Kokteyl Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi

Kokteyl Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir kilo dana kıyması
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tane soğan
  • Atı dilim tost ekmeği
  • Dört ane yumurta
  • 80 gram galeta unu
  • Tuz
  • 200 gram süzme yoğurt
  • Karabiber
Yapılışı
Soğanı ince ince kıyın ve 2 yemek kaşığı yağ ile tavada kavurun sonra soğumaya bırakın. 

Tost ekmeklerinin kenarlarını çıkartıp, ufalayın. Kıymayı ekmekler, soğan, yumurta ve yoğurt ile karıştırıp düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bolca karabiberleyip tuzlayın. Üstünü bir örtüp 1 saat buzdolabında bekletin. 1 saat sonunda dolaptan çıkartıp harçtan parçalar kopartarak köfteleri yapın. 

Bu harçtan yaklaşık 40-45 adet köfte çıkar. Sıvı yağı tavaya koyup kızdırın ve köfteleri kızarttıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Oktay Usta Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır Kurabiye

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri
  • Yarım paket margarin (125 gram)
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Bir adet yumurta
  • Aldiği kadar un
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
İçi İçin  malzemeleri
  • Dört tane elma
  • Bir çay bardağı ceviz içi
  • Dört yemek kaşığı toz şeker
  • Bir çay kaşığı tarçın
  • Pudre şekeri
Yapılışı
Elmaları soyup rendeleyelim. Bir tencereye koyup altını yakın, şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin, tencerenin altını kapatın. Tarçın ve ceviz içini ekleyip, karıştırın, bir kenarda bekletin.

Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, margarini ve tuzu bir kaba aktarıp karıştırın. Biraz biraz un ekleyerek yoğurmaya devam edin ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin. Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha katı olana kadar un eklemeye devam edin. İstenilen kıvamı elde edince, hamurumuzu düz bir zemine yayarak açın. Ardından kare parçalar kesin. Her bir kare parçayı çapraz şekile getirip, taşmayacak şekilde iç malzemeden ekleyin ve rulo halinde sarın. Fotoğraftaki görüntüyü elde etmeye çalışın.

Fırın tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar ortalama 40 dakika pişirin. Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri ve isteğe göre tarçın ekin.  

Diyet İskender Nasıl Yapılır Tarifi İskender Tarifleri

Diyet İskender Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:  
  • 100 gram hazır tavuk ya da dana döner
  • Bir büyük dilim tam çavdar ekmeği
  • üç tane domates
  • Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kara biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Acı biber
Yapılışı
Ekmekleri kare şeklinde doğrayın.
Bir tatlı kaşığı sıvı yağ koyduğunuz tavada renkleri değişene kadar kızartın.
Domatesleri rendeleyin, içine tüm baharatları ilave ederek ayrı bir tavada iyice pişirin.
Domatesler piştikten sonra, ısıttığınız ekmeklerin üzerine dökün.
Tavada dönerleri ısıtıp, sosun üzerine güzelce dizin.
Diyet iskender servise hazır...
Yanında 2 kaşık yağsız yoğurt ile ikram edebilirsiniz.

Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeleri
  • On bardak et suyu
  • Bir büyük boy soğan
  • Bir kahve fincanı un
  • Bir bardak tepeleme kırmızı mercimek
  • İki yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • Yarım yemek kaşığı tuz
Terbiyesi için:
  • Bir bardak süt
  • İki yumurta sarisi
Yapılışı
Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. 2 kaşık yağla kısık ateşte 4-5 dakika kızartın. içine un koyup 1-2 dakika daha karıştırın.

Ayıklayıp yıkadığınız mercimeği, et suyu ile birlikte katin ve yavaş yavaş kaynatın.

Çorbayı süzgeçten geçirin. Tekrar ateşe koyun. Sütlü terbiyesini katin. Bir iki taşım kaynatıp indirin. Kızarmış ekmekle servis yapın.

Sütlü terbiye:
Bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 
1 yemek kaşığı un
Üç su bardağı süt
Biraz tuzu devamlı karıştırarak 5 dakika pişirin.

Not: sütlü terbiye yapılmış çorbalara limon katılmaz (limon sütü keser)

Kütahya Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi

Kütahya Köftesi Tarifi
Malzemeleri: 
  • Bir çay kaşığı nane
  • İki çorba kaşığı kıyma
  • Bir çay bardağı bulgur
  • İki çorba kaşığı tarhana
  • Bir çorba kaşığı tereyağ
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Tuz
Yapılışı
Tarhanayı üzerini örtecek kadar ılık suda 1 saat  kadar bekletin ve bulguru da yarım saat kadar ılık suda beklettikten sonra ikisini karıştırın. Şişene kadar bekleyip,  karabiber, tuz ve kıymayı ilave edin. 

