Bulgurlu Köy Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi


 Bulgurlu Köy Köftesi Tarifi
Malzemeleri:
  • İki su bardağı ince bulgur
  • Üç tane soğan
  • Üç çorba kaşığı un
  • Yarım kilo kaymaklı yoğurt
  • Üç diş sarımsak
  • İki su bardağı sıcak su
  • Üç çorba kaşığı margarin
  • Bir tane yumurta akı
  • Bir çorba kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Kırmızı tozbiber
Yapılışı
Bulguru derin bir kaba alıp sıcak suyu dökün ve üzerini  kapatın ve yumuşayana kadar bekletin. Soğanlardan birini soyup rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin. Bulgur yumuşayınca rendelenmiş soğan, un, tuz, sarımsak, nane ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. 

Köfte harcından küçük parçalar koparıp oval köfteler yapın. Derin bir tencereye su doldurup tuz ilave ederek kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynar suda haşlayın. Köfteleri kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Kalan 2 soğanı soyup yarım halkalar halinde doğrayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.  Kırmızı tozbiber  serpin, kızarınca ateşten alı. Köftelerin üzerine yoğurt koyduktan sonra biberli eritilmiş yağı da yoğurdun üzerine dökün.