Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri
Malzemeleri:

  • Dört tane büyük boy ayva
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • İki çubuk tarçın
  • 10 tane karanfil

Üstü İçin

  • Kaymak
  •  Ceviz 
Yapılışı
Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun. 
Kabukları tencerenin dibine döşeyin. 
Ayvaların içlerini temizleyin,  çekirdeklerini bir tabağa koyun. 
Ortaları temizlenen ayvaları ayva kabuklarının üstüne yerleştirin. 
Kenarlarına karanfil ve parçaladığınız tarçın çubuklarını yerleştirin. 
Ayvaların ortasına çekirdekleri eşit şekilde yerleştirin. 
Ayvaların kenarından suyunu da ilave edin.
Suyu kaynadıktan sonra, şekeri ayvaların üstüne dökün ve ocağın altını kısın. 
Şeker eriyince ara ara şerbetini ayvaların üstüne doğru gezdirin. 
En az 1 saat 45 dakika en kısık ateşte pişirdikten sonra ayvalar  istediğimiz rengi alır. 
Ara sıra suyunu kontrol edin. 
Ayva rengini alınca cam bir fırın kabına alın. 
Tercihe göre üstünün hafif çıtır olması için 220 derecelik fırında 10-15 dakika bekletin.
Soğuyan ayva tatlısını kaymakla ve cevizle süsleyin.

Not:Ayvanın tatlı veya ekşi oluşuna göre şeker miktarını ayarlayın.  

Ayran Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Ayran Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı aşurelik buğday
  • Dört su bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı nohut
  • Bir  çorba kaşığı nane
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Altı su bardağı su
Yapılışı
Buğdayı ve nohudu yıkayın, 30 dakika suda bekletin.
Tencereye dört su bardağı su koyun.
İçine buğday ve nohudu dökün.
Hiç karıştırmadan kaynamasını bekleyin.
Kaynadıktan sonra sonra ateşi kısın,  45 dakika kadar daha pişirin. 
Suyunu biraz çektikten sonra sıcak haldeyken tuz ve nane ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın. 
Yoğurdu ayrı bir kapta 2 su bardağı suyla iyice çırpın.
Çırpılan yoğurdu pişirdiğiniz buğday ve nohuda ilave ederek karıştırın.
Soğuduktan sonra servis yapın.

Makarna Salatası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Makarna Salatası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri
Malzemeleri
  • Yarım paket makarna
  • 1 su bardağı mayonez
  • 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
  • 8 tane küçük salatalık turşusu
  • 5 tane sosis
  • Küçük kutu konserve havuç
  • Küçük kutu konserve mısır
  • Küçük kutu konserve bezelye
  • 1çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dere otu
  • 100 gram yeşil zeytin
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı
Önce makarnaları haşlayın.
Doğranması gereken, sosis, salatalık turşularını, maydanoz ve dereotunu çok küçük doğrayın.
Zeytinin çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın.
Son olarak hazırladığınız bütün malzemeyi bir kaba koyarak karıştırın.

Hint Usulü Karides Nasıl Pişirilir Tarifi

Hint Usulü Karides Nasıl Pişirilir Tarifi
Malzemeleri:

  • 24 tane çiğ kabukları soyulmuş iri karides
  • Bir çorba kaşığı margarin yağı
  • Tuz
  • Bir tatlı kaşığı incecik kıyılmış soğan
  • İki çorba kaşığı konyak
  • İki kahve fincanı beyaz şarap
  • Bir çay fincanı et suyu ya da su
  • İki çay kaşığı köri
  • Bir tatlı kaşığı silme un
  • Bir tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı
Margarini tencereye koyup kızdırın.
Karidesleri ve tuzu ekleyip hızlıca ateşte bir kere alt üst edip karıştırın.
Konyağı ilave edin, tencereyi eğerek alevlendirin.
Üzerine köri koyup bir kere karıştırın.
Beyaz şarap ve et suyunu ekleyin.
Kapağını kapatın ve ağır ateşte 5 dakika pişirin.
Bir kevgirle karidesleri çukur bir kaba çıkarın.
Tereyağı ile unu karıştırıp tenceredeki karides suyuna ekleyin.
İyice karıştırarak ağır ağır birkaç dakika kaynatıp karideslerin üzerine dökün ve servis edin.
Yanında biraz kızarmış maydanoz ve kızarmış badem verebilirsiniz.

Barbunya Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi

Barbunya Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi
Malzemeleri:

  • 8 tane orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya
  • Bir kahve fincanı rafine yağı
  • 4 tane kabukları soyulup ince kıyılmış domates
  • B,r diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
  • 4 yaprak defne
  • Tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tane  limonun suyu
  • 8 tane ançuez filetosu
  • 16 tane çekirdeksiz yeşil zeytin
  • Bir tatlı kaşığı tereyağı
  • Bir bağ kıyılmış maydanoz

Yapılışı
Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin.
İçlerine birer defne yaprağı koyun.
Rafine yağını küçük bir tencereye koyup kızdırın.
Soğan ve sarımsağı ilave edip bir dakika kavurun, domates ve tuzu ekleyin.
Ağır ağır kaynatarak domates bırakacağı suyu çekinceye kadar sekiz on dakika pişirip ateşten alın.
Zeytinleri tereyağında 1-2 dakika sote yapıp domateslerin içine ilave edip karıştırın.
Barbunyaları hafif unlayıp rafine yağı ile yağlayın.
Demir veya kömür ızgarasında dörder dakika alt üst pişirip servis tabağına alın.
Üzerlerine eşit olarak domatesli zeytini taksim edin.
İkişer adet ançuez koyun.
Maydanozu serpin.

Saksı Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Saksı Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri  
Malzemeleri:

  • Üç tane bostan patlıcan
  • 600 gram kuşbaşı kuzu et  
  • Bir tane kuru soğan  
  • Dört diş sarımsak
  • İki tane orta boy domates
  • Bir yemek kaşığı salça veya domates rendesi
  • İki yemek kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Defne yaprağı
  • Tuz

Beşamel Sos İçin:

  • İki su bardağı süt
  • İki yemek kaşığı un
  • İki yemek kaşığı sıvıyağ

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı:
Patlıcanları ortadan ikiye kesiyoruz.
Kabuklarını alacalı soyup, içini oyuyoruz.
Tuzlu suda bekletiyoruz.
Daha sonra kağıt havlu ile kurulayıp sıvı yağda etrafını kızartıyoruz.
Tavaya yemeklik doğradığımız kuru soğanları, kuşbaşı eti, 2 yemek kaşığı sıvıyağı ilave edip etler bıraktıkları suyu çekinceye kadar pişiriyoruz.
Sarımsakları küçük doğrayıp ilave ediyoruz.
Defne yağrağını katıp sotelemeye devam ediyoruz.
Kabuklarını soyduğumuz domatesleri küçük kuşbaşı doğrayıp karışıma ilave ediyoruz.
1 su bardağı su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Pulbiberi, tuzu, karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.
Ocağın altını kapatıyoruz.
Daha sonra defne yaprağını içinden alıyoruz.
Pişen etleri patlıcanların içine doldurup tepsiye diziyoruz.
Başka bir tencereye yağı, unu koyup un kokusu gidene kadar kavurup sütü ilave ediyoruz.
Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatıp biraz tuz ilave ediyoruz.
Patlıcanların üzerine birer yemek kaşığı beşamel sos koyup üzerine kaşar rendesi serpiyoruz.
Tepsinin içine salçalı su yapıp fırına veriyoruz.
200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirip sıcak servis yapıyoruz.

