Ezme Patates Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Mis Gibi Çorba Tarifi

Ezme Patates Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri: 

  • Bir kilo sığır kemiği
  • 12 su bardağı su
  • Dört kahve fincanı un
  • Bir baş soğan
  • Bir tane havuç
  • Bir tane orta boy kereviz
  • Yarım kilo patates
  • Yarım bayat ekmek
  • 7.5 çorba kaşığı tereyağı
  • 50 gram kaşar peyniri
  • Üç tane defne yaprağı
  • Tuz
  • Biber

Yapılışı
Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra büyük parçalara doğrayın. Kemiği yıkayıp sebzelerle beraber bir tencereye koyun. Üzerine 12 su bardağı su, tuz, biber ve  defne yaprağı ilave edin. Kaynamaya  başladığında bir kaşıkla köpüğü alın. Orta hararetli ateşte iki saat kadar kaynatın.

Tencereden sebzeleri ve kemikleri  çıkarın. Patatesleri ve et suyunu ince delikli bir süzgeçten geçirin. 5 çorba kaşığı yağ ile unu  1-2 dakika kavurun . Süzülen çorbaya ilave ettikten sonra karıştırarak 10 dakika kaynatın. 

50 gram tereyağı eritip fındık iriliğinde  kesilmiş ekmeğin  üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile beraber serpin. Fırında ekmekleri kızartıp, çorba ile beraber servis yapın.

Hamburger Izgara Nasıl Yapılır Tarifi

Hamburger Izgara Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri: 
  • Bir kilo dana kıyma
  • Altı tane küçük hamburger ekmeği
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir diş ince kıyılmış sarımsak
  • İki yemek kaşığı ince kıyılmış soğan
  • Bir çay kaşığı acılı sos
  • Bir yemek kaşığı ketçap
  • Yarım su bardağı bira
  • Tuz
  • Biber
Izgara sosu için:
  • Yarım su bardağı ketçap
  • Yarım su bardağı bira
  • İki yemek kaşığı şeker
  • İki yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • Biber
  • 2 yemek kaşığı acılı sos

Yapılışı
Sos malzemesini iyice karıştırın. Hamburger malzemesini de bir kapta iyice karıştırın. Birer parça alın ve elinizde yassıltın.

Hazırladığınız sosa bulayıp, 8-10 dakika süre ile ateşte kızartın. Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye bolun ve köfteleri arasına yerleştirin.

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Çorba Tarifleri

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Çorba Tarifleri
Malzemeleri:

  • Bir kilo dana işkembe
  • Bir kahve fincanı sirke
  • Sekiz diş sarımsak
  • 100 gram margarin
  • Kırmızı biber
  • Bir fincan un
  • Tuz

Yapılışı
İşkembeler çok temiz bir şekilde yıkanır. El büyüklüğünde parçalar kesilip tencerenin içine konur. Ağzına kadar su doldurularak pişmeye bırakılır.

Kaynayıncaya kadar üzerindeki köpükler kaşıkla alınır. 2 diş sarımsak kaynama suyuna ilave edilir. Pişen işkembeler sudan çıkarılır. Soğuyunca bir satır ya da bıçak yardımıyla kıyılır. Tekrar suyunun içine atılır. Ateşe konur. 1 kahve fincanı un suyla ezilerek kaynayan çorbaya akıtılır. Tuz konur. Söndürülür. Kırmızı biber yağda hafif çevrilir. Kaselere konan çorbaların üzerine azar azar dökülür. Az tuzla dövülmüş 6 diş sarımsak sirkeyle karıştırılır. İsteğe göre servis yapılır.

Not : İsteğe göre işkembe çorbası terbiyeli yapılabilir. Bunun için 2 yumurta sarısı, 1 limon suyu iyice çırpılır. Kaynayan çorba suyundan da 1 kepçe alınarak yumurtalara ilave edilip karıştırılır. Sonra hepsi çorbaya konup çorba ateşten alınır.

Ezo Gelin Çorbası Nasıl yapılır Tarifi Çorba Tarifleri

Ezo Gelin Çorbası Nasıl yapılır Tarifi Çorba Tarifleri
Malzemeler:

  • Bir çay fincanı kırmızı mercimek
  • Bir çay fincanı ince bulgur
  • Bir tane orta boy soğan
  • İki çorba kaşığı margarin
  • İki çorba kaşığı domates salçası
  • İki çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası
  • İki çay kaşığı nane
  • Yeteri kadar tuz
  • 6 veya 7 bardak su

Yapılışı
Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin.
Su, yıkanmış mercimek, bulgur, salça, tuz koyup mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ateşten alıp acı kırmızı biber ve nane serptikten sonra servis yapın.

Mantarlı Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Kurabiye Tarifleri

Mantarlı Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Kurabiye Tarifleri
Malzemeler
  • Bir paket margarin (Oda sıcaklığında)
  • İki tane yumurta
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • Bir paket mısır nişastası (200 gram)
  • Bir paket hamur kabartma tozu
  • Bir paket şekerli vanilin
Üzeri İçin
  • İki  çorba kaşığı kakao
Yapılışı
Kakao hariç diğer malzemeleri karıştırıp yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayın. Yuvarladığınız kurabiyeleri yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Kakaoyu bir çay tabağına alın. Küçük bir şişe kapağını önce kakaoya sonra kurabiyelerin ortasına batırın. 

Tüm kurabiyelere aynı işlemi uyguladıktan sonra 200º C ‘ ye önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin. 25. dakikadan sonra fırını aralıklarla kontrol edin. Fırın fazla ısındığında kurabiyeler sararabilir.

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Nasıl yapılır Tarifi Çorba Tarifleri

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Nasıl yapılır Tarifi Çorba Tarifleri
Malzemeleri:

  • 1 çay bardağı kırmızı veya sarı mercimek
  • 1 tane küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
Mercimekler yıkanarak süzülür.
Soğan yemeklik doğranır.
Et suyu kaynatılarak hazır hale getirilir.
Tencereye yağ koyularak ısıtılır, içine soğan ilave edilerek düşük ısıda kavrulur.
Daha sonra un ilave edilerek kavrulur.
Hazırlanan kaynar et suyu ve kırmızı mercimek ilave edilerek karıştırılır.
Ocak ısısı yükseltilerek kaynayana kadar karıştırılır.
Çorba kaynamaya başladıktan sonra ocak ısısı en düşük seviyeye getirilir.
Düşük ısıda 15 dakika kaynatılır.
Daha sonra çorba blendırdan geçirilir, tuz ilave edilerek 2 dakika daha kaynatılır.

