Kısır Tarifi


Kısır Tarifi 
Malzemeleri
  • Dört çay bardağı köftelik bulgur
  • İki tane salatalık
  • Dört tane domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 5-6 tane yeşil soğan
  • 2-3 dal fesleğen
  • İki diş sarımsak
  • Dört tane arpacık soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Baharatlar (tuz, pul biber, karabiber)
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 çay bardağı sıcak su
Yapılışı 
Geniş bir kaba ya da tepsiye, köftelik bulguru boşaltın. 
Üzerine sıcak suyu döküp, yaklaşık 5 dakika yumuşaması için bekletin.
Bulgur hafiften yumuşayınca üzerine ince ince doğradığınız kuru soğan ve sarımsakları ekleyip, bastırarak yoğurmaya başlayın. 
Soğanlar iyice ezildiğinde salçaları ekleyin ve yoğurmaya devam edin. 
Salçalar iyice harmanlandığında ince ince doğradığınız maydanoz, nane, yeşil soğan, fesleğen, salatalık ve domatesleri ekleyin.
Malzemeleri 1-2 karıştırdıktan sonra üzerine damak zevkinize göre baharatları ekleyin. 
Ardından zeytinyağını ve nar ekşisini de (limon suyu da olabilir) malzemelerin üzerine gezdirerek dökün.
Son eklediğiniz malzemelerle birlikte tüm malzemeleri 1-2 karıştırıp, harmanlayın. 
Kısır servise hazır. 
Yanına domates, salatalık, turşu, marul ya da asma yaprağı ile servis yapabilirsiniz.  

Balık Pişirmenin Püf Noktaları


Balık Pişirmenin Püf Noktaları 
Bu yazıda balık pişirmenin püf noktalarından bahsetmeye çalışacağım. Öncelikle alacağımız balık taze olmalı. Peki balığın taze olduğunu nasıl anlarız? Balığın gözleri canlı ve parlaksa, eti gergin ve sertse, solungaçları parlak kırmızı ya da pembe ise, eti sıkı, pulları yapışmıyorsa balık tazedir.

Diğer püf noktalar ise;
Balığı soğuk su ile yıkayın.
Fırında pişirmeden önce zeytinyağı-limon karışımında bekletin. Arzuya göre bu karışıma defne yaprağı ya da kekik ekleyebilirsiniz.
Balığı pişirirken zeytinyağı, su, süt, sirke, domates suyu ya da şarap ekleyebilirsiniz.
Balık pişirirken derisini kesinlikle çıkarmayın. Eğer sevmiyorsanız piştikten sonra çıkartabilirsiniz. Derisini baştan çıkartmamanız hem balığı bir arada tutacaktır hem de suyunu içinde tutarak balığın kurumasını engelleyecektir.
Limonu pişirme sırasında değil de piştikten sonra kullanın. Limonun suyunu rahat çıkartmak için önce 15 saniye mikrodalga fırında bekletip sert bir zeminde yuvarlayın. Böylelikle suyunu rahatlıkla çıkartabilirsiniz.
Eğer pişireceğiniz balık donmuşsa sirkeli suda bekletin. Böylelikle çözülen balığın eti gergin olur.
Izgara yapacaksanız balığınızı sıvı yağ, karabiber, tuz karışımına bulayın. Böylelikle balığınız ızgaraya yapışmaz.
Balık kokusunu elinizden ve kullandığınız malzemelerden çıkartmak için öncelikle soğuk su ile yıkayın, ardından sirke ve limon ile ovun.

Hangi balık hangi aylarda tüketilmelidir?
Akya : Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim
Barbunya : Nisan, Mayıs, Temmuz
Çinekop : Ekim ayından sonra
Çipura : Eylül, Ekim, Kasım
Dil balığı : Her mevsimde
Gelincik : Her mevsimde
Gümüş Balığı : Şubat, Mart, Nisan
Hamsi : Aralık, Ocak, Şubat
Hani : Her mevsimde
İskorpit : Mayıs, Haziran, Temmuz
İstavrit : Her mevsimde
İzmarit : Kasım, Aralık, Ocak, Şubat
Kalkan : Şubat, Mart, Nisan
Karagöz : Her mevsimde
Kayabalığı : her mevsimde
Kefal : Ocak, Şubat, Mart
Kılıç Balığı : Ağustos ocak arası ve Nisan ayında
Kırlangıç : Nisan Eylül arası
Kofana : Eylül Ocak arası
Kolyoz : Temmuz, Ağustos, Eylül
Lahos : her mevsimde haziran ve temmuzda iyidir.
Levrek : Mart, Nisan, Mayıs,Haziran
Lüfer : Eylül, Ekim, Kasım, Aralık, Ocak
Mercan : Eylül, Ekim Kasım, Aralık
Mezgit : Her mevsimde
Minekop : Her mevsimde
Palamut : Ağustos Ocak arası
Sardalya : Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim
Sinarit : Her mevsimde
Tekir : Şubat Temmuz arası
Torik : Eylül, Ekim, Kasım
Uskumru : Kasım, Aralık, Ocak
Zargana : Mart, Nisan
Yayın : Mayıs Eylül arası hariç her mevsimde 

