Oktay Usta Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır Kurabiye

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri
  • Yarım paket margarin (125 gram)
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Bir adet yumurta
  • Aldiği kadar un
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
İçi İçin  malzemeleri
  • Dört tane elma
  • Bir çay bardağı ceviz içi
  • Dört yemek kaşığı toz şeker
  • Bir çay kaşığı tarçın
  • Pudre şekeri
Yapılışı
Elmaları soyup rendeleyelim. Bir tencereye koyup altını yakın, şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin, tencerenin altını kapatın. Tarçın ve ceviz içini ekleyip, karıştırın, bir kenarda bekletin.

Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, margarini ve tuzu bir kaba aktarıp karıştırın. Biraz biraz un ekleyerek yoğurmaya devam edin ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin. Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha katı olana kadar un eklemeye devam edin. İstenilen kıvamı elde edince, hamurumuzu düz bir zemine yayarak açın. Ardından kare parçalar kesin. Her bir kare parçayı çapraz şekile getirip, taşmayacak şekilde iç malzemeden ekleyin ve rulo halinde sarın. Fotoğraftaki görüntüyü elde etmeye çalışın.

Fırın tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar ortalama 40 dakika pişirin. Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri ve isteğe göre tarçın ekin.