Karaköy Poğaçası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Karaköy Poğaçası Tarifi
Malzemeleri:
  • 250 gram margarin
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı sirke
  • Yarım cay bardağı seker
  • Bir su bardağı yoğurt
  • İki tane yumurta(bir adet sarı üzerine)
  • Bir yemek kaşığı  tuz
  • Bir paket kabartma tozu
  • 250 gram beyaz peynir
  • Aldığı kadar un

Yapılışı:
Yumuşamış margarin, yumurta, yağ, yoğurt, sirke, şeker ve tuzu koyup güzelce karıştırın. 
Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur  elde edin.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alın. 
Peyniri çatalla iyice ezin. 
Hamuru elinizle açın, içine bir kaşık peynir koyarak kapatın.
Elinizde köfte gibi yuvarlayın. 
Yağlanmış tepsiye dizerek, üzerlerine yumurta sarısı sürün.
180 derecede ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.

Midye Dolma Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yemek Tarifleri


Midye Dolma Tarifi
Malzemeleri:

  • 60 büyük boy  midye 
  • 600 gram zeytinyağı
  • 8 su bardağı su
  • 250 gram kuş üzümü
  • 1.5 kilo soğan
  • Bir demet dereotu
  • 200 gram beyaz fıstık
  • Dört su bardağı pirinç
  • İki çorba kaşığı toz şeker
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • Tuz

Yapılışı
Midyeleri temizleyip, bol suda yıkayın. Bir bıçak yardımı ile kenarlarından açın. İçindeki tüyü ve ufak et parçasını çıkarın. Tekrar bol suda yıkayın ve bir süçgeçte süzün.

Soğanları ufak ufak doğrayın, fıstıkla beraber zeytinyağında sararıncaya dek kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye dek kavurun. 4 su bardağı su, karabiber, tarçın, yenibahar, kuş üzümü ve toz şeker ilave edin. Orta hararetli ateşte suyunu çekinceye dek bekletin.

Tencerenin kapağı kapatıp soğumaya bırakın. İnce ince kıydığınız dereotunu ilave edin. Malzemeyi süzülen midyelerin içine doldurun. Büyük bir tencerenin içine harlı ateşte midyeleri pişinceye dek kaynatın. Soğuduktan sonra midyelerin üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürüp servis yapın.

Pudra Şekerli Kurabiyeler


Pudra Şekerli Kurabiyeler

  • 250 gram tereyağı
  • Bir tane yumurtanın sarısı
  • Yarım su bardağı su
  • Üç çorba kasığı pudraşekeri
  • Aldığı kadar un
  •  250 gram ceviz içi
  • Bir çay bardağı toz şeker
Üzeri İçin
  • 6-7 tane karanfil
  • 4 su bardağı su
  • 1-2 çorba kaşığı gülsuyu

Yapılışı
Ceviz içi ve toz şekeri karıştırın.
Tereyağını eritin ve ılındıktan sonra içine yumurta sarısını ekleyip beyazlayıncaya kadar karıştırın.
Su ve pudra şekerini ilave edip karıştırmaya devam edin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yassılaştırın.
Hamurun bir tarafına cevizli harçtan koyarak diğer tarafını üzerine kapatın.
Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış tepsisiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri çok hafif pembeleşene kadar pişirin.
Diğer yanda karanfilleri dört su bardağı suda kaynatın.
Gülsuyunu da ilave ederek bir taşım daha kaynatın.
Pişen kurabiyeleri bu suya batırıp çıkarın.
Pudra şekerine buladıktan sonra servis tabağına alın.
Yarım saat dinlendirip servis yapın.

Tuzlu Kuru Pasta Tarifi

Tuzlu Kuru Pasta Tarifi. Tuzlu kuru pasta herkesin çok sevdiği en çok yapılan pasta çeşitlerinden biridir. Evde her zaman  bulunan malzemelerle çok lezzetli tuzlu kuru pastalar yapabilirsiniz. Evde rahatlıkla yapabileceğiniz tuzlu kuru pasta tariflerinden birini veriyoruz. 


Tuzlu Kuru Pasta Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım paket margarin
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir paket kabartma tozu
  • Üç kaşık yoğurt
  • İki tane yumurta (Bir tanesinin sarısı üstüne sürmek için ayrılacak)
  • Bir yemek kaşığı sirke
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırın.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamura istediğimiz şekilleri vererek tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Üzerine çörek otu ya da susam serpin.
180 derecede ısıtılan  fırında 20 dakika  pişirin.


Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi Malzemeleri Yemek Tarifleri


Levrek Yavrusu Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir tane yavru levrek
  • 200 gram tereyağı
  • İki  çay fincanı bayat elekten geçmiş beyaz ekmek içi
  • İki yumurta sarısı
  • Bir bağ kıyılmış maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tane ince kıyılmış soğan
  • İki yaprak defne
  • Bir su bardağı beyaz şarap
  • İki kahve fincanı su
Yapılışı
Levreğin kafasını ve karnını yarmadan önce pullarını güzelce kazıyın. 
Ensesinden kuyruk üstüne kadar sırtını, bel kemiğinin iki tarafından yararak bağırsaklarını temizleyin. 
İyice yıkayıp kurulayın.
Ekmek içi, tereyağı, biber, tuz, soğan, maydanoz, defne ve yumurta sarısını karıştırın.
Karışımı balığın içine sırtından doldurun. 
Balığı  sığacağı uzunlukta bir güvecin veya tepsinin ini yağlayarak koyun.
Üzerine bir su bardağı beyaz şarap ve suyu koyup kapağını kapatın.
Ağır ateşte, fırında yada ocağın üzerinde 20 dakika pişirin.

Ispanaklı Karides Tarifi Yemek Tarifleri

Ispanaklı Karides Tarifi
Malzemeleri
  • Bir kilo ıspanak
  • 600 gram mantar
  • Bir tane soğan
  • 200 gram tost kaşarı
  • Karides
Yapılışı
Soğanı yağda biraz soteleyin.
Saplarını ayıkladığınız ıspanağı ilave edip biraz daha sote edin.
Tencerenin yada borcamın  kabın dibine yerleştirin.
Üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri dökün.
Sırasıyla, limonlu suda haşlayıp ince ince doğradığınız mantarı, çok az tereyağı ve bir tutam karabiberle sote ettiğiniz karidesleri, en üste de boza kıvamında ki beşamel sosu dökün, kalan kaşar rendesini de serpin.
fırına verin ve 30 dakika pişirin.