Kaynak: gurmeyemektarifleri.com

Mozaik Pasta Tarifi


Mozaik Pasta Tarifi
Malzemeleri: 
  • Bir paket 200 gramlık pötibör bisküvi  
  • Bir su bardağı süt
  • Üç yemek kaşığı toz şeker
  • İki tatlı kaşığı pirinç unu
  • Bir adet yumurta
  • Bir kahve fincanı kakao
  • 125 gram margarin
  • Bir paket vanilin
  • Hindistan cevizi
Yapılışı 
200 gram bisküviyi bir kap içerisine küçük küçük kırın. 
Pastayı yapacağınız tencereye margarini ekleyip, eritin. 
Üzerine un, şeker, kakao ve vanilini ekleyin. 
Ardından yumurtayı da üzerine kırın ve yavaş yavaş karıştırın. 
Topaklanma olmaması için malzemeleri ezerek karıştırdıktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyin. 
Sütü tamamen ekleyip malzemeleri 1-2 kez karıştırın.
Kırdığınız bisküvileri de ekleyin ve tekrar 1-2 kez karıştırın ve ocağı kapatın.
Hazırladığınız mozaik pasta karışımının donması için bir kabın iç tarafını alüminyum folyo ile kaplayın.
Karışımı içine boşaltarak, mozaik pastaya elinizle şekil verin.
Mozaik pastanızı buzluğa koymadan önce oda sıcaklığına gelene kadar dışarda bekletin. 
Ardından buzluğa koyun ve servis etmeden önce 3-4 saat buzlukta bekletin. 
Dilimleyerek servis yapın.  

Patatesli Sulu Köfte Tarifi


Patatesli Sulu Köfte Tarifi
Malzemeleri:
  • İki tane orta boy patates
  • 400 gram kıyma
  • İki tane orta boy kuru soğan
  • 8-10 dal maydanoz
  • İki yemek kaşığı bulgur ya da pirinç
  • Bir tatlı kaşığı un veya 2 dilim bayat ekmek
  • Bir tane yumurta
  • Bir tane kaşığı domates salçası
  • Bir tane kaşığı biber salçası
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Köfteyi kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı: 
Genişçe bir kaba oda sıcaklığındaki kıymayı alın. 
Üzerine soğanlardan bir tanesini rendeleyip ekleyin (diğer soğanı daha sonra kullanacağız). 
Maydanozları ince ince kıyıp malzemeleri üzerine ekleyin. 
Bulguru, unu, yumurtanın akını ve birer çay kaşığı baharatları (tuz, karabiber, pul biber ve kekik) ekleyin. 
Bu arada isterseniz bulgur yerine pirinç, un yerine 2 dilim bayat ekmek de kullanabilirsiniz. 
Kaba aldığınız tüm malzemeleri elinizle iyice yoğurun. 
Kıvamını aldıktan sonra un serpiştirdiğiniz tepsiye, fındık kadar misketler yaparak dizin. 
Tepsiyi hafiften sallayarak tüm köftelerin una bulanmasını sağlayın. 
Bu şekilde köfteleri 10 dakika dinlenmeye bırakın. 
Siz bu arada yemeğinizi yapacağınız tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağını alın. 
Zeytinyağını kızdırıp üzerine ince ince doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin. 
Soğanlar pembeleşene kadar karıştırarak pişirin. 
Soğanlar pembeleştiğinde üzerine salçaları ekleyin ve 1-2 kez karıştırın. 
Köfte harcına eklediğiniz baharatların aynısından tencereye de ekleyin ve yine karıştırın. 
Karışımın üzerine küp küp doğradığınız patatesleri de ekleyin ve yine karıştırın. 
Patateslerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. 
Bu şekilde patatesleri yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika orta ateşte pişirin.
Yemeğiniz pişerken siz de 10 dakika beklettiğiniz köfteleri kızartmaya geçin. 
İyice kızdırdığınız sıvı yağa köfteleri alın ve kızartın. 
Köfteleri kızarttıktan sonra patateslerin yeterince yumuşamasını beklemeye geçin. 
Ara ara çatal yardımıyla patateslerin yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin. 
Patateslerin püre yapacak kadar yumuşamasına gerek yok çünkü 20 dakika kadar da köfteler ile pişireceğiz.
Patatesler istenilen kıvama geldiğinde tencerenize köfteleri de yavaş yavaş tencerenize ekleyin ve karıştırın. Bu şekilde kısık ateşte yaklaşık 15 dakika patatesli sulu köftenizi pişirin. 
Ayırdığınız yumurtanın sarısını  2 yemek kaşığı sıcak su ile karıştırın ve tencerenize dökün.
Yumurta sarısını ekledikten sonra yaklaşık 5 dakika daha pişirin ve tencerenizin altını kapatın. 
Patatesli sulu köfteyi sıcak sıcak servis yapın. 

