Fırında Köfte Nasıl Yapılır Tarifi

Fırında Köfte Tarifi
Malzemeler:
  • Bir kilo orta yağlı koyun kıyması
  • 3-4 tane taze karabiber
  • Kuzu içyağı (kuzu gömleği)
  • Dört tane yumurta (katı pişmiş9
  • Bir tane soğan
  • 1/4 bayat ekmek
  • Karabiber
  • Dereotu
  • Tuz
Yapılışı
Bütün malzemeyi iyice yoğurup eti ikiye bölün. Yarısının  üzerine katı pişmiş yumurtaları dizin ve etin diğer bölümünü üzerine kapatıp, francala şekli verin. Kuzu iç yağını yıkayıp, üzerine sarın ve fırında kızarana dek pişirin.

Türk Kahvesi Kremi Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Türk Kahvesi Kremi Nasıl Yapılır
Malzemeleri
  • Bir litre süt
  • Altı tane yumurta
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Üç çorba kaşığı türk kahvesi
Karamel için:
  • Bir su bardağı toz şeker
Hazırlanışı :
İlk olarak karamelini hazırlayın. Bunun için tencereye 1 su b. toz şekeri alın Karamel olana kadar pişirin. Diğer tarafta tencereye sütü, kahveyi, şekeri alarak çırpıyoruz. Kaynamasına müsaade etmeyin. Süt ılık olunca içine yumurtasını çırpıp ekleyin.

Karamel hazır olunca krem karamel kaplarının altına karameli paylaştırın. Birkaç dakika bekletip sertleşmesine izin verin. Daha sonra sütlü karışımı süzdükten sonra sürahi yardımı İle karamellerin üzerine paylaştırın. Karamel kaplarını tepsiye alın. Tepsinin zeminine biraz soğuk su koyarak 150 derecede pişirin.

Antep Usulü Aşure Nasıl Yapılır Tarifi

Antep Usulü Aşure Nasıl Yapılır Tarifi, Yemek Tarifleri, Antep Usulü Aşure Pişirmek, Aşure Yapmak, Aşureler, Antep Usulü Aşure Tarifleri, Antep Usulü Aşure Oktay Usta Tarifleri, Aşure Çeşitleri, Antep Usulü Aşure Çeşitleri, Antep Usulü Aşureler, Antep Usulü Aşure İin Malzemeleri.

Antep Usulü Aşure Tarifi
Malzemeleri
Bir su bardağı aşurelik buğday
İki çorba kaşığı bal
Yarım su bardağı nohut
2/3 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı fasulye
Tuz
Bir kahve fincanı lolaz (kuru börülce)
Fıstık, ceviz, badem
Bir çorba kaşığı pirinç
Meyve şekerlemeleri
Bir su bardağı süt
İki çorba kaşığı gül suyu
Bir tane portakal
İki çorba kaşığı üzüm pekmezi
Kestane
Nar taneleri
Mayana (rezene)
Antep Usulü Aşure Yapılışı
Aşurelik buğdayı geceden bir iki taşım kaynatarak ıslatın.
Sabahtan en az bir saat pişirin.
Nohudu ve fasulyeyi ıslatın ve düdüklü tencerede pişirin, suyunu dökmeyin, gerekebilir.
Börülceyi de geceden ıslatıp sabahtan 25 dakika haşladıktan sonra süzün, suyunu dökmeyin.
Aşurelik buğdayı pişirirken 50'inci dakikada pirinci yıkayıp tencereye ilave edin.
Bu arada diğer malzemeleri hazırlayın.
Fıstık ve bademin kabuklarını soyun.
Cevizi rendeleyin veya ince ince kıyın.
Portakal kabuğunu rendeleyin.
Kuru kayısı, incir vb koyacaksanız onları küçük küplere doğrayın.
Kestaneyi mikro dalga fırında, normal fırında ya da haşlayarak kabuğu soyulacak kadar pişirip, soyup küçük küplere doğrayın.
Kenarda bekletin. Aşurelik buğday pirinçle pişerken bir taraftan da pişmiş nohutu ve fasulyeyi ekleyin.
Haşladığınız börülceyi koyun.
Tüm malzemeler arzu ettiğiniz kıvamdaysa şekerini koyun (şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilirsiniz).
Bir çay kaşığı tuz ekleyin.
Bu arada suyunu kontrol edin, muhallebiden daha suluca olmalı.
Eğer su koyacaksanız kaynar su koymalısınız.
Sütü, pekmezi, meyve şekerlemelerini, doğramış olduğunuz kestaneleri, fıstık, ceviz ve bademi ilave edin.
Şekerini ve kıvamını son kere kontrol ettikten sonra ocağın altını kapatın.
Şimdi balı, portakal kabuğu rendesini ve gül suyunu koyabilirsiniz.
Çekilmiş ceviz ve nar taneleri ile süsleyin.
Üzerine mayana (rezene) serperek, servis yapın.