Hamsili Patates Dolması Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Hamsili Patates Dolması Tarifi
Malzemeleri

  • Yarım kilo hamsi
  • 1,5 kilo patates
  • Yarım kilo domates
  • Yarım kilo kuru soğan
  • Maydanoz
  • Kırmızı biber
  • Salça
  • Tuz

Yapılışı:
Hamsilerin kılçıklarını güzelce çıkararak temizleyin.
 Hamsileri tuzlayın.
Patatesleri soyun, içlerini dolma olacak şekilde oyun.

Soğan ve maydanozu ince ince doğrayın kırmızı biber ilave ederek  karıştırın. 
Zevkinize göre başka baharatları da ilave edebilirsiniz.
Domatesleri yuvarlak şekilde doğrayın.
Hamsileri içi oyulmuş patatesin içine doldurun.
Üstüne soğan maydanoz baharat karışımından koyun.
Üstünü domatesler kapatın ve bir tepsiye dizin.
Tepsiye biraz su koyun orta hararetli bir ocakta 15-20 dakika pişirin.
Patateslerin üstüne suda erittiğiniz salçayı dökün.
Tepsiyi sıcak fırına sürerek 20 dakika pişirin.

Bademli Güllaç Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Bademli Güllaç Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri 
Malzemeler

  • Bir litre süt
  • 10 yaprak güllaç
  • Yarım kilo şeker
  • 100 gram sos için  file badem 
  • İki tane nar
  • 25 gram Antep fıstığı

Yapılışı
Şeker ve sütü karıştırın, şeker tamamen eriyene kadar kaynatın.
Süt ılıklaşınca yapraklar ortadan kırılarak tek tek parlak kısmı üste gelecek şekilde servis kabına konulup sütle ıslatılır.
Her katın arasına file badem serpilir.
Kalan şekerli süt güllacın üzerine dökülür.
En az dört saat bekletildikten sonra üzeri nar ve fıstıkla süslenip servis edilir.
Bademli Güllaç yemeği tarifi

Ankara Muhallebisi Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yemek Tarifleri

Ankara Muhallebisi Nasıl Yapılır Tarifi  Malzemeleri Yemek Tarifleri
Ankara Muhallebisi Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir litre süt
  • Bir su bardağı şeker
  • Beş kaşık un
  • Vanilya
  • 100 gram margarin
  • Yarım paket petibör bisküvi
  • Çilek sos yada reçeli
  • Bir paket kremşanti

Yapılışı
Şeker ve unu karıştırın, sütü ilave edip pişirmeye başlayın.
Pişmesine yakın vanilya ve yağı ekleyip pişirmeye devam edin.
Petibör bisküvilerini güzelce ezin ya da rondodan geçirip tepsinin altına serin.
Pişirdiğiniz muhallebiyi kaşık kaşık ve yavaş yavaş bisküvilerin üzerine yayın.
Soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine sürün.
Dolapta bekletip dinlendirdikten sonra kare şeklinde dilimleyin.
Spatula yardımı ile dilimi ikiye katlayın, böylece kremşantinin arada kalmasını sağlayın.
Üzerine çilek sos ya da çilek reçeli döküp servis yapın.

Lalanga Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yemek Tarifleri

Lalanga Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri 
 Malzemeleri:

  • Üç tane  yumurta
  • Bir çorba kaşığı yoğurt
  • Bir çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir su bardağı ılık su
  • Tuz
  • Un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı
Yumurta, yoğurt ve su bir kap içine alınarak iyice çırpılır.
Tuz, kabartma tozu ve un ilave ederek kıvamlı bir hal alana kadar çırpılır.
Lokum yapar gibi avucunuzun içine aldığınız hamuru baş ve işaret parmaklarınızın arasından top şeklinde çıkartılarak kaşık yardımıyla kesilip hızlıca kızgın yağa bırakın.
Kızaranları  kağıt havlu serilmiş servis tabağına çıkarın.
Hamurun kaşığa yapışmaması için arada sıvı yağa batırın.
Ilık olarak servis yapın.

Urfa Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Urfa Tepsi Kebabı Tarifi
Malzemeler :
  • 5  tane patlıcan
  • 600 gram kıyma
  • 1 tane domates
  • 100 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Patlıcanları güzelce yıkayıp kuruluyoruz.
Patlıcanları iki parmak kalınlığında doğruyoruz.
Aralarına kıymalı harçtan koyuyoruz. 
Fırın tepsisine diziyoruz.
İsteğe göre aralarına biber ve üzerine domates koyabilirsiniz.
Üzerine tereyağı koyuyoruz, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiber serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişiriyoruz.

Kırmızı Lahana Salatası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Kırmızı Lahana Salatası Tarifi
Malzemeler:
  • Bir tane orta boy kırmızı lahana  
  • Üç tane limon
  • Bir çay bardağı sirke
  • Bir çay bardağı zeytin yağı
  • Tuz


Yapılışı:
Önce kırmızı lahananın dış yapraklarını soyarak atın.
Yıkadıktan sonra kurulayın.
Lahanayı ortadan ikiye kesin.
İnce ince kıyıyoruz.
Kök kısımlarını ayırıyoruz.
Kıyılan lahanaları geniş bir kabına alın.
Üzerine tuz, üç tane limon suyunu ilave edip elimizle iyice ovuyoruz.
Üzerine sirke ve  zeytinyağını ilave edip karıştırın..
Hazırladığınız salatayı kavanoza koyup buzdolabında saklayın.
Kırmızı Lahana salatasını marul salatası  veya herhangi bir salatayla birlikte kullanabilirsiniz.

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi Yemek Tarifleri

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi
Malzemeler:
  • İki su bardağı yeşil mercimek
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir tepeleme yemek kaşığı un 
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir yemek kaşığı tere yağı
  • Bir yemek kaşığı sıvıyağı
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Arzuya göre limon
Yapılışı:
Yeşil mercimeği güzelce yıkayıp tencerede haşlayın.
Diğer bir tencereye  tereyağını ve sıvıyağı koyup eritin.
Kuru soğanı yağın içine doğrayıp soteleyin.
Sonra unu ilave edip sararana kadar kavurun.
Salçayı katıp bir iki karıştırın.
Mercimeği ilave edin.
Mercimeklerin üzerine çıkacak kadar su ilave edin.
Tuzunu atıp karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika daha pişirip servis yapın.
Zevkinize göre limon sıkabilirsiniz.

Tekirdağ Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Tekirdağ Köftesi Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo köftelik kıyma
  • Bir tane yumurta
  • Üç dilim dilim kuru ekmek
  • Bir tane orta boy kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Nane
Yapılışı
Kıymanın içine  rendelediğimiz  kuru soğanı ve emekleri ilave edelim.
Yumurtayı da içine kıralım ve hamur gibi güzelce yoğuralım.
Üzerine baharatlarını ve tuzunu ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
 Harç elimizi bırakana dek yoğuralım.
Yuvarlak köfteler yaparak  yağlı tavada kızartalım.

