Karnıyarık Tarifi Karnıyarık Yapılışı Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Tarifi Karnıyarık Yapılışı Karnıyarık Nasıl Yapılır, Karnıyarık Pişirmek İçin gerekli Malzemeler, Karnıyarık Tarifleri.

Karnıyarık Tarifi 
Malzemeleri:

  • 6 tane patlıcan
  • 6 tane yeşil biber
  • 6 tane kiraz domates 
İç malzemeler için
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tane yeşil biber
  • 2 tane orta boy domates
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Yapılışı 
Yemeğimize başlamadan önce patlıcanlarımızı alacalı ve ortasını derin keserek acısını almak ve yağ çekmesini önlemek için yarım saat tuzlu suda bekletin. Yarım saat tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları üzerinde su kalmayacak şekilde süzüp, kağıt havluya sarın. Patlıcanları bol yağda üzeri kızarana kadar ters düz ederek kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havluya alıp fazla yağını çekin. 

İç malzeme için öncelikle 2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alın. Üzerine küçük küçük doğradığımız soğan, sarımsak ve yeşil biberi ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlarımız pembeleştikten sonra üzerine küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip 1-2 kez karıştırdıktan sonra üzerine kıymayı da ilave edin. Kıymanın rengi değişene kadar yaklaşık 10 dakika bu şekilde kavun. Üzerine yarım çay bardağı su ile sulandırdığımız salçayı da ekleyin. Yine 1-2 kez karıştırdıktan sonra maydanoz ve baharatları (isteğe göre; karabiber, tuz, pul biber) ekleyip bu şekilde 1-2 kez karıştırıp ocağımızın altını kapatın.

Yağını kağıt havluda çektiğimiz patlıcanları fırın tepsisine alıp içlerini maşa yardımıyla açın. Hazırladığımız iç malzemeyi kaşık yardımıyla patlıcanların içine alabildiği kadar koyun. Tepsideki patlıcanları fotoğraftaki gibi domates ve yeşil biberle süsleyin. Fırın tepsisinin içine 1 su bardağı sıcak su ekleyip, 150 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Piştikten sonra arzuya göre üzerine maydanoz ve nane ekleyip, servis yapın.