Tiramisu Tarifi


Tiramisu Tarifi
Malzemeleri: 
  • Bir tane hazır pandispanya
  • Bir çay bardağı sıcak su
  • Üç tatlı kaşığı toz şeker
  • Üç tatlı kaşığı neskafe
  • İki tatlı kaşığı kakao
  • Bir tatlı kaşığı türk kahvesi
Kreması için:
  • üç su bardağı süt
  • Bir tane yumurta
  • 200 gram labne peyniri
  • Üç kahve fincanı toz şeker
  • Üç kahve fincanı un
Yapılışı 
Tiramisu yapmaya kremayı  hazırlayarak başlıyoruz.
3 su bardağı süt, yumurta, 3 kahve fincanı un ve 3 kahve fincanı toz şekeri bir tencereye alıp  iyice karıştırın.
Topak topak kalmamasına dikkat edin.
Tencereyi ateşe koyup muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın.
Muhallebi kıvamını alınca altını kapatıp 10 dakika soğuması için bekletin.
Bir çay bardağı sıcak suya toz şeker ve neskafeyi koyup karıştırın.
Pandispanyanın iç yüzlerini bu karışımla ıslatın.
Kremamızı 10 dakika bekletip soğuttuktan sonra içerisine labne peynirini de ekleyip karıştırarak eritin. Kremanın yarısını altta kalacak pandispanyanın üzerine fotoğraftaki gibi sürün.
Pandispanyanın üst kısmını da üzerine kapatın ve kalan kremayı da üzerini kapatacak şekilde sürün.
İki tatlı kaşığı kakao ve bir tatlı kaşığı Türk kahvesini normal süzgeç yardımıyla üzerine serpiştirin.
Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Patates Salatası Tarifi



Patates Salatası Tarifi 

Malzemeleri:
  • 3 tane patates
  • 2 tane yumurta
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane domates
  • 4-5 dal marul
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2 dal yeşil nane
  • 1 tane yeşil biber
  • Baharatlar (tuz, pul biber, fesleğen)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı 
Tencereye kaynar su ve tuz ekleyin. 
Yumurta ve patatesleri tencereye koyup kaynatmaya başlayın. 
Yumurtaları 8 dakika sonra, patatesleri de yaklaşık 25-30 dakika sonra tencereden alın. 
Çatal rahat bir şekilde patateslere batıyorsa yeterli derecede pişmiş demektir. 
Yeşillikleri, domatesi ve yeşil biberi ince ince geniş bir kaba doğrayın. 
Üzerine soğanları ve yumurtaları da doğrayın. 
Patatesler piştikten sonra kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve diğer malzemelere ekleyin. 
Tercihen tahta kaşıklar yardımıyla iyice karıştırın.
Baharatları isteğinize göre ekleyin. 
Zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini de üzerine döküp, tekrar karıştırın. 
Yarım saat dinlendirip, servis yapın.  

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır


Türk Kahvesi Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir kahve fincanı soğuk su
  • Bir tatlı kaşığı türk kahvesi
  • Zevkinize göre şeker
Yapılışı 
Türk Kahvesini yaparken mutlaka soğuk ve hazır su kullanın.
Çeşme suyunda bulunan klor Türk Kahvenizin yeterince iyi olmamasına neden olabilir.
Türk kahvesi için mümkünse bakır cezve kullanın.
Cezveye önce suyu ekleyin.
Ardından kahveyi ve şekeri ekleyin ve 1-2 kez karıştırıp kısık ateşteki ocağa koyun.
Kahveyi kesinlikle kısık ateşte pişirin.
Kahvenin tadını bulması için kısık ateşte pişirmek şart.
Türk Kahve kısık ateşte köpürmeye başlayınca üzerinden tatlı kaşığıyla alıp kahve fincanlarına aktarın.
Bu işlemi cezvede köpük azalana kadar 2-3 kez yapın.
Köpükleri aldıktan sonra cezvede kalan kahveyi 1-2 taşım kaynatarak kahve fincanlarına dökün.