Yeşil Mercimekli Makarna Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Yeşil Mercimekli Makarna Tarifi 
Malzemeleri:
  • Yarım paket makarna
  • Bir litre su
  • Bir  tane et bulyon ya da tuz
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu İçin
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • Bir tane soğan
  • İki  diş sarımsak
  • İki tane havuç
  • Bir tane patates
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Tuz
Yapılışı
Yeşil mercimeği bir gece önceden ıslatın.
Ertesi gün mercimeği tencereye koyarak kaynatın.
Patates ve havuçların kabuklarını soyarak mercimeğin içine atın.
10 dakika daha haşlayın ve süzün.
Havuç ve patatesleri doğrayın.
Mercimekler soğurken soğanı ve sarımsakları ince ince kıyıp geniş bir tavaya alın.
Üzerine yağ ve tuz ilave ederek pembeleşinceye kadar soteleyin.
Soğanların üzerine mercimek, patates ve havuçları ekleyerek beş dakika daha soteleyin.
Tencerede makarnayı bir litre suya bir tane bulyon ve zeytinyağı ilave ederek haşlayın.
Haşlanmış makarnayı süzün ve tabaklara koyun.
Üzerine hazırladığınız mercimekli sostan dökün, biraz da zeytinyağı gezdirin.
Yeşil mercimekli makarna servise hazır...

Fırında Krema Soslu Patates Tarifi


Krema Soslu Fırında Patates Tarifi 
Malzemeler:
  • Yedi tane patates
  • İki kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir paket krema sosu
  • Yarım su bardağı süt
  • Nane
  • Pul biber
  • Tuz
Yapılışı
Patatesleri soyup cipsi şeklinde yani yuvarlak olarak ince ince doğruyoruz.
Doğranan patateslerin üzerine bir paket krema sosu ve yarım su bardağı sütü döküp karıştırıyoruz.
Tuz, nane ve pul biber ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Fırın tepsisine güzelce yayıyoruz.
Rendelenmiş iki kase kaşar peynirini patateslerin üzerine eşit şekilde dağıtıyoruz.
Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında 20-25 dakika üzeri kızarıp kaşar peynirler eriyene kadar pişiriyoruz.

Bademli Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri



Bademli Patlıcan Dolması Tarifi 
Malzemeler: 
  • İki tane orta boy patlıcan 
  • 12 dilim dana jambon veya salam 
  • Bir su bardağı soyulmuş badem 
  • Bir tane orta boy soğan 
  • iki çorba kaşığı zeytin yağı 
  • Bir su bardağı galeta un
  • Bir tutam kadar taze nane 
  • Kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ 
Hazırlanışı: 
Patlıcanları tüm olarak uzunlamasına dilimleyin. 
Üzerlerine tuz serpin ve 20 dakika suda bekleterek acısının çıkmasını sağlayın. 
Tavaya yağı koyup kızdırın, doğranmış soğanı pembeleşene kadar kızartın. 
Bir çorba kaşığı su ekleyip, suyunu çekince soyulmuş bademleri ilave ederek kavurun. 
Taze nanenin yarısını ince ince kıyarak soğanlı karışıma ilave edin ve tavayı ateşten alın. 
Patlıcanları kurulayın, hafif yağlanmış teflon tavada iki tarafını kızartın. 
Kızarttığınız her patlıcan diliminin üzerine bir dilim salam ve bir kaşık bademli karışımdan koyun.
Rulo şeklinde sararak kürdanla tutturun. 
 Yarısı kalan naneyi galeta unuyla karıştırın. 
Yaptığınız patlıcan rulolarını bu karışıma bulayıp, kızgın yağda 5-6 dakika kızartın.
Patlıcan dolması servise hazır...

Ayvalı Lahana Sarması Nasıl Yapılır Tarifi

Ayvalı Lahana Sarması Nasıl Yapılır Tarifi, yemek tarifleri, Ayvalı Lahana Sarması Nasıl Yapılır, Mis Ayvalı Lahana Sarması Oktay Usta Tarifleri, Mis Gibi Ayvalı Lahana Sarması Oktay Usta Tarifleri, Sarma Tarifleri, Ayvalı Lahana Pişirmek, Sarmalar, Lahana Sarması Yapmak,  Lahana Sarması Nasıl Pişirilir,  Lahana Sarması Malzemeleri.

Ayvalı Lahana Sarması Tarifi
Malzemeler
  • İki tane ayva
  • Bir tane orta boy lahana
  • İki su bardağı pirinç
  • iki tane soğan
  • 250 gram kıyma
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Nane
  • Toz kırmızıbiber
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Pirinci sıcak suda bir saat beklettikten sonra süzün.
Soğanı yemeklik doğrayın. 
Ayvayı rendeleyin. 
Üzerine pirinci, soğanı, kıymayı, maydanozu, karabiberi, nane ve sıvı yağın yarısını ekleyip karıştırın. 
Yeteri kadar tuz ilave edin.
Lahanaları yaprak yaprak ayıklayın, haşlayıp suyunu sıkın. 
Lahana yapraklarının içine harçtan koyup sarın. 
Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin. 
Üzerine sıvı yağı gezdirin. 
200 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. 
Üzerine nane ve toz kırmızı biber serperek servis yapın.

Kırmızıbiber Dolması Tarifi Malzemeleri Yapılışı


Kırmızıbiber Dolması Tarifi
Malzemeleri:

  • Sekiz tane salçalık kırmızı biber
  • 250 gram taze beyaz peynir
  • İki tane yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeterince galeta unu
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı:
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ateşte közleyin ve kabuklarını temizleyin.
Biberleri uzunlamasına ortadan bölün.
Peyniri, ince kıyılmış maydanozu ve 1 adet yumurta ile birlikte çatalla ezerek harç haline getirin.
Biberlerin içine ikişer yemek kaşığı harcından doldurun.
Dolmaları önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa tekrar yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın.
Garnütürle servis yapın.

Patates Mantısı Tarifi Yemek Tarifleri



Patates Mantısı Tarifi
Malzemeleri:
  • Beş tane haşlanmış patates
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
İç Harcı İçin:
  • İki tane soğan
  • 200 gram. kıyma
  • Bir kase yoğurt
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri İçin:
  • Bir kase çırpılmış yoğurt
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • Bir çay kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı
Önce patatesleri karıştırma kabının içine rendeliyoruz.
İnce doğranmış maydanozu ilave ediyoruz.
Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırıyoruz.
Patates harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
Servis tabağına koyup ortalarını bastırıp çanak şeklini veriyoruz.
İç harcı için, soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tavada soğanları kavuruyoruz.
Kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Tuz ve karabiber döküp iyice karıştırarak kavuruyoruz.
Kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
Kıymalı harçtan çanak şeklindeki patateslerin  içlerine dolduruyoruz.
Üzerine çırpılmış yoğurt döküyoruz.
Tereyağı ve toz kırmızı biberi tavada kavurup yoğurdun üstüne döküyoruz.
Patates mantısı servise hazır...

Düğün Helvası Tarifi Yemek Tarifleri



Düğün Helvası Tarifi 
Malzemeleri:
  • 2.5 su bardağı un
  • 200 gram margarin
  • 200 gram beyaz fıstık
Şerbeti için :
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kilo süt
Yapılışı
Şerbet malzemeleri; toz şeker ve sütü  karıştırıp 2-3 dakika kaynatın.
Bir tencerenin içine unu, margarini ve beyaz fıstığı koyun.
Çok ağır ateşte fıstık ve unu altın sarısı renginde sararıncaya kadar ağır ağır karıştırarak kavurun.
Şerbetini kaynar olarak üzerine dökün.
 Bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp ağır ateşte 15 dakika pişirin.
15 dakika demlendirdikten sonra servise hazır.