Malzemeleri yoğurup, hamur yapın. Hamur köfte yapılacak kıvamda olmalıdır. Bu hamurdan misket iriliğinde parçalar koparıp,  köfteler yapın. 

Tencereye üç su bardağı su koyun. Köfteler kaynayan su hafifçe çekilene kadar kaynar suda pişirilmelidir. Su kaynayınca köfteleri alın ve kalan suyu yoğurt ile karıştırıp yoğurdu sulandırarak köftelerin üzerine dökün. Bu işlemin tepside yapılması tavsiye edilir. Tereyağını  eritip, kırmızı biberi ve katın. Köftelerin üzerine döküp, servis yapın.

Harput Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi

Harput  Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir paket köftelik bulgur
  • yarım kilo orta yağlı kıyma
  • Bir tane soğan
  • Maydanoz
  • Reyhan
  • Salça
  • Tuz
Yapılşı
Soğanı kuşbaşı doğrayıp, maydanoz, reyhan ve tuzla ovun. Et, bulgur ve salçayı ilave edip, iyice yoğurun.

Cevizden biraz küçük parçalar koparıp, yuvarlak yapın, her iki tarafından parmağınızla bastırıp ortasını çukurlaştırın. 

Bir tencereye tereyağ ve salça (ya da domates rendesi) koyup, biraz pişirdikten sonra sonra bir kase su ilave edin. Su kaynadığında köfteleri alıp 20-25 dakika pişirin, artan suyu bir kaba koyup süzün. Servis yapacağınız zaman, bir kapta sakladığınız bu sudan biraz ilave edip, yeniden ısıtın.

Kekikli Mantar Sote Nasıl Yapılır Tarifi

Kekikli Mantar Sote Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri 
  • Yarım kilo mantar
  • İki tane kuru soğan
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Dört tane sivri biber
  • İki tane domates
  • Tuz
  • Kırmızı biber
Yapılışı
Mantarlar ayıklanıp yıkandıktan sonra ikiye bölünür.
Teflon tencerede 2 su bardağı su içinde mantarlar 20 dakika kadar pişirilip, suyu süzülür.
Tekrar bir tencerede zeytinyağı ile soğan pembeleşene kadar kavrulur. 
Sonra mantar, tuz, kekik, kırmızı biber sırası ile ilave edilir.
15 dakika pişirildikten sonra ateşten almadan önce doğranmış olan domates ve sivri biberler eklenir. Karıştırıldıktan sonra birkaç dakika içinde ateşten alınır.
Sıcak servis yapılır.

Kavrulmuş Etli Yemekler Nasıl Yapılır Tarifi

Kavrulmuş Etli Yemekler Nasıl Yapılır Tarifi

Soğanlı Kapama
Kış mevsiminde arpacık soğan denilen tohumluk küçük kuru soğan ile, koyun etinden ilkbaharda taze yeşil soğan ile süt kuzusu tabir edilen kuzu etinden yapılmaktadır.

Arpacık soğanlar veya ince kıyılmış yeşil soğanların beyaz kısımları tereyağında az kavrulup karabiber ve tuz ilave edilir. Diğer tarafta et küçük küçük doğranarak çok az su ile köpükleri devamlı alınarak bir süre pişirilir ve az kavrulma kıvamına gelince birkaç dakika kavrulmuş soğanlar ile de karıştırılarak kavrulur. Çok az su ilave edilip, soğanların dağılıp şekilleri bozulmaması için çok hafif ateşte et iyice pişinceye kadar ocakta bırakılır. Yemek ateşten indirilmezden bir iki dakika önce arpacık soğanlı kapamaya kabuğu soyulmamış beş altı dış sarımsak da ilave edilir.

Kara Kavurma
Kurban bayramlarının vazgeçilmez et yemeğidir. Koyunun özellikle kol kısmındaki kaba etlerinden bir miktarda yağlı kısımlarından (kuyruk yağı da) alınarak kuşbaşı doğranır. Bir fincan su ile köpükleri devamlı alınarak bir süre adeta kendi suyu ile pişirilir. Et piştikten sonra etlerin dağılmamasına özen gösterilerek kavrulur. Kara kavurma kışlık olarak da saklanmak üzere yapılabilir.

