Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Yeşil Mercimek Çorbası Pişirmek


Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
  • İki su bardağı yeşil mercimek
  • Bir tane orta boy kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı un (Tepeli)
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir yemek kaşığı tere yağ
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Tuz
  • Arzuya göre limon
Yapılışı:
Önce yeşil mercimeği yıkayıp haşlayın.
Başka bir tencerede tereyağını, sıvı yağını ve yemeklık doğranan kuru soğanı koyun.
Kuru soğanları soteleyin.
Sonra unu koyup hafif sararana kadar kavurun.
Salçayı ilave edip mercimeği koyun.
Mercimeklerin üzerine çıkacak kadar su koyup tuzunu atıp karıştırarak pişirin.
Çorba kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika daha pişirip servis yapın.
Arzuya göre limon sıkabilirsınız.

Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri

Bisküvili Pasta Tarifi 
Malzemeleri:
  • Yarım kilo labne peyniri
  • Bir su bardağı toz şeker
  • 50 gram (Yaklaşık 3 çorba kaşığı içine yarım paket vanilya katılmış şeker)
  • 150 gram margarin
  • İki tane yumurta sarısı
  • İki yemek kaşığı kakao
  • 200 gram kedi dili bisküvisi
  • Bir su bardağı süt
Yapılışı:
Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini sıcak suyla ıslatıp, kuruladığımız bir tencereye alalım.
Toz şekeri ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
Labne peynirini de ilave ederek iyice karıştıralım.
Peynirli malzemeyi üçe bölüp ayrı ayrı kaplara alalım.
İlk peynirli malzemeye vanilyalı şekeri ilave edip karıştıralım.
İkinci parçaya kakaoyu, üçüncü parçaya ise yumurta sarılarını karıştıralım.
Yüksek ve dikdörtgen şeklinde bir kalıbı şeffaf folya ile kaplayalım.
Kedi dili bisküvilerini teker teker süte batıralım ve hafifçe ıslatalım.
Önce kek kalıbının tabanına sütle ıslattığımız kedi dili bisküvilerini yerleştirelim.
Sonra kalıbın kenarlarını da bisküvilerle kaplayalım. (Gerekirse bisküvileri ikiye bölelim)
Sırasıyla vanilyalı, kakaolu ve yumurtalı karışımları üst üste kalıba yayalım. Hazırladığımız bu keki 2 saat buzlukta veya 3 saat buzdolabında bekletelim. (Servis yapmadan önce bir tabağa ters çevirip üzerini çilek, vişne gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz.)
Birkaç dilim keserek kekin iç kısmı görünecek şekilde servis yapalım.

Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir kilo küçüklerinden bostan patlıcan 
Köftesi İçin:
  • 300 gram kıyma
  • İki dilim bayat ekmek içi
  • Bir tane orta boy rendelenmiş kuru soğan
  • Bir tane yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir yemek kaşığı sıvıyağ
  • Bir çay kaşığı pulbiber
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
Sosu İçin:
  • Üç tane domates
  • Üç diş sarımsak
  • Üç yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yeteri kadr tuz
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak patlıcanları alacalı soyuyoruz.
Soyulan patlıcanları geniş bir kabın içine alıp her tarafını tuzluyoruz.
Patlıcanları yarım saat tuzda bekletiyoruz. (Patlıcanların acı suyunun çıkması için)
Diğer tarafta köfte harcının hepsini karıştırarak güzelce yoğuruyoruz.
Köfte şekli veriyoruz.
Daha sonra patlıcanları yıkıyoruz.
Kağıt havlu ile kuruluyoruz.
Bıçakla uzunlamasına 2′ye kesiyoruz. (Ayırmıyoruz)
Patlıcanların her tarafını yağlıyoruz.
Tepsiyi yağlıyoruz.
Kestiğimiz patlıcanların aralarına köfteyi koyuyoruz.
Tepsiye dizdikten sonra 200 derecelik fırında patlıcanlar pişene kadar (Tahminen bir saat) pişiriyoruz.
Diğer tarafta tavaya sıvıyağı, rendelediğimiz domatesi, sarımsağı koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
Sosu patlıcanların aralarına boşaltıyoruz. 15-20 dakika daha pişirip servis yapıyoruz.

Biskrem Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Biskrem Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
  • Üç tane yumurta (ikisini,n beyazı ayrılacak)
  • Bir paket margarin (oda sıcaklığında)
  • Bir çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • Be su bardağı un (silme)
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Bir yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
Hindistan cevizi

Yapılışı:
Bir kaseye üç yumurta kırın.
İkisinin beyazını ayırın.
Kakao hariç bütün malzemeleri güzelce yoğurun.
Hamurun bir parçasını ayrın.
Ayrılan hamura kakao ilave edip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp avucumuzun içinde yassılaştırın.
İçine bir parça kakaolu hamurdan koyup kapatın.
Sonra yuvarlayın.
Önce yumurta beyazına sonra hindistan cevizine batırıp 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.

Kedi Dili Kurabiyesi Nasıl Yapılır Tarifi


Kedi Dili Kurabiyesi Tarifi
Malzemeleri:
  • 250 gram margarin (1 paket)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • İki tane yumurta
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı silme un 
Üzerine sürmek için:
  • 100 gram bitter çikolata
  • Hindistan cevizi rendesi
  • Toz antep fıstığı
  • Dövülmüş fındık
  • Dövülmüş ceviz
  • Renkli kurtçuklar
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini, pudra şekerini, sıvıyağı, yumurtayı karıştırıp birbirine yediriyoruz.
Üzerine unu eleyip kabartma tozunu, vanilyayı katıp kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz.
Tulumba kalıbıyla fırın tepsisine sıkarak sıralıyoruz.
180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Diğer tarafta bir kaba çikolatayı, 2 yemek kaşığı sıvıyağı koyup benmari usulü (çikolata kabının altına sıcak su koyup çikolatayı) eritiyoruz.
Kurabiyelerin bir ucunu çikolataya batırıp hindistan cevizi rendesine, fındık, ceviz, fıstık, renkli kurtçuklara batırıp servis tabağına alıp servis yapıyoruz.

Kısır Tarifleri Kısır Çeşitleri Kısır Tarifi

Kısır Tarifleri Kısır Çeşitleri Kısır Tarifi
Malzemeleri
  • Bir su bardağı ince bulgur
  • İki tane orta boy domates
  • İki tane orta boy salatalık
  • Bir tane orta boy kuru soğan
  • Bir diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi ya da limon suyu
  • Bir su bardağı sıcak su
  • Maydanoz
  • Nane
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Yapılışı
Bulguru bir su bardağı sıcak suyla ıslatın.
Suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
Biber salçasını ekleyin.
Ayrı bir kabın içine domates, maydanoz, salatalık ve naneyi ince ince doğrayın.
Tüm malzemeleri bir kabın içine koyarak iyice karıştırın.
Yağını, nar ekşisi ya da limon suyunu ilave edip tekrar karıştırın.
Kısırınız servise hazır.

Kırmızı Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı kırmızı mercimek
  • İki su bardağı ince bulgur
  • İki tane kuru soğan
  • İki su bardağı su
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir demet maydanoz
  • 5- 6 sap yeşil soğan
  • Marul
  • Tuz
  • Limon
Yapılışı:
Bir su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp İki su bardağı su ile kısık ateşte pişiriyoruz.
Mercimekler ezilip, hafif sulu kalıncaya kadar kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
İçine ince bulguru ilave edip karıştırıyoruz.
Kapağını kapatıp bulgur yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz.
İki tane kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alıyoruz.
1,5 çay bardağı sıvı yağ ile soğanları pembeleşinceye kadar soteliyoruz.
Sonra bir tatlı kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Bu karışımı bulgur ve mercimeğin üzerine döküyoruz.
Karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyip yoğuruyoruz.
5-6 tane yeşil soğanı yıkayıp doğruyoruz.
Bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp ince ince kıyıyoruz.
Derin bir kaseye boşaltıp üzerine yeşillikleri ilave edip 1-2 dakika daha yoğuruyoruz.
Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde çiğ köfte şekil veriyoruz.
Servis tabağını marul ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapıyoruz.