Fındıklı İrmik Helvası Tarifi Yemek Tarifleri


Fındıklı İrmik Helvası Tarifi 
Malzemeler: 
  • İki çorba kaşığı margarin
  • 100 gram dövülmüş fındık
  • Bir su bardağı irmik
  • İki su bardağı süt
  • Bir su bardağı toz şeker
Yapılışı 
Margarini eritin dövülmüş fındığı ve irmiği ekleyin. 
Karıştırarak irmik altın sarısı oluncaya kadar kavurun.
Şekeri ilave edip bir iki defa daha karıştırın.
Ardından sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin
Kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
Üzerine tarçın serperek ve ılık olarak servis yapın.

Cağ Kebabı Tarifi Cağ Kebabı Nasıl Yapılır

Cağ Kebabı Tarifi Cağ Kebabı Nasıl Yapılır
Cağ Kebabı Tarifi, Çağ Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi. Erzurum yöresinin en güzel yemeklerinden birisidir cağ kebabı.  Erzurum'da yağı ve sinirleri alınmış kuzu budundan yapılmaktadır. Çağ kebabını pişirmek isteyenler için işte tarifi. 

Malzemeler : 
  • 1 tane kuzu budu (yağsız ve sinirsiz olacak) 
  • 1 tane soğan 
  • 100 gram yoğurt 
  • Yeterli miktarda lavaş ekmeği 
  • 4 tane domates 
  • 6-7 adet yeşilbiber 
  • Yeteri kadar tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
Hazırlanışı: 
Yağı ve sinirleri alınmış kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. 
Yoğurdu, karabiberi, tuzu ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırarak terbiye  sosu yapın.
Etleri hazırlamış olduğunuz sosa bulayarak 24 saat bekleterek terbiye edin.
Etleri, şişe takarak ateşte çevire çevire kızartın.
Pişen kısımlarından  dönerde olduğu gibi ince parçalar kesin.
Cağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, ateşte pişmiş domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeğiyle servis yapın. 

Cevizli Krep Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Cevizli Krep Tarifi 
Malzemeleri: 

  • Bir su bardağı un
  • Üç tane yumurta
  • Bir çorba kaşığı şeker 
  • İki çorba kaşığı tereyağı 
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir tutam tuz
İçi İçin

  • İki çorba kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Beş çorba kaşığı kayısı marmelatı
  • İki çorba kaşığı tereyağı
 Hazırlanışı
Unu, yumurtayı, sütü, şekeri, tereyağını ve tuzu karıştırarak krep hamuru hazırlayın.
Hazırladığınız karışımdan bir kepçe alarak tavaya  zeminini kaplayacak şekilde yayın. 
Pişen kerplerin içine; tereyağı, ceviz, marmelat ve şekerle hazırladığınız karışımdan koyup rulo şeklinde sarın.
 Krepleriniz servise hazır...

Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi

Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi, yemek Tarifleri, Tavuklu Düğün Çorbası Nasıl Yapılır, misyemek, Tavuklu Düğün Çorbası Nasıl Pişirilir, Tavuklu Düğün Çorbası Oktay Usta Tarifleri, Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi Tavuklu Düğün Çorbası Nasıl Yapılır, Tavuklu Düğün Çorbası Pişirmek, Tavuklu Düğün Çorbası Yapmak, Tavuklu Düğün Çorbası Oktay Usta Tarifleri, Tavuklu Düğün Çorbası Malzemeleri.

Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir tane tavuk göğsü
  • Yarım limon
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Bir tane yumurta
  • Beş bardak su
  • Tereyağı
  • Pul biber
  • Nane
Yapılışı:
Tavuk göğsüü küp küp doğrandıktan sonra haşlayın.
İçine beş bardak su ilave edin.
Limon suyunu, unu ve yumurtayı iyice çırparak tencereye ilave edin.
Karıştırarak kaynatın.
Piştikten sonra üzerine tereyağı, pul biber ve nane karışımını gezdirilir.

Ispanaklı Krep Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Ispanaklı Krep Tarifi
Malzemeler:

  • 125 gram un (1 su bardağından biraz fazla oluyor)
  • Bört tane yumurta
  • Bir su bardağı süt
  • 50 gram yumuşak margarin
  • 200 gram dondurulmuş
  • 200 gram beyaz peynir
  • Bir tutam toz şeker
  • 200 milim krema
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Un, süt, şeker, tuz, iki tane yumurta, 20 gram margarin,  karıştırarak hamur haline getirin. 
1 saat dinlenmeye bırakın.
Çözülmüş ıspanağın suyunu iyice sıkın ve püre haline getirin.
Beyaz peynir, 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 adet yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın.
18 santim çapında yağlanmış tavada 8 adet krep pişirin.
Üzerine ıspanak püresini yayıp, rulo yapın.
Yağlanmış ısıya dayanıklı bir kaba dizin.
Üzerlerine kalan kaşar peynir ile karıştırdığınız kremayı dökün.
225 Derecede ısıttığınız fırının alttan ikinci rafında 15-20 dakika pişirin.

Adana Kebabı Tarifi Yapılışı Malzemeleri


Adana Kebabı Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir kilo ince çekilmiş kuzu kıyma
  • 100 gram yağ
  • Bir çorba kaşığı acı pul biber
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Kıymayı, pul biber ve toz biberle güzelce yoğurun.
Buzdolabına koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin.
Dolaptan çıkarıp tuzunu koyun. Tekrar yoğurun.
Yoğurduğunuz kaymadan avucunuzun aldığı kadar parçalar kopararak sislere tutturun.
Elinize yapışmaması için ara sıra avucunuzu ıslatarak bir elinizle sisi tutun, diğer elinizle de kıymayı sise tutturarak, kebabı hazırlayın.
Mangalı yakin. Sisleri mangala dizip iki taraflı olarak pişirin.
Sumaklı soğan salatası ve yeşil salata ile sıcak olarak servis yapın.

Sandviç Poğaça Tarifi Yemek Tarifleri


Minik Sandviç Poğaça
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı ılık süt
  • Bir su bardağı ılık su
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir paket kuru maya
  • bir yemek kaşığı tuz
  • İki yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı kadar)

İçi için
İsteğe göre bunlnardan birisi olabilir
  • Kaşar
  • Salam
  • Beyaz peynir
  • Zeytin ezmesi
  • Nutella

Üzeri için
  • İki tane yumurta sarısı
  • Çörek otu,
  • Susam


Yapılışı
İlik su ve süt karıştırılır.
Mayanın üzerine ılık su ve süt karışımı şeker eklenerek 10 dakika kabarması beklenir. 
Tuz ve yağ ilave edilerek karıştırılır.
Un ilave edilerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Ilık bir yerde bir saat  mayalanması sağlanır.
Mayalı hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve tepsiye aralıklı dizilir. 
Birazda tepside bekletilerek kabarması beklenir.
Uzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Piştikten sonra poğaçaların soğuması beklenir. (soğumazsa keserken hamurlaşır)
Soğuyan sandviç poğaçalar ortadan kesilerek içine istenilen malzeme koyularak servis yapılır.

