Güveçte Köfteli Patlıcan Sarması Güveçte Biberli Domatesli Salçalı Karabiberli Patlıcan Sarması

Güveçte Köfteli Patlıcan Sarması Güveçte Biberli Domatesli Salçalı Karabiberli Patlıcan Sarması, Güveçte Köfteli Patlıcan Pişirmek, köfteli patlıcan sarması tarifleri, yemek tarifleri, patlıcamn yemekleri, sarmalar, köfteli patlican sarmasi, patlıcan sarma köfte, patlıcanlı köfte sarması, fırında patlıcan sarma, güveçte köfteli patlıcan sarması, patlıcan köfte sarma, köfteli patlıcan sarma

Güveçte Köfteli Patlıcan Sarması
Malzemeler:
  • Üç tane patlıcan
  • Üç biber
  • Üç domates
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • Değirmen karabiber
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Köftesi İçin:
  • 300 gram kıyma
  • Bir tane soğan
  • Bir tane yumurta
  • Bir tutam maydanoz
  • Galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Patlıcanları uzun bir şekilde dilimliyoruz.
Geniş bir tavada biraz sıvıyağ ile önlü arkalı kızartıyoruz.
Köftesi için, kıymayı karıştırma kabının içine alıp soğanı rendeliyoruz.
Yumurta, doğranmış maydanoz, kıvamını alması için biraz galeta unu, tuz ve karabiber katıp yoğuruyoruz.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp parmak şeklinde yuvarlıyoruz.
Izgara tavasında biraz sıvıyağ ile birlikte köfteleri kızartıyoruz.
Kızarmış patlıcanların ortasına kızarmış köfte koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Patlıcanlı köftelerimizi kiremite diziyoruz.
Domates ve biberleri dilimleyip köftelerin aralarına diziyoruz.
Üzerine sosu için, domates salçası ve sıvıyağı bir tavanın içinde pişiriyoruz.
Biraz su koyuyoruz.
Tuz, karabiber ve kekik katıp karıştırıyoruz.
Sos pişince köftelerin üzerine döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Zeytinyağlı Fasulye Pilaki Tarifi Zeytinyağlı Kuru Fasulye Pilaki Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Fasulye Pilaki Tarifi Zeytinyağlı Kuru Fasulye Pilaki Nasıl Yapılır Tarifi, Zeytinyağlı Fasulye Pilaki Pişirmek, kolay fasulye pilaki, fasulye pilaki tarifi oktay usta, fasulye pilaki yemek tarifi, fasulye pilaki tarifleri, fasulye pilaki nasıl yapılır, kuru fasulye yemek tarifi, zeytinyağlı fasulye pilaki, pilakinin tarifi, kuru fasulye pilaki tarifleri, kuru fasulye yemek tarifi, fasülye pilaki tarifi, kuru fasulye salatası tarifi, fasulye pilakisi tarifi, etli kuru fasulye tarifi, etsiz kuru fasulye tarifi, kuru fasulye tarifi oktay usta

Zeytinyağlı Fasulye Pilaki Tarifi
Malzemeleri
  • 250 gram dermason cinsi kuru fasulye
  • İki kahve fincanı zeytinyağı
  • Bir tane küçük boy patates, 
  • Bir tane domates
  • Bir tane küçük boy havuç
  • Bir tane  ince kıyılmış orta boy kuru soğan
  • Arzuya göre 5 tane arpacık soğan
  • Maydanoz
  • Bir diş sarımsak
  • Dört bardak su
  • Tuz
  • Biraz şeker
Yapılışı
Akşamdan yıkanıp ıslatılmış fasulyelerin üzerine su doldurarak orta ateşte ağır ağır 45 dakika haşlayıp süzün. Sebzeleri temizleyip ince ince doğrayın.
Kızdırdığınız yağın içine soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyerek kavurun.
Aynı tencerenin içine sırasıyla havucu, patatesi ve fasulyeyi ekleyip bir müddet daha kavurun.
Üzerine domates, su, tuz ve şeker koyarak ağır ateşte 1 saat pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Zeytinyağlı Bamya Tarifi Zeytinyağlı Bamya Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Bamya Tarifi
 Malzemeleri:
  • Yarım kilo bamya
  • Bir tane biber
  • Bir tane domates
  • Beş diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar limonun uuyu
  • Tuz 
Yapılışı
Bamyaları güzelce yıkayın ve süzün.
Ucundaki saplarını kesin.
Soğanları irice doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
İçine iri doğranmış biberleri, sarımsağı ve domatesleri ilave edin.
En son bamyaları koyun.
Tuzu şekeri ekleyip karıştırın.
Kısık ateşte pişirin.
Bamyaların fazla yumuşayıp erimemesi gerekir.maması gerekir.

Fırında Sütlaç Tarifi Fırında Pirinçli Sütlü Nişastalı Vanilyalı Şekerli Yumurtalı Sütlaç Tarifi

Fırında Sütlaç Tarifi Fırında Pirinçli Sütlü Nişastalı Vanilyalı Şekerli Yumurtalı Sütlaç Tarifi, yemek tarifleri, fırında sütlaçlar, fırında sütlaç tarifleri, tatlı tarifleri, sütlaç nasıl yapılır tarifi, sütlü sütlaç nasıl yapılır, sütlaç malzemeleri. 

Fırında Sütlaç Tarifi 
Malzemeleri
  •  Bir su bardağı pirinç
  • Altı su bardağı süt
  •  İki çorba kaşığı nişasta
  •  Bir vanilya
  •  1,5 su bardağı toz şeker
  •  Bir yumurta sarısı

 Yapılışı
Önce Pirinçleri yıkıyoruz.
Sonra 2 su bardağı suda pişiriyoruz.
Daha sonra pirinci süzüyoruz. 
Beş su bardağı sütü damla sakızı ile yeterince azıcık tuzu katıp kaynatıyoruz. 
İçine pirinci katıyoruz.
Bir bardak süte Bir yumurta sarısı, nişasta ve pirinç ununu katıp karıştırıyoruz. 
Bu karışımı süte döküp hızlıca karıştırmaya devam ediyoruz. 
Şekeri de katıp 10 dakika daha koyulaşana kadar pişiriyoruz. 
Güveç kaselere paylaştırın. 
Kaseleri, içinde su olan bir tepsiye oturtuyoruz.
Fırına veriyoruz. 
Üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. 
Soğuk servis yapıyoruz.

Zeytinyağlı Domates Dolması Tarifi Domatesli Pirinçli Soğanlı Kuşüzümlü Maydanozlu Dereotlu Dolma

Zeytinyağlı Domates Dolması Tarifi Domatesli Pirinçli Soğanlı Kuşüzümlü Maydanozlu Dereotlu Dolma, yemek tarifleri, domates dolması yemek tarifi, etli domates dolması, zeytinyağlı domates dolması tarifi, zeytinyağlı domates dolması yemek, domates dolması nasıl yapılır, domates dolması malzemeleri, kıymalı domates dolması, domates dolması hazırlanışı.