Tavuk Kebabı Nasıl yapılır Tarifi Kebap Tarifleri

Tavuk Kebabı Nasıl yapılır Tarifi Kebap Tarifleri
Malzemeleri: 
  • İki tane kemiksiz göğüs eti kuşbaşı doğranmış
  • Beş tane iri boy patlıcan
  • Üç tane patates kuşbaşı doğranmış
  • Üç tane domates kuşbaşı doğranmış
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir kaşık margarin
  • Sıvı yağ
  • Kaşar peyniri
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup ince dilimler halinde uzun olarak doğrayın. Biraz tuz serperek kısa bir süre bekletin. Daha sonra yıkayın ve sıvı yağda kızartın. Kuşbaşı patatesleri de kızartın. Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini yağda kavurun. 

Ardından doğranmış domatesleri de kavurun tuz ve biber ekleyin. Patates, tavuk ve domatesi karıştırın patlıcanları bir kasenin içine çapraz bir şekilde yerleştirin içine tavuklu harçtan koyup patlıcanları kapatın ve tepsiye kaseyi ters çevirin. Üzerine bir dilim domates ve bir dilim kaşar peyniri koyun. Tepsiye az salçalı su ilave ederek kaşarlar kızarana kadar pişirin...

Analı Kızlı Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi Çorba Tarifleri

Analı Kızlı Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi Çorba Tarifleri
Malzemeleri
  • Yarım kilo çiğköftelik kıyma
  • 250 gram az yağlı kıyma
  • Bir kilo kemikli kuzu eti
  • 100 gram iri çekilmiş ceviz
  • 300 gram nohut
  • Yarım kilo köftelik bulgur
  • Üç tane büyük soğan
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • Bir çorba  kaşığı tereyağı
  • 2 adet limon
  • Bir çorba kaşığı nane
  • Bir çay kaşığı tuz
Yapılışı
Akşamdan ıslatılmış nohut, et, biber, domates salçası ve küp şeklinde doğranmış 1 adet soğanı bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek pişirin. Başka bir kapta az yağlı kıymayı suyunu bırakıncaya kadar kavurun. 

Küp şeklinde kesilmiş 2 adet soğanı da kıymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın. Çiğköftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle  macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun. 

Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırdıktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan kısmından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak içini oyduktan sonra içli köfte yapar gibi içine cevizli harçtan ilave ederek kapatın. 

Köfteleri bir süzgece alın. İçinde su kaynayan bir tencereye bu süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra, daha önce hazırlamış olduğunuz salçalı et suyuna süzerek alın. 2 limonun suyunu sıkın. Tereyağını eritin, naneyi yağda biraz çevirin ve yemeğinizin üzerine döktükten sonra servis yapın.

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Çorba Tarifleri

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Çorba Tarifleri
Malzemeleri 
  • Yarım su bardağı  pirinç
  • 250 gram kuşbaşı tavuk
  • 20 gram margarin
  • 200 gram konserve bezelye
  • 200 gram brokolinin çiçek kısımları
  • Beş yemek kaşığı limon suyu
  • İki tane havuç
  • Bir adet kereviz
  • Dört bardak su
Yapılışı
İlk olarak havuçları temizleyin ve halka halka dilimleyin.
Kerevizi kare şeklinde parçalara ayırın. Dört bardak su ile tavuk etlerini pişirin. 
Brokoli, havuç, pirinç ve kerevizi de ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin. 
Bezelye konservesi ve limon suyunu da ekleyerek servis yapın.

Kakaolu Hindistan Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Kurabiye Tarifi

Kakaolu Hindistan Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir tane yumurta
  • Bir  su bardağı pudra şekeri
  • Bir  paket şekerli vanilin
  • Bir paket hamur kabartma tozu
  • 250 gram yağ
  • İki yemek kaşığı   kakao
  • Bir çay bardağı hindistan cevizi
  • İki yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
Yapılışı  
Eritilmiş yağın içine yumurta sarısı eklenir.ardından pudra şekeri, un, vanilya, kabartma tozu ve kako eklenir.kurabiye hamuru elde edilir.

Diğer kapta hindistan cevizi, toz seker, yumurta akı karıştrılır. Kakaolu kurabiye hamuruna içli köfte tarzında oyuklar oluşturulur içlerine hindistan cevizli karışımlar konur. hamurlar kapatılır ve tepsiye konur.180 derecede pişirilir.pişip servis tabağına konulduğunda isteğe bağlı olarak pudra şekeri üzerine dökülebilir.

Dereotu Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Çorba Tarifleri

Dereotu Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Çorba Tarifleri
Malzemeleri: 
  • İki tane tavuk butu
  • Bir demet dereotu
  • Üç yemek kaşığı un
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım kilo süt
Yapılışı
2 kaşık un ve 2 kaşık yağı orta ateşte pembeleştirin. 1/2 kg sütü azar azar tencereye ilave edin. Haşlamış olduğunuz tavuk etinin suyunu da 2 bardak olmak kaydıyla ekleyin. Sürekli karıştırın. 

Kaynamaya yakın didiklenmiş tavuk etini ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra iri doğranmış dereotunu da ekleyerek 1 dakika daha pişirin ve altını kapatın.

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Kebap Tarifleri

PatlıcanKebabı Nasıl Yapılır Tarifi Kebap Tarifleri
Malzemeleri: 
  • Yarım kilo kuşbaşı koyun eti (but tarafından)
  • Bir kahve fincanı maydanoz, ince kıyılmış
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Bir çorba kaşığı margarin
  • Yarım kilo domates
  • Bir kilo patlıcan
  • Karabiber
  • Et suyu
  • Tuz 

Yapılışı
Patlıcanları alaca soyup, yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Üzerine tuz serpin, acı sularının süzülmesi için  altmış dakika bekletip,  bol suda yıkayın. Diğer yanda kuşbaşı eti tencereye koyun, suyunu salıp çekinceye dek karıştırarak kavurun, suyunu çektiğinde bir çorba kaşığı zeytinyağı katın ve etleri zeytinyağında karıştırarak hafifçe kızartın. Kızarttığınız patlıcanları tavadan çıkarıp, bir tepsiye dizin. 

