güllaç Tarif Güllaç Tarifi Sütlü Şekerli Cevizli Güllaç

Cevizli Güllaç Tarif Güllaç Tarifi Sütlü Şekerli Cevizli Güllaç, cevizli güllaç yemek tarifi, cevizli güllaç yapılışı, cevizli güllaç resimli, güllaç tatlısı, cevizli güllâç tarifleri, cevizli güllaç tarifi oktay usta, güllaç tarifleri, oktay ustadan güllaç, güllaç nasıl yapılır


Güllaç Tarifi

Malzemeleri:
  • Bir litre süt
  • Bir buçuk su bardağı şeker
  • Bir paket güllaç
  • Dört su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Gülsuyu
Yapılışı
Sütü bir paket güllacı alacak büyüklükte bir tepsiye dökün.
Tepsiyi ateşe oturtun ve sütü kaynatın.
Bir buçuk su bardağı şekeri ekleyin
1 paket güllacı sütün içine koyun.
Yumuşayana dek bekletin.
Sonra sütün içinden çıkarın.
Aralarına ceviz koyarak, üst üste dizin.
Gülsuyu döküp.
Dilimleyerek, servis yapın.

Güllaç Nasıl Yapılır Tarifi Güllaç Tarifi Oktay Usta

Güllaç Nasıl Yapılır Tarifi Güllaç Tarifi Oktay Usta , Güllaç Tarifi, yemek tarifleri, tatlılar, tatlı çeşitleri, güllaç yufkası nasıl yapılır, güllaç tarifi, güllaç tarifleri, güllaç yapılışı, güllaç yapımı, güllaç tatlısı, oktay usta güllaç tarifi, güllaç tarifi oktay usta, güllaç nasıl yapılır oktay usta, güllaç yapımı


Güllaç Tarifi

Malzemeleri:
  • 1 litre süt
  • 2 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 paket güllaç
  • 250 gram dövülmüş ceviz
  • Çeyrek çay bardağı gül suyu
Yapılışı
Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın.
Geniş bir tepsiye dökün.
Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.
Ortasına dövülmüş cevizi koyun.
Yanlarını ortada toplayıp, katlayın.
Katladığınız güllaçları başka bir tepsiye dizin.
Kalan sütü üzerine dökün.
Gül suyu ilave edin.
Ilık veya soğuk servis yapın.

Güllaç Tarifi Oktay Usta Güllaç Nasıl Yapılır Tarifi

Güllaç Tarifi Oktay Usta Güllaç Nasıl Yapılır Tarifi, güllaç nasıl yapılır malzemeleri, yemek tarifleri, oktay usta güllaç tarifi, güllaç tatlısı tarifi, oktay usta güllaç tarifi tarifleri, güllaç nasıl yapılır, güllaç yapımı, oktay usta güllaç tarifleri, oktay usta güllaç tatlı, gullac tarifi oktay usta, güllaç tarifi resimli, güllaç tatlı tarifi, cevizli güllaç tarifi oktay usta, muhallebili güllaç tarifi oktay usta

Güllaç Tarifi
Malzemeleri:
  • Altı bardak süt
  • İki bardak toz şeker
  • Bir çay kaşığı vanilya
  • Altı yaprak güllaç
  • Bir bardak ceviz içi
  • Gülsuyu
  • Üstünü süslemek için badem ve nar taneleri
Yapılışı
Süt ile şekeri 10 dakika kaynatıp içine vanilyasını da attıktan sonra ocağın altını kapatın.
Büyükçe bir tepsiye güllaç yapraklarından bir tanesini koyun.
Üzerine kepçe ile sıcak sütten döküp 1-2 dakika bekleyin.
Yumuşayan güllaç yaprağını tepsiden alıp güllaç yapacağınız kaba yerleştirin.
Tekrar 2'nci 3'üncü yaprakları sütle ıslatıp sıralayın.
3'üncü kata dövülmüş cevizi serpiştirin.
Tekrar diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayıp 6 kat güllacı üst üste koyun.
Üstüne kalan sütü dökün 2 saat kadar bekletin.
Güllaçların üstünü nar ve bademle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

İzmir Köfte Tarifi Fırında İzmir Köfte Tarifleri Kıymalı Soğanlı Sarmısaklı İzmir Köfte

İzmir Köfte Tarifi Fırında İzmir Köfte Tarifleri Kıymalı Soğanlı Sarmısaklı İzmir Köfte, İzmir Köfte Yapılışı, tencerede izmir nasıl nasıl yapılır tarifi, fırında izmir köfte pişirmek, izmir köfte tarifi oktay usta,yemek tarifleri, köfte çeşitleri,  izmir köfte tarifi resimli, köfte tarifleri, sulu köfte, izmir köfte tarifi portakal ağacı, sulu izmir köfte tarifi.

