Bayram Kavurması Tarifi Bayram Kavurması Nasıl Yapılır Tarifi Bayram Kavurması Oktay Usta Tarifleri

Bayram Kavurması Tarifi Bayram Kavurması Nasıl Yapılır Tarifi Bayram Kavurması Oktay Usta Tarifleri

Bayram Kavurması Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 kilo orta yağlı kuzu but  
  • 100 gram kuyruk yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Yapılışı
Kuyruk yağını ince ince doğrayın.
Tencerede yağını salana kadar kavurun. 
Butu kuşbaşı doğrayarak eriyen kuyruk yağının içine ilave edin.
Eti bir iki karıştırdıktan sonra kısık ateşte alarak yaklaşık bir saat kadar kendi suyunda pişirin.
Tencereyi kapağı kapalı şekilde arada bir silkeleyerek karıştın.
Et piştikten sonra  tuz, karabiber ve kekik ilave ederek sıcak servis yapın.