Testi Kebabı Tarifi Kebap Tarifleri Kebaplar


Testi Kebabı Tarifi, yozgat testi kebabı tarifi, testi kebabı yemek tarifi, yemek tarifleri, yemekler, bebap çeşitleri, kebaplar, testi kebabı tarifi resimli, testi kebabı yapılışı, oktay usta testi kebabı, yozgat testi kebabı yapılışı, testi kebabı 4 kişilik resimli, testi kebabı video

Testi Kebabı Tarifi

Malzemeleri:
  • 1.5 kilo orta yağlı koyun eti
  • İki yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Bir kilo arpacık soğan
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • İki büyük domates
  • Sivri biber
  • Defne yaprağı
  • Tuz
  • kimyon
  • karabiber
Yapılışı 
İri parçalar şeklinde kesilmiş eti yıkayıp süzün.
Eti büyük bir kabın içine alın.
Arpacık soğanların kabuğunu soyup ete ekleyin.
Domatesleri, biberleri iri parçalar şekline doğrayıp malzemeye ekleyin.
Salça, tuz, kimyon, karabiber ve ayçiçeği yağını ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız harcı toprak testiye doldurun.
Testinin ağız kısmını hazırladığınız bir hamurla sıkıca kapatın.
Sıcak fırında 1.5 saat pişirin.
Fırından alıp 20 dakika dinlendirin.
Hamuru çıkarıp kebabı servis tabaklarına paylaştırın.
Sıcak olarak servis yapın.