Mis Sigara Böreği Tarifi

Mis Sigara Böreği Tarifi. Evde mis gibi sigara böreği yapmak için fazla zaman harcamanıza gerek yok. Üç tane yufka ve biraz beyaz peynir yanına maydanoz yeterli olacaktır. Baharat sevenler için en yakışanı karabiber ve kırmızı biberdir. Ancak, zevkinize göre başka baharatlar da kullanabilirsiniz.

Sigara Böreği Tarifi
Malzemeleri:

  • Üç tane hazır yufka
  • 250 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı
Yufka tezgaha açılır.
Yufkanın büyüklüğüne göre 8 veya 12 eşit parçaya üçgen şeklinde kesilir.
Peyniri rendeleyip içine küçük küçük doğranan maydanozlar ilave edilir.
Zevkinize göre karabiber ve kırmızı biberi de ilave ederek karıştırılır.
Üçgen kesilmiş yufka dilimlerinin geniş kenarına 1 yemek kaşığı iç konur.
Yufka yanlardan içe doğru kıvrılır ve rulo şekilde sarılır.
Açılmaması için uç kısmı suyla ıslatılarak kapatılır.
Aynı işlem bütün malzemeye uygulanır.
Sıvı yağ kızdırılır, börekler kızgın yağda kızartılır.
Fazla yağını alsın diye kağıt havlu üzerine çıkartılır.
Sigara böreğiniz servise hazır...

Soslu Tavuk Baget Tarifi Malzemeleri


Soslu Tavuk Baget Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir  kilo tavuk baget
  • Dört yemek kaşığı yoğurt
  • İki yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Kekik
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı 
Tavuk butlarını güzelce temizleyip yıkayın.
Bir süzgece koyarak suyu iyice süzülene kadar bekletin.
Bir kap içinde; salça, yoğurt ve zeytinyağını karıştırılarak sos haline getirilir.
Hazırladığınız sosun içine sarımsağı rendeleyip ilave ederek karıştırın.
Kekik, toz biber, pul biber ve tuzu ilave ederek karıştırın.
Limonu da üzerine sıkarak güzelce karıştırın.
Hazırladığınız sosa bagetleri bulayıp fırın tepsisine dizin.
Önceden 180 derecede ısıttığınız  fırında pişirin.
Yanına elma dilimi şeklinde kestiğiniz patatesleri ilave edebilirsiniz.

Adıyaman Tavuk Kebabı Tarifi


Adıyaman Tavuk Kebabı Tarifi
Malzemeleri: 
  • İki tane büyük tavuk göğsü
  • Bir kase sarımsaklı yoğurt
  • Kekik
  • Kırmızı biber
  • Nane
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı salça
Yapılışı
Önce tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.
Suyunu iyice çekene kadar kavurun.
Kırmızı biber, kekik , tuz dökerek biraz daha kavurun.
Kavurduğunuz tavukları servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
Tavada yağı eritin salçayı ilave ederek pişirin.
Pişirilen salça sosunu yoğurdun üzerine dökün.
üzerine nane serperek servis yapın.

İstanbul Sultanahmet Köftesi Tarifi Yapılışı Malzemeleri

İstanbul Sultanahmet Köftesi Tarifi Yapılışı Malzemeleri, yemek tarifleri, köfteler, köfte çeşitleri, sultanahmet köftesi tarifi tarifleri, sultanahmet köfte tarifi, sultanahmet köftesi nasıl yapılır, inegöl köftesi tarifi, msyemek, köfte tarifi, sultanahmet köftesi yapılışı, inegöl köfte tarifi.

İstanbul Sultanahmet Köftesi Tarifi
Malzemeleri: 
  • Bir kilo yağsız kıyma
  • 150 gram böbrek yağı
  • İki tane orta boy soğan
  • İki çay kaşığı karbonat
  • İki yemek kaşığı süt tozu
  • Bir tane yumurta sarısı
Yapılışı:
Kıyma ve böbrek yağını güzelce yoğurun.
Kıyma makinasından tekrar geçirin.
Rendelenen soğanları, karbonatı, süt tozu ve bir yumurtanın sarısını kıymaya ekleyerek yoğurun.
Tekrar kıyma makinesinden geçirin.
Hazırlanan karışımı bir gün bekletin.
 İstediğiniz köfte şeklini vererek  ızgara ya da fırında pişirin.

Zeytinyağlı Bamya Tarifi Yemek Tarifleri


  • Zeytinyağlı Bamya Tarifi
  • Malzemeler:
  • Bir kilo bamya
  • İki tane soğan
  • İki tane domates
  • bir su bardağı sıvıyağ
  • Bir çay bardağı limon suyu
  • Yarım tatlı kaşığı tozşeker
  • Bir çay bardağı sirke
  • Tuz 
  • Süslemek için limon dilimleri

Yapılışı
Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak şeklinde kesin.
Bamyaları bir tatlı kaşığı tuz ve bir çay bardağı sirke karışımında beş dakika bekletin.
Soğanı ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin. 
Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave edin. 
1-2 dakika soğanla pişirin. 
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Bamyaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirin.
Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuzunu ilave edin.
Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.
Limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapın.

Peynirli Poğaça Tarifi


Peynirli Poğaça Tarifi
Malzemeleri: 
  • 3,5 su bardağı un
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • iki tane  yumurta (bir sarı üzerine sürülecek)
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • Yeteri Kadar tuz
  • İçi için; peynir, patates, ıspanak, kaşar peyniri...vb malzemelerden biri

Yapılışı
Unu  eleyip ortasını havuz şeklinde açıyoruz.
Malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
10 dakika kadar hamuru dinlendiriyoruz
İç malzemeyi hazırlıyoruz. 
Peyniri iyice eziyoruz, maydanozu  ince ince kıyıp peynirle karıştırın.
Hamurdan parçalar koparıp yuvarlak şekilde elinizde açın.
Peynirli harcı içine koyun ağzını kapatın.
Yağlı tepsiye dizin.
Yumurta sarısını üzerine sürün. 
170 derecede ısıtılan  fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Çikolatalı Islak Kek Tarifi Oktay Usta Tarifleri

Çikolatalı Islak Kek Tarifi Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri, yemekler, tarifler,  çikolatalı ıslak kek tarifi oktay usta, kakaolu ıslak kek malzemeleri, kakaolu kek tarifi oktay usta, kakaolu kekyapılışı, kakaolu kek, islak kek yapımı, ıslak kek pişirmek, ıslak kek tarifi browni.

