Zeytinyağlı Domates Dolması Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Domates Dolması Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Yemek Tarifleri, oktay usta zeytinyağlı yemek tarifleri, meze tarifleri, salata tarifleri, zeytinyağlı yemekler, sebze yemekleri, zeytinyağlı barbunya, zeytinyağlı kereviz, oktay usta zeytinyağlı yemekler.

Zeytinyağlı Domates Dolması
Malzemeleri: 
  • 12 tane orta boy domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 tane kuru soğan
  • 2 tane kesme şeker
  • 1 çay kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı
Önce kuru soğanı incecik kıyıp, 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla orta ateşte sarartın ve ocaktan alın. 
Üzerine 10 dakika kadar ılık suda beklettiğiniz ve süzdüğünüz pirinci ekleyin. 
Tuz, kesme şeker, kalan zeytinyağı, ince kıyılmış dereotu ve kuş üzümlerini de karıştırın. 
Dolma harcınız hazır. 
Domateslerin sert olmasına dikkat edin. 
İyice yıkayıp, üstten kapaklarını kesin. 
İçini oyup, suyunu akıtın. 
Dolma harcını domateslere paylaştırıp, dolmaları tencereye dizin. 
Domates kapaklarını kapatıp, 2 su bardağı sıcak su koyun. 
Kısık ateşte 30 dakika tencerenin kapağını açmadan pişirin. 
Dolmanın parlak olmasını istiyorsanız kapağı kapalı soğutun.