Bütün patlıcanlar kızardığında, üstüne diğer tencerede kızarttığınız eti boşaltın. Domatesin kabuğunu soyup, çekirdeğini çıkarttıktan sonra çok ince doğrayın ve  bir tutam tuz, karabiber ve bir kaşık margarinle birlikte tencerede koyu bir salça oluncaya dek  pişirin. Bunu  tepsideki patlıcan ve etlerin üzerine  boşaltın. Yeterli miktarda et suyu ilave edip, orta ateşte pişirin. Kebap suyunu çektiğinde  ateşten alın,  üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak servis yapın.

Nemse Baklavası Nasıl Yapılır Tarifi Tatlı Tarifleri

Nemse Baklavası Nasıl Yapılır Tarifi Tatlı Tarifleri
Malzemeleri 
  • Üç su bardağı un
  • Yarım kilo toz şeker (şurubu için)
  • Bir pa­ket margarin
  • Bir avuç toz şeker
  • İki tane yumurta
  • 250 gram çekilmiş ceviz içi
  • Bir kahve kaşığı limon suyu,
  • Bir fiske tuz
  • Su
Yapılışı
Un, fayans üzerine elenir.
•Ortası “havuz” gibi açılıp, içine 1 kahve kaşığı limon suyu ko­nur. Etrafına 1 fiske tuz serpilir. Sonra, azar azar su dökülür.
•”Kulak memesi” yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur.
•Üzerine “nemli bir bez” örtülüp yarım saat kadar bekletilir.
Daha sonra:
•Üzerine un serpilmiş fayans üzerinde; ortası kaim, kenarları ince şekilde 4 tane “kulak” yapılır.
•Kalın olan kısma “merdane” ile vurularak azıcık inceltilir.  Sonra; buralara “kare” şeklinde margarin konulur. Sonra, kulaklar uzatılır, yağın üstüne kapatılıp “bohça” şekli verilir. I Bu şekildeyken, üzerlerine nemli bir bez örtülüp yarım saat kadar buzdolabında bekletilir. Sonra:
•Un serpilmiş, soğuk fayans üzerinde, “merdane” ile vura vura “bir parmak kalınlığında” ve “bir kalem boyunda” açılır.
•Hamur, yine aynı şekilde açılıp, katlanır.
•Sonra, üzerine “nemli bir bez” örtülüp buzdolabında yarım saat bekletilir. Sonra:
•Yine fayans üzerinde, daha önce olduğu gibi 2 kere açılıp, ka­patılır. Sonra:
•Yine aynı şekilde açılıp, kapatılır. Yarım saat bekletilir. En so­nunda, incecik açılır.
•Çekilmiş ceviz bir kaseye konulur. Üzerine 1 avuç toz şekeri ile 2 yumurtanın akı konulup karıştırılır. Sonra:
• Açılan hamurun kenarından 2 parmak kadar içine, bu karışımdan “bant” şeklinde konulur. Sonra; hamurun kenar kısmıyla,
karışımın üstü kapatılır.
•Hamur, kapatılan yerden kesilir. Sonra da “baklava” şeklinde kesilir.

Patates Püreli Kebap Nasıl Yapılır Tarifi Kebap Tarifleri

Patates Püreli Kebap Nasıl Yapılır Tarifi Kebap Tarifleri 
Malzemeleri: 
  • 5-6 tane büyük boy patates
  • Bir tutam rendelenmiş muskat
  • Bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar karabiber
  • İki tane yumurta
  • Yarım kilo dana kuşbaşı et
  • Dört çorba kaşığı margarin
  • İki tane domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Altı tane ince dilim kaşar peyniri
Yapılışı
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Tepsiye yaydıktan sonra suyunu çekmesi için 10 dakika kadar fırına verin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

Biraz soğuduktan sonra içine bir tutam rendelenmiş muskat, bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, yumurta ve karabiber koyup iyice karıştırın.  

Ayrı bir tencereye eti alın ve içine 3 çorba kaşığı yağı koyup kendi suyu ile kavurun.  Tuz ve karabiber de ilave ettikten sonra bir kenarda bekletin. 

Hazırlanan patates püresinin yarısını yağlanan tepsiye boşaltın ve yayın. Üzerine eti koyun ve yayın sonra domates dilimlerini dizin, maydanozları bütün olarak bölmeden dizin. 1 çorba kaşığı margarini eritin ve üzerinde gezdirin. En üste kalan patates püresini koyun ve onu da yayın en son olarak onun da üstüne kaşar peyniri dilimlerini dizin. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Kebap Tarifi

Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Kebap Tarifi
Malzemeleri:
  • 500 gram az yağlı kıyma
  • Bir demet maydanoz
  • Bir tane kuru soğan
  • İki su bardağı su
  • Bir kaşık salça
  • Dört diş sarımsak
  • İki tane domates
  • Beş tane sivri biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Tepsinin içine kıymayı koyup üzerine ince kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan ve sarımsak ile sıvı yağ, baharatlar ve tuz ekleyin, iyice yoğurun.

Tepsiye yayın, üzerine  eritilmiş salça dökün, daha sonra domates ve biberle üzerini süsleyip fırın da 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Çaylı Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Kurabiye Tarifleri

Çaylı Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Kurabiye Tarifleri
Malzemeleri:
  • 100 gram tereyağı
  • Bir su bardağı toz şeker
  • İki yemek kaşığı yeşil çay
  • Bir yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • Bir tane yumurta
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
Yapılışı
Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Krema gibi kıvam alınca içine çayı, portakal kabuğu rendesini ve yumurtayı ekleyin ve karıştırın.Unu eleyerek karışımın içine dökün. Ve elinizle yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamur elde edin. 

Yarım cm.inceliğinde açıp istediğiniz kurabiye kalıplarıyla kesin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp ızgara tel üstünde soğutun.Afiyet olsun.

Çardak Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta Kebap Tarifleri

Çardak Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta Kebap Tarifleri 
Malzemeleri:
  • 300 gram kuzu eti
  • Bir tane soğan
  • İki tane havuç
  • İki tane biber
  • Taze sarımsak
  • Bir kase mantar
  • Bir çorba kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Domates
  • Kaşar peyniri
Krebi için:
  • 1.5 su bardağı süt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • İki yumurta
  • İki su bardağı un
  • Tuz
Yapılışı:
Etleri minik küpler halinde doğrayarak sıvı yağda bir süre kavurun. Daha sonra üzerine doğranmış soğanları ve havuçları ekleyin. Bir süre kavrulunca mantarları da doğrayarak ekleyin. Daha sonra salça ve domatesleri de ekleyerek pişirebilecek kadar az su ile pişmeye bırakın.

