Acı Biber Soslu Et Nasıl Yapılır Tarifi Acı Biber Soslu Et Oktay Usta Tarifleri

Acı Biber Soslu Et Nasıl Yapılır Tarifi, Acı Biber Soslu Et Oktay Usta Tarifleri, Yemek Tarifleri,  Biber Soslu Et Yemeği, Acı Biber Soslu Et Yapılışı, Biber Soslu Et Yemeğinin Malzemeleri,  Et Yemekleri, Soslu Yemekekler, soslu et yemekleri nasıl pişirilir.

Acı Biber Soslu Et Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler:
  • Uzun parçalar halinde kesilmiş et
  • Bir çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 tane domates
  • Yarım su bardağı su
  • Acı biber sosu
  • Yarım demet maydanoz
  • Baharatlı çeşni
  • Tuz
Garnitür için:
  • Havuç
  • Patates ve bezelyeli garnitür

Yapılışı:
Tencereye yağı koyup ardından kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domatesi ekleyin.
5-4 dakika kavurduktan sonra ince ve uzun kesilmiş et parçalarını tencereye alıp kapağını kapatın.
Etin suyunu çekmesine yakın, yarım su bardağı ılık su ilave edin.
Et bütün suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
Eti ocaktan indirmeden önce dilediğimiz kadar acı biber sosu ve baharatlı çeşni ekleyin.
Tuzunu ilave edin.
İnce ince kıyılmış maydanozları ekleyin.
Bir iki kez karıştırdıktan sonra yanında garnitür ve sade pilav ile servis yapın.