Tencerede Patlıcan Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri

Tencerede Patlıcan Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri, Patlıcan Yemeği, Patlıcan Oktay Usta Tarifleri, Mis Zeytinyağlı Ekşili Patlıcan Pişirmek, misyemek, Patlıcan Tarifleri, Patlıcan Yemekleri,  Zeytinyağlı Yemekler, Patlıcan Yemeği Oktay Usta Tarifi,  Zeytinyağlı Ekşili Patlıcan Pişirmek İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir.

Tencerede Patlıcan Tarifi
  • Malzemeleri:
  • İki tane sivri biber
  • Altı tane kemer patlıcan
  • İki tane kuru soğan
  • Üç tane orta boy domates
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tane limon
  • Bir baş sarımsak
  • Bir çay kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup dört eşit parçaya  bölün.
Her parçayı ortadan ikiye doğrayın.
Acısının çıkması için tuzlu suya koyun
Tencereye sıvı yağı koyun.
İçine yemeklik doğradığımız kuru soğanları dökerek soteleyin.
Sarımsakları  da küçük küçük doğradıktan sonra ilave ederek soteleyin.
Domateslerin kabuğunu  soyarak küp şeklinde doğrayın ve tencereye ilave ederek pişirin.
Tuzunu, toz şekeri atıp pişirmeye devam edin.
Diğer taraftan  patlıcanların suyunu kuruladıktan sonra başka bir tencereye diziyoruz.
Üzerine sivri biberleri diziyoruz.
Sotelediğiniz soğan, sarmısak, domatesleri, tuz ve şeker karışımını patlıcanların üzerine boşaltın.
Üzerine bir çay bardağı su koyup kısık ateşte pişirin.
Maydanozla süsleyip servis yapın.

İzmir Köfte Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır Yemek Tarifleri

İzmir Köfte Tarifi
Malzemeler:
  • 500 gram kıyma
  • Bir tane kuru soğan  
  • Yarım demet maydanoz
  • Üç dilim bayat ekmek içi
  • İki diş sarımsak
  • Bir tane yumurta
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Üç tane patates
  • Üç tane domates  
  • Beş tane sivri biber
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir su bardağı su
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Geniş bir kaba kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, ufalanmış ekmeği, yumurtayı, kıyılmış maydanozu, kimyonu, rendelenmiş sarımsağı, tuzu ekleyip köfteyi iyice yoğuralım.
Elimizi hafifçe ıslatıp parmak kalınlığında yuvarlak uzun köfteler hazırlayalım.
Teflon tavaya sıvı yağı koyup kızdıralım ve köfteleri arkalı önlü kısık ateşte kızartalım.
Ayrı bir tavaya sıvı yağı alıp biber salçasını, 2 adet domatesi rendeleyip tavada soteliyoruz.
Suyu ve tuzu ilave edip 5 dakika daha kaynatıyoruz.
Tepsiye domates sosunu boşaltıyoruz.
Üzerine köfteleri sıralıyoruz.
Kızarttığımız patatesleri ilave edip, biber ve ayırdığımız bir tane domatesi üzerine dilimliyoruz.
Tepsinin üzerine alüminyum folyoyla kapatıp 250 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz.

Kırmızı Lahana Salatası Nasıl Tarifi Yemek Tarifleri


Kırmızı Lahana Salatası Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir tane orta boy kırmızı lahana 
  • Üç tane limon
  • Bir çay bardağı sirke
  • Bir çay bardağı zeytin yağı
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Öncelikle kırmızı lahananın dış yapraklarını atın.
Lahananın dışını güzelce yıkadıktan sonra kurulayın.
Lahanayı ortadan ikiye kesip ince ince kıyın.
Lahanayı keserken kök kısımlarını ayıklıyoruz.
Kıydığımız lahanaları geniş bir karıştırma kabına koyun.
Üzerine tuzu, 3 tane limon suyunu ilave ederek elinizle iyice ovun.
Üzerine sirkeyi ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız salatayı cam bir kavanoza koyup buzdolabında saklayın.
2-3 ay süre ile dolapta durabilir.
Servis yaparken marul salatası ile veya herhangi bir salata ile birlikte süslemelerde kullanabilirsiniz.

NOT: Lahanaya limon güzel renk verdiği için ilk önce tuzla birlikte ovuyoruz.Eliniz ve doğrama tahtasının rengi boyanıyor . Buralara limon sürdüğünüzde rengini alıyor.

Nişastalı Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi


Nişastalı KurabiyeTarifi
Malzemeleri:
  • Bir  paket 250 gram margarin  
  • Birtane yumurta
  • Dört kaşığı un
  • Br su bardağı tepeli  pudra şekeri 
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar buğday nişastası  (2 paket yeterli oluyor)
Süslemek için:
  • Pudra şekeri
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini, yumurtayı, pudra şekerini, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu karıştırıp yoğuruyoruz.
Buğday nişastasını azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur  elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
180 derecede ısıtılan  fırında pişirip servis yapıyoruz.

Kağıtta Levrek Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Kağıtta Levrek Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir tane levrek
  • Bir tane domates
  • Bir tane limon
  • Bir tane biber
  • Bir tane defne yaprağı
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Yapılışı:
Levreği fileto haline getiriyoruz.
Kılçığını alıyoruz.
Tabak büyüklüğünde yağlı kağıt kesiyoruz.
Kağıdın bir kenarına önce balığı sonra üzerine domates dilimi, limon dilimi, biber, defne yaprağı, maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı koyup kağıdı ikiye katlıyoruz.
Kenarlarını kıvırıp tepsiye koyup 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Çipura Nasıl Pişirilir Tarifi Yemek Tarifleri


Çipura Tarifi
Malzemeleri:
  • Dört tane çipura
  • Dört tane defne yaprağı (Arzuya göre)
  • Tuz
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ

Yapılışı:
Ön hazırlık olarak çipuraların pullarını bıçakla kazıyoruz.
Ortasını temizliyoruz.
Arasına tuz serpip defne yaprağı koyup tavada kızartıyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz.

Hamsi Kuşu Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Hamsi Kuşu Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir kilo hamsi
  • Tuz
iç Harcı İçin:
  • İki tane kuru soğan
  • Yarım  demet maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Kaplama Harcı:
  • Mısır unu
  • Beyaz un
  • İki adet yumurta
  • Tuz
Kızartmak İçin:
  • Sıvıyağı
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak hamsileri temizliyoruz.
Kuyruk ucundan hamsinin kılçığını tutup çıkarıyoruz.
Hamsileri yıkayıp 15-20 dakika süzüyoruz.
Diğer tarafta kurusoğanları çok küçük olacak şekilde doğruyoruz.
Soğanlara tuzu ilave edip elimizle ovuyoruz.
Maydanoz doğrayıp, karabiber, tuz serpip karıştırıyoruz.
Boş bir tabağa mısır unu koyuyoruz.
Hamsilerin iç kısmını mısır ununa batırıyoruz.
Başka bir tabağa beyaz undan koyup hamsinin dış kısımlarını beyaz una batırıyoruz.
Daha sonra elimize 2 tane hamsiyi açarak ortasına doğradığımız kurusoğandan bir tatlı kaşığı koyuyoruz.
Üzerine 2 hamsiyi kapatarak avucumuzun ortasında sıkıştırıyoruz.
Sıkıştırdığımız hamsileri önce beyaz una buluyoruz.
Sonra yumurtaya batırıp mısır ununa bulayıp kızgın sıvı yağın içine koyup her tarafını çevirerek kızartıyoruz.
Kızarttığımız hamsileri havlu kağıt serilmiş tabağa alıyoruz.
Sıcak olarak yanında limon ve salata ile servis yapıyoruz.

