Kuzu Etli Karnıyarık Tarifi Kuzu Etli Karnıyarık Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi

Kuzu Etli Karnıyarık Tarifi Kuzu Etli Karnıyarık Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi, Yemek tarifleri, Karnıyarık Tarifi, Karnıyarık Yapılışı.

Kuzu Etli Karnıyarık Tarifi
Malzemeleri:
  • 7 tane patlıcan
  • 350 gram kuzu eti
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 4 tane yeşil biber
  • 3 tane domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su
Yapılışı
Patlıcanları fırın ya da ocakta közleyin. 
Soyup borcama dizin. 
Kuzu etini kuşbaşı doğrayın, sıvıyağda kavurun.
Soğan, domates ve biberi doğrayın. 
Biber ve domatesin bir kısmını üzerini süslemek için ayırın. 
Soğanları ete ekleyip kavurun.
Ardından rendelenmiş sarımsak, biber ve domatesi ekleyip kavurmaya devam edin.
Domates salçası, tuz ve karabiberi ilave eddip kavrulduktan sonra altını kapatın.
Borcama dizdiğimiz patlıcanların ortasını yarın. 
Etli harçtan patlıcanların içine doldurun.
Üzerine bir dilim domates ve biber koyun.
Önceden 200 derecede ısıtılan  fırında pişirin.