Zeytinyağlı Domates Dolması Tarifi 

Malzemeleri:
  •  12 tane aynı büyüklükte domates
  •  1,5 su bardağı pirinç
  •  İki tane soğan
  •  Bir tatlı kaşığı şeker
  •  İki yemek kaşığı kuşüzümü
  •  Yarım demet maydanoz
  •  Yarım dereotu (1 çay bardağı kadar)
  •  Tuz
  •  İki bardak su
  •  Karabiber
Yapılışı
Yıkayıp ıslattığın pirinç ve kuş üzümünü harç kabına koyun.
Tuzunu, şekerini, kıyılmış maydanoz, dereotunu, zeytinyağını, karabiberini ince kıydığın soğanı karıştırın dolma içini hazırlamış olduk.
Domateslerin üstünü kapak gibi kesin.
Küçük kaşıkla içini çıkarın yırtmadan.
Tencereye domatesleri dizin.
Harcı eşit şekilde doldurun.
Kapaklarını kapatın.
Zeytinyağı gezdirin.
İki su bardağı su koyun kaynayınca kısık ateşte pişirin.

İmambayıldı Tarifi Fırında İmambayıldı Tarifi Soğanlı Sarmısaklı Zeytinyağlı Domatesli Biberli İmambayıldı Tarifi

İmambayıldı Tarifi Fırında İmambayıldı Tarifi Soğanlı Sarmısaklı Zeytinyağlı Domatesli Biberli İmambayıldı Tarifi, İmambayıldı Pişirmek, Yemek Tarifleri, Mis Yemek, oktay usta imam bayıldı tarifi, kolay imam bayıldı tarifi, musakka tarifi, kıymalı imam bayıldı tarifi, ali nazik tarifi, imam bayıldı tarifi resimli, imam bayıldı yemek tarifi 


İmambayıldı Tarifi 

Malzemeleri
  • Attı tane patlıcan
  • Bir su bardağı sıvıyağı
  • Altı baş soğan
  • 10 tane sarmısak
  • Bir su bardağı zeytinyağı
  • İki tane domates
  • Bir tane sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • İki su bardağı su
  • Tuz 
  • Karabiber
Yapılışı
Patlıcanları kemer şeklinde soyun.
Tuzlu suda bekletin.
Kurulayıp kızartın.
Fırın tepsisine dizin.
Ortalarını uzunlamasına kesin.
Bir tavanın içine zeytinyağını dökün, soğanları ve sarımsağı soteleyin.
Domates, biber, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip 10 dakika pişirin.
Hazırladığınız harcı kızarmış patlıcanların içine eşit miktarda paylaştırın.
İki bardak su ilave edip fırında 30 dakika pişirin.
Ilık servis yapın.

Tas Kebabı Tarifi Tas Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Soğanlı Sarmısaklı Domatesli Tas Kebabı

Tas Kebabı Tarifi Tas Kebabı Nasıl yapılır Soğanlı Sarmısaklı Domatesli Tas Kebabı, yemek tarifleri , mis yemek tarifi, dana tas kebabı nasıl yapılır, patatesli tas kebabı nasıl yapılır, tas kebabı nasıl yapılır oktay usta, orman kebabı nasıl yapılır, tas kebabı nasıl yapılır video, tas kebabı tarifi, et sote, kebaplar, et yemekleri 

Tas Kebabı Tarifi
Malzemeler.:
  • 500 kilo kuşbaşı dana bonfile
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4- 5 tane defne yaprağı
  • Dört diş sarımsak
  • İki çorba kaşığı domates salçası
  • Bir tutam kekik
  • Üç çorba kaşığı un
  • Bir tutam tuz
  • Bir tane soyulmuş soğan 
  • Su
Yapılışı
Bir tencerede yağı kızdırın.
İçine defne yapraklarını, ince ince doğradığınız sarımsakları, domates salçasını atarak kavurun.
Kekik atarak karıştırın.
Unu ekleyin.
Su ve tuzu ekleyip karıştırın.
Bir baş soyulmuş soğanı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Eti ekleyin ve karıştırın ve kaynamaya bırakın.
Yaklaşık 30 dakika piştikten sonra yemeğimiz servise hazır.

Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Naneli Karabiberli Mercimekli Kırmızıbiberli Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi  Malzemeleri Naneli Karabiberli Mercimekli Kırmızıbiberli Ezogelin Çorbası, Ezo Gelin Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Yemek tarifleri, Çorbalar, Corbalar, Corba tarifleri, Çorba tarifleri

Ezogelin Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
  • İki çorba kaşığı un
  • 2.5 çay kaşığı nane
  • 2.5 su bardağı et suyu
  • İki çorba kaşığı margarin
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1/4 kg kırmızı mercimek
  • Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
  • Tuz
Yapılışı
Kırmızı mercimeği temizleyin ve bir tencerede kaynattığınız et suyunun içine atın.
Mercimek iyice yumuşayıp dağılıncaya dek pişirin.
Sonra süzgeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup bir süre hafif ateşte bırakın.
Bu sırada unu diğer bir kapta hafif ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun.
Unun rengi değiştiğinde ağır ağır ılık su ilave ederek macun kıvamına getirin.
 Et sulu mercimeği yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Bunu bir taşım kaynatıp ateşten alın.
Diğer bir kapta yağı eritin, içine kırmızıbiber, nane ve karabiber katın.
Bu yağı çorbanın üstüne dökün ve bir iki karıştırıp, servis yapın.

Fransız Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Fransız Çorbaları

Fransız Usulü Mercimek Çorbası Tarifi, Fransız Çorbaları, lokanta usulü mercimek çorbası tarifi, yemek tarifleri, kolay mercimek çorbası tarifi, düdüklüde mercimek çorbası tarifi, çorbalar, mercimek çorbası tarifi oktay usta, çorba tarifleri, fransız çorbaları, mercimek çorbası nasıl yapılır, süzme mercimek çorbası tarifi, yeşil mercimek çorbası tarifi, sarı mercimek çorbası tarifi

Fransız Usulü Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram kırmızı mercimek
  • Bir tane orta boy soğan
  • Üç çorba kaşığı yağ
  • İki kahve fincanı un
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • 10 su bardağı et suyu

Yapılışı
Soğanı temizleyin ve piyaz biçiminde doğrayın.
Mercimeği yıkayın.
Bir tencerede bir kaşık yağı eritin soğanı ilave edip orta ateşte 2 dakika kavurarak sarartın.
Mercimeği ilave edin ve bir dakika karıştırdıktan sonra et suyunu ve tuzunu ekleyin.
30 dakika ağır ağır kaynatıp pişirdikten sonra ateşten alın.
Mercimekleri suyu ile süzgeçten ya da püre makinasından tamamen geçirin.
Başka bir tencereye 2 kaşık yağ koyun, eritin.
Unu ilave ederek devamlı karıştırarak orta ateşte sarı bir renk alıncaya kadar 3-4 dakika kavurun.
Süzdürülmüş sulu mercimeği ilave ederek ağır ağır iki dakika kaynatıp ateşten alın.
Zar gibi doğranmış kızarmış ekmek ile servis edin.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır Zeytinyağlı Domatesli Soğanlı Taze Fasulye


Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi 
Malzemeleri

  • 1 kilo fasulye
  •  5 tane kabukları soyulmuş domates
  •  Bir tane soğan
  •  Tane kesme şeker
  •  Tuz
  •  Zeytinyağı
  •  Sıcak su

Yapılışı
Tencereye zeytinyağını ince kıyılmış soğanı koyun hafif karıştırın.
Ayıklanmış fasulyeleri de ilave edin.
Domatesi, şekeri, tuzunu katın bir su bardağı sıcak su koyup tencerenin kapağını kapatın.
Bir defa karıştırın.
Kısık ateşte pişirin.