Kırşehir Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi


Kırşehir Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo ince çekilmiş yağsız kıyma  
  • Yarım kilo ince bulgur
  • İki tane orta boy kuru soğan
  • Beş bardak et suyu
  • Bir tane yumurta
  • bir kaşık salça
  • Bir kaşık tereyağ yada margarin
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tozbiber
Yapılışı
Soğanlardan biri incecik kıyılır. Kıyılan soğan, kıyma ve bulgur güzelce karıştırılır. Bu karışıma yeteri kadar tuz ve biber ilave edildikten sonra  yoğrulmaya başlanır. Bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurulur. Bulgurun çabuk yumuşaması için  istenirse bir miktar su eklenebilir. Bulgurlar yumuşadıktan sonra yumurta ilave edilerek bir süre daha yoğrulur.
Yoğurma işi tamamlandıktan sonra avuç içi ile yuvarlak köfteler yapılır.Yapılan köfteler kaynamakta olan et suyuna katılır. Orta ateşte 25-30 dakika pişirilir. 

Bu arada diğer soğanda incecik kıyılarak küçük bir tavada tereyağ ile kavrulur ateşten yeni indirilmiş köftelerin üzerine serpilir. Biraz dinlendirildikten sonra  servise hazırdır.

Somonlu Kabak Terin Tarifi Yemek Tarifleri

Somonlu Kabak Terin Tarifi
Malzemeleri:
  • Dört tane kabak
  • Dört dilim somon füme
  • Dört tane yumurta
  • Beş çorba kaşığı taze krema
  • İki çorba kaşığı un
  • Bir çay kaşığı köri
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Kabakları uzunlamasına dilimleyin az tuzlu suda 10 dakika haşlayın.
Haşladıktan sonra havlu kağıt üzerine alın (suyunu çekmesi için).
Derin bir kasede, yumurta, krema, un , köri, ince kıyılmış maydonoz, tuz ve karabiberi iyice çırpın.
Fırınınızı 210 dereceye ayarlayın
Fırına dayanıklı bir kalıbı yağlayıp,unlayın.
Kalıbın dibine önce hazırladığınız hamurun birazını koyun, üzerine birkaç kabak dilimi ve somon dizin.
Sonra tekrar hamur, kabak dilimleri ve somon, malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Önceden ısıtılmış fırında benmari usulu 45 dakika pişirin
Sıcak veya ılık olarak servis yapın

Saray Aşuresi Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri



Saray Aşuresi Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağı kuru fasulye
  • Yarım su bardağı nohut
  • 10 su bardağı su
  • İki su bardağı toz şeker
  • 150 gram kuru incir
  • 100 gram kuru kayısı
  • 100 gram tatlı badem
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • 100 gram kuru üzüm
  • 50 gram kuş üzümü
  • 50 gram dolmalık fıstık
  • İki çorba kaşığı nişasta
  • Dört çorba kaşığı gül suyu
  • Süslemek için:
  • Nar taneleri
  • Fındık
  • Kuş üzümü
  • Badem
  • Antep fıstığı
Saray Aşuresi Yapılışı
Buğday, kuru fasulye ve nohudu geceden ayrı kaplarda ıslatın. 
Ertesi gün buğdayı, suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın. 
Üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. 
Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. 
Kuru incir ve kuru kayısıları küp doğrayıp ılık suda yumuşatın. 
Bademleri sıcak suda 2-3 dakika kaynatıp kabuklarını soyun. 
Buğdaylar çatlamaya başladığında, içinden 1 kepçe alıp robotta macun haline gelene kadar çekin.
Daha sonra karıştırarak tencereye ekleyin. 
Tuzu ilave edin. 
Nohut, kuru fasulye ve toz şekeri aşureye ekleyin.
Ara ara karıştırarak 15 dakika pişirin. 
Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuş üzümü, badem ve dolmalık fıstıkları ekleyin. 
10 dakika daha pişirin. 
Nişastayı gül suyu ile açtıktan sonra aşureye ekleyip bir iki taşım kaynatın.
Ocaktan alıp 25-30 dakika dinlendirdikten sonra kaselere paylaştırın.
Üzerini nar taneleri, fındık, kuş üzümü, badem, antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. 