Krebi için süt, sıvı yağ, un ve tuzu karıştırma kabına alarak çırpın. Yağlanmış krep tavasında kreplerinizi pişirin.

Pişirdiğiniz krebi tezgaha yayın. İçine hazırladığınız etli karışımdan koyarak kenarlarını kapatın. Düzgün tarafı üste gelecek şekilde az yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine bir dilim domates ve kaşar peyniri rendesi koyarak peynirler eriyene kadar pişirin.

Katmer Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Poğaça Tarifleri

Katmer Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Poğaça Tarifleri
Malzemeler :
  • İki tane yumurta
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir su bardağı su
  • Bir paket kuru maya
  • Bir tatlı kaşık mahlep
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
Arakatlar için:
  • Tereyağı
  • Nişasta
İç harcı için:
  • Beyaz peynir
Yapılışı:
Karıştırma kabına 1 su bardağı ılık suyu ilave edin.
Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt ve 1 adet yumurta kırın.
Üzerine 15 çorba kaşığı un, 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı mahlep,1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve katmerin hamurunu yoğurun.
Hamuru 7 adet bezelere bölün.
Her bezeyi nişasta ile merdane tatlı tabağında biraz daha büyük ve ince bir katmer hamuru açın.
Katmer hamurunun arlarına eritilmiş tereyağı sürün.
Daha sonra bezeleri üst üste getirin ve merdane ile genişçe bir hamuru açın.
Katmer hamurunu üçgenler kesin.
Üzerine beyaz peynir ilave edin ve hamuru sarıp rulo yapın.
Fırın tepsisine katmer poğaçayı dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
Katmer poğaçayı önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

İrmik Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi Köfte Tarifleri

İrmik Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi Köfte Tarifleri
Malzemeleri 
  • 125 gram margarin
  • Yarım kilo irmik
  • İki su bardağı su
  • Yağ
  • Tuz
İç Malzemesi :
  • 250 gram kıyma
  • Bir tane soğan
  • Kimyon
  • Bir kahve fincanı dolmalık fıstık
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
İrmiği bir kaba boşaltın, içine eritilmiş margarin, tuz ve bir su bardağı su katıp, karıştırın. Üzerini örtüp, dinlenmeye bırakın. 

Diğer yanda kıymayı, rendelediğiniz soğanla az yağda kavrun. İçine fıstık, tuz, ve baharatları koyup, karıştırın ve soğumaya bırakın. 

Dinlendirdiğiniz irmik hamurunu  bir bardak su takviyesi ile tekrar yoğurun. Hamur haline getirdiğiniz irmikten  küçük parçalar alıp  avuç içinizde açın  ve içine soğutulmuş kıymadan koyup köfte gibi hazırlayın. Tavada, kızgın yağda altı üstü pembeleşinceye dek kızartın. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Köfte Kızartması Nasıl Yapılır Tarifi Köfte Tarifleri

Köfte Kızartması Nasıl Yapılır Tarifi Köfte Tarifleri
Malzemeleri: 
  • 250 gram kuzu kıyma
  • 250 gram sığır kıyma
  • Üç su bardağı zeytinyağı
  • İki dilim bayat ekmek içi
  • Bir tane havuç, rendelenmiş
  • Bir tane kabak, rendelenmiş
  • Bir demet maydanoz
  • İki tane yumurta
  • Bir tane domates
  • Bir tane yeşil soğan, rendelenmiş
  • İki tane dolmalık yeşil biber, rendelenmiş
  • Bir kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
  • 150 gram galeta unu
  • Tuz
  • Biber
Yapılışı
Kıyma, yumurtalar, rendelenmiş havuç, kabak, soğan, bayat ekmek içi, kabuğu ve çekirdekleri çıkartılıp küp küp doranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi karıştırın. 

Bu karışıma kaşar ilave edip iyice yoğurun. 

Kıymayı  yuvarlak toplar haline getirin, galeta ununda yuvarlayıp, bir tencere içinde kızgın yağda kızartın.

Bayatlamayan Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta Poğaça Tarifleri

Bayatlamayan Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta Poğaça Tarifleri
Malzemeleri
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • İki su bardağı ılık su
  • Bir paket yaş maya
  • Tuz
  • Bir çay kaşığı şeker
  • Bir tane yumurta
  • Un
Yapılışı
Karıştırma kabına ılık suyu alıp üzerine yaş mayayı, şekeri alıp elimiz ile karıştıralım (her ikisi de erimeli) Yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ekleyelim. Yoğurmaya başlayalım, azar azar unu katarak. Kıvama gelene kadar un ekleyelim. Kıvama gelen hamuru, üzerini saralım. Sıcak bir ortamda 1 saat bekletelim.

Dinlendirdiğiniz hamurdan parçalar kopararak dilediğiniz şekillerde şekiller verelim. Yağlanmış tepsiye dizelim, fırça yardımıyla yumurta sarısını üzerine sürelim.170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.  

Türk Kahvesi Kremi Nasıl Yapılır Tarifi

Türk Kahvesi Kremi Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:
  • 250 gram krema
  • 150 gram süt
  • Üç yumurtanın sarısı
  • 100 gram toz şeker
  • Yarım çay bardağı Türk kahvesi
Yapılışı
Kremayı çırparak kabarmasını sağlayın.
Sütü bir kaba alarak iyice ısıtın.
Yumurta sarıları ve toz şekeri bir karıştırma kabında iyice çırpın.
Sonra sıcak sütü yavaş yavaş karışımın içine ilave edip soğumaya bırakın.
Krema, Türk kahvesi ve soğuyan karışımı bir arada karıştırarak fincanlara doldurun.
Üzerine kahve serpiştirerek servis yapın.

Sade Muhallebi Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta

Sade Muhallebi Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta
Malzemeleri:
Muhallebi için:
  • Bir litre süt
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı pirinç unu,
  • Bir paket vanilya Bisküvi
Karışımı için:
  • Bir paket sade bisküvi
  • Bir tane elma
  • Bir tane muz
  • İki çorba kaşığı toz şeker
  • Bir çay bardağı ceviz yada fındık içi
Yapılışı
Bir kapta sütü ve pirinç ununu iyice karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca şekerini ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Son olarak vanilyayı ekleyin. 