Fırında Domatesli Sebze Kavurması Tarifi Fırında Patlıcanlı Patatesli Kabaklı Domatesli Sarmısaklı Sebze Yemeği Tarifi


Fırında Domatesli Sebze Kavurması Tarifi
Malzemeleri:
  • İki tane bostan patlıcan
  • Üç tane orta boy patates  
  • Üç tane kabak
  • 5-6 tane yeşil biber
  • Üç diş sarımsak
  • 4-5 tane domates
  • 1.5 kahve fincanı zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı:
Patlıcanlar alaca soyulur, küp küp doğranır. Kabaklar hafif kazınır, patatesler soyulur küp küp doğranır. Biberler iri parçalara ayrılır. Hazırlanan sebzeler tepsiye alınır. Üzerine 1 fincan zeytinyağı ve tuz eklenir, iyice harmanlanır. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir. Benim malzemeler fazlaydı .Her tarafı eşit pişsin diye arada 2-3 defa karıştırdım.

Şimdi sebzeler pişerken domates sosu hazırlayabiliriz; 1 tane yeşil biber küçük doğranır. Kalan yarım fincan zeytinyağı tavaya alınır, biberler hafif kavrulur. Üzerine kabukları soyularak doğranan domatesler, sarımsak ve tuz eklenir. Suyunu bırakıp, çekene kadar pişirilir. Bu arada pişen sebzeler fırından çıkarılır. Hazırlanan domates sebzelerin üzerine gezdirilir. 5-6 dakika daha fırına koyulur. 

Püf Noktası:
Sebzelerin kurumaması için pişirirken ısının yüksek olması gerekir. İsterseniz biberleri sebzeler pişmeye yakın ekleyebilirsiniz, rengi dönüp yanık gibi görünmez. Bide patlıcanı mutlaka suda bekletip pişiriyorum, acı suyunu saldığı için daha lezzetli oluyor. Sanırım bu kadar.

Kuzu Güveç Tarifi Kuzu Güveç Nasıl Yapılır Püf Noktaları



Kuzu Güveç Tarifi

Malzemeler:
  • 200 gram kuzu antrikot
  • Bir tane kabak
  • Bir tane kırmızı çarliston biber
  • Yarım soğan
  • İki diş sarımsak
  • Bir tutam pul biber
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Tereyağ
  • Domates
Yapılışı
Eti kuşbaşı doğrayın.
Kabağı soyun ve küp küp doğrayın.
Biberi halka halka doğrayın.
Soğanı küp küp doğrayın.
Sarımsakları doğrayın.
Tüm malzemeyi bir kap içine alarak üzerine 1 tutam pul biber, tuz, karabiber atarak harmanlayın.
İyice harmanladıktan sonra malzemeyi güveçlere alın.
Güvecin üzerine biraz tereyağı ve domates dilimleri keserek koyun.
Güvecin üzerini folyoyla kaplayın.
170 derece fırına vererek pişirin.

Kaytaz Böreği Tarifi Hatay Mutfağı Kaytaz Böreği Nasıl Yapılır Tarifi


Kaytaz Böreği Tarifi
Malzemeler:

Hamur Malzemesi:
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı su
  • Bir türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı kuru maya
  • İki yemek kaşığı sirke
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Aldığı kadar un  
  • Hamuru açmak için bir kase zeytinyağı  
İç Malzemesi:
  • 200 gram kıyma
  • Bir baş soğan
  • Maydanoz
  • Bir kaşık biber salçası
  • İki kaşık nar ekşisi
  • İki kaşık zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
Yapılışı:
Maya ılık su ile ıslatılır. 
Süt, su ve sıvı yağ karıştırılır. 
Maya, tuz, şeker ve sıvı malzemeler karıştırılır. 
Un eklenerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğrulur. 
Üzeri kapatılır, ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. 
Hamur mayalanırken biz içi hazırlayalım. 
Soğan ve maydanoz küçük küçük doğranır. 
Bütün malzemeler derin bir kasede karıştırılır. 
Bir kenara alınır.
Hamur kabarıp, iki katına çıkınca tekrar hafif bir yoğrulur. 
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparılır. 
Zeytinyağına batırılır, elle hafif bastırılarak resimdeki gibi açılır. 
Minik gözleme şeklinde katlanır, tepsiye dizilir. 
Bütün börekler hazırlanınca elle bastırılarak hafif yassılaştılır. 
Üzerlerine birer kaşık kıymalı karışımdan koyulur, düzeltilir.
Önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Püf Noktası: Verdiğim ölçülerde hamur gevrek ve çok lezzetli oluyor ama dilerseniz pratik olması açısından hazır ekmek hamuruyla da yapabilirsiniz...

Pastane Keki Tarifi Frambuazlı Pastane Keki Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Pastane Keki Tarifi Frambuazlı
Malzemeler:

  • Dört tane yumurta
  • 18 gram ovaleks
  • 60 gram süt
  • 150 gram sıvıyağ
  • 180 gram tozşeker
  • 260 gamr un
  • 10 gram kabartma tozu

Not: Eğer kakaolu yapmak isteseniz 20 gram kakao koyup undan 20 gram azaltın.

Yapılışı
Bütün malzemeleri 10 dakika boyunca karıştırıyoruz.
Kek kalıbına döküp 156-170 derece sıcaklıkta 40-45 dakika pişiriyoruz.
İsterseniz kekin içine frambuaz koyabilirsiniz.
İsterseniz kekinizin içine fındık,ceviz ,havuç,kuru meyve aklınıza gelen herşeyi ekleyebilirsiniz

Not: Eğer sulu meyveler koyacaksanız frambuaz gibi meyveleri iyi pudra şekerine bulayıp kağıt havlu yada süzgeçte beklettikten sonra hamura ekleyin

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi Zeytinyağlı Bezelye Nasıl Yapılır Tarifi Zeytinyağlı Yemekler Tarifleri

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi Zeytinyağlı Bezelye Nasıl Yapılır Tarifi Zeytinyağlı Yemekler Tarifleri

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi
Malzemeler
  • Bir kilo bezelye
  • İki tutam dere otu
  • İki tane domates
  • Dört tane kesme şeker
  • İki tane kuru soğan
  • Yarım limonun suyu
  • Üç su bardağı su
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir kahve fincanı zeytinyağı
Yapılışı
Bezelyeleri ayıklayıp yıkayın. Domates ve soğanları soyun.
Domates ve soğanları tencereye alın.
Üzerine bezelye, dereotunun yarısı, kesme şeker, tuz ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
Üç bardak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte 55 dakika pişirip limon suyu ilave edin.
5 dakika daha pişirin.
Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Bezelyeyi servis tabağına alıp üzerine kalan dereotunu serpiştirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.