Saksı Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri

Saksı Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri
Malzemeleri:
  • Üç tane bostan patlıcan
  • 600 gram kuşbaşı kuzu et  
  • Bir tane orta boy  kuru soğan  
  • Dört diş sarımsak
  • İki tane orta boy domates
  • Bir yemek kaşığı salça veya domates rendesi
  • İki yemek kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Defne yaprağı
  • Tuz
Beşamel Sos İçin:
  • İki su bardağı süt
  • İki yemek kaşığı un
  • İki yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri İçin:
  • Bir su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak patlıcanları ortadan ikiye kesiyoruz.
Kabuklarını alacalı soyup, içini oyuyoruz.
Tuzlu suda bekletiyoruz.
Daha sonra kağıt havlu ile kurulayıp sıvı yağda etrafını kızartıyoruz.
Tavaya yemeklik doğradığımız kuru soğanları, kuşbaşı eti, 2 yemek kaşığı sıvıyağı ilave edip etler bıraktıkları suyu çekinceye kadar pişiriyoruz.
Sarımsakları küçük doğrayıp ilave ediyoruz.
Defne yağrağını katıp sotelemeye devam ediyoruz.
Kabuklarını soyduğumuz domatesleri küçük kuşbaşı doğrayıp karışıma ilave ediyoruz.
1 su bardağı su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Pulbiberi, tuzu, karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.
Ocağın altını kapatıyoruz.
Daha sonra defne yaprağını içinden alıyoruz.
Pişen etleri patlıcanların içine doldurup tepsiye diziyoruz.
Başka bir tencereye yağı, unu koyup un kokusu gidene kadar kavurup sütü ilave ediyoruz.
Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatıp biraz tuz ilave ediyoruz.
Patlıcanların üzerine birer yemek kaşığı beşamel sos koyup üzerine kaşar rendesi serpiyoruz.
Tepsinin içine salçalı su yapıp fırına veriyoruz.
200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirip sıcak servis yapıyoruz.

Saray Kebabı Nasıl Yapılır Yemek Tarifleri


Saray Kebabı Tarifi
Malzemeleri:
  • 750 gram kuzu kuşbaşı eti  
  • Bir tane kuru soğan
  • İki tane havuç
  • İki tane domates
  • Üç çorba kaşığı margarin veya tereyağı
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
Püre İçin:
  • 3-4 tane haşlanmış patates 
  • Üç yumurta sarısı
  • Bir fiske muskat (Arzuya göre)
  • Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Yapılışı:
Tencereye yağı koyalım.
Eti, piyazlık doğradığımız soğanları tencerede soteliyoruz.
Havucu verev kesip tencereye koyuyoruz.
Ağır ateşte arasıra çevirerek, etler bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.
Etler suyunu çekince üzerine hafifçe çıkacak kadar su ilave edelim.
Ağır ateşte etler yumuşacık olana dek pişirelim.
Tuz, karabiber ve kekiğini koyalım.
Kebabımızı cam bir fırın tepsisine boşaltalım. Patatesleri sıcakken rendeleyelim.
Tereyağını, 2 yumurta sarısını, tuz ve muskatı ilave ederek çırpma teli ile çırpalım.
Püreyi sıkma torbasına dolduralım.
Yumurta iriliğinde toplar halinde sıkalım veya yumurta iriliğinde yuvarlayalım.
Kebabın üzerine eşit aralıklarla sıralayalım.
Her püre topçuğunun üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim.
Pürelerin aralarındaki boşluklara halka halka dilimlediğimiz domatesleri sıralayalım.
Orta ısılı fırında pürenin üzeri pembeleşene dek kızartalım.

Somon Balığı Nasıl Yapılır Tarifi

Somon Balığı Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri: 
  • Bir tane somon balığı
  • 1/5 paket tereyağı
Yapılışı
Somon balığını önce uzunlamasına ikiye daha sonra da dörde bölün.
Geniş bir tavada tereyağı eritin.
Somonlar çok kısık ateşte ağır ağır pişirilir.
Pişerken tavanın üzerine kapak konulması gereklidir ki buharıyla güzel koksun.
Sıcak servis yapılır.

Somon Balığı Tartar Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Somon Balığı Tartar Tarifi
Malzemeleri 
  • Bir kilo taze somon balığı
  • iki tane limon
  • Zeytin yağı
  • Maydonoz
  • Bir çorba kaşığı kapari (isteğe bağlı olarak)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Tost ekmeği
Yapılışı
Balıkçınıza somonun filetolarını ayırtın
Somon filetoları az kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın.
Olabilecek kalan kılçıkları ayırın.
Süzüp ve soğutuktan sonra balığı ince ince kıyın.
Üzerine limon suyu,zeytin yağı, kıyılmış maydonoz, kapari, tuz ve biber ilave edin. Iyice karıştırın.
Tost ekmeklerini kızartın, hazırladığınız karışımı üzerine koyup servis yapın.

Sirkeli Karides Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri

Sirkeli Karides Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri: 
  • Yarım kilo temizlenmiş karides  
  • 1,5 yemek kaşığı sirke
  • Bir tane yemeklik doğranmış  küçük soğan 
  • Dört diş ince kıyılmış sarımsak  
  • İki orta boy küp doğranmış domates 
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Üç yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Yarım çay bardağı sıvı yağda soğanı ve sarımsağı kavurun.
Karidesleri ve sirkeyi ilave edip 1-2 dakika kısık ateşte kavurun.
Domatesi ve baharatlarını ilave edip 4-5 dakika harlı ateşte pişirin.
İstediğiniz garnitürle, sıcak olarak servis yapın.

Sebzeli Balık Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Sebzeli Balık Tarifi
Malzemeleri: 
  • Bir bardak sıvı yağ
  • On sap maydanoz
  • Bir soğan
  • İki havuç
  • İki patates
  • Dört dil balığı
  • Dört çorba kaşığı bezelye
  • Tuz
  • Karabiber
  • İki kişilik
Yapılışı
Genişçe bir tencerede 4 yemek kaşığı yağı kızdırın.
Havuç ve soğanı yağda pişirin.
Patatesleri başka bir kapta kızartın.
Ayıklanmış dil balığının her iki yüzünü de kızartın.
Sonra balıkların üzerine tüm malzemeyi koyup harlı ateşte 15 dakika kadar pişirin.

Fırında Palamut Nasıl Yapılır Yemek Tarifi


Fırında Palamut Tarifi
Malzemeleri: 
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 kuru soğan
  • 1.5 domates
  • 1.5 palamut (orta boy)
  • Bir tane limon
  • İki tane defne yaprağı
  • Üç tane sivribiber
  • Tuz
Yapılışı
Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın.
Bir fırın tepsisine dizin.
Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp ince kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin.
Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün.
Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin.

Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin.Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edebilirsiniz.