Ciğer Sarma
Bir kuzu ciğeri ve gömleği tabir edilen zarı yemeğin ana malzemesidir. 'Gömleği' akşamdan veya birkaç saat önce soğuk suya bırakarak yumuşaması sağlanır. Ciğer kısa bir süre suda az haşlandıktan sonra damarları temizlenip küçük parçacıklar halinde kıyılır. Diğer tarafta yarım kilo kadar pirinç temizlenip yıkanır. İçine bir iki yumurta, karabiber, tuz ve nane ilave edilerek az su ile karıştırılır. Bu karışım, ince kıyılmış ciğerlere karıştırılıp yumuşayan gömleğin içine sarılarak kapatılır, kapatılan kısım alta gelecek şekilde bir tepsi içine yerleştirilip üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra fırında üzeri kızarıp kabarıncaya kadar pişirilir.

Tavşan Kapama
Bir iki baş soğan ince kıyılmış şekilde tereyağında kavrulur. Biraz pirinç kabartılarak tuz ve karabiberli iç hazırlanır. Bütün tavşanın karın kısmı açılarak içine bu karışım doldurulup dikilir. Tencerenin altına ve tavşanın üzerine biraz yağ ilave edilip, kenarlarına da birkaç tane kızılcık atılıp, tencerenin kenarları hamurla kapatılarak bir saat süreyle orta ateşte pişirilir.

Bir başka şekliyle; soğan yerine lahana turşusu bir miktar tereyağında kavrulup, bulgur, tuz, karabiberle hazırlanan içle de tavşan doldurulup pişirilmektedir.

Arnavut Ciğeri
Bir kuzu ciğeri zarı soyulup damarları çıkartılarak küçük parçacıklar halinde doğranır ve süzgece konularak kanının akması sağlanır.

Diğer tarafta bir baş kuru soğan ince kıyılarak bir iki kaşık tereyağında hafif kavrulur, kavurma işlemi ciğerlerin ilave edilmesiyle birkaç dakika daha devam eder. Bundan sonra tuz karabiber ve kırmızı biber ile bir iki fincan su ilave edilerek hafif ateşte ciğerler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Büryan
Tavuk bütün olarak veya parçalara ayrılacak haşlanır. Bir baş ince kıyılmış soğan, bir kaşık salça ile tereyağında kavrulur. Üzerine yıkanmış pirinç, üstünü geçmeyecek kadar tavuk suyu ve tavuk parçaları yerleştirilerek orta ateşte yeteri kadar tuz da ilave edilerek bir saat kadar pişirilir.

Lahana Salması
İki baş orta büyüklükte kuru soğan ince kıyılarak tereyağında kavrulur, kuşbaşı doğranıp pişirilmiş koyun veya kuzu eti ile de bir miktar kavrulur, ince kıyılmış beyaz lahana tencereye doldurulur, üzerine kavrulmuş soğanlı et, yeteri kadar tuz ile birkaç kırmızı başak biberde konularak az su ilavesiyle lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Güz zamanı üzüm ile yenmesi güzel olur.

Etli Kapuska
Kış aylarında lahana turşusu ve özellikle ördek eti ile yapılan bir yemektir. İnce kıyılmış lahana turşusu, tereyağında bir süre kavrulur. Parçalanmış ve yıkanmış av ördeği veya ev ördeği etleri de ilave edilerek birkaç dakika daha kavrularak az su ile hafif ateşte, eti pişinceye kadar karıştırılmaksızın pişirilir.

Bıldırcınlı Patlıcan
Yörede av ederiyle yapılan yemekler hâlâ yaygın olup, bulunmadığı zamanlar tavuk eti ana malzeme olarak kullanılmaktadır.

Kebap için, patlıcanlar soyulup, uzun uzun kesildikten sonra yağda kızartılır. Bir tepsiye döşenip üzerlerine parçalanıp hafif haşlanmış bıldırcın veya tavuk etleri yerleştirilip, üzerine tekrar patlıcanlar konularak bir müddet fırında bırakılarak birlikte pişmeleri sağlanır.

Çerkez Tavuğu
Tavuğun göğüs eti pişirildikten sonra çok küçük parçalar haline getirilerek altı düz bir kap içine konur. Diğer taraftan ceviz içi dövülerek, bunun içine de ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, tuz, kırmızı biber, zeytinyağı karıştırılarak et üzerine dökülür. Ayrıca üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirilir.