Çikolatalı Islak Kek Tarifi 
Malzemeleri:
  • 4 tane yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • Bir paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar un
Yapılışı
Karıştırma kabına yumurtayı, toz şekeri koyup mikserle 4 dakika köpürene kadar iyice karıştırın. 
Üzerine sıvı yağı, sütü, kakaoyu ilave edip çırpma teliyle veya mikserle karıştırın. 
Kakao içinde tam olarak dağıldığında karışımdan 1,5 su bardağı ayırın. 
Geriye kalan karışımın üzerine tel süzgeç yardımıyla unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. 
Kıvamı ne çok katı ne  de çok sıvı olacak.
Hazırlanan karışımı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. 
170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 veya 40 dakika pişirin. 
Fırından çıkınca 5 dakika dinlendirin. 
Keki kalıbından çıkarmadan sosu üzerine döküp, kek sosu çektikten sonra ters çevirip çıkartın.
Dilim dilim keserek servis yapın. 
Üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Baklava Hamuru Nasıl Yapılır Tarifi


Baklava Hamuru Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler

  • İki su bardağı un
  • İki tane yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • Bir su bardağı nişasta
  • 200 gram tereyağı
  • Bir tutam tuz

Yapılışı
Unu bir kabın içine koyarak ortasını havuz gibi açın.
Ortasına yumurta, tuz, yağ  ve suyu  ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.
Küçük parçalara ayırıp ince yufkalar açın.

Patlıcan Köftesi Tarifi Patlıcan Köftesi Nasıl Yapılır Patlıcan Köftesi Oktay Usta Tarifleri


Patlıcan Köftesi Tarifi
Malzemeler
  • 4 tane közlenmiş patlıcan
  • 2 tane haşlanmış patates
  • 2 yumurta
  • 1 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Galeta un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Yapılışı
Közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğrayalım. 
Patatesleri ve soğanı rende yapalım. 
Maydanozları ince ince kıyalım. 
Tüm bu malzemeyi bir kaba alalım. 
Üzerine yumurtaları kıralım. 
Baharatlarını ve galeta ununu ekleyelim. 
Köfte harcı gibi yoğuralım. 
Kıvam alınca elimizle şekil verip ister tavada ister fırında pişirelim.

Adana Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri


Adana Kebabı Tarifi  
Malzemeler:
  • Bir kilo orta yağlı kıyma
  • İki tane soğan
  • Bir tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • Tuz
Yapılışı
Kıymayı genişçe bir kabın içine koyalım.
Kıymanın içine rendelenmiş kuru soğan, karabiber, kırmızıbiber, biber salçası ve tuzu ilave edelim.
Bütün malzemeyi 15-20 dakika iyice yoğuralım.
Hazırladığımız malzememizden iri parçalar alarak yağlanmış şişlere geçirelim.
Izgara veya mangal üzerinde çevirerek iki yüzünü de pişirelim.

Fırında Alabalık Nasıl Pişer


Fırında Alabalık Nasıl Pişer
Malzemeleri:

  • Temizlenmiş bütün alabalık (kişi sayısı kadar)
  • Bir fincan zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı nane
  • Kırmızı toz biber
  • Üç diş sarmısak
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Önce sarımsak güzelce dövülür.
Dövülen sarmısağın içine, zeytinyağı, nane, toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek iyice karıştırılır.
Hazırlanan karışım balığın üzerine ve içine iyice sürülür.
Karışımın dibinde kalan sarımsaklar balığın karnına koyulur.
Soslanan alabalık yağlanmış kiremit veya tepsi içine koyulur.
Orta ısıdaki fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika pişirilir.

Oktay Usta Ali Nazik Tarifleri


Oktay Usta Ali Nazik Tarifleri
Malzemeleri: 

  • 250 gram zırh kuşbaşı  et (bıçakla kıyma gibi kıyılmış ya da rondoda çekilmiş)
  • Bir kilo bostan patlıcanı
  • 250 gram süzme yoğurt
  • Üç diş sarımsak
  • Tuz
  • Pul biber
  • Tereyağı

Yapılışı
Öncelikle patlıcanları közde ya da ocakta közleyin.
Közlediğiniz patlıcanları kabuklarını soyup söğüş olarak doğrayın.
Küçük küçük doğradığınız ya da rondodan geçirdiğiniz kuşbaşı eti tavada çok az tereyağı ile kavurun.
Etler yeterince piştiğinde altını kapatın.
Sarımsakları ezip süzme yoğurt ve tuz ile karıştırın.
Üzerine patlıcanları da ekleyip yine karıştırın.
Üzerine eti ekleyin.
Çok az yağ ile pul biber kızdırıp üzerine dökün.

Mantı Nasıl Yapılır


Mantı Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
Hamuru İçin 

  • 3,5 su bardağı un
  • Dört tane yumurta
  • Bir çay bardağı su
  • Yetei kadar tuz

Harcı İçin

  • İki tane orta boy soğan
  • 400 gram koyun kıyması  
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine Sos İçin

  • Dört çorba kaşığı tereyağı
  • Sarımsaklı süzme yoğurt (Sarmısalı yoğurdu kendiniz evde de hazırlayabilirsiniz)
  • Sumak
  • Nane,
  • Pul biber

Yapılışı
2 bardak unu yoğurma kabına eleyin, ortasını havuz biçiminde açın. Yumurta, su ve tuz katıp parmak uçlarınızla yoğurmaya başlayın. Gerekirse un ilave ederek, sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar, uzun uzun yoğurun. Bezelere bölün. Üzerini temiz bir nemli bezle örterek 15-20 dakika dinlendirin. 

Bu sırada harcını hazırlayın. Soğanı incecik kıyın veya rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber ile birlikte yoğurun.

Bu sırada dinlenmiş olan hamuru, üzerine un serperek oklava yardımıyla 2 milim inceliğinde açın. 2-3 santim eninde karelere bölün, ortasına nohut büyüklüğünde kıymalı harç koyun. Uçlarını üstte toplayarak kapatın. Kurumaması için üzerine un serpip bez örterek bir kenarda bekletin. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın. Geniş bir tencerede mantıların rahatça kaynayabileceği kadar su kaynatın. Biraz tuz atın. Mantıları kaynar suya salın.

Harlı ateşte suyun tekrar kaynamasını bekleyin. Daha sonra ateşi orta hararete getirin. Yumuşayıp suyun yüzüne çıkana kadar pişirin. Tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Mantıyı tabaklara paylaştırın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağını gezdirin. Sumağını, nanesini, pul biberini serperek sıcak sıcak servis yapın.

Hangi Balık Nasıl Pişirilir Balık Pişirme Tarifleri Fırında Balık Tavada Balık Kızartma


Hangi Balık Nasıl Pişirilir
Hangi balık nasıl pişirilirse daha lezzetli olur. Her balığın pişirilme yöntemi farklıdır. Lezzetli balık pişirmenin püf noktalarını öğrenelim.

Çipura
Çupra balığını ızgara ya da tava yapmalıyız. Bu yöntemler hem kolay hemde balığın lezzetli olmasını sağlar.

Dil Balığı
Hem ucuz hem de lezzetli bir balıktır. Dil balığı,  tava, ızgara ya da bağlama olarak pişirebilirsiniz.

Hamsi
Hamsi balığını tava ya da ızgara yapmak en uygun ve lezzetli pişirme yöntemidir.

Kalkan
Kalkan balığı  tavada, ızgarada veya fileto olarak pişirebilirsiniz.

Kefal
Kefal balığı en fazla yakışan pişirme şekilleri, tava, buğulama, yahni, haşlama mayonezli, kağıt kebabı, salata, füme, pilaki.