Bisküvileri kırarak toz haline getirin. Tavada rendelenmiş elmaları şekerle karıştırarak 2 dakika kadar pişirin. 

Muzu, cevizi veya fındığı bisküvi karışımının içine ilave edin. Kupların içine sırayla bir kat bisküvi karışımı bir katta muhallebi koyarak kat kat döşeyin. Üzerini süslemek için dövülmüş ceviz ya da fındık içi serpin. Dolapta soğuduktan sonra servis yapın.

Şam Kebabı Nasıl Pişirilir Tarifi Kebap Tarifleri

Şam Kebabı Nasıl Pişirilir Tarifi Kebap Tarifleri 
Malzemeleri.
  • Yarım kilo kabak
  • İki tane yumurta
  • Bir çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir  çay kaşığı karabiber
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • Bir su bardağı kızartma yağı
Yapılışı
Kabağı yıkayın, soyun ve geniş bir kaba rendeleyin. İçerisine yumurta, un, tuz, karabiber ve kabartma tozu ilave ederek iyice karıştırın. 

Isınan yağın içerisine karışımdan bir kaşık koyarak kızartın ve yayılmış bir tepsiye çıkartın. Sevis tabağına alın, maydonoz ile süsleyin isteğe göre sıcak yada soğuk servis yapın.

Kefal Tava Nasıl Yapılır Tarifi Balık Yemekleri

Kefal Tava Nasıl Yapılır Tarifi Balık Yemekleri
Malzemeleri: 
  • Üç tane  orta boy kefal
  • Sıvıyağ
  • Mısır unu
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Balıkları temizletip kalınca dilimleyelim.
Pişirmeden yıkayıp süzelim.
Bir kap içerisinde mısır unu,tuz ve karabiberi karıştıralım.
Balıkları bu una bulayıp fazlasını sirkeleyelim.
Tavaya bolca sıvıyağ alıp kızdıralım.
Unladığımız balıkları kızgın yağda her iki tarafını altın rengi olana kadar pişirelim.
Tavadan aldığımız balıkları kağıt havlu üzerine alalım,fazla yağı süzülsün.
Sıcak sıcak servis yapalım. 

Kudret Topu Nasıl Yapılır Tarifi

Kudret Topu Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri 
  • Birsu bardağı irmik
  • Bir su bardağı bulgur
  • İki  yemek kaşığı tarhana
  • Bir yemek kaşığı un
  • Bir yumurta
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • İki yemek kaşığı kıyma
  • Bir çay kaşığı kırmızı biber
  • İki yemek kaşığı margarin
  • üç diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • Birkase yoğurt
Yapılışı
Soğanı kıyın, mixere kıyılmış soğan, irmik, bulgur, tarhana, un, yumurta, kıyma, eritilmiş tereyağını koyup karıştırın. Karışım köfte kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde toplar yaparak bir tencereye dizin. Baska bir tencerede kaynar durumda olan suyu bu köftelere katarak 10-15 dakika kaynatın.

Sos Yapılışı
Sarimsaği ezip yoğurtla karıştırın ve köftelerin üstüne dökün. Unutmayın bu yemeğin tadını veren sarımsaklı yoğurttur bol bol dökmek size kalmış. Son olarak margarin ile kırmızı  pul biberi kavurup köftelerin üzerine dökün. Bu yemek Malatya ilimize aittir.

Sodalı Börek Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta Tarifleri

Sodalı Börek Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta Tarifleri
Malzemeleri
  • Altı tane yufka
  • 400 gram kıyma
  • İki tane kuru soğan
  • Maydanoz
  • 1-2 tatlı kaşığı toz biber
  • İki şişe soda
  • İki tane yumurta
  • Bir su bardağı + 3 kaşık sıvı yağ
 Yapılışı
3 kaşık sıvı yağda soğan ve kıyma kavrulur, tuz, toz biber ve maydanoz katılır, karıştırılır ve ateşten alınır.

Tepsi yağlanır. Yufka tezgaha serilir, kıymalı harçtan konur ve ikiye kesilir, her biri rulo yapılır ve tepsiye yanyana dizilir. Diğer yufkalar da aynı şekilde rulo yapılır ve yanyana tepsiyi kaplayacak şekilde dizilirler.

Üzerine 2 şişe soda ile birlikte 1 bardak yağ dökülüp en az 3-4 saat buzdolabında bekletildikten sonra üzerine 2 yumurta sürülüp fırına verilir. 200 derecede pişirilir.  

Antep Usulü Kısır Nasıl Yapılır Tarifi Kısır Tarifleri

Antep Usulü Kısır Nasıl Yapılır Tarifi Kısır Tarifleri
Malzemeleri
  • Yarım kilo ince bulgur
  • İki kaşık salça
  • İki yeşil biber
  • Birdemet maydanoz
  • Bir bağ taze soğan
  • İki orta boy kuru soğan
  • Bir havuç
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • Dört diş sarımsak
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Pulbiber ve köfte baharı
Yapılışı
Önce bulguru derin bir kapta ıslamaya bırakıyoruz, diğer yanda maydanoz taze soğanı ayıkladıktan sonra yıkayıp ince ince doğruyoruz.

Diğer yandanda kuru soğanlarıda ince doğrayıp tavaya alıyoruz. 1.5 çay bardağı yağın hepsini tavaya soğanla koyup pembeleşinceye kadar kavurup salçayı ekliyoruz. 

Daha sonra tuzu ve pul biberi ekliyoruz. Sos hazırlandıktan sonra hazırladığımız sosu bulgurun içine ekleyip karıştırıyoruz.

Maydonoz, rendelenmiş havuç, taze soğan ve ince doğranmış sarımsaklarıda ekliyoruz. 

İsteğe göre limon kullanılabilir

Ekşili Köfte Nasıl Yapılır Tarifleri Köfte Tarifleri

Ekşili Köfte Nasıl Yapılır Tarifleri Köfte Tarifleri
Malzemeleri:
  • Bir buçuk kg kemikli kuzu budu
  • Bir su bardağı  barbunya fasulye
  • 250 gram ince bulgur
  • Bir su bardağı nohut
  • ki tane domates
  • İki baş soğan
  • İki adet yumurta
  • İki çorba kaşığı un
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • Dört dal ekşi sumak
  • 250 gram yağsız kıyma
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Kırmızı biber
  • Kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Eti, bir baş soğanla kavrulup ağır ateşte pişirin. Diğer yanda akşamdan ıslattığınız barbunya fasulye ve nohudu da ayrı ayrı pişirin. 