Patates Kavurması Nasıl Yapılır Tarifi

Patates Kavurması Tarifi
Malzemeleri:
  • Beş tane orta boy patates
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir kaç dal maydanoz
  • Kırmızı pul biber
Yapılışı
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun. (patates salatası yapar gibi haşlanacak)
Kuş başı doğrayın.
Tencereye yağı koyun piyazlık doğranmış soğanı katıp biraz kavurun.
İçine salçayı katın, salça soğanla kaynaşınca patatesleri ekleyin.
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ekleyin.
İnce kıyılmış maydanozları da katıp biraz daha kavurup servis tabağına alın.

Katmer Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifi

Katmer Poğaça Tarifi
Malzemeler
  • Bir su bardağı süt
  • Bir çay bardağı sıvıyağ
  • Bir yumurta (beyazı içine, sarısı ise üstüne)
  • Bir yemek kaşığı kurumaya ya da 20 gram yaş maya
  • İki çay kaşığı tuz
  • İki çay kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

Yapılışı
Mayayı ılık bir su da eritin. Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır. Daha sonra süt, yumurta akı,tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğurun. 

Hamuru 8 eş paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağ sürerek üst üste dizin. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz. 

Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70 cm e kadar büyütün. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek (12 dilim) sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın.

Yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

Cızbız Köfte Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi

Cızbız Köfte Tarifi  
Malzemeleri:
  • Bir kilo kıyma, iki kere çekilmiş olacak
  • Yarım ekmek içi
  • İki tane soğan
  • Tuz
  • Bir tane yumurta
  • Bir çorba kaşığı sirke
Yapılışı
Ekmek içi ve soğanı bir blendırda çekilir.
Kıyma, yumurta ve çekilmiş ekmek sirke karışımı da ilave edilerek yoğrulur.
Elle köfte şekli verilir.
Fırın ızgarasında 170 derecede pişirilir.

Evde Döner Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan


Evde Döner ( Yaprak Döner Yapımı (Oktay Usta)
Malzemeleri
  • Bir kilo dana biftek
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • Bir çorba kaşığı kekik
  • Bir çorba kaşığı karabiber
  • Bir çorba kaşığı tatlı toz biber
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • Üç tane kuru soğan
  • beş diş sarımsak
  • Tuz
Kıyma karışımı:
  • 200 gram kıyma
  • Bir çay bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
Ev Yapımı Yaprak Döner Tarifi:
Soğanı rendeleyin ve biftek malzemeleriyle, biftekleri karıştırın. Buzdolabında 4 saat dinlendirin.

Kıyma malzemelerini kıymayla beraber yoğurun. Dinlendirilmiş biftekleri yağlı kağıda ya da folyoya serin, aralarına kıymayı incecik bastırarak yerleştirin. Tüm malzemeyi aynı şekilde yerleştirin. Yağlı kağıt yardımıyla karışımı sıkı bir rulo haline getirin. Derin dondurucuda 5 saat bekleterek tam donmasını sağlayın. 

Kullanacağınız zaman biraz dışarıda bekletin, bıçakla ince dilimler halinde kesin ve tavada kızartarak servis yapın.

Bulgurlu Köy Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi


 Bulgurlu Köy Köftesi Tarifi
Malzemeleri:
  • İki su bardağı ince bulgur
  • Üç tane soğan
  • Üç çorba kaşığı un
  • Yarım kilo kaymaklı yoğurt
  • Üç diş sarımsak
  • İki su bardağı sıcak su
  • Üç çorba kaşığı margarin
  • Bir tane yumurta akı
  • Bir çorba kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Kırmızı tozbiber
Yapılışı
Bulguru derin bir kaba alıp sıcak suyu dökün ve üzerini  kapatın ve yumuşayana kadar bekletin. Soğanlardan birini soyup rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin. Bulgur yumuşayınca rendelenmiş soğan, un, tuz, sarımsak, nane ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. 

Köfte harcından küçük parçalar koparıp oval köfteler yapın. Derin bir tencereye su doldurup tuz ilave ederek kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynar suda haşlayın. Köfteleri kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Kalan 2 soğanı soyup yarım halkalar halinde doğrayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.  Kırmızı tozbiber  serpin, kızarınca ateşten alı. Köftelerin üzerine yoğurt koyduktan sonra biberli eritilmiş yağı da yoğurdun üzerine dökün.