Uskumru Dolması Nasıl Yapılır Tarifi

Uskumru Dolması Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri: 
  • 1.5 kilo soğan
  • Altı tane yumurta
  • Üç kilo uskumru
  • İki su bardağı un
  • 100 gram kuş üzümü
  • 200 gram ceviz içi
  • 750 gram zeytinyağ
  • Bir paket yenibahar
  • 100 gram beyaz fıstık
  • 2 su bardağı galeta unu
  • Karabiber
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Balıkların içlerini temizleyip, bol suda iyice yıkayın.
Kuyruk ve enselerinden kılçıklarını kırın. 
Etlerini yumuşatarak kılçık ile beraber çıkarın. 
Etlerini kıyın, doğranmış soğan, beyaz fıstık ve. zeytinyağı ile kavurun. 
Kıyılmış etleri çekilmiş ceviz içi, kuş üzümü, tuz biber, yenibahar ilave edip tekrar 15 dakika daha kavurup ateşten alın, soğumaya bırakın. 
Bir adet limonun suyunu ilave edin.
Hazırladığınız malzeme ile balıkları doldurun, önce una sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. 
Soğuduktan sonra servis yapın.

Ispanaklı Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri

Ispanaklı Poğaça Tarifi
Malzemeleri: 
  • 2.5 su bardağı un
  • Bir tane yumurta
  • bir çay bardağı su
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
İçi İçin :
  • Yarim kilo ıspanak
  • 250 gram beyaz peynir
Üzerine :
  • İki tane yumurta beyazı
  • Sıvıyağ
  • Çörekotu
Yapılışı
Hamuru hazırlayın.
Bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp, yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Bu arada içini hazırlayın.
Ispanakları ayıklayıp, yıkayın.
Suyunu iyice süzün.
Ispanak yapraklarını ince ince doğrayın.
Derince bir kapta beyaz peynir, bir miktar zeytinyağı ve ıspanakları karıştırın.
Dolaptan çıkardığınız hamuru mardane ile 3-4 milim kalınlığında açın.
Açtığınız hamurdan kahve fincanı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
Artan hamurları yeniden yoğurup, açın.
Hamur bitene kadar kesme işlemine devam edin.
Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta akını sürün.
Yuvarlak hamurun bir yarısına hazırladığınız içten bir miktar yerleştirin ve diğer yarısını üzerine kapatın.(yarim ay sekli gibi)
Poğaçaların üzerine siviyağ sürüp, çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 35 dakika kadar pişirin.

Toksin Atıcı Çay Tarifi Toksin Atıcı Çay Nasıl Yapılır Tarif Toksin Atıcı Çay Malzemeleri


Toksin Atıcı Çay Tarifi 
Malzemeleri:
  • Dört tane  orta boy kabuklu yeşil elma
  • Dört tane limon
  • Bir parça çubuk tarçın
  • Üç poşet yeşil çay
  • Beş su bardağı su
Yapılışı
Elma ve limonu güzelce dilimleyip tencereye koyun.
Tarçını, yeşil çayı ve suyu tencereye ilave edin.
Orta derece ateşte bir taşım kadar kaynatın.
Karışımı süzdükten sonra, ılık ya da sıcak olarak için.

Şaraplı Balık Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Şaraplı Balık Tarifi
Malzemeleri 
  • İki kilo levrek balığı
  • İki kilo kırlangıç balığı
  • Yarım kilo karides
  • 1.5 su bardağı balık suyu
  • Üç su bardağı beyaz şarap
  • İki tane kereviz yaprağı
  • Bir demet maydanoz
  • İki su bardağı su
  • İki avuç kapari
  • Üç çorba kaşığı un
  • Beşdilim ekmek
  • Bir çorba kaşığı İngiliz salçası (Worcestershire sauce)
  • Tuz
  • Karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye şarap, su, kereviz yapraklan, maydanoz, soğan, tuz, karabiber ile temizlenyip, yıkadığınız balıkları koyun, kuvvetli ateşte pişirin. 

Diğer bir kapta karidesleri haşlayın. Balık piştikten sonra etleri deri ve kemiklerinden ayırın, bir kaba düzgün bir şekilde yerleştirin. Üstüne pişmiş karidesleri ilave edin. 

Balığın içinde piştiği suyu birbuçuk bardak kalana dek kaynatıp, ince bir süzgeçten geçirin. Margarin, un ve balığın suyu ile bir beşamel sos yapın, içine (varsa Ingiliz salçası ve) kaparileri katın ve balıkların üzerine dökün. 

Sıcak fırında onbeş dakika pişirdikten sonra, kabuklarını çıkartıp,yarım parmak kalınlığında kesip, fırında kızarttığınız francala dilimleri ile servis yapın.

Diyet Mantı Nasıl Yapılır Tarifi


Diyet Mantı Tarifi 
Malzemeleri:
Hamuru için: 
  • ¼ su bardağı su
  •  Bir yumurta
  • Üç su bardağı kepekli un
  •  Yarım çay kaşığı tuz
İçi için: 
  • Bir küçük kuru soğan
  • 250 gram yağsız dana kıyma
  •  yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Su ve yumurta bir kaba konur, un ve tuz eklenerek yoğrulur. Hamur 20 dakika dinlendirilir. 
Başka bir kapta kıyma ve karabiber karıştırılır; içerisine soğan rendelenir. 
Dinlendirilen hamur domates büyüklüğünde koparılarak yufka şeklinde açılır. 
Açılan yufka küçük kareler halinde kesilir. 
Hazırlanan malzemeyle içi doldurulup kapatılır. 
Kapatılan mantılar (150 gr/ 1 kişi) kaynar suya atılarak 10-12 dakika haşlanır. 
Yağsız yoğurt ve domates sosuyla servis edilir.

