Ev Baklavası Tarifi Ev Baklavası Tarifi Oktay Usta Tarifleri Ev Baklavası Nasıl Yapılır Cevizli Ev Baklavası Tarifi

Ev Baklavası Tarifi Ev Baklavası Tarifi Oktay Usta Tarifleri Ev Baklavası Nasıl Yapılır Cevizli Ev Baklavası Tarifi , Ev Baklavası Tarifleri, ev baklavası tarifi oktay usta, ev baklavası nasıl yapılır, cevizli ev baklavası tarifi, evde baklava nasıl yapılır, ev baklavası tarifi ve yapılışı,  

Ev Baklavası Tarifi
Malzemeleri:
  • Üç su bardağı un
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir çay bardağı ayçiçek yağı
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Bir yumurta
  • Bir çay bardağı su
  • Bir su bardağı nişasta
  • Bir su bardağı pirinç unu
  • 250 gram tereyağı
  • 350 gram iri çekilmiş antep fıstığı
Şerbet için
  • Beş su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı
Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, ayçiçek yağı ve yumurtayı ilave ederek karıştırın. Suyu azar azar ekleyerek yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Nişasta ile pirinç ununu harmanlayın.
Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın.
Tezgahı unlayıp her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın.
Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın.
Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisini yağlayın.
Tereyağını eritip ılınmaya bırakın.
Birinci grup yufkayı tepsiye yayın.
Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı gezdirip antep fıstığı serpin.
İkinci grup yufkayı üzerine yayın.
Eritilmiş tereyağı gezdirip fıstık serpin ve son yufka grubunu yayın.
Baklava şeklinde dilimleyin.
Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin.
Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.
Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın.
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün.
Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.