Midye Tava Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Midye Tava Tarifleri
Malzemeleri: 
1/4 ayçiçek yağı
3/4 su bardağı bira
1.5 su bardağı un
30 tane iri midye

Yapılışı
Ayıklanıp siyah sakalları alınmış midyeleri iyice yıkayıp süzün.
Mutfak kağıdının üzerine yayın, kalan suyunu da çeksin. Bir tepsiye bir su bardağı unu yayın.
Midyeleri açarak iki tarafını da unlayın.
Yarım su bardağı un ile 3/4 su bardağı birayı karıştırıp bir bulamaç elde edin.
Unlanmış midyeleri bulamaça batırıp bol kızgın yağa atın.
Her iki tarafını altın sarısı renk alıncaya dek çevirerek kızartın.
Kızarmış olanları, kağıt havlu serilmiş bir kaba alıp fazla yağlarını çekmesini sağlayın.
Midyelerin üzerine tuz serperek yanında tarator ile sofraya getirin.

Sazan Balık Dolması Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri

Sazan Balık Dolması Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  •  İki kilo sazan balığı
  • Bir su bardağı bulgur
  • 1,5 bardak su
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir yemek kaşığı kuru nane
  • Bir baş soğan
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • İğne iplik
Hazırlanışı
Sazan balığı pulları temizlendikten sonra yıkanır, tuzlanır.
Su ve sıvı yağ kaynayıncaya kadar ateşte bekletilir.
Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte bulgur ilave edilir.
Suyunu çekinceye kadar pişirilir.
İçine nane ve karabiber konulur ve ağzı kapatılıp 10 dakika dinlenmeye bırakılır.
Hazırlanan bulgur pilavı boyuna yarılan balığın içine doldurulduktan sonra iğne iplikle dikilir.
Ayrı bir kapta soğan salça ve yağ kavrulup sos hazırlanıp balığın üstüne dökülür.
Fırına sürülür ve yarım saat pişirilir.

Balık Dolası Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Balık Dolası Tarifi
Malzemeleri: 
  • Altı parça fileto balık (mezgit, alabalık olabilir)
  • Haşlanmış bir miktar pazı yaprağı içi
  • 1,5 su bardağı Amerikan Pirinci
  • İki orta boy soğan
  • Bir kahve fincanı fıstık
  • Bir kahve fincanı kuş üzümü
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam yenibahar
  • Yarım fincan soya yağı
Hazırlanışı 
Soğanlar yağda kavrulur.
Kuş üzümü, fıstık ve haşlanmış pirinç ilave edilir.
Sonra fileto balık tuzlanır.
Üzerine pazı ve iç konularak rulo yapılır. Yağlanmış cam pişirme kabına konulur.
Tuz, kırmızı biber ve biraz un serpilir, fırında pişirilir.
Süslenerek servis edilir.

Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Zeytinyağlı Biber Dolması
Malzemeler:
  • Bir kilo dolmalık biber
  • 300 gram pirinç
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • 5-6 tane kare doğranmış  kuru soğan 
  • Bir yemek kaşığı toz şeker
  • Bir yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Bir yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tatlı kaşığı nane
  • Yenibahar
  • Karabiber
  • Bir tane limon
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak pirinci sıcak tuzlu suda ıslatıyoruz.
Tencereye sıvıyağı koyup, yemeklik doğradığımız kuru soğanları katıp soteliyoruz.
Dolma fıstığı katıp soğanla soteliyoruz.
Üzerine naneyi, salçayı, pirinci katıp karıştırarak şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz.
Üzerine 2 bardak su koyup, yıkanmış kuş üzümünü, tuzu, şekeri, yarım limon suyunu, yenibaharı, karabiberi ve maydanozu koyup karıştırıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
Pişince hepsini birden karıştırıyoruz.
Sonra biberlerin içini oyup yıkayıp süzgece alıyoruz.
Biberlerin içine hazırladığımız dolma içini dolduruyoruz.
Üzerine domatesi muntazam kesip biberlere kapak olarak kapatıyoruz.
Tencereye sıralıyoruz.
Bir kasede 2 su bardağı su, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1/2 limon suyu, 1 yemek kaşığı toz şekeri ve 1/2 tatlı kaşığı tuzu koyup karıştırıyoruz.
Biberlerin üzerine bu sosu gezdiriyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp orta hararetli ateşte pişiriyoruz.
Pirinçler yumuşayınca ocaktan alıyoruz.
Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapıyoruz.

Pırasalı Börek Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri

Pırasalı Börek Nasıl Yapılır Tarifi
Hamuru İçin:
  • İkisu bardağı un
  • Bir su bardağı su
  • İki tane yumurta
  • Altı çorba kaşığı tereyağ
  • Tuz
Harcı İçin:
  • Yarım kilo pırasa
  • 100 gram tereyağ
  • İki tane yumurta
  • İki tane kuru soğan
  • 150 gram peynir
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
Pırasalar yıkanıp ince ince doğranır.
Harç için tereyağını bir tavada eritip ince doğranmış soğanlar sotelenir.
Üzerine pırasalar katılır.
Rengi dönene kadar kavrulur.
Tuz, karabiber katılır.
Ateşten alınınca içine beyaz peynir ufalanır.
Çırpılmış yumurtalar katılır.
Fırın 180 derece ısıtılır.
Hamur için yumurtalar çırpılır un elenir ortasına yumurtayla su konulur ve tuz serpilerek pürüzsüz bir hamur yoğurulur.
8 bezeye ayrılır.
Tereyağ eritilip hazırlanır.
Tepsi yağlanır.
Hamurlar tepsi büyüklüğünde açılıp 4 tane yufkanın aralarına tereyağ sürülüp üst üste konur.
Ortasına pırasalı harç yayılır.
Üzerine kalan 4 beze açılıp üst üstüne yağlanır.
Harcın üzerine kapatılır.
Isınmış olan fırında 20-25 dakika pişirilir.
Dilimlenerek sıcak servis yapılır.
Yufkaların en üstüne tereyağ sürülür.

Çikolata Sosu Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Çikolata Sosu Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeler
  • İki çorba kaşığı un
  • İki çorba kaşığı kakao ( renk vermezse daha fazla koyabilirsiniz)
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı su
Yapılışı
Bütün malzemeleri küçük bir tencereye koyup, kıvamını alana kadar devamlı olarak karıştırın. 
Kaynayınca altını kapatın ve soğutun. 
Soğuduktan sonra servis yapın.

Sarmısak Soslu Karides Nasıl Yapılır Tarifi


Sarmısak Soslu Karides Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:  
  • 800 gram karides
  • Bir tane havuç
  • Bir tane defne yaprağı
  • ir demet maydanoz
  • Bir adet soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Bir çay bardağı beyaz şarap
Sosu için:
  • Beş diş sarımsak
  • Dört yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım kilo haşlanmış patates
  • İki yemek kaşığı sirke
  • Tuz
Yapılışı
Havuç ve soğanı temizledikten sonra defne yaprağı ve maydanozu da yıkayın.
Bütün bu malzemeyi doğradıktan sonra suyu da ilave ederek karıştırın.
Üzerine karabiber, tuz ve şarabı da ekleyin ve 15 dakika yüksek ateşte pişirin.
Karidesleri bol suda yıkayın ve temizleyin.
Sebze suyunun içine atın ve yaklaşık 5 dakika pişirin. Süzün ve soğumaya bırakın.
Patatesleri haşlayın ve sonra pütürsüz bir kıvama gelene kadar ezin.
Çok ince kıyılan sarımsakları ve tuzu ekleyin.
Sirke ve zeytinyağını azar azar ilave ederek krema kıvamına gelen kadar karıştırın.
Karidesle birlikte servis yapın.

