Elmalı Güllaç Tarifi Elmalı Güllaç Nasıl Yapılır Malzemeleri Tatlılar

Elmalı Güllaç Tarifi Elmalı Güllaç Nasıl Yapılır Malzemeleri Tatlılar, Elmalı Güllaç Tarifleri, Elmalı Güllaçın Püf Noktaları, elmalı güllaç oktay usta, elmalı güllaç tarifi, elmalı güllaç yemek tarifi, fırında elmalı güllaç sarma, değişik güllaç tarifi, güllaç tarifi.

Elmalı Güllaç Tarifi
Malzemeleri:
  • 10 yaprak güllaç
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı gül suyu
  • 6 orta boy elma
  • 2 tane dilimlenmiş kivi  
Yapılışı
Güllacı hazırlayın.
Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın.
Elmanın hiç suyu kalmayınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın.
Hazırladığınız püreyi güllac yapraklarının arasına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın.
Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin.
Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün.
Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika bekletin.