İzmir Köfte Tarifi
Malzemeleri 
  • 500 gram kıyma
  • 2 tane soğan
  • 1 tane yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 4 dilim ekmek içi
  • 5 sap ince kıyılmış maydanoz
  • 4 tane patates
Sos İçin
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
Yapılışı
Yumurta hariç tüm malzemeyi yoğurup yumurtayı da ekleyin.
Harçtan parçalar alıp oval şekil verin.
Patatesleri yuvarlak kesin ve yağda hafif kızartın.
Aynı yağda köfteleri de hafif kızartın.
Her ikisini de fırın tepsisine alın.
Başka bir yerde unu ve yağı kavurun.
Salça, su ve tuz ekleyip köftelerin üzerine dökün.
180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.

Et Sote Tarifi

Et Sote Tarifi 
Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 tane soğan 
  • 3 diş sarımsak
  • 6 tane sivri yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Yapılışı
Yarım kilo eti yüksek ateşte pişirin. 
2 kaşık sıvı yağda küp küp doğranmış soğanları pembeleşince kadar kavurup ete ilave edin.
Sarımsakları ikiye bölün, biberleri ince ince doğrayıp ekleyin.
Son olarak doğranmış domatesi ve salçayı ekleyerek yaklaşık 20 dakika pişirin.

Tencerede Patlıcanlı Kebap Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri Patlıcanlı Kebap Oktay Usta Tarifleri

Tencerede Patlıcanlı Kebap Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri Patlıcanlı Kebap Oktay Usta Tarifleri, tencerede patlıcanlı kebap, patlıcanlı kebap tarifleri, patlıcan kebabı, tepside patlıcanlı kebap, patlıcanlı kebap oktay usta, mangalda patlıcanlı kebap, patlıcanlı kebap tarifi, patlıcanlı köfte

Patlıcanlı Kebap Tarifi
Malzemeleri:

  • 600 gr Kuzu kuşbaşı
  • 60 gr margarin
  • 400 gr Patlıcan
  • 100 gr Soğan
  • 200 gr Domates
  • l tatlı kaşığı Tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı Karabiber
  • 2 1/2 bardak Su
  • 1/2 demet Maydanoz

Yapılışı
Ön hazırlık olarak patlıcanı alcalı soyun. 
Uzunlamasına dörde bölüp, çekirdekli kısımlarını alın. 
İri küpler halinde doğrayın. 
Tuzlu suya yatırıp, üzerine bir kapak bastırarak bekletin. 
Soğanı soyup kuşbaşı doğrayın. 
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. 
Maydanozu yıkayıp, iyice kuruladıktan sonra, dal dal ayırın. 
Patlıcanları tuzlu suda en az yarım saat bekletin. (30 dakika)
Bu sürenin sonunda, tencereden hafifçe sıkarak alın, kurulayın.
Yağın yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. 
Yağ kızınca patlıcanları sık sık karıştırarak, 5-6 dakika kızartın
Patlıcanları tencereden alıp, kağıt peçete üzerinde bir kenarda bekletin.
Kalan yağı bir başka orta boy tencerede, orta ateşte eritin. 
Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. 
Ateşi açın. 
Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. 
Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. 
Domatesi ilave edin, karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. 
Tuz ve biberini serpin, karıştırın. 
Suyunu sıcak olarak ilave edin.
Ateşi kısın. 
Tencerenin kapağını sıkıca örtün. 
Kebabı, ağır ateşte, yaklaşık 30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. 
Gerekirse pişirme süresini uzatın.
Tencereyi ateşten almadan 20 dakika önce, kızarmış patlıcanları ilave edin.

