İrmikli, Kalburabastı Tarifi Kalburabastı Nasıl Yapılır Tarifi Sütlü Yağlı Yoğurtlu İrmikli Kalburabastı Tarifi

İrmikli Kalburabastı Tarifi Kalburabastı Nasıl Yapılır Tarifi Sütlü Yağlı Yoğurtlu İrmikli Kalburabastı Tarifi, irmikli kalburabastı tarifi, kalbura bastı tarifi oktay usta, şekerpare tarifi, tatlı tarifleri, revani tarifi oktay usta,  kalbura bastı tarifleri, kalbura bastı tarifi emine beder, oktay usta kalbura bastı tarifi, irmikli kalburabastı tarifi oktay usta, oktay ustadan kalbura basti tatlisi, kalbura bastı tatlısı, kalbura bastı diyarbakır, oktay usta kalbura bastı tatlı tarifi

Kalburabastı Tarifi 
Malzemeleri
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvıyağ
  • Bir çorba kaşığı yoğurt
  • İki çay kaşığı karbonat
  • İki çorba kaşığı irmik
  • Aldığı kadar un
Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırın.
Hamurun kıvamı, kulak memesi kıvamından biraz daha sert olsun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp  içine ceviz koyup şekil veriyoruz.
Yağlanmış tepsiye koyup 180 °C sıcaklıkta üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra 4,5 bardağı şekeri, 5,5 bardak suda kaynatıp ılıtın.
Şerbeti sıcak olan revaninin üzerine dökün.