Dört dal ekşi sumağı yıkayıp bir kaseye koyun ve üzerine sıcak su ilave edip, bir saat kadar bekletin. Sumak yerine limon da kullanabilirsiniz. 

Bu arada yağsız kıyma, bir soğanın rendesi, bulgur, iki yumurta, tuz, karabiber, kırmızı biber,maydanoz ve nane koyup,  azar azar su ilave ederek iyice yoğurun. Bulgurlar da biraz yumuşadığında 2 çorba kaşığı un ilave edip, yoğurun . Elinizi ıslatıp, bu hamurdan azar azar koparıp, fındık büyüklüğünde köfteler yapın.

Haşlanmış et, nohut ve fasulyeyi büyükçe bir tencereye suları ile birlikte koyup, kaynatın. Hazırladığınız köfteleri içine atın, köfteler piştiğinde ıslattığınız sumağın suyu süzüp, ilave edin. 

İki çorba kaşığı tereyağında  kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız 2 domatesi pişirin, yemeğin üzerinde gezdirin. Sıcak servis yapın.

İnegöl Köfte Nasıl Yapılır Tarifi Köfte Tarifleri

İnegöl Köfte Nasıl Yapılır Tarifi Köfte TarifleriMalzemeleri
  • Bir kilo yağsız kıyma
  • 150 gram böbrek yağı
  • İki baş soğan
  • İki çay kaşığı karbonat
  • İki yemek kaşığı süt tozu
  • Bir yumurta sarısı
Yapılışı
Kıyma ve böbrek yağı yoğurulacak ve kıyma makinesinde çekilecek. İki baş soğan rendelenecek iki çay kaşığı karbonat ve iki yemek kaşığı süt tozu 1 yumurta sarısı da kıymalı karışıma eklenerek iyice karıştırılarak yoğurulacak ve tekrar kıyma makinesinden geçirilecek. 

Bu karışım bir gün dinlendirilecek. Daha sonra isteğe bağlı olarak şekil verip ister ızgarada ister fırında pişirilecek.

Hindistan Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Kurabiye Tarifleri

Hindistan Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Kurabiye Tarifleri
Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı /margarin
  • Altı yemek kaşığı pudra şekeri
  • İki tane yumurta
  • Dört yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Aldığı kadar un
  • Bir paket kabartma tozu
  • Üzeri için bir kase hindistan cevizi
Yapılışı
Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın.
Eritilip soğutulmuş yağ ile pudra şekerini mikserle iyice çırpın.
Yumurta sarılarını ve hindistan cevizini ekleyip çırpmaya devam edin.
Mikseri çıkartıp, elenmiş un ve kabartma tozunu karışıma yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
Elinize yapışmayan biraz sertçe bir hamur yapın,
Un eklerken dikkat edin.
Ne kadar un alacağı tahmin edilemiyor o nedenle yavaş yavaş ekleyin.
Küçük küçük parçalar koparın.
Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırıp yağlanmış tepsiye dizin.
170 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Kebap Tarifleri

Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Kebap Tarifleri
Malzemeleri 
  • Bir kilo kuşbaşı (kuzu tercih edilir)
  • iki tane domates
  • Üç tane sivri biber veya çarliston biber
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Br çay kaşığı karabiber
  • Bir adet halka halka doğranmış soğan
  • Bir çay fincanı sıvı yağ
Yaılışı
Domateslerin kabuğunu soyun ve küp küp kesin.
Biberleri 1 parmak kalınlığında doğrayın.
Bütün malzemeyi karıştırın.
Kasapların kullandığı yağlı kağıda koyun.
4 tarafını bohça gibi katlayın.
180 derece ısılı fırında 1,5 saat kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Oktay Usta Un Helvası Tarifi Helva Tarifleri Helva Tarifleri

Oktay Usta Un Helvası Tarifi Helva Tarifleri
  • Beş kahve fincanı un
  • 2.5 kahve fincanı tereyağ
  • Dört kahve fincanı toz şeker
  • Beşbardak su
Yapılışı
Tencereye tereyağını koyunuz. Hafif kızınca, elenmiş unu da katıp, devamlı karıştırarak unu, esmer bir renk alıncaya kadar 30-40 dakika hafif ateşte kavurunuz. 

Bu arada, bir başka tencereye suyla şekeri koyunuz. Bir taşım kaynatarak şurubu hazırlayınız. Un esmerleşince üzerine şurubu dökünüz. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp helvayı çok hafif ateşte demlenmeye bırakınız. 

Sonra ateşten indirip bir saat kadar dinlendiriniz. Sonra kaşık kaşık alıp aynı şekli bozmadan tabağa boşaltınız. Üstünü tarçınla süsleyip, servis yapınız.

Köfteli Enginar Nasıl Yapılır Tarifi

Köfteli Enginar Nasıl Yapılır Tarifi  
Malzemeleri:
  • 5-6 tane enginar
  • Yarım kilo iç bakla
  • ki tane havuç
  • Bir yemek kaşığı salça
  • İki yemek kaşığı sıvıyağ
Köftesi İçin:
  • 300 gram kıyma
  • Bir tane orta boy rendelenmiş kuru soğan 
  • İki dilim ekmek içi
  • Bir tane yumurta
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
Enginarları tencereye koyup yarım limonlu su ile haşlıyoruz.
Ayrı bir tencerede iç baklayla küçük kare şeklinde doğradığımız havucu 1 su bardağı su ile haşlıyoruz. (Suyunu süzmüyoruz.)
Diğer tarafta köfteyi yapacağımız kaba kıymayı, ekmek içini, kuru soğanı, yumurtayı, pulbiberi, karabiberi, tuzu katıp hepsini yoğuruyoruz.
Köfteyi fındık büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
Tavaya yağı koyup köfteleri sallayarak kızartıyoruz. Kızarınca içine bir yemek kaşığı salçayı katıp karıştırıyoruz.
Üzerine haşladığımız iç baklayla havucu aktarıyoruz. Hepsini karıştırıyoruz.
Enginarları haşladığımız suyun içine sıralıyoruz.
İçlerine köfteli harçtan koyuyoruz. 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte 20-25 dakika pişiriyoruz.
Servis yaparken dereotu serpiyoruz.