Kuru Köfte Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Kuru Köfte Tarifi 
Malzemeleri:
Bir  kiloram yağsız dana kıyma
Dört tane orta boy kuru soğan (çok ince rendelenmiş)
Bir tane  yumurta
Yedi dilim kabuklarıyla bayat ekmek  
Tuz
Birir çay kaşığı kara biber
Bir çay kaşığı kimyon

Kızartmak için:
Bir su bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı
Önce bayat ekmekleri bol suda ıslanmaya bırakalım. Öte yandan derin bir yoğurma kabının içine kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyelim. Islanıp iyice yumuşayan ekmekleri elimizle sıkıp, köfte harcının içine karıştıralım. Şimdi de tüm malzemeleri iyice karıştırıp yoğurmaya başlayalım. Köfte harcı ne kadar uzun yoğrulursa, en az 8-10 dakika gibi o kadar iyi kızarır ve lezzetli olur. Hatta yoğrulan köfte harcını toparlayıp, 1-2 saat buzdolabında dinlendirmeniz de bu lezzete çok katkıda bulunacaktır.

Sonra köfte harcından kabuklu ceviz kadar parçalar koparalım, iki elimizin arasında yuvarlayıp, 10 cm boyunda 1,5 cm. eninde uzun mekik, köfteler hazırlayalım. Bir tepsinin içine 1 yemek kaşığı unu serpiştirip, köfteleri yan yana dizelim. Bu arada geniş bir tavada yağı kızdırıp, köfteleri arkalı önlü kızartalım. Üzerine kağıt peçete serilmiş bir tabağa dizip, fazla yağı emdirelim. Sonra da ılık olarak servise sunalım. Yanında bence patates salatası ya da patates kavurması muhteşem olur.

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi

Malzemeler
  • İki tane  yumurta (sarısı hamura,akı üstüne)
  • Bir paket margarin
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı mahlep
  • Üç yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Bir paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar un
  •  Susam veya çörek otu (üstü için)
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarine yukarıda verilen malzemeler eklenip iyice yoğurulur.
Kulak memesi kıvamındaki hamura istenilen şekil verilip, yumurta akı sürülür.
İsteyen önce yumurta akına sonra susama da bulayabilir ben sürmeyi tercih ettim.
Üzerine susam veya çörek otu serpin.170 derecede üstleri çok haff kızarana kadar pişirin.

Soslu Kılıç Balığı Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri

Soslu Kılıç Balığı Nasıl Yapılır Tarifi, Soslu Kılıç Balığı Pişirmek, Soslu Kılıç Balığı Tarifleri, Kılıç Balığı Yapmak, Soslu Kılıç Balığı Yemeği,  Soslu Kılıç Balığı Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri, Soslu Kılıç Balığı Nasıl Pişirilir, Balık Nasıl Pişirilir, Soslu Kılıç Balığı Kızartmak, Soslu Kılıç Balığı Malzemeleri.

Soslu Kılıç Balığı Tarifi
Malzemeleri:  
  • 750 gram kılıç balığı
  • İki tane soğan
  • İki tane domates
  •  Dört diş sarımsak
  • 15 tanet yeşil biber
  • İki fincan zeytinyağı
  • Yarım bardak su
  • Tuz
  • Karabiber
Soslu Kılıç Balığı nasıl yapılır ?
Bir fincan zeytinyağında sarımsak ve soğanları kavurun.
Balığı dilimlere ayırın, soğanlar ölünce halka şeklinde doğranmış domatesleri, biberleri ve suyu kalan zeytinyağıyla beraber tepsiye katın. 
Dilimlenmiş balıkları dizin tuzunu biberini ayarlayarak tepsinin kapağını kapatın ve orta ateşte 20 dakika pişirin.

Un Kurabiyesi Yapmanın Püf Noktaları


Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeleri
  • 250 gram un
  • 200 gram nişasta
  • 250 gram pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket yağ
Yapılışı
Malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur haline getirin.
Hamuru bir parmak kalınlığında şeritler halinde yuvarlayın.
Daha sonra 5 cm zunluğunda kesin.
Kestikten sonra üzerine bir çatalın sırtıyla bastırarak şekil verin.
200 derecede ısıtılan fırında 10-12  dakika kadar pişirin.
Kızarmamasına dikkat edin, beyaz kalması gerekir.