Güllaç Nasıl Yapılır Tarifi Güllaç Tarifi Oktay Usta

Güllaç Nasıl Yapılır Tarifi Güllaç Tarifi Oktay Usta , Güllaç Tarifi, yemek tarifleri, tatlılar, tatlı çeşitleri, güllaç yufkası nasıl yapılır, güllaç tarifi, güllaç tarifleri, güllaç yapılışı, güllaç yapımı, güllaç tatlısı, oktay usta güllaç tarifi, güllaç tarifi oktay usta, güllaç nasıl yapılır oktay usta, güllaç yapımı


Güllaç Tarifi

Malzemeleri:
  • 1 litre süt
  • 2 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 paket güllaç
  • 250 gram dövülmüş ceviz
  • Çeyrek çay bardağı gül suyu
Yapılışı
Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın.
Geniş bir tepsiye dökün.
Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.
Ortasına dövülmüş cevizi koyun.
Yanlarını ortada toplayıp, katlayın.
Katladığınız güllaçları başka bir tepsiye dizin.
Kalan sütü üzerine dökün.
Gül suyu ilave edin.
Ilık veya soğuk servis yapın.