Karagöz
Karagöz balığı,  tavada, ızgarada, buğulama ve kiremitte güzel pişer.

Levrek
Levrek için en uygun pişirilme yöntemi; haşlama ve tavada kızartmadır.

Lüfer
Lifer balığı, buğulama, haşlama ve tavada kızartarak tüketilmelidir.

Mezgit
Tavada kızartma,  ızgara ve haşlaması çok lezzetli olur.

Zargana
Tavası, buğulaması ve pilakisi çok lezzetlidir.

Palamut
Palamut balığının en lezzetli hali, tavada kızartma ve ızgaradır.

Somon
Sütlü sos uyguladıktan sonra fırında ya da ızgarada pişirebilirsiniz. Haşlamasını makarna ve salatalarda  kullanabilirsiniz.

Mıhlama Tarifi Patatesli Soğanlı Yumurtalı Mıhlama Nasıl Yapılır


Mıhlama Tarifi 
Malzemeleri:
  • İki tane orta boy soğan
  • İki tane orta boy patates
  • İki tane yumurta
  • Bir demet maydanoz
  • Bir tane limon
  • İki kaşık sıvı yağ
  • Tuz
Yapılışı
Küp şeklinde doğranan soğanları yağla kavurun.
İçine küçük küçük doğranan patatesleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
Soğan ve patatesler kavururken arada karıştırın, tencerenin kapağını kapalı tutun.
Tencerenin altı tutarsa biraz yağ ekleyin. (Fazla yağlı olmasını istemeyenler yarım çay bardağı su ilave edebilir)
Patatesler piştikten sonra ince doğranmış maydanozlar ilave edilir.
Bu şekilde biraz daha kavrulur.
En son yumurtalar ilave edilerek iyice karıştırılır.
Tencerenin kapağı kapatılır.
Yumurtalar piştikten sonra bol limon sıkılır.
Mıhlama servise hazır. 

Çok Pratik Kolay Çikolata Sosu Tarifi



Çok Pratik Çikolata Sosu Tarifi 

200 ml çiğ krema ve 200 gram bitter çikolatayı tencereye koyarak eritin.  Çok lezzetli çikolata sosu elde edeceksiniz.

Çikolata Sosu Tarifi


Çikolata Sosu Tarifi
Malzemeleri: 

  • İki çorba kaşığı un
  • İki çorba kaşığı kakao ( isteğe bağlı olarak biraz fazla koyailirsiniz)
  • Birsu bardağı şeker
  • bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı su


Yapılışı
Bütün malzemelerinizi bir tencereye koyarak iyice karıştırın.
Ateşe koyarak kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin.
Kaynamaya başladığında ateşten alarak soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra servise hazır.

Tahinli Çörek Tarifi


Tahinli Çörek Tarifi
Malzemeleri:

  • 500 gram un
  • Bir paket maya ınstant maya (kuru maya)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 75 gram yumuşak margarin
  •  3 çay bardağı ılık süt

İç Malzeme:

  •  2,5 çay bardağı tahin
  •  2,5 çay bardağı toz şeker

Üzeri İçin:

  • Bir yumurta sarısı
  • Susam

Yapılışı  
Unu eleyip maya ile karıştırın. 
Üzerine sıvı yağ, margarin ve ılık sütü ilave edip yaklaşık 5-10 dakika yoğurun. 
Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin. Tahin ve toz şekeri mikser ile yada el ile  3 dakika çırpın.
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta tekrar yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. 
Her birini 2-3 mm kalınlığında yuvarlak açıp üzerine tahin-şeker karışımından sürün ve rulo şeklinde sarın. Bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra, üzerlerini kapatın ve 30 dakika daha bekletin. 
Bekletme süresi sonunda yuvarlayarak bu parçaları mümkün olduğunca ince şekilde uzatın. 
Daha sonra bir ucunu sabit tutarak kendi etrafında döndürerek çörek şekli verin. 
Bir ikinci parçayı da ucuna ekleyerek aynı şekilde sarmaya devam edin. 
Böylece 12 parça ile 6 adet çörek hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. 
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve pişirin.

Patates Pişirmenin Püf Noktaları Patates Pişirme Süresi


Patates Pişirmenin Püf Noktaları
  • Düdüklü tencerenin yüksek ayarında kabuklu patates 10 dakikada, kabuğu soyulmuş patates ise 6 dakikada pişer.
  • Normal tencerede pişirirken patateslerin dağılmaması için  pişene yakın içerisine tuz ekleyin.
  • Patateslerin daha lezzetli olması için haşladığınız pişirme suyuna bir kaşık sirke ekleyin. Bu şekilde patateslerin rengi sari ve tadı daha güzel olur.
  • Patates püresinin içine ilave ettiğiniz tuz kadar şeker ekleyin. Patates püresi daha kıvamlı ve lezzetli olur.





Mısırlı Pilav Tarifi Mısırlı Pilav Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri



Mısırlı Pilav Tarifi 

Malzemeleri:
  • Bir su bardağı pirinç
  • Bir çay bardağı mısır (konserve veya dondurulmuş olabilir)
  • İki çorba kaşığı sıvıyağ
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Pirinçleri yarım saat kadar suda bekletin.
Sıvı yağ ve tereyağını eritin.
Suyu ilave edin.
Su kaynayınca pirinç, mısır, tuz ve et suyu ilave edilir.
Pirinçler suyunu tamamen çekip pişene kadar kapağı kapalı şekilde pişirelim.
Pilav piştikten sonra  hafifçe karıştırıp üzerine peçete örterek 20 dakika kadar demlendirin.

İçli Köfte Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yapılışı Pişirilmesi



Malzemeleri:
  • Yarım kilo kıyma eti
  • Üç tane soğan
  • Bir tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Dış Malzemeleri
  • Yarım kilo ince bulgur
  • Bir çay bardağı irmik
  • Üç su bardağı sıcak su
  • Üç tane haşlanmış patates
  • Üç çorba kaşığı un
  • Tuz
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Kimyon
Yapılışı
Soğanları ince ince doğruyuın.
Kıyma ve baharatlarla biraz kavurun.
Ilıdıktan sonra içine cevizi ekleyin.
İnce bulgur ve irmiği bir tencereye koyun. 
Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin. 
Kapağını kapatın, bulgurlar ve irmikler şişsin. 
Tencere tamamen soğuyana kadar kapağını  açmıyoruz.
Ayrı bir kapta haşlanan patatesleri rendeleyin.
Hepsi soğuduktan sonra patatesler ve bulgurlu harcı yoğurmaya başlayın. 
Un, salça, tuz ve kimyonu da ekleyin. 
Kıvama gelene kadar yoğurun. 
Şekil verirken elinizi ıslatarak yaparsanız daha kolay şekil verebilirsiniz. 
İçli köfte şekli verip içerisine hazırladığınız iç malzemeden koyun. 
İçli köftenin patlamaması için içini fazla koymayın. 
Ağzını kapatıp bol yağda kızartın.

Not: İsterseniz haşlama da yapabilirsiniz.  Bir tencereye bolca su koyun, tuz ekleyin.  Kaynamaya başlayınca hazırladığınız köftelerden içine atın.