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi

  • Bonfile
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Tereyağı
Yapılışı
Dinlenmiş ve oda sıcaklığındaki bonfilelerin üzerinde hafiften zeytinyağı dökün.
Üzerine karabiber serpiştirin.
Fırça yardımıyla karabiber ve zeytin yağını iyice yayın.
Üzerine hafiften tuz dökün, mümkünse kaya tuzu kullanın.
Aynı işlemi bonfilelerin ters tarafı için de uygulayın.
Tavayı boş bir şekilde ocağa koyup, altını yakın.
Tavanın iyice kızdığından emin olduktan sonra bonfileleri birbirine değmeyecek şekilde tavaya dizin.
Üzeri yağlı olduğu için tavaya ekstradan yağ koymanıza gerek yoktur.
Bonfilelerin bir tarafı  piştiğinde ters tarafını çevirin ve aynı şekilde pişirin.
Bonfileler pişerken her tarafının eşit pişmesi için ara ara çatal yardımıyla üstüne hafiften bastırabilirsiniz. Bonfilelerin gerçek tadını almak istiyorsanız çok fazla pişirmemeniz gerekiyor.
Bonfileleri içindeki buharın bonfileye tekrardan sinmesi ve bonfileyi yumuşatması için birkaç dakika bekletin.
Üzerine hafiften tereyağı sürün ve bu güzel tadın etinize sinmesini sağlayın.

Kaburga Dolması Tarifi


Kaburga Dolması Tarifi 
Malzemeleri
  • Bir kilo tek parça kuzu kaburgası  
  • Bir çay bardağı pirinç
  • Bir tane adet orta boy soğan
  • Bir kahve fincanı badem
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı tuz
  • İki adet orta boy domates
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tane yeşil biber
Yapılışı
Kaburga dolması için bir gün önceden bademleri ıslatın.
Kaburga dolmasını yapmak için önce bıçağın ucuyla kaburga ile et arasını yavaş yavaş açın. 
Yapacağınız zaman ıslattığınız bademlerin dış kabuğunu soyun ve beyaz bademler elde edin. 
Pirinçleri yıkayın. 
Ayrıca soğan, biber ve domatesleri de yıkayın, doğrayın. 
Kaburga hariç diğer tüm malzemeleri karıştırın.
Bıçakla arasını açtığınız kaburganın içerisine karışımı doldurun. 
Kaburganın kestiğimiz kısmını temiz bir iğne-iplik yardımıyla dikin. 
Kaburgayı tencereye koyun ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. 
Bu sırada biraz da tuz ekleyin. 
Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1-1.5 saat pişirin. 
Piştikten sonra iplikleri çıkartarak kaburga dolmasını servis yapın.  

Bayram Kavurması Tarifi


Bayram Kavurması Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 kilo orta yağlı kuzu but  
  • 100 gram kuyruk yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Yapılışı
Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını salana kadar kavurun.
İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin.
Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyuyla pişirin.
Tencereyi kapalı bir şekilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız.
Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz.
Sıcak olarak servis yapınız.

Gülmeye Doyamayacağınız Leziz Bir Video


Bu blogda birbirinden doyurucu tariflere yer veriyorum, ama bu videoyu izlemeye doyamadım. Günün menüsünde leziz atıştırmalıklar değil, leziz atışmalar var!

Dünürlerin birbirini çekememesini konu alan Vanish’in yeni videosunda, eğlenceli atışmalara yer veriliyor. İğneleyici laflarla birbirlerine göndermeler yapan, kıskanç mimikleri ve oyunculuğuyla beni hayrete düşüren bu iki dünürü, yukarıdaki videoda izlemenizi tavsiye ediyorum. Gününüze biraz lezzet katmak istiyorsanız, bence siz de mutlaka görmelisiniz.

Üstelik Vanish’in Facebook hayran sayfasında, bu video ile bağlantılı bir aplikasyon da yer alıyor. http://bit.ly/omurbiterdunurgitmez adresine giderek ileride nasıl bir dünür olacağınızı öğrenebilir, pespembe bir çamaşır makinesi kazanma şansı yakalayabilirsiniz!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Kuru Baklava Tarifi


Kuru Baklava Tarifi
Malzemeleri
  • Bir paket baklava yufkası
  • 200 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı kıyılmış ceviz
  • Bir su bardağı şeker
  • İki çorba kaşığı buğday nişastası
  • Şerbeti için
  • İki su bardağı şeker
  • Üç su bardağı su
Yapılışı
Aralarına nişasta serpilmiş baklavalık yufkaların 3 tanesini üst üste koyun. 
Üzerine bolca ceviz serpin. 
Oklava yardımıyla sarıp küçük bir tepsi büyüklüğünde büzdürün ve yufkayı tepsiye yerleştirin. 
Bir kabın içinde şerbetini hazırlayın. 
Tereyağını da eritip tepsideki baklavaların üzerine sıcak dökün. 
200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. 
Fırından alıp az miktarda şerbeti döküp çektirin. 
10 dakika kadar da fırına verip kurutun.


Yumuşak Et Kavurma Nasıl Yapılır Tarifi


Et Kavurma Tarifi
Malzemeler
  • Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (zeytinyağında pişerse daha hafif oluyor)
  • 3