Patlıcan Kebabı Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri Patlıcan Kebap Oktay Usta

Patlıcan Kebabı Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri Patlıcan Kebap Oktay Usta, Patlıcan Kebap Tarifi, Patlıcan Yemekleri, Patlıcanlı Yemekler, Tarifler, patlıcan kebap oktay usta, etli patlıcan kebap, patlıcan kebap tarifleri, patlıcanlı kebap, fırında patlıcan kebap tarifi, fırında patlıcan kebap, patlıcan kebap tarifi, kürdanlı patlıcan kebap


Patlıcan Kebabı Tarifi

Malzemeleri:
  • Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
  • 6 tane patlıcan
  • 4 tane yeşil biber
  • 4 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı çiçek yağı
  • 2 su bardağı Su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
Yapılışı
İki kaşık yağda, ince doğranmış soğan, yıkanmış süzülmüş kuşbaşı et karıştırılarak kavrulur.
Üzerine sulandırılmış salça ve tuz ilave edilerek kapağı kapatılır.
Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Patlıcanların kabukları alacalı soyulur.
3 cm. uzunluğunda doğranarak üzerlerine tuz ekilir, elle ovulur, 10-15 dakika bekletilir.
Daha sonra yıkanır, kurulanır, ayçiçek yağında kızartılır.
Uygun büyüklükte bir tepsinin kenarlarına patlıcanlar yerleştirilir, ortasına et, suyu ile birlikte konur.
Üzeri dilimler halinde domates ve uzunlamasına kesilmiş biberlerle süslenir.
10-15 dakika fırında pişirilir.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.

Şakşuka Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri

Şakşuka Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri, şakşuka tarifi portakal ağacı, patlıcanlı şakşuka yemeği, şakşuka tarifi oktay usta, zeytinyağli şakşuka, şakşuka yapılışı, haydari tarifi, şakşuka nasıl yapılır, şakşuka tarifi resimli

Şakşuka Tarifi
Malzemeleri: 
  • 1 tane patlıcan
  •  1 tanekabak
  • 2 tane s yapmak için domates
  • 1 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 tane biber
  • 1 diş sarmısak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı sirke
  • Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Kabak, patlıcan ve patatesin kabuklarını soyup, küp biçiminde doğrayın.
Patlıcanları tuzlayıp, yarım saat bekletin.
Yıkayıp suyunu süzün.
Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın.
Önce patatesi sonra kabak ve patlıcanı kızartın.
Servis tabağına alın.
Sosu için, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini alın.
Küçük küçük doğrayın.
Zeytinyağını tavaya alıp yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.
Domatesleri ilave edin.
Domates suyunu çekene kadar bekletin.
Ezilmiş sarmısak ve sirkeyi ekleyin.
Tuzunu ilave edin.
Biberleri küp biçiminde doğrayıp, sıvı yağda kızartın.
Yemeğin üzerine koyup servis yapın.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Zeytinyağlılar  Zeytinyağlı Yemek Tarifleri, yemek tarifleri, misyemek, zeytinyağlı yemekler, zeytinyağlı fasulye yemekleri, sebze yemekleri,  fasulye tarifleri, zeytinyağlı fasulye yemeği malzemeleri.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
 Malzemeleri:
  • Bir kilo taze fasulye
  • 150 gram sıvı zeytinyağı
  • Bir tane soyulmuş ve ince kıyılmış domates
  • Bir tane ince ince doğranmış soğan
  • Bir  çay kaşığı toz şeker
  • Bir tane sıkılmış limonun suyu
  • İki bardak su
  • Tuz
 Yapılışı
Ayıklanmış fasulyeleri yıkayıp bir tencereye dizin.
Her dizdiğiniz sıraya domates, soğan, şeker, tuz ve limondan serpiştirin.
Son olarak yağ ve suyu ilave ederek kısık ateşte 1,5 saat kadar pişmeye bırakın.
Soğuduktan sonra servise sunulur.

