Elmalı Turta Oktay Usta tarifleri Elmalı Turta Nasıl Yapılır Tarifi

Elmalı Turta Oktay Usta tarifleri Elmalı Turta Nasıl Yapılır Tarifi, elmalı turta tarifi oktay usta, elmalı turta nasıl yapılır, elmalı turta pişirmek, elmalı turta malzemeleri, elmalı yapılışı, elmalı pasta tarifi, kurabiye tarifleri, elmalı turta yemek tarifi.

Elmalı Turta Tarifi 
Malzemeleri
  • 1 tane yumurtatane
  • 125 gram tereyağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
İç Malzemeleri
  • 6 tane elma
  • 2 tane havuç
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
Elmalı Turta Tarifi için öncelikle elmaları ve havuçları bir tencerenin içine rendeliyoruz. Üzerine şekeri döküyoruz ve karıştırıp ocağa alıyoruz. Kendi suyunu bırakıp, tekrar çekene kadar arada bir karıştırarak pişiriyoruz. Ardından tencereye yağ, ceviz ve tarçını koyup tekrar karıştırıp ve 2 dakika sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakıyoruz. 

Mutfak robotunun içine tereyağını (katı halde iken) unu, şekeri koyup iyice karıştırıyoruz. Tereyağının un ile tamamen bütünleştiğinden emin olduktan sonra, ayrı bir kabın içine karışımı alın ve üzerine kalan diğer malzemeleri de içine döküp yoğurmaya başlıyoruz. Elde ettiğiniz turta hamurunu ikiye bölüyoruz ve yarısını tezgâhın üzerine alıp merdane yardımı ile 1 cm den daha ince bir şekilde açıyoruz. Açtığımız hamuru yağladığımız yuvarlak borcam tepsinin tabanına ve kenarlarına koyarak yerleştiriyoruz.

İlk başta hazırladığımız elmalı harcı tepsinin ortasına koyup, spatula ile dağıyoruz. Ardından turta hamurunun kalan yarısını tekrar merdane ile açıyoruz ve uzun şeritler halinde kesiyoruz (kafes yapacağız). Elmalı turtanın üzerine bu şerit hamurları kafes görüntüsü verecek şekilde sırayla diziyoruz. Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz ve 5 dakika ısıtıp elma turtayı fırına sürüp, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen elmalı turtanın üzerine pudra şekeri serpiyoruz 1 saat beklettikten sonra dilimleyip, servis ediyoruz.