Klasik Aşure Nasıl Yapılır Tarifi Aşure Tarifleri

Klasik Aşure Nasıl Yapılır TarifiMalzemeler
  • Bir su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım çay bardağı nohut
  • Yarım çay bardağı kuru fasulye
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı küp doğranmış kayısı
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir tane portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 15 su bardağı su
Üzerine:
  • Yarım çay bardağı toz antep fıstığı
  • İki  çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı ceviz
Yapılışı
Buğday, fasulye ve nohudu yıkayıp, bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün süzüp tencereye alın. Suyunu katın ve kaynamaya bırakın. Üzerinde oluşan köpüğü arada bir kevgirle alın. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 saat kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. 

Kuş üzümünü sıcak suda 10 dakika bekletip, süzün. Aşure koyulaşmaya başladığında kuş üzümü, dolmalık fıstık ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Şekeri ekleyip kaynatmaya devam edin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.

Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini toz antep fıstığı, dolmalık fıstık ve cevizle süsleyip, servis yapın. 

Yumurtalı Ispanak Kavurması Nasıl Yapılır Tarifi Yumurta Yemekleri

Yumurtalı Ispanak Kavurması Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler:
  • Yarım kilo ıspanak
  • Üç tane kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Üç tane yumurta (kişi sayısı fazlaysa yarım kg ıspanak için 5 yumurtaya kadar kullanabilirsiniz)
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:
Ispanakları temizleyip ince ince doğrayalım.
Diğer tarafta soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
Salçayı ve baharatları ekleyip bir kaç kez karıştıralım ve ıspanakları ekleyelim.
Hiç su ilave etmeden (ıspanaklar kendi suyunu salıyor) pişirelim.
Ispanaklar kavrulduktan sonra kaşıkla, kullanacağımız yumurta sayısı kadar oyuklar açalım ve yumurtaları bu oyuklara kıralım.
Üzerine pul biber serpip ağzını kapatıp yumurtalar katılaşana kadar pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım.

Kazan Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Kebap Tarifleri

Kazan Kebabı Nasıl Yapılır TarifiMalzemeleri:
  • 350 gram orta yağlı kıyma
  • Dört tane kemer patlıcan
  • Bir tane soğan
  • İki tane domates
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • İki çorba kaşığı sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı tuz
Yapılışı
Patlıcanların baş kısmını kesip yıkayın ve 1 cm kalınlığında verevine doğrayın. Soğanı ince ince kıyın. Kıyılmış soğanlara tuz ve karabiber ekleyin, ayrıca arzu ettiğiniz başka baharatlar varsa onları da ekleyin. Soğanları tuzla ovarak öldürün. 

Salçayı bir fincan suyla karıştırıp kıymayla beraber soğan-baharat karışımına ilave edin. Hepsini yoğurup köfte şekline getirin. Bu köfteleri patlıcanların arasına yerleştirip tencereye dizin. 

Diğer tarafta domatesleri rendeleyip iki kaşık sıvı yağ ilave ederek karıştırın. Bu karışımı yemeğin üzerinde gezdirin. Yemeği süslemek için patlıcanların arasına sivri biber yerleştirin. Yemeğin üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Bal Badem Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi

    Bal Badem Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi 
    Malzemeleri:
    • Üç yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak)
    • Bir su bardağı pudra şekeri
    • Sekiz çorba kaşığı irmik
    • 200 gram margarin
    • Bir paket kabartma tozu
    • Yarım su bardağı toz badem
    • Aldığı kadar un
    Şerbeti için
    • 2,5 su bardağı su
    • 2,5 su bardağı şeker
    • Bir dilim limon
    • Malzemeler 20 dakika kısık ateşte kaynayacak soğuk olarak dökülecek
    Yapılışı
    Pudra şekeri ve yağ krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Diğer malzemeler eklenip hamur elde edilir, şekil verilip üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

    Fırından çıkıp ilk sıcaklığı gittikten sonra soğuk şerbet dökülür.

    Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır Tarifi

    Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır Tarifi
    Malzemeleri
    • Yarım kilo koyun ve dana karışımı kıyma
    • Bir tane yumurta
    • İki küçük dilim bayat ekmek
    • Bir baş soğan
    • 150 gram kaşar peyniri
    • Yeteri kadar kıyılmış maydanoz
    • Tuz
    • Kırmızı biber
    Yapılışı
    Koyun ve dana karışımı 500 gram kıymaya, bir tane soğan rendeleyin. Islatılmış ekmek içini, bir yumurtayı, kıyılmış  maydanozu, tuzu ve karabiberi de katarak iyice yoğurun. Yoğururken bir çorba kaşığı su ilave ederseniz köfte daha yumuşak olur. 

    Hazırladığınız köfteleri, her iki taraflarını pembeleştirerek ay çiçek yağında ateşin altını fazla açmadan kızartın. Kızaran köfteleri bir tepsiye dizerek üstlerine küçük parçalar halinde  kaşar peyniri koyun. Kızdırılmış fırına sokup, peynirler eriyinceye kadar 10 dakika bekletip, çıkarın, peynirlilerin üstüne ince kırmızı biber ekin. Haşlanmış sebze ile servis edebilirsiniz.

    Ev Usulü Baklava Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta Tarifi

    Ev Usulü Baklava Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta Tarifi
    • İki tane yumurta
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • İki çorba kaşığı yoğurt
    • Yarım çay bardağı süt
    • Bir tatlı kaşığı kabartma tozu
    • Bir çay kaşığı tuz
    • Bir tatlı kaşığı limon suyu
    • Alabildiği kadar un
    İç harcı için
    • Bir çorba kasesi ceviz içi
    • 200 gram margarin veya tereyağı
    • Bir paket mısır veya buğday nişastası
    Şerbeti için
    • Yedi su bardağı toz şeker
    • Altı su bardağı su
    • Yarım limon suyu
    Yapılışı
    Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ediyoruz. Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuruyoruz. 

    Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük şekilde bezeler ayırıyoruz. Hepsini birer birer yuvarlıyoruz. Tezgaha nişasta serpiyoruz. Hamurları çay tabağından biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz. Hamurumuzu böyle açarken dört kat olarak üst üste yağlayıp koyuyoruz. Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz. 

    Tepsiye yerleştirip üzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Son katı açıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz. Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz. Üzerine margarin veya tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz. 

    170 derecelik fırında ortalama 50-55 dakika pişiriyoruz. Üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutuyoruz. 

    Şerbetini toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz. Baklavamız fırından çıktıktan sonra şerbeti ılıkken döküyoruz.