Patlıcan Musakka Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri

Patlıcan Musakka Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri 

Patlıcan Musakka Tarifi 
Malzemeleri:
  • 5 tane patlıcan
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 300 gram kuzu kıyma 
  • 1 tane ince doğranmış soğan
  • 2 tane kabuğu soyulup halka doğranmış domates 
  • 200 gram konkase domates (Kabuğu soyulup küçük doğranmış domates)
  • 4 tane dolmalık biber 
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1.5 su bardağı et suyu (Et suyu yoksa su da olabilir)
Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını soyup, iki santim kalınlığında yuvarlak halkalar biçiminde doğrayın.
Üzerlerine tuz serpip, yaklaşık 20-30 dakika acı suyunun çıkmasını bekleyin.
Sonra soğuk suyla yıkayıp, kurulayın.
Zeytinyağını bir tavada kızdırın.
Yağ kızınca patlıcanları alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın.
Fazla yağlarını süzdürerek tavadan alın.
Kağıt peçete üzerine çıkartın.
Musakkayı pişireceğiniz fırın tepsisine kızarttığınız patlıcanların yarısını dizin.
Bir tencerede yağı eritin.
Yağ kızınca soğanları ara sıra karıştırarak birkaç dakika sote edin.
Kıymayı ekleyip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar sık sık karıştırarak kavurun. Domates, tuz ve biberi ilave edin.
Kaynar halde et suyunu ya da su koyup, bir taşım kaynatın.
Ateşi kısın.
Ağır ateşte harç suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tepsideki patlıcanların üzerine hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı koyun.
Üzerine kalan kızarmış patlıcanlar ile halka doğranmış domates ve biberi yerleştirin.
Tepsiyi, önceden 175 derecede ısıtılmış fırına sürün.
Musakkayı 25-30 dakika pişirin.
Patlıcan musakkasını sıcak olarak servis yapın.

İmam Bayıldı Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcan Yemek Tarifleri

İmam Bayıldı Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcan Yemek Tarifleri

İmam Bayıldı Tarifi
Malzemeleri:
  • 6 tane patlıcan
  • 1 bardak sıvıyağ
  • 6 tane soğan
  • 15 tane sarmısak
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 2 tane domates
  • 1 tane yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 6 tane kesme şeker
  • 2 bardak su
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Patlıcanları çizgili şekilde soyun.
Tuzlu suda bekletin.
Patlıcanları kurulayıp, kızgın yağda kızartın.
Fırın tepsisine dizin.
Ortalarını uzunlamasına kesin.
Bir tavanın içinde yarım halka şeklinde doğranmış soğanla, sarmısağı zeytinyağında kavurun.
Doğranmış domates, yeşil biber, maydanoz, şeker, tuz ve karabiberi üzerine ilave edin.
10 dakika pişirin.
Hazırladığınız harcı, kızarmış patlıcanların içine eşit miktarda paylaştırın.
2 bardak su ilave edip, fırında 25 dakika pişirin.
Servis için soğumaya bırakın.

Karnıyarık Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri

Karnıyarık Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri, yemek tarifleri, oktay usta karnıyarık tarifleri, karniyarık pişirmek, oktay usradan karnıyarık tarifleri, karnıyarık malzemeleri, misyemek, patlıcan yemekleri, zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi.

Karnıyarık Tarifi
Malzemelei
  • 6 tane orta boy patlıcan 
  • 250 gram dana kıyma 
  • 2 tane soğan
  • 2-3 tane domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 tane sivri biber 
  • 3-4 çorba kaşığı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı
Patlıcanların baş kısımları kesip alaca soyun.
Tuzlu suda yarım saat bekletin.
Sonra yıkanıp kurulayın.
Yağda her yanını çevirerek kızartın. 
Tepsiye yerleştirin, boydan boya bıçak alta geçmeyecek şekilde kesin.
İnce doğranmış soğan, biber, kıyma yağ ile kavrun. 
Soyulup doğranmış domateside ilave edip biraz karıştırım.
Kıymayı da ilave edin.
Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ilave edin.
Patlıcanların içine doldurun.
Üzerlerine domates dilimleri yerleştirin.
Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirin.

Not: Patlıcanlar enine doğranıp kızartıldıktan sonra üzerine aynı harç konup pişirilirse "patlıcan oturma" olur.

Türk Lokumu Tarifi Sade Türk Lokumu Nasıl Yapılır Malzemeleri

Türk Lokumu Tarifi Sade Türk Lokumu Nasıl Yapılır Malzemeleri  türk lokumu nasıl yapılır, evde türk lokumu yapımı, türk lokumu tarifi oktay usta, türk lokumu tarifleri, ev yapımı türk lokumu, türk lokumu tarifi soframız, türk lokumu yemek tarifi, ev yapımı lokum tarifi

Sade Türk Lokumu Malzemeleri
  • 1 kilo tozşeker
  • Yarım litre su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı  nişasta (100 graam)
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 gram krem tartar
  • Bir miktar badem yağı
Harmanlamak için:
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudraşeker
Yapılışı
Sade Türk lokumu: Tozşeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatıp limon suyunu ekleyin. Hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Üzerinde biriken köpüğü alın.