Bayatlamayan Poğaça Tarifi Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Poğacalar

Bayatlamayan Poğaça Tarifi Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Poğacalar
Bayatlamayan Poğaça Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • İki su bardağı ılık su
  • Bir paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı kuru maya
  • Tuz 
  • Bir çay kaşığı şeker
  • Bir tane yumurta
  • Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin.
Sıvı yağı, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru yoğurun.
Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile ötün.
Sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. 
Hamur mayalandıktan sonra dilediğiniz gibi şekil verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Dilerseniz üzerine susam ekebilir, içine peynir koyabilirsiniz.
170-180 derecede önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Piliç Topkapı Tarifi Piliç Topkapı Nasıl Yapılır Osmanlı Yemekleri

Piliç Topkapı Tarifi Piliç Topkapı Nasıl Yapılır Osmanlı Yemekleri 

Piliç Topkapı Tarifi 
  • Yedi tane kemiksiz tavuk but
  • Yarım limon suyu
  • Beş yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
İç Pilavı İçin:
  • Pirinç (her but için 1 yemek kaşığı)
  • İki yemek kaşığı kuzu ciğeri
  • Bir yemek kaşığı kuş üzümü
  • Bir tane adet soğan
  • Bir yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Tuz
  • Yenibahar
  • Üç yemek kaşığı sıvıyağ
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Sıcak su (üzerine çıkmayacak kadar)
  • Butların üzerine sürmek için:(isteğe bağlı olmasa da olur)
  • Bir tatlı kaşığı yoğurt
  • Bir tatlı kaşığı salça
Yapılışı
Kemiksiz butlar biraz inceltilir ve limon suyu, tuz, zeytinyağından hazırlanan sosa yatırılıp bir gece bekletilir.
(o kadar zaman yoksa en az 6-7 saat bekletin)
Pirinç ıslatılır nişastası giderilir.
İç pilav için tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır, dolmalık fıstık biraz pembeleştirilir.
İnce ince doğranmış kuru soğan ve çok küçük doğranmış kuzu ciğeri eklenip kavrulur.
Pirinçler süzülür eklenir ve ardından kuş üzümü, yenibahar ve tuz eklenip üstüne çıkmayacak kadar sıcak su eklenip pişmeye bırakılır.
(çok pişmeyecek ki fırında da pişme payı kalsın lapa olmasın)
Dinlendirilen iç pilav soğutulur, butlar düz bir zemine yayılır,içine hazırlanan iç pilavdan bir miktar konulup sarılır (ince uzun değil yuvarlak şekilde sarılır) ve kürdanla tutturulup tepsiye dizilir.
Diğer butlara da aynı işlem yapılır.butları beklettiğimiz sostan kalanı da üzerine gezdirilir.
Salça ve yoğurt karıştırılır,butların üzerine sürülür.
200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Arada tepsideki suyundan kaşıkla tavukların üzerine kaşık kaşık gezdirilir.
Yanında patates kızartmasıyla servis edebilirsiniz.

Çerkez Tavuğu Tarifi Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır Cevizli Çerkez Tavuğu


Cevizli Çerkez Tavuğu Tarifi
Malzemeleri
  • Bir tane büyük boy bütün tavuk
  • 4-5 tane kurutulmuş kırmızı biber
  • Bir kilo ceviz içi
  • 4-5 diş sarmısak
  • 4-5 dilim bayat ekmeğin içi
  • Altı su bardağı ılık tavuk suyu
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • İki tatlı kaşığı varsa toz kişniş
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı
Tavuğu temizleyip yıkadıktan sonra üzerini tam kapatacak kadar suyla haşlanmaya bırakın. 
Lezzetinin artması için tencereye dörde bölünmüş bir soğan ve bir adet patates ekleyebilirsiniz. 
İyice yumuşayan tavuğu tencereden alın ve ılık hale gelmesini bekleyin.
Ilık hale gelen tavuğun etlerini kemiklerinden ayırıp büyük parçalar elde edecek şekilde didikleyin. 
Diğer taraftan, kuru biberleri haşlayıp süzdükten sonra çekirdeklerini ve sapını çıkarıp atın. 
Temizlediğiniz biberleri mutfak robotuna koyun. (aslında en doğrusu kıyma makinesi kullanmaktır.)
Üzerine sarmısakları ve ekmek içini ekleyin. 
Ceviz içini de ilave edip malzemeleri çekerek püre haline getirin. 
Püreyi derin bir kaba aktarın. 
Tuz, kişniş ve ılık tavuk suyunu da azar azar ilave edip kaşıkla iyice karıştırın. 
Böylece koyu muhallebi kıvamında bir karışım elde edeceksiniz.
Aslında, orijinal tarifte didiklenen tavuklar servis tabağına yayılır, üzerine de hazırlanan bu sos aktarılır. 
Ama siz sos ve tavuk etini karıştırıp servis tabağına yerleştirebilirsiniz de. 
En üste aslında cevizin yağı dökülür. 
Ya da bir tavada kızdırılan yağa toz biber katılır ve bu sos, en üste gezdirilir. 
Çerkez tavuğu orijinalinde ılık servise sunulur.

En hünerli hanımların bile böyle iyi yardımcıları olmalı…

Pakmaya pişirme yardımcıları siz Mutfağın Yıldızlarına her ihtiyaç duyduğunuzda en iyisini sunmaya hazır.

Ne arzu etmiştiniz? Lezzetleri kabartan hamur kabartma tozu, tatlılara lezzet katan şekerli vanilin, pastaları kekleri süsleyen toz kakao, hamur işlerinin vazgeçilmezi karbonat, bir lezzet klasiği pudra şekeri, sütü nefis tatlılara dönüştüren buğday ve pirinç nişastası, her mutfağın yardımcısı pirinç ve mısır unu, pane yemeklere hayat veren galeta unu… Hepsi enfes sofraları donatmanız için… Hepsi Pakmaya’dan…

Ramazan’da, bayramda; iftarda sahurda; ailece, misafirlerle; arkadaşlarla, akrabalarla… Sevinci, neşeyi, lezzeti paylaşmak için Pakmaya pişirme yardımcılarına gönül rahatlığıyla güvenin.

Yaz Şekerparesi

Malzemeler:
Şekerpare için:

• 1 ½ Su Bardağı Buğday Unu (150g)
• 2 Çay Kaşığı Pakmaya Hamur Kabartma Tozu (4g)
• 1/3 Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (45 g)
• 4 Yemek Kaşığı Tereyağı (70g)
• 1 Adet Yumurta
• 2 Çay Kaşığı İrmik (5g)
• ¼ Çay Bardağı Toz Badem (10g)
• 2/3 Çay Bardağı Antep Fıstığı (20g)
• ½ Limonun Kabuğunun Rendesi
Şurup için :
• 4 Su Bardağı Şeker (700g)
• 4 Su Bardağı Su (800ml)
• ½ Limonun Suyu
Krema için :
• 1 Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (120g)
• 1 Su Bardağı Beyaz Krem Peynir (200g)
• ½ Limon Kabuğu Rendesi
• İsteğe Göre 1 Çay Kaşığı Vanilya Özütü

Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 190°C ayarlayıp ısıtın.
2. Bir sos tenceresinde, şeker ve suyu 10 dakika kaynatın, ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın.
3. Bir karıştırma kabına un ve Pakmaya Hamur Kabartma Tozu’nu eleyerek aktarın. Toz badem, irmik ve tereyağını da ekleyerek parmak uçlarınızla ovuşturarak tamamen eritip karıştırın.
4. Kurabiye hamuru kıvamındaki hamuru 4-5 dakika yoğurun.
5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
6. Ortalarına Antep fıstığı yerleştirip, önceden 190°C ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar, 15-20 dakika pişirin.
7. Bir sos tenceresinde şurup malzemelerini kaynatıp hazırlayın. Soğumaya bırakın.
8. Bir çırpma kabında krema malzemelerini düşük devirde çırpıp, soğuması için buzdolabında 30-35 dakika bekletin.
9. Fırından çıkarınca 5 dakika bekletip, üzerine soğuk şurubu dökün.
10. Arada kaşıkla şurubu üzerlerine gezdirip, üzerinde krem peynirli krema ile soğuk servis edin.

