Kahvaltılık Hamur Kızartması Tarifi Hamur Kızartması Nasıl Yapılır Hamur Kızartması Oktay Usta Tarifleri

Kahvaltılık Hamur Kızartması Tarifi, Kahvaltılık Hamur Kızartması Nasıl Yapılır, Kahvaltılık Hamur Kızartması Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri, mayalı hamur kızartması tarifi, hamur kızartması tarifi oktay usta, kolay kabaran hamur kızartması tarifi, mayasız hamur kızartması tarifi, peynirli hamur kızartması tarifi, sodalı hamur kızartması tarifi, patatesli hamur kızartması tarifi, içi boş hamur kızartması

Kahvaltılık Hamur Kızartması Tarifi 
Malzemeleri:
  • Yarım kilo un (500 gram)
  • Dört su bardağı ılık su
  • Bir paket kuru maya
  • Bir su bardağı süt
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için dört su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Unu kuru hamur mayasını ve tuzu ile karıştırın.
Süt ve ılık suya karıştırın.
Süt ve su karışımını unun üzerine yavaş, yavaş döküerek yoğurun.
Yumuşak bir hamur yapın.
Hamurun üzerini kapatın, 30 dakika kadar ekşimesi için bekletin.
Sıvı yağı kızartma kabına koyarak kızdırın.
Ellerinizi yağlayarak hamurdan bir parçalar kopartıp şekiller verin.
Daha sonra kızgın yağa atarak kızartıp servis yapın.