Yaprak Sarması Yapılışı Yaprak Sarması Tarifi Yaprak Sarması Nasıl Yapılı Oktay Usta Tarifi

Yaprak Sarması Yapılışı Yaprak Sarması Tarifi, Yaprak Sarması Nasıl Yapılır, Yaprak Sarması Oktay Usta Tarifi, Yaprak Sarması Tarifleri, yemek tarifleri, yaprak sarması nasıl pişirilir, yaprak sarması nasıl pişer, yaprak sarması nasıl yapılır oktay usta, sarma nasıl sarılır, sarma nasıl pişer, sarma nasıl yapılır, sarma nasıl pişirilir, sarma içi nasıl hazırlanır.

Yaprak Sarması Tarifi 
Malzemeler
  • Yarım kilo köftelik kıyma
  • 200 gram salamura asma yaprağı
  • Bir tane soğan
  • Bir diş sarmısak
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
Sosu İçin
  • Üç tane domates
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • Bir çay bardağı su
Üzerine Dökmek İçin
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yaprak Sarması Yapılışı 
 Salamura yapraklarını yıkayıp süzün.
Bir kıyma, soğan, sarmısak, tuz, kimyon ve karabiberi karıştırarak yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Avucunuzda yuvarlayarak silindir köfteler hazırlayın.
Köfteleri asma yaprağına sardıktan sonra güveç kabına koyun.
Sos için rendelenmiş domates, salça ve suyu karıştırın.
Asmalı köftelerin üzerine eşit şekilde serperek dökün.
Önceden 170 derece sıcaklıkta ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Sıcak fırında kaşar eriyene kadar tutun.
Daha sonra sıcak sıcak servis yapın.