Kalbura Bastı

Malzemeler:
• 2 ½ Su Bardağı Buğday Unu (250g)
• 1 Paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
• ½ Çay Bardağı Yoğurt (50g)
• 1 Adet Yumurta
• ½ Su Bardağı İrmik (70g)
• 7 Yemek Kaşığı Margarin (125g)
• 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (100ml)
• 1 Paket Pakmaya Şekerli Vanilin
• 1 Su Bardağı Ceviz (İri Dövülmüş)
Şurup için:
• 4 Su Bardağı Şeker (700g)
• 3 Su Bardağı Su (600ml)
• 2 Çay Kaşığı Limon Suyu
Servis için:
• 1 Paket Pakmaya Krem Şanti
• 1 Su Bardağı Süt (100ml) (Krem Şanti için)
• 1 Paket Pakmaya Çikolatalı Sos
• 2 ½ Su Bardağı Süt (500ml) (Sos için)


Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 180°C ayarlayıp ısıtın.
2. Un ve hamur kabartma tozunu eleyerek karıştırma kabına aktarın ve üzerine margarini ekleyin.
3. Parmak uçlarınızla ovalayarak margarin eriyip karışım kum kıvamına gelene kadar karıştırın.
4. Üzerine ceviz hariç diğer malzemeleri ekleyip 7-8 dakika yoğurun.
5. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve kalburun orta irilikteki kısmına bastırarak açın.
İçerisine ceviz koyup hamurları kapatın.
6. Önceden 180°C ısıtılmış fırında, 35-45 dakika hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
7. Bir sos tenceresinde su ve şekeri kaynatıp, 5 dakika daha şurup kıvamına gelene kadar pişirin.
8. 1-2 dakika soğutup, soğuk kalbura bastıların üzerine dökün.
9. Kalbura bastı hamurlarını çevirerek şuruba bulayın ve şurubunu çekince soğuk servis edin.
10. Arzuya göre üzerinde soğuk krem şanti ve çikolatalı sos ilavesi ile lezzeti arttırabilir, farklı bir lezzet katabilirsiniz.


Bir bumads advertorial içeriğidir.




Tavuk Köftesi Tarifi Biberli Soğanlı Sarmısaklı Tavuk Köftesi Nasıl yapılır tarifi

Tavuk Köftesi Tarifi Biberli Soğanlı Sarmısaklı Tavuk Köftesi Nasıl yapılır tarifi

Tavuk Köftesi Tarifi 
Malzemeleri

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • Bir kırmızı biber
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tane küçük soğan
  • Üç diş sarımsak
  •  Bir tane yumurta
  •  Kıvamı sertleştirmek için bir çay bardağı galeta unu
  •  Tuz
  •  Karabiber
  •  Kimyon
  •  Kekik

Yapılışı
Tavuk kıymasının içine soğanı ve sarımsağı rendeleyin.
Maydanoz ve kırmızı biberi incecik doğrayarak ilave edin.
Galeta unu, tuz, karabiber, kimyon, kekik ve  yumurtayı da ekleyip güzelce yoğurun.
Buz dolabında bir saat bekletin.
Köfte şeklini vererek az yağda kızartın.
Köfteler servise hazır.

Hünkar Beğendi Tarifi


Hünkar Beğendi Tarifi
Malzemeleri 

  • 250 gram dana eti
  • Üç tane büyük boy kemer patlıcan
  • Bir tane kuru soğan
  • İki tane domates
  • Üç tane sivri biber
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Su 
  • Tuz 
  • Çiçek yağı 
  • Karabiber

Beğendisi İçin Malzemeler:

  • Közlenmiş patlıcan
  • İki çorba kaşığı un
  • İki su bardağı soğuk süt
  • Bir fincan rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Çiçek yağı

Yapılışı : 
Dana veya kuzu etlerini küp küp doğruyoruz. 
Tencereye koyduğumuz yağda kavuruyoruz. 
Üzerine kuru soğan ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. 
Daha sonra salça ve sıcak su ilave edip etleri pişmeye bırakıyoruz. 
Pişmeye yakın sivri biber ve domates ilave ediyoruz. 
Tuzunu, karabiberini ilave ediyoruz.

Beğendisinin Tarifi:
Patlıcanları közlüyoruz. 
Kabuklarını soyup patlıcanları küçük küçük doğruyoruz. 
Tencereye çiçek yağı koyuyoruz. 
İçerisine un ilave edip kavuruyoruz. 
Patlıcanlar unun içerisine alıp, biraz daha kavuruyoruz. 
Soğuk süt ilave edip karıştırıyoruz. 
Tuz ve karabiberini ilave ediyoruz. 
Kaşar peynir ilave ediyoruz. 
Kıvamını ayarlamak için süt veya sıcak su kullanıyoruz. 
Servis tabağına alıp ortasını çukur haline getiriyoruz. 
Bu çukur kısma etli harcı dolduruyoruz. 
Servise hazır hale getiriyoruz

Kavurma Nasıl Yapılır Tarifi


Kavurma Nasıl Yapılır Tarifi
Lokum gibi yenebilecek kavurma yapmak gayet basit. Bunun yolu da ihtiyacınız ölçüsünde et ve bu eti kendi suyu ile çok kısık ateşte kavurmaktan geçer. Bilirsiniz, etleri kavururken 1 kilodan fazla et kavrulurken su ilavesine ihtiyaç duymaz. Çünkü, saldıkları kendi suları kavurma için yeterli olacaktır. Bir kilodan az etleri kavururken etin kendi suyu kavurmaya yetmeyecektir, o yüzden tencereye kaynar su ilavesi gerekir. Tencereye su ilave ederken su miktarı et ile yüz yüze olmalıdır. Ocak alev ayarı en kısık şekilde ayarlanmalıdır. Etin kalitesine göre, ağırlığı fark etmez bütün etler 70 ile 90 dakika arasında kavrulurlar.

Et Kavurma Tarifi
Malzemeleri
  • Bir kilo kavurmalık kuşbaşı et
  • Bir kaşık zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

Yapılışı
Tencerede yağı ısıtın, üzerine eti ilave edin karıştırın,
Et suyunu salmaya başlayınca tencere kapağını kapayın
Tencereden buhar çıkmaya başladıktan sonra ara sıra tencereyi karıştırın.
Etin suyunu kontrol edin
Su azaldığında etin yüzeyini geçmeyecek şekilde kaynar su ilave edin
1.5 saat süre ile eti kısık ateşte pişirin.
Tuz, karabiber ve kekik ilave edin.
Kavurmayı servise hazır. 