    İçli Köfte Nasıl Yapılır Tarifi Yapılışı Püf Noktaları

    İçli Köfte Nasıl Yapılır Tarifi Yapılışı Püf Noktaları
    Malzemeleri
    • 250 gram dana kıyma
    • Bir kilo çiğ köftelik bulgur
    • Bir çorba kaşığı dövülmüş kişniş
    • Tuz
    İç Malzemeleri:
    • 750 gram dana-kuzu karışımı iri çekilmiş kıyma
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • Kırmızı pul biber
    • Bir demet maydanoz
    • 100 gram ceviz içi
    • Üç baş soğan
    • Ayçiçek yağı
    • Karabiber
    • Tuz
    Yapılışı
    Soğanları tereyağında pembeleşinceye dek kavun, üzerine iri çekilmiş kıymayı ilave edip, tekrar beraberce kavurun. İçine karabiber, kırmızı biber, tuz ve ince doğranmış maydanoz katın ve ateşten alın. Elde kırdığınız cevizi ilave edin. 

    Bulgur, dövülmüş kişniş ve tuzu karıştırın, su katıp hamur haline getirin. 250 gram kıyma katıp, iyice yoğurun. İri ceviz büyüklüğünde top hamuru avuç içinizde açın ve içine hazırladığınız içten koyup, kapatın. Elinizle üzerine biraz bastırıp yassıltın. Kızgın ayçiçek yağında alt üst ederek kızartıp servis yapın.

    Evde Döner Nasıl Yapılır Tarifi

    Evde Döner Nasıl Yapılır Tarifi 
    Malzemeleri:
    • bir kilo dana antrikot veya koyunun but kısmından
    • 150 gram kuyruk yağı
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • Bir küçük soğan
    • İki yemek kaşığı yoğurt
    • Bir tatlı kaşığı kekik
    • Bir çay kaşığı yenibahar
    • Bir çay kaşığı karabiber,tuz
    • Bir tatlı kaşığı kırmızı toz veya pul biber
    Yapılışı
    Etinizi kasaba ince olarak dilimletin.
    Bir kaba soğanı rendenin ince gözünden rendeleyin.
    Zeytinyağı, yoğurt ve baharatlarıda ekleyip karıştırın. Bu aşamada kesinlikle tuz atmayın ki et sertleşmesin.
    Dilim halindeki etleri bu karışıma bulayın. Her yerine bu sostan bulaşması için elinizle yoğurur gibi yapın ve aynı kabın içinde bırakın.
    Üzerine strech film gerip, bir gece buzdulabında bekletin.
    Ertesi gün sabah, ben orta boy şeffaf çöp poşetlerinden kullandım. Bu poşetin alt kısmını kesip açın.
    Terbiye edilmiş eti, aralarına tuz serperek uzunlamasına dizin.
    Sıkıca rulo şeklinde sarın.
    Ya 3 saat kadar dondurucuda bekletip daha sonra, veya ne zaman pişirecekseniz 1 saat önceden dışarı çıkarıp ince ince dilimleyin.Fakat hepsini birden dilimlemeyin. Pişireceğiniz kadarını kesin. Çok miktarda tavaya koyarsanız sulanıyor özelliğini kaybediyor.
    Kuyruk yağını küçük doğrayın.Eti kaç seferde pişirecekseniz o kadar parçaya ayırın ve her bölümü pişirmeden bir parça doğranmış kuyruk yağını atıp kızartın. Daha sonra eti atıp yüksek ısıda kızarana kadar pişirin.
    Kızarmış patates, soğan salatası, domates, maydanoz ve ayran eşliğinde servis edin.

    Cahidenin notları:
    1.Evde yapılan döner için etin en yumuşak kısımlarından seçmeniz gerekir. Bunun için sırt eti ve arka but kısmı en uygun olanıdır.

    2. Kuyruk yağı, etin daha yumuşak olmasını sağlar. Kuyruk yağı doğal bir yağdır. Kullanılmasında hiçbir mahsur yoktur. Hatta bazı doktorlar margarinler yerine hayvanların iç yağlarını kullanmayı tavsiye ederler. Ayrıca dışarda yapılan dönerlerede kuyruk yağı kullanılır.

    3. Sosa katılan yoğurt ve zeytinyağı ve soğan eti ziyadesiyle yumuşatır ve lezzet verir.
     cahidejibek.wordpress.com

    Ayva Reçeli Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta

    Ayva Reçeli Nasıl Yapılır Tarifi  Oktay Usta
    Malzemeleri:
    • 2 kilo ayva 
    • 2 kilo toz şeker
    • 1,5 litre su 
    • 10 tane karanfil 
    • Bir tane limon suyu
    Yapılışı
    Aldığınız ayvaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. 1.5 litre suyu tencereye koyun ve rendelediğiniz ayvaları ekleyin. Ayvaların çekirdeklerini çıkarmanıza gerek yok. Ayvaları haşlayın ve kaynamasını bekleyin. Ayvalar hafif piştikten sonra 2 kg toz şekeri ve 10 tane karanfili ekleyin. Pişirmeye devam edin ve ocaktan almadan yaklaşık 10 dakika önce limon suyunu ekleyin.

    Son olarak ocaktan aldığınız ayva reçelinizi sıcak şekilde kavanoza boşaltın ve kapağını kapatın. Afiyet olsun.

    Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi

    Mercimek Köftesi Tarifi
    Malzemeleri
    • Bir su bardağı kırmızı mercimek
    • Bir su bardağı köftelik ince bulgur
    • Yarım demet taze soğan
    • Yarım demet maydanoz
    • Bir limonun suyu
    • Bir çorba kaşığı biber salçası
    • Bir çorba kaşığı domates salçası
    • Bir çay bardağı zeytinyağı
    • Bir çay kaşığı pul biber
    • Bir çay kaşığı kimyon
    • Birkaç yeşil limon dilimi
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kekik
    Yapılışı
    Mercimeği yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Suyunu çekene ve mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bulguru başka bir kaba alın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip yumuşayana kadar bekletin. 

    Taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Mercimek, bulgur, soğan, maydanoz, biber, domates salçaları, zeytinyağı, limon suyu, pul biber, kimyon, tuz, karabiber ve kekiği çukur bir kaseye alın. İyice harmanlayıp yoğurun. 

    Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayıp yassılaştırarak uzun köfteler hazırlayın.  Köfteleri salata yapraklarının ve limon dilimlerinin içinde servis yapın.