Revani Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri Tatlılar


Revani Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri
  • Üç tane yumurta
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı irmik unu
  • Bir su bardağı un
  • Bir paket vanilya
  • Bir tatlı kasığı kabartma tozu
  • Bir çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için
  • Üç su bardağı su
  • Üç su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı
Önce şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
Öönce yumurta ve şekeri karıştırılarak üzere çırpılır.
Sonra diğerler malzemeler ilave edil erek iyice çırparak karıştırılır.
170 derecede ısıtılan fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkarılan kek dilimlere kesilir.
Kek daha sıcakken üstüne soğumuş şerbet dökülür.
Üzerine isteğe bağlı olarak  Hindistan cevizi serperek servis yapılır.  

Sütlü Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Poğaçalar Yemek Tarifleri

Sütlü Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler:
  • İki su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı da olabilir)
  • Bir tane yumurta (sarısı üstüne sürülecek-beyazı hamura katılacak)
  • İki paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar tuz
  • Aldığı kadar un
  • İstenilen bir iç malzeme (peynirli maydanozlu iç en yakışanı)
Hazırlanışı:
Yumurtanın beyazını, sütü, sıvıyağı, unu ve kabartma tozuyla ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapıyoruz.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle ortasını bastırarak açıyoruz.
İçine istediğimiz harcı koyup kapatıyoruz.
Yağlamış olduğumuz tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Üzerine isteğe göre susam-çörekotu serpiyoruz
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Levrek Şiş Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Levrek Şiş Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri: 
  • 1 kilo  kuşbaşı doğranmış levrek filatosu (Filato:Kemiklerinden ayrılmış balık eti)
  • 12 tane domates
  • 12 tane arpacık soğanı
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • Yeteri kadar tuz (Bir çay kaşığı tuz yeterli oluyor)
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 12 tane yeşil biber
  • 1/4 su bardağı bira
  • İnce kıyılmış 1 diş sarmısak 
Yapılışı
Öncelikle, yağı, baharatları, sarmısağı ve birayı güzelce karıştırın.
Hazırladığınız karışımı balığın üzerine dökün.
İki  saat kadar dinlendirin.
Balık,  domates, biber ve az haşladığınız soğanları birlikte şişe dizip, ızgarada pişirin.

Şeftali Kompostosu Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Şeftali Kompostosu Nasıl Yapılır Tarifi
 Malzemeleri:
  • Yarım kilo şeftali
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Üç su bardağı su
Yapılışı:
Şeftalileri yıkadıktan sonra  çekirdeklerini çıkarıp dört parçaya  bölün.
Şeftalilerin üzerini örtecek kadar su koyup ocağa koyun.
Şeftaliler yumuşayıncaya kadar pişirin.
1,5 su bardağı şekerini ilave edin.
15-20 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
 Soğuduktan sonra  servis yapın.

Kızılcık Kompostosu Nasıl Yapılır Tarifi


Kızılcık Kompostosu Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler:
  • Yarım kilo kızılcık
  • Üç su bardağı toz şeker
  • Dört su bardağı su
Yapılışı:
Şekerini iki su bardağı su ile tencerede 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
Kızılcıkları güzelce yıkayıp  ayıklayıp ayıklıyoruz.
Kızılcıkları kaynayan şekerli suyun içine atıp 15 dakika kaynatıyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra soğutuyoruz.
Soğuk olarak servis yapıyoruz.

Vişne Kompostosu Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Vişne Kompostosu Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler:
  • Yarım kilo vişne
  • İki su bardağı toz şeker
  • Üç su bardağı su
Yapılışı:
Şekeri iki su bardağı su ile tencerede 10 dakika kaynatın.
Vişneleri yıkadıktan sonra çekirdeklerinden ayıklayın.
Vişneleri şurubun içine atıp 2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Soğuk olarak servis yapın.

Fırında Makarna Nasıl Yapılır Tarifi

Fırında Makarna Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler:
  • Bir paket fırın makarna
  • Beş tane yumurta
  • Bir kase kaşar peyniri rendesi
  • İki su bardağı süt
  • Üç çorba kaşığı tereyağ
  • Yarım bağ kıyılmış maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
Kaşar peynirini rendeleyin.
Makarnayı bir kaşık sıvı yağ ilave edilmiş tuzlu suda haşlayıp süzün.
Kaşar peynirin yarısını, bir kaşık eritilmiş tereyağ ve maydanozu makarnaya koyup karıştırın.
Yağlanmış fırın kabına boşaltın.
Ayrı bir kapta yumurta, süt, tuz ve karabiberi koyup güzelce çırpın.
Bu karışımı makarnanın üzerine gezdirerek dökün.
En üstüne kalan erimiş tereyağını ve kaşar peyniri rendesini ilave edip fırına verin.
Orta ısıda peynir eriyinceye kadar pişirin.
Servis tabağına ters çevirin.
Dilimleyerek servis yapın.

Ciğer Yahnisi Nasıl Yapılır Tarifi

Ciğer Yahnisi Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler:
  • Bir kilo karaciğer ve akciğer
  • İki tane kuru soğan  
  • Üç adet domates
  • İki tane yeşil biber
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tatlı kaşığı fesleğen
  • Bir çay kaşığı pulbiber
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • İki yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Ciğerleri küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Yıkayarak süzgeçle süzün.
Ciğerleri tencereye koyup bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun.
İçine yağı, kuru soğanı karıştırıp soteleyin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Yeşil biberi ince ince doğrayıp, ciğerlere ilave edin.
15-20 dakika kısık ateşte piştikten sonra fesleğeni, karabiberi, pulbiberi, maydanozu ilave edip karıştırın.
5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
Yemek servise hazır...

Soya Soslu Hindi Eti Nasıl Pişirilir Tarifi

Soya Soslu Hindi Eti Nasıl Pişirilir Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo hindi kuşbaşı et
  • İki yemek kaşığı soya sosu
  • Bir tatlı kaşığı fesleğen (Reyhan)
  • Bir çay kaşığı pulbiber
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Hindi etini bir kaba alın.
İçine soya sosu, fesleğeni, pul biberi, karabiberi, sıvı yağı katıp hepsini karıştırın.
Yarım saat bu karışımda bekletin.
Hindi etlerini bir tavaya alın.
Hindi etleri saldıkları suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz. (Tuz atmıyoruz soya sosu tuzlu olduğu için)
Sıcak olarak servis yapıyoruz.

Pırasa Kavurması Nasıl Yapılır Tarifi

Pırasa Kavurması Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  •  Yarım kilo pırasa
  •  Üç tane yumurta
  •  Bir kaşık domates salçası
  •  Yarım kaşık biber salçası
  •  İki yemek kaşığı ayçiçek yağı
  •  Bir çay kaşığı pulbiber
  •  Bir çay kaşığı karabiber
  •  Tuz
Yapılışı:
Pırasalar yemeklik doğranır ve yağda biraz kavrulur.
Üzerine salça eklenerek pırasaların diriliği gidene kadar kavrulur.
Üzerine baharatlar ve tuz ilave edilir.
Yumurtalar kırılır ve içleri katılaşana kadar pişirilir.

Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi

Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler:
  • İki su bardağı barbunya 
  • Bir litre sıcak su
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir tane orta boy patates
  • Bir tane ortaboy havuç
  • Bir tane büyük boy kuru soğan
  • İki-üç diş sarımsak
  • Birçay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
  • 1,5 litre sıcak su
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  •  Tuz
Yapılışı:
Bir gece önceden barbunyaları ayıklayıp yıkayın.
1 litre ılık suyun içine, tuz ve şekeri karıştırın ve barbunyaları geceden bu suyun içinde ıslatın.
Soğanları yemeklik doğrayın. Patatesi ve havucu temizleyip fındık büyüklüğünde doğrayalım.
Düdüklü tencereyi ocağa alın ve tencereye önce yağı koyun, soğan, patates ve havuçları kavuralım.
Ayrı bir yerde sıcak suyunuzu hazırlayın.
Salçayıda ilave edin. Beraberce 3-4 dakika kadar kavurun.
Fasulyeleri, tuzunu, kırmızıbiberini, doğranmış sarımsakları ilave edip, 2-3 kez daha karıştırın.
Daha sonra sıcak suyunu koyun. Karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın .
Düdüğü çalana kadar orta hararetli ateşte, daha sonrasında ise kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan aldıktan sonra kapağını açın ve suyunu kontrol edin.
Eğer suyu biraz fazla ise kapağı açık vaziyette çok az daha kaynatın.
Eğer suyu az ise yeterince kaynar su ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin.
Sıcak olarak servis edin. 

Etli Brüksel Lahanası Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi

Etli Brüksel Lahanası Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  • 300 gram kuşbaşı et
  • Yarım kilo bürüksel lahanası
  • 15 tane arpacık soğan veya
  • Bir tane kuru soğan
  • İki tane domates
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir çay fincanı nohut
  • Bir tatlı kaşığı reyhan
  • Bir çay kaşığı pulbiber
  • İki yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağ
  • Tuz
Yapılışı:
Tencereye yağı, kuşbaşı eti koyup soteliyoruz.
Kare şeklinde kestiğimiz kurusoğanı veya arpacık soğanları soyup ilave ediyoruz.
Salçayı, pulbiberi katıp karıştırıyoruz.
Domatesin kabuklarını soyuyoruz, küp şeklinde doğrayıp tencereye ilave ediyoruz.
2 su bardağı su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Arpacık soğanlar ve eti biraz pişirip bürüksel lahanasını ilave ediyoruz.
Haşlanan nohutu, reyhanı, tuzunu katıp kısık ateşte bürüksel lahanası pişene kadar pişiriyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz.

Yoğurtlu Kabak Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi

Yoğurtlu Kabak Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir kilo kabak
  • 300 gram kıyma
  • İki tane kuru soğan
  • İki tane domates
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Üç yemek kaşığı sıvıyağ
  • Bir kase yoğurt
  • Üç diş sarımsak
  • Pulbiber
  • Tuz
Sos İçin:
  • Tereyağı
  • Pulbiber
Yapılışı:
Tavayı ocağa koyup yağı, yemeklik doğradığımız kurusoğanları, kıymayı ilave edip soteliyoruz.
Domatesin kabuklarını soyup kuş başı doğrayıp kıymaya ilave ediyoruz.
Pulbiberi, tuzu, dereotunu, maydanozunu katıp hepsini karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye kesiyoruz.
Tencereye su koyup kaynatıyoruz. Tuz atıyoruz.
Kabakları tuzlu suda haşlıyoruz.
Borcama dizip içlerini kıymalı harçtan koyuyoruz.
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
Diğer tarafta tavaya tereyağını eritip pulbiberi ilave edip sos hazırlıyoruz.
Hazırladığımız sosu yoğurdun üzerine gezdirip servis yapıyoruz.

Güveçte Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi

Güveçte Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemelerı:
  • İki su bardağı kuru fasulye
  • 250 gram kuşbaşı et
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir çay kaşığı pulbiber
  • Üç yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
Yapılışı:
Fasulyeyi ıslatıyoruz.
Tencereye fasulyeleri koyup üzerine çıkacak kadar su koyuyoruz.
Fasulyeler biraz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve suyunu süzüyoruz.
Diğer tarafta güvece sıvıyağı, kuru soğanı yemeklik doğrayıp eti ilave ediyoruz.
Sotelemeye devam ediyoruz.
Salçayı, biber salçasını, pulbiberi ilave edip bir iki karıştırıp suyunu ilave ediyoruz.
Kaynamaya başlayınca kuru fasulyeyi ilave edip kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Tuzunu koyuyoruz.
5-10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Sıcak olarak servis yapıyoruz.
NOT: Eti önceden haşlayabilirsiniz.

Güveçte Mantar Sote Nasıl Yapılır Tarifi

Güveçte Mantar Sote Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • Yarım kilo mantar
  • Üç tane yeşil biber
  • İki tane orta boy kuru soğan  
  • Üç tane domates
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Üzeri için maydanoz
Yapılışı:
Eti tencereye koyup haşlıyoruz.
Güvece sıvıyağı, piyazlık doğranan kuru soğanı koyarak  soteliyoruz.
Üzerine eti ilave ediyoruz.
Bir iki karıştırıp yeşil biberleri ilave ediyoruz.
Bütün malzemeler sotelendikten sonra pulbiberi, domatesi ilave ediyoruz.
Bir iki taşım kaynayınca mantarları ilave ediyoruz.
Tuz, kekik ve karabiberi ilave edip kısık ateşte mantarlar pişene kadar pişiriyoruz.
Maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi

Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir kilo küçüklerinden bostan patlıcan  
Köftesi İçin:
  • 300 gram kıyma
  • İki dilim bayat ekmek içi
  • Bir tane rendelenmiş orta boy kuru soğan 
  • Bir tane yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir yemek kaşığı sıvıyağ
  • Bir çay kaşığı pulbiber
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
Sosu İçin:
  • Üç tane domates
  • Üç tane diş sarımsak
  • Üç yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak patlıcanları alacalı soyuyoruz.
Soyulan patlıcanları geniş bir kabın içine alıp her tarafını tuzluyoruz.
Patlıcanları yarım saat tuzda bekletiyoruz. (Patlıcanların acı suyunun çıkması için)
Diğer tarafta köfte harcının hepsini karıştırarak güzelce yoğuruyoruz.
Köfte şekli veriyoruz.
Daha sonra patlıcanları yıkıyoruz.
Kağıt havlu ile kuruluyoruz.
Bıçakla uzunlamasına 2′ye kesiyoruz. (Ayırmıyoruz)
Patlıcanların her tarafını yağlıyoruz.
Tepsiyi yağlıyoruz.
Kestiğimiz patlıcanların aralarına köfteyi koyuyoruz.
Tepsiye dizdikten sonra 200 derecelik fırında patlıcanlar pişene kadar (Tahminen bir saat) pişiriyoruz.
Diğer tarafta tavaya sıvıyağı, rendelediğimiz domatesi, sarımsağı koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
Sosu patlıcanların aralarına boşaltıyoruz. 15-20 dakika daha pişirip servis yapıyoruz. 

Keşkek Nasıl Yapılır Mis Keşkek Tarifi

Keşkek Nasıl Yapılır Mis Keşkek Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir kilo parça et (Gerdan veya kol olsun)
  • İki kase yarma
  • İki kase nohut (Islatılmış)
  • Bir çay bardağı sıvıyağ
  • Pulbiber
  • Tuz
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak akşamdan nohutu ıslatıyoruz.
Tencereye yarmayı yıkayıp koyuyoruz.
Nohutu, eti, pulbiberi, yağı koyup yüzüne çıkacak kadar su ilave edip kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Suyunu çektikçe yarmalar açılana kadar soğuk su, açıldıktan sonra kaynamış su ilave ediyoruz.
Keşkek pişerken kaşık batırmıyoruz.
Yaklaşık 2-3 saatte pişiriyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz.
NOT: Aynı işlemi güveçtede yapabilirsiniz. Keşkeği fırında da pişirebilirsiniz.