Tavuk Yahnisi Tarifi Tavuk Yahnisi Nasıl Yapılır Tarifi


Tavuk Yahnisi Tarifi  
Malzemeleri
  •  Yarım kilo kemiksiz  tavuk eti  
  •  İki tane kaypa biberi
  •  2 tane çarliston
  •  Bir tane büyük boy havuç
  •  20tane arpacık soğan
  •   İki tane domates
  •  İki tane orta boy patates
  •  İki yemek kaşığı tereyağı
  •  Bir tatlı kaşığı pul biber
  •  Bir çay kaşığı karabiber
  •  Bir su bardağı su
  •  İki çorba kaşığı süt
Yapılışı
Tencerede yağı eritin soğanları koyup 1-2 dakika kavurun.
Soğan boyunda doğranmış havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin.
Tavuk etlerini ve patatesi kuşbaşı doğrayıp ekleyin.
Biberleri de kalın biçimde kesip tencereye koy karıştır.
5-6 dakika kısık ateşte kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın üzerine dökün.
Tuz, karabiber, pul biberi ve bir bardak suyunu da ilave edip tüm malzemeyi karıştırın.
Pişirmeye bırakın.
 Piştikten sonra 2 kaşık süt katıp sıcak servis yapın.

Tavuklu Güveç Tarifi Tavuklu Güveç Nasıl Yapılır Tarifi

Tavuklu Güveç Tarifi Tavuklu Güveç Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri 
  • Yarım tavuk eti
  • Üç tane soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım mantar
  • Üç tane domates
  •  Dört tane yeşilbiber
  •  Bir yemek kaşığı salça
Yapılışı
Soğanı ince ince kıy ve sotele, sarımsağı ve tavuğu da ekleyin.
Suyunu saldığında mantarları da ilave edin.
Salçayı ve biberi de ekle hepsini soteleyin.
Güveç kaplarına paylaştırın.
Üzerlerine kaşarları serpin.
Fırına verin ve  peynirler eriyince fırından alın.

Fırında Tavuk Tarifi Fırında Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi Tavuk Yemekleri

Fırında Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir kilogram parçalanmış tavuk
  • Üç adet orta boy patates
  • Üç diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • 4-5 tane yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 

Yapılışı
Sıvı yağ, salçalar, karabiber ve rendelenmiş sarımsakları bir kapta karıştıralım. 
Patatesleri ayrı bir yerde yarım ay şeklinde doğrayalım.
Yemeği pişireceğimiz tepsiye tavukları ve patatesleri ekleyelim. 
Üzerine de hazırladığımız sosu ekleyerek, elimizle iyice harmanlayalım. 
Yarım çay bardağı suyu tavanın üzerinde gezdirerek dökelim. 
En üste de yeşil biberleri karışık koyalım. 
170 derecede ısıtılan  fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirelim. 
Fırından çıkarıp servis yapalım. 

Sütlü Açma Nasıl Yapılır Tarifi Açma Tarifleri Açmalar Mis Açma Tarifi

Sütlü Açma Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir tane yumurta
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı su
  • Bir paket yaş maya
  • İki tatlı kaşığı tuz (silme)
  • Dört çorba kaşığı toz şeker (tepeleme)
  • Yedi su bardağı un

Üzeri İçin

  • Bir tane yumurta
  • Susam
  • Çörek otu
Yapılışı

Önce sütü ve suyu tencereye alın ve ılık olacak şekilde ısıtın. 
Ardından mayayı da ekleyin. 
Yumurtayı, sıvı yağı, şekeri ve tuzu da ekleyin ve iyice karıştırın. 
Ardından unu da ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
Unu azar azar eklerseniz kıvamını daha rahat tutturabilirsiniz. 
Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtüp bir saat kadar mayalandırın. 
Yağladığınız tepsiye hamuru şekillendirip dizin. 
Üzerine de yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 160 derecede fırında üstü kızarana kadar pişirin.  

Yağsız Kek Nasıl Yapılır Tarifi

Yağsız Kek Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler:

  • Beş tane yumurta
  • Bir su bardağı ılık süt
  • İki su bardağı şeker
  • Üç su bardağı un
  • Bir  paket kabartma tozu 
  • Bir paket vanilya 
Yapılışı
Yumurta ve şekeri derin bir kapta iyice çırpın.
Unu yavaş yavaş eleyin.
Karışıma ılık sütü eklerken kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin.
İyice çırptıktan sonra  5 dakika beklemeye bırakın.
Yağladığınız tepsi veya kek kalıbına dökün.
180 derecede ısıtılmış  fırında yaklaşık olarak 35-35 dakika pişirin.
(Arada pişip pişmediğini kontrol etmeniz gerekir)
 

Höşmerim Nasıl Yapılır Tarifi Hosmerim Tarifi

Höşmerim Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri

  •  500 gram tuzsuz taze peynir veya yağlı lor peyniri
  •  İki yumurta sarısı
  •  Bir su bardağı un
  •  15 gram tereyağı
  •  750 gram şeker
  •  İri çekilmiş ceviz

Yapılışı
Peynirle yumurta sarılarını karıştırın.
Karışımı bir tencereye koy tere yağını kat unu azar azar ekleyerek karıştırın, ocağın altını açın.
Tahta kaşıkla karıştıra, karıştıra pişirin.
Höşmerimi koyu kıvama geldiğinde şekeri ekleyip 10 dakika daha pişirin.
Höşmerimi servis tabağına boşaltın.
İri çekilmiş ceviz ile süsleyip servis yapın.

Kuzu Etli Gelincik Tarifi Et Yemekleri

Kuzu Etli Gelincik Tarifi  
Malzemeleri:

  •  250 gram kuzu eti
  •  Bir demet gelincik
  •  Bir demet yeşil soğan
  •  Üç diş sarımsak
  •  İki tane soğan
  •  Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  •  Tuz
  •  Karabiber

Yapılışı
Gelincikleri yıkayıp haşlayın suyunu sıkın sonra kıyın.
Tencereye zeytinyağını, yemeklik doğranan soğanları, küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
5 dakika kadar soteleyin.
Sonra yeşil soğanları, dövülmüş sarımsakları koyup karıştırın.
Üstünü 1 parmak geçecek kadar su koyun.
Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Gelincikleri ilave edin.
Kısık ateşte 20 dakika daha pişirin.
Suyu kalmamışsa 1 çay bardağı su ilave edin.
Tuzunu karabiberi katıp sıcak servis yapın.

Amerikan Salatası Nasıl Yapılır Tarifi Salata Tarifleri

Amerikan Salatası Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:

  • Altı tane haşlanmış patates
  • İki tane haşlanmış havuç
  • Bir çay bardağı haşlanmış bezelye
  • Beş tane kornişon turşu
  • Bir çorba kâsesi mayonez
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Haşlanmış patatesleri havucu, turşuyu minik küp şeklinde doğrayın.
Hepsi aynı boyda olsun.
Geniş bir kap içine patatesleri, havuçları, turşuları, bezelye, tuzu ve karabiberi koyup karıştırın.
Üzerine mayonezi de koyup karıştır ve servis tabağına alıp istediğin şekilde servis yapın.