Bir bardak nişasta ve yarım çay bardağı suyu bir kâsede çırpın. Kaynayan suya azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Krem tartarı ekleyip macun gibi oluncaya kadar kaynatın.

Yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla yağlayın. Pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğumaya bırakın. Düz bir zemine pudraşeker ve nişastayı karıştırıp yayın. Üzerine tepsiyi ters çevirerek lokumu alın. Mutfak makasına badem yağı sürüp lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.Şeritleri pudraşekerine iyice bulayıp küp küp kesin.Hazırladığınız lokumları tekrar pudraşekerine bulayıp bir kavanozda muhafaza edin.

Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Zeytinyağlılar

Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Zeytinyağlılar, yemek tarifleri, zeytinyağlı yemekler, fasulye yemekleri, zeytinyağlı yemek tarifleri, taze fasulye yemekleri, okya usta fasulye yemekelri,
 
Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir kilogram taze fasulye
  • İki diş sarımsak
  • Dört tane soğan
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • Beş tane domates
  • Bir tatlı kaşığı limon suyu
  • Bir kesme şeker
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Pulbiber
Yapılışı
Fasulyeleri temizleyip, yıkayıp, ortadan ikiye kesin.
Daha sonra soğanları soyup küçük küçük  küp şeklinde doğrayın. 
Sarımsakları da soyup doğrayın. 
Domatesleri ince ince soyup küçük küçük doğrayın.
Zeytinyağını tencereye döküp ısıtın.
Soğan ve sarımsakları ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
Sonra taze fasulyeleri tencereye ilave edin. 
Domatesleri de kattıktan sonra kapağını kapatıp suyunu koyup çekene kadar pişirin.
Limon suyu, şeker, tuz ve pulbiberi ilave ettikten sonra kapağını kapatın.
Fasulyeler pişene kadar kısık ateşte kaynatın. 
Tencereyi ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
Ssoğuduktan sonrada servis yapın.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Zeytinyağlılar

Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tarifi
Malzemeleri:
  • 500 gram taze fasulye
  • Üç tane orta boy domates
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir çorba kaşığı salça
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • İsteğe bağlı baharat koyabilirsiniz
YapılışıFasulyelerinizi ayıklayınız ve ortasından ikiye kırın.
Bol su ile yıkadıktan sonra suda bırakın.
Tencereye zeytinyağını koyun.
İçerisine rendelediğiniz soğanı, domatesi ekleyin.
Ardından fasulyeleri ilave edin.
Tuz ile şekeri de ekledikten sonra ateşe koyun.
15 dakika kadar ocağınızın altını kısıp su eklemeden, karıştırın.
Fasulyelerin, domatesin ve de soğanın kavrulmasını ve de suyunu çekmesini sağlayın.
Daha sonra fasulyenizin üzerini örtecek kadar kaynar su ekleyin.
Pişirmeye devam edin.
Pişince altını söndürün.
Tencerenizin kapağını açmadan soğuması için bekletin. 

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi Zeytinyağlı Yemekler

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi, yemek tarifleri,  zeytinyağlı taze fasulye tarifi, mis zeytinyağlı fasulye nasıl yapılır, misyemek, zeytinyağlı fasulye tarifi oktay usta, zeytinyağlı kuru fasulye tarifi, zeytin yagli fasulye tarifi, fasulye yemekleri,  taze fasulye yemek tarifleri, fasulye tarifleri, kolay fasulye, zeytinyağlı fasülye yapılışı malzemeleri.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Malzemeler:
  • Yarım kilo taze fasulye
  • iki tane havuç
  • Bir yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • İki baş kuru soğan
  • 3-4 tane domates
  • Bir su bardağı kaynamış su
  • Bir tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Fasulyenin kılçıkların ayırıp yıkayın dilimleyein.
 Havucun kabuklarını kazıyıp doğrayın.
Kuru sğanları yemeklik doğrayın. 
Bir yemek kaşığı sızma zeytinyağıyla birlikte tencereye alın.
Havuçları ve soğanı ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun.
Fasulyeleri de  ilave edin. 
Fasulyelerin rengi değişene, yaklaşık olarak 10 dakika kadar karıştırarak kavurun.
Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. 
Tencereye ekleyip kavurmaya devam edin.
Tencereye bir su bardağı kaynamış su ilave edin.
Fasulyeler pişene kadar, yaklaşık 45 dakika  pişirin. 
Son olarak bir tatlı kaşığı tuz ilave edin.
Soğuk olarak servis yapın.