Domates Soslu Biftek Nasıl Yapılır Tarifi

Domates Soslu Biftek Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo biftek
  • Dört tane domates
  • Üç diş sarımsak
  • Yarım çay küçük çay bardağı sıvıyağ
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Tuz
Yapılışı:
Biftekleri tencerede 1,5 – 2 saate yakın haşlıyoruz.
Sonra fırın tepsisine biftekleri sıralıyoruz.
Diğer tarafta tavaya sıvıyağı koyuyoruz.
Sarımsakları küçük küçük doğrayıp sıvıyağda soteliyoruz.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğruyoruz.
Tavaya ilave edip pişiriyoruz.
Tuzunu ilave ediyoruz.
Pişen domatesleri bifteklerin üzerine boşaltıyoruz.
Haşladığımız bifteklerin suyundan da 1-2 kepçe koyuyoruz.
200 derecelik sıcak fırında 20-25 dakika pişirip fırından alıyoruz.
Üzerine kekik serpip sıcak servis yapıyoruz.

Sahanda Pirzola Nasıl Yapılır Tarifi

Sahanda Pirzola Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  • Sekiz tane kuzu pirzola
  • Bir çorba kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
Yapılışı:
Pirzolaların iki tarafını karabiberle ovun.
Yağı tavaya alarak eritin.
Pirzolaları altlı üstü kızartın.
Üzerine kekik dökün.
Pilavla birlikteservis yapın.

Bezelyeli Güveç Nasıl Yapılır Tarifi

Bezelyeli Güveç Nasıl Yapılır Tarifi  
Malzemeleri:
  • 250 gram kuşbaşı et
  • Yarım kilo bezelye
  • İki tane havuç (Bezelye büyüklüğünde küp şeklinde doğruyoruz.)
  • İki tane domates
  • İki tane sivri biber
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir kaşık tereyağ
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Tuz
Yapılışı:
Tencereye yağı koyup yemeklik doğradığımız kuru soğanları, eti ilave edip soteliyoruz.
Kuşbaşı doğradığımız havuçları, biberi, domatesi, bezelyeyi, tuzunu katıp suyunu koyup pişiriyoruz.
Pişirdiğimiz bezelyeyi güveç kaselere koyup üzerine kaşar rendesi serpip fırına veriyoruz.
Kaşarların üzeri hafif kızarınca fırından çıkarıp sıcak servis yapıyoruz.

Palamut Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi

Palamut Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi  
Malzemeleri:
  • Bir tane palamut balığı
  • Bir tane soğan
  • Bir dilim ekmek içi
  • İki tane limonun suyu
  • Bir  su bardağı zeytinyağ
  • Üç çorba kaşığı galeta unu
  • Çam fıstığı
  • Kuş üzümü
  • Tarçın
  • Karabiber
  • Maydanoz
  • Tuz
Yapılışı
Balığın içini temizleyip, bol suda yıkayın. Kılçıklarından kolayca ayrılacak kadar haşlayın ve tencereden çıkarıp, süzün. Siyaha etlerini, kılçıklarını ve derisini temizleyin. Kalan eti bir kaba koyun. 

Soğanı rendeleyin, ekmek içini hafifçe ıslatın yoğurup, ufalayın, yumurtayı biraz çırpın bunları karabiber, tuz, tarçın, üzüm ve fıstıkla berberce balığa katın. Maydanozu ince ince kıyıp, ilave edin. Karışımı iyice yoğurup, küçük köfteler yapın.

Zeytinyağını kızdırın, balık öftelerini galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Limon ve maydanozla süsleyip servis yapın.

Tavuk Yemeği Tarifi


Fesleğenli Tavuk Tarifi
Malzemeleri:
  • 4 tanet tavuk göğsü (Kuşbaşı doğranmış veya biftek)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı fesleğen (Reyhan)
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet kuru soğan (Kare doğranmış)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2-3 adet patates
  • 2-3 adet domates
  • 1 su bardağı su
Yapılışı
Geniş bir kapta kekik, köri, pulbiber, karabiber, fesleğen, tuz, soya sosu ile karıştırın.
Tavukları sosa bulayıp 1-2 saat dinlendirin.
Daha sonra hafifçe yağlanmış teflon tavada tavukları kızartıyoruz.
Ayrı tencerede yağı koyup, doğranmış soğanları, sarımsağı kavuruyoruz.
Küp doğranmış patatesi koyuyoruz.
5 dakika soteledikten sonra 1 bardak su ilave ediyoruz.
Patateslerin pişmesine yakın domatesi ekliyoruz.
Tavukları fırın tapsisine yerleştirip, üzerine patatesli sosu yayıyoruz.
180 derecelik fırında pişirip servis yapıyoruz.
NOT: Soya sosu koyuduğumuz için tuz oranını ona göre ayarlayabilirsiniz. Soya sosu tuzlu olduğu için.

Köfteli Enginar Nasıl Yapılır Tarifi

Köfteli Enginar Nasıl Yapılır Tarifi  
Malzemeleri:
  • 5-6 tane enginar
  • Yarım kilo iç bakla
  • ki tane havuç
  • Bir yemek kaşığı salça
  • İki yemek kaşığı sıvıyağ
Köftesi İçin:
  • 300 gram kıyma
  • Bir tane orta boy rendelenmiş kuru soğan 
  • İki dilim ekmek içi
  • Bir tane yumurta
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
Enginarları tencereye koyup yarım limonlu su ile haşlıyoruz.
Ayrı bir tencerede iç baklayla küçük kare şeklinde doğradığımız havucu 1 su bardağı su ile haşlıyoruz. (Suyunu süzmüyoruz.)
Diğer tarafta köfteyi yapacağımız kaba kıymayı, ekmek içini, kuru soğanı, yumurtayı, pulbiberi, karabiberi, tuzu katıp hepsini yoğuruyoruz.
Köfteyi fındık büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
Tavaya yağı koyup köfteleri sallayarak kızartıyoruz. Kızarınca içine bir yemek kaşığı salçayı katıp karıştırıyoruz.
Üzerine haşladığımız iç baklayla havucu aktarıyoruz. Hepsini karıştırıyoruz.
Enginarları haşladığımız suyun içine sıralıyoruz.
İçlerine köfteli harçtan koyuyoruz. 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte 20-25 dakika pişiriyoruz.
Servis yaparken dereotu serpiyoruz.

Kilis Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi


Kilis Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi  
Malzemeleri:
  • Yarım kilo kıyma
  • Bir kilo patlıcan
  • Üç tane domates
  • Bir tane orta boy kuru soğan  
  • İki diş sarımsak
  • Beş tane domates
  • İki tane yeşil biber
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyuyoruz.
Verev şeklinde doğruyoruz.
Doğradığımız patlıcanları tuzlu suda bekletiyoruz.
Diğer tarafta kıymayı, kuru soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
Karabiberi, pulbiberi, tuzu ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları yıkayıp süzüyoruz.
Kağıt havlu ile kuruluyoruz.
Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
Tepsiye bir patlıcan, bir köfte şeklinde sıralıyoruz.
Tepsinin ortasını boş bırakıyoruz.
Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğruyoruz.
Tepsinin ortasına domatesleri koyuyoruz.
Üzerine arzuya göre biberleri doğruyoruz veya kenarlarına bütün olarak koyuyoruz.
Üzerine 1/2 çay bardağı sıvıyağı gezdiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında (patlıcanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz.