İzmir Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi Köfte Tarifleri Köfteler

İzmir Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:

  •  Yarım kilo kıyma
  •  İki tane soğan
  •  Bir tane yumurta
  •  Bir tutam maydanoz
  •  İki adet soğan
  •   Dört dilim bayat ekmek içi
  •  Beş tane patates
  •  İki tane domates
  •  Üç tane yeşilbiber
  •  Bir çorba kaşığı salça
  •  Bir çay bardağı sıvıyağ
  •   Dört su bardağı su
  •  Bir çay kaşığı kimyon
  •  Tuz
  •  Karabiber

 Yapılışı
Yoğurma kabına, 1 tane soğanı rendeleyin. İncecik kıyılmış maydanoz, kıymayı koyun.1 bardak suda ıslatıp sıktığınız ekmek içini, tuzu karabiberi, kimyonu ve yumurtayı ilave ettikten sonra yoğurun. İzmir köfte şeklini verin.180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. İsterseniz tavada yarı pişmişte kızartabilirsiniz.

Domates sosu için bir tencereye soğanı doğrayın yarım çay bardağı sıvı yağı koyun. Kavurmaya başlayınca salçayı da ekleyip soğanla beraber karıştırın. 3 su bardağı sıcak su koyup kaynamaya bırakın. 5 adet patatesleri kalın dilimler halinde kesin. Kaynayan sosun içine koyun. Tuzunu da ekleyip 10 dakika kaynatın. 

Fırından çıkardığınız köfterin üzerine patatesli sosu dökün. Yarım ay şeklinde dilimlenmiş domatesleri fırın tepsisine dizin. Yeşilbiberleri ikiye kesip de dizin. 200 derecede 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Köfte Tarifi Akçaabat Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi

Akçaabat Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri: 

  • Bir kilo dana kıyması
  • 100 gram gömlek yağı
  • 100 gram galeta unu
  • İstediğiniz kadar sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Derin bir kaba tüm malzemeyi alın.
15-20 dakika kadar yoğurun.
Harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparın.
Köfte şeklini verin.
Hazırladığın köfteleri teflon tavada kızartın veya ızgarada pişirin.

Not: Tuz ve karabiber dışında baharat konulmaması sarımsağın bol olması gerekir.

Güveçte Kaşarlı Patlıcan Nasıl Yapılır Tarifi

Güveçte Kaşarlı Patlıcan Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri

  • Beş tane patlıcan
  • Üç tane kırmızıbiber
  • Bir baş sarımsak
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • Kaşar peyniri
  • Toz kırmızıbiber
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Patlıcan, biberleri ve sarımsakları közleyin.
Kabuklarını soyup doğrayın.
Güveç kaselerine koyun.
Üzerlerine erimiş tere yağını gezdirin.
Toz kırmızı biber, kara biber ve tuzunu serpin.
Küp şeklinde doğramış kaşarları üzerine koyun 180 derecede peynirler eriyene kadar kızartın.
Sıcak servis yapın.

Fırında Sütlü Kaşarlı Patates Nasıl Yapılır Tarifi

Fırında Sütlü Kaşarlı Patates Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri

  • Dört tane orta boy patates
  • 1,5 su bardağı soğuk süt veya krema
  • İki diş sarmısak
  • Bir su bardağı kaşar
  • Bir tatlı kaşığı fesleğen
  • Bir tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Patatesleri soyup, ince dilimler halinde kesin.
Fırın kabını yağlayın.
Diğer kapta süt, Hint cevizi dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber, kırmızıbiber ilave edip harmanlayın.
İnce doğranmış patatesleri bu kabın içine alın.
Karıştırıp fırın kabına alın.
Düzeltip üzerine alüminyum folyo ile kapatın.
150 derecede yarım saat pişirip folyoyu alın.
Üzerine kaşar serpip tekrar fırına verip yarım saat daha pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.

Rize Kavurması Nasıl Yapılır Tarifi

Rize Kavurması Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri

  • Bir kilo dana eti
  • 70 gram gömlek yağı
  • 50 gram tereyağı
  • İki tane soğan

Yapılışı
Siniri ve yağı alınmış eti küp şeklinde doğrayın.
Kıyılmış gömlek yağını ve tereyağını bir tencereye alıp eritin.
Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve kısık ateşte kavurun.
Ayrı bir tencerede sıvıyağında etin rengi dönene kadar sote leyin.
Kavurduğun soğanın üzerine eti ilave edin ve kısık ateşte 10- 15 dakika daha kavurun.
Suyu ekleyip, kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.

Revani Nasıl Yapılır Tarifi

Revani Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri

  • Bir  paket yumuşak margarin  
  • Dört tane yumurta
  • Bir su bardağı irmik
  • İki su bardağı un
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir kabartma tozu

Şerbet için

  • 4,5 su bardağı şeker
  • Beş su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayın soğumaya bırakın.
Yumurtayla şekerleri iyice çırpın köpük olana kadar. Diğer malzemeleri de ekleyin iyice çırpın.
Yağladığınız tepsinize harcı dökün.
180 derecede kızartın. Kalınlığı 5- 6 cm oluyor kare borcamı ona göre seçmelisin.
Fırınınız soğukken sürün içindeyken ısınsın yavaş kabarıyor.
Şerbet soğuk revani sıcak olsun.
Üzerine Hindistan cevizi serpin.

Kaymaklı Künefe Tarifi Künefe Nasıl Yapılır Tarifi


Kaymaklı Künefe Tarifi
Malzemeleri
  •  Bir kilo kadayıf
  •  800 gram kaymak
  •  300 gram tereyağı
  •  100 gram ince çekilmiş antep fıstığı
Şurup İçin
  •  Bir kilo toz şekeri
  •  Üç su bardağı su
  •  Bir çorba kaşığı limon suyu
 Yapılışı
Önce şurubu hazırlamamız gerek, bir tencereye şekeri ve suyunu koyup kaynatın. 
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. 
Tencereyi ateşten alıp az soğumaya bırakın. 
Küçük bir tavaya tereyağını koyup eritin, ve kenara koyup biraz soğumaya bırakıyoruz. 
Kadayıfı bir tepsiye yayınız, erittiğimiz tereyağını da üzerinde gezdirin. 
Elinizle kadayıfı tel tel ayırın ve ovuşturarak yağı kadayıfa yedirin. 
Kadayıfı iki ayrı tepsiye ayırarak elimizle bastırarak yerleştiriyoruz. 
Tepsileri ocak üstüne alıp, kısık ateşle pişirin. 
Kadayıfın altını kızartacağız devamlı çevirerek kızartıyoruz.
 Her ikisini de ocaktan alıyoruz. 
Kaymak 2 katlı kadayıfın ortasında olacak bu yüzden, tepsilerden birinin üstüne kaymağı yerleştiriyoruz. Diğer tepsideki kadayıfı ise kızarmış tarafı üstte gelecek şekilde kaymağın üzerine koyuyoruz. 
Ilımış şerbeti sıcak olan kadayıfın üstünde gezdirerek döküyoruz. 
Antep fıstığını da üzerine serpiyoruz. 
Dilim dilim keserek servis yapınız.

Sarımsağın Faydaları Nelerdir



Sarımsağın Faydaları Nelerdir

  • Sarmısakta A, C, P ve B vitaminleri bulunur.
  • Kalsiyum, magnezyum, potasyum,selenyum, çinko, fosfor ve demir mineralleri açısından çok zengindir.
  • Ateşinizi düşürür.
  • Güç ve enerji verir. 
  • İştahınızı düzeltir.
  • Hazmı kolaylaştırır. 
  • Kalp için faydalıdır, damarları açar.
  • Kanı temizler. 
  • Vücut bağışıklığını yükseltir. 
  • Basur, bronşit, astım, varis ve romatizmaya iyi gelir, 
  • Kandaki şekeri dengeler.
  • Cinsellik gücünü artırır. 
  • Saç ve sakal için cilde sürülür.

Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır Tarifi

Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri

  • Bir kilo yufka
  • Dört tane yumurta
  • Bir su bardağı süt
  • 150 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Yapılışı
Bir kapta beyaz peyniri rendele kıyılmış maydanozla karıştır.
Yumurta ve sütü bir kapta iyice çırpın akları da karışsın.
Yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı yayın kenarlardan taşırın.
2. yufkayı alın sütlü karışıma bulayın, tepsiye yayın.
3. yufkada peynirli karışımı her yerine dağıtın.
Son yufkada tepsiye göre  kesin kenara koy yufkadan kesik kalan parçayı da sütlü karışıma bulayıp ser.
Sütün kalanını yufkaların üzerine dök.
Tepsinin kenarlarından taşan yufkaları da içeri al.
Orta kısım kesip ayırdığın yufkayı da ser sıvı yağ sür 200 derecede kızart.

Lor Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Lor Peynirli Poğaça Tarifi


Lor Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi  
Malzemeleri
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • İki tane yumurta 1 tanesinin sarısını ayır
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Çörek otu
  • 100 gram lor peyniri
  • Bir demet dereotu
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı
Hamur yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu koyun.
Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 
30 dakika dinlendirin. Lor, kıyılmış dereotu, pul biberi karıştırın. 
Hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içinde açın lorlu karışımından koyup kenarları kapatın. 
Üzerine yumurta sarısı sürün çörek otu serpin. 
175 derecede pembeleşene kadar kızartın.

Sebzeli Yoğurtlu Patates Salatası Nasıl Yapılır Tarifi Salata Tarifleri

Sebzeli Yoğurtlu Patates Salatası Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler :

  • Beş tane haşlanmış patates
  • Bir su bardağı haşlanmış bezelye
  • Bir su bardağı haşlanmış mısır
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu İçin:

  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon

Yapılışı
Patateslerin kabuğunu soyun ve doğrayın. Maydanozu da ince ince kıyın.
Karıştırma kabına hepsini alın.
Haşlanmış bezelyeyi ve mısırı ilave edin.
Tuzunu, karabiberini atın.
Sosu için ayrı bir karıştırma kabında yoğurdu, zeytinyağını ve yarım limon suyunu karıştırın.
Patates salatasına sosunu da döküp karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Karagöz Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Kurabiye Tarifi

Karagöz Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı şeker
  • Bir tane yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • İki su bardağı süt
  • Bir paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Yapılışı
Şeker, yumurta, tereyağı karıştırılır. 
Diğer malzemeler de eklenip iyice yoğurulur. 
Hamurdan küçük parçalar koparılıp elde bastırmadan yuvarlanır.
Yağlanmış tepsiye dizilip 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. 
Sıcakken üstüne pudra şekeri serpilip servis yapılır.

Fasulye Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Fasulye Tarifleri

Fasulye Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir tane soğan
  • Dört çorba kaşığı margarin veya tereyağı
  • Dört bardak su
  • Bir domates, rendelenmiş
  • 150 gram taze fasulye (1 bardak)
  • Beş çorba kaşığı un
  • 1,5 bardak yoğurt
  • Bir tane yumurta
  • Tuz

Yapılışı
Soğanı ince ince kıyıp yağla birlikte, kısık ateşte 3-4 dakika öldürdükten sonra su ve tuzu ilave edip kaynatın. Domatesi kaynayan karışıma ekleyin. Fasulyeyi 1 cm kalınlığında doğrayıp tencereye katın ve 20 dakika pişirin.

Unu başka bir kapta yoğurtla birlikte ezip içine yumurta kırın. Sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak karıştırın ve ılıtın. Yoğurtlu karışımı tencereye azar azar dökerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tüm yoğurdu azar azar çorbaya ekleyip karıştırarak kaynamasını bekleyin.

Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Arzunuza göre dereotu serperek de servis edebilirsiniz.

Şiş Kebap Nasıl Yapılır Tarifi Şiş Tarifleri Kebap Tarifleri

Şiş Kebap Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri: 
  • Bir kilo kuşbaşı et
  • Bir baş soğan
  • 3-4 diş sarmısak
  • İki kaşık yoğurt
  • Bir kaşık salça
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
HAZIRLANIŞI
Verilen malzemelerle et karıştırılıp en az iki saat bekletilecek.
Şişe dizerken etin boyuna boyuna dizilecek.

Cevizli Un Helvası Nasıl Yapılır Tarifi

Cevizli Un Helvası Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:

  • 6 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 kase ceviz

Yapılışı:
Tavaya sıvıyağı ve tereyağını alıp eritin.Üzerine unu ekleyip kısık ateşte renk alana kadar iyice kavurun. Rengi istediğiniz kıvama gelince üzerine sütü ekleyin. Daha sonra şekeri ekleyip karıştırın. Sütünü çekince kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin.

Daha sonra bir kalıba basıp ters çevirin.Üzerini bütün ceviz parçaları ile süsleyin.İsterseniz cevizleri içinde de kullanabilirsiniz.

Acı Soslu Sığır Bonfile Nasıl Yapılır Tarifi

Acı Soslu Sığır Bonfile Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler: 
  • Her biri yaklaşık 150 gramlık 4 dilim sığır filetosu
  • İki diş sarmısak
  • 100 gram yeşil zeytin
  • 12 acı kırmızı biber
  • 100 gram çok küçük doğranmış domates
  • 12 su bardağı kırmızı şarap
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı:
4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün,eti ekleyip,harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Sonra etleri çıkarın.Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri,domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun.

Harlı ateşte 2 dk kadar pişirin.Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin.

Eti yeniden tavaya koyun,zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin.

Filetoları sıcak servis tabağına koyun.Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın.



Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Kurabiye Tarifleri

Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Kurabiye Tarifleri
Malzemeleri:
  • İki tane yumurta
  • Bir su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • Bir su bardağı toz şeker
  • İki çorba kaşığı kakao
  • Üç su bardağı tam buğday unu
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Üç çorba kaşığı damla çikolata
Yapılışı
Karıştırma kabına yumurtayı kırın. Üzerine şeker, sıvı yağ ve kakaoyu ilave edip çırpma teli ile çırpın. Ardından diğer malzemelerin hepsi ilave edip elinizle iyice yoğurun. Kıvamı kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak olacak. Un yetmezse biraz daha ilave edebilirsiniz. 



Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine çatal ile bastırın. Yağlanmış tepsiye sıralayıp 170 derece fırında 15-18 dakika pişirin.