Salçalı Uskumru Tarifi

Salçalı Uskumru Nasıl Yapılır Tarifi  
Malzemeleri 
  • 1.5 kilo uskumru balığı
  • Yedi çorba kaşığı tereyağı
  • Üç tane defne yaprağı
  • Üç su bardağı su
  • Bir tane kereviz
  • Dört tane domates
  • Bir tane soğan
  • Bir tane havuç
  • Bir tane limon
  • Bir demet maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı 
Balıkları temizleyin, yıkayıp tuzladıktan sonra fırın tepsisine dizin.
Sebzeleri ayıklayın, yıkayıp, iri parçalar halinde doğrayın.
Tuz, biber, tereyağı, su ve defne yapraklarını ilave edin.
Orta hararetli ateşte sebzeler pişinceye dek kaynatın.
İnce delikli bir süzgeçten geçirip, balıkların üzerine boşaltın.
Maydanozu kıyıp, üzerlerine serpin. Her bir balığın üzerine yarım limon dilimi koyun.
Orta hararetli fırında 40-45 dakika kadar pişirip, servis yapın.

Portakal Soslu Izgara Balık Nasıl Yapılır Tarifi


Portakal Soslu Izgara Balık Nasıl Yapılır Tarifi  
Malzemeleri 
  • Kişi başına 300-400 gram temizlenmiş balık çinakop, lüfer, çupra, fleto halinde palamut vb
  • Kişi başına bir orta boy soğan
  • Tuz
Sosu İçin (4-5 porsiyonluk)
  • Bir tane limon
  • Bir tane portakal
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:
Sosunun hazırlanması için tercihen ekşi bir portakal ile bir limonun suyu süzülür. Tuz ve karabiber eklenir. Zeytinyağı azar azar akıtılıp, tahta kaşıkla hafif dövülerek yedirilir.

Soğanlar piyaz doğranır. Bir kısmı çukur bir tabağın altına döşenir. Balıklar ızgarada pişirildikten sonra soğanların üstüne yerleştirilir. Araları yine soğan piyazı ile beslenir. Balıkların ve soğanların üzerine dikkatlice sos gezdirilir. Servise sunulur. Bu sos, balığa ve özellikle soğan piyazına zarif bir lezzet ekleyecektir.

Peynir Soslu Balık Izgara Nasıl Yapılır Tarifi


 Peynir Soslu Balık Izgara Nasıl Yapılır Tarifi 
 Malzemeleri: 
  • Bir kilo morina yada mersin balığı yada kılıç filetosu
  • Ay çiçek yağı
  • Peynir sosu
  • Üç su bardağı rendelenmiş ekmek kırıntısı
Peynir sosu için
  • 200 gram ince kesilmiş kaşar peyniri
  • İki çay kaşığı hardal
  • İki çay kaşığı acısız kırmızı biber
  • Dört çay kaşığı acılı sos
  • Bir su bardağı bira 
Yapılışı
Sos malzemelerini  peynir eriyene kadar karıştırarak pişirin.
Balık filetolarını küçük parçalara ayırın.
Her iki tarafına  yağ sürün.
Ekmek kırıntılarına bulayın.
15 dakika ızgarada pişirin.
Peynir sosu ile birlikte servis yapın.

Kefal Pilaki Nasıl Yapılır Tarifi

Kefal Pilaki Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler
  • İki kilo kefal balığı
  • 250 gram zeytinyağı
  • Bir demet maydanoz
  • İki su bardağı su
  • Bir tane sarımsak
  • Bei tane patates
  • Beş tane domates
  • İki tane kereviz
  • İki tane soğan
  • beş tane havuç
  • Bir tane limon
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
Hazırlanışı
Soğanları soyup piyaz olarak doğrayın. Sarımsak, ufak parçalar halinde doğranmış havuç ve zeytinyağ ile beraber tencerede 15 dakika kaynatın. Sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edin, tuz ve biber koyup havuçlar pişinceye dek kaynatın.

Patatesleri soyup, küçük küçük doğrayın ve havuçların üzerine koyun. Buna bir parmak kalınlığında kestiğiniz balık, kabuklarını soyduktan sonra çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğradığınız domates, halka halka kestiğiniz limon, maydanoz ve biraz kekik ilave edip, tekrar yarım saat kaynatın ve servis tabağına alın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Güveçte Karides Nasıl Yapılır Tarifi


Güveçte Karides Nasıl Yapılır Tarifi  
Malzemeler:  
  • Yarım kilogram karides
  • İki tane domates
  • Bir tane küçük boy soğan
  • Bir tane biber
  • 100 gram kaşar peyniri
  • İki tane  iri diş sarmısak
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Yapılışı
Karideslerin kabuklarını soyun.
Soğan ve sarmısağı küçük küçük doğrayın, tereyağında pembeleşene kadar kızartın.
Kızartılan soğan ve sarmısağa karidesleri ilave edin..
Domatesleri küp şeklinde doğrayın, biberleri kare şeklinde doğrayın ve karideslere ekleyin.
Tuzunu, karabiberini ve suyunu ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatın.
Hazırladığınız malzemeleri bir kaba koyun ve üzerini kaşar peyniri rendesiyle kaplayın.
Isıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Fırında Barbunya Balığı Nasıl Tarifi


Fırında Barbunya Balığı Nasıl Tarifi
Malzemeleri: 
  • Bir  kilo barbunya balığı
  • Yarım su bardağı beyaz şarap
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Maydanoz
Yapılışı
Barbunya balıklarını  güzelce yıkayın.
Tuzlayıp bir tepsiye dizin.
Üzerine zeytinyağı, şarap ve maydanoz dökerek üzerini alüminyum folyo ile örtün
Önceden ısıttığınız fırında yanım saat kadar pişirin.

Kılıç Şiş Nasıl Yapılır Tarifi


Kılıç Şiş Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir kilo kılıç balığı filetosu
  • Yarım çay kaşığı toz kara biber
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım rendelenmiş kuru soğan
  • Bir çorba kaşığı limon suyu
  • Bir limonun dilimlenişi
  • Bir diş dövülmüş
  • 15 tane küçük boy defne yaprağı 
  • 2.5 çarliston biber
  • 2.5 defne yaprağı
  • İki tane domates
Yapılışı
Balık filetosunu yaklaşık üçer santimlik küpler halinde düzgünce doğrayın. Domatesleri dilimleyip çekirdeklerini ayıklayın. Çarliston biberi dilimleyin.

Balıkları bir kap içine yerleştirin. Marinat malzemesini balıkların üzerine koyup elle karıştırıp, 20 dakika kadar bekletin.

Metal şişlere kişi başına dört parça balık, aralarına da birer defne yaprağı, domates dilimi, çarliston biber ve limon dilimi dizin. Şişlere geçirme işlemi bitince, marinat malzemesinin kalanını da üzerine dökerek 5 dakika kadar bekletin.

Izgara hazır olduğunda şişleri pişirmeye başlayın. Pişerken, kuru olmasın diye, bu karışımdan fırça ile balıkların üzerine sürebilirsiniz. Pişen balıkları 1/2 limon, yeşil salata ve haşlanmış patatesle birlikte sunabilirsiniz.

Pudra Şekerli Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Pudra Şekerli Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeleri

  • Bir su bardağı erinmiş yemeklik margarin
  • Bir su bardağı pudra şeker
  • 2,5- 3 su bardağı un
  • Yarım paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı
Yağ ve pudra şekeri iyice karıştırıp krem haline getirin.
Un, vanilya, kabartma tozunu ilave edip sertçe bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Tepsiye dizip orta hararetli fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
Sıcakken üzerine vanilyalı pudra şekeri eleyin.
Kurabiyeler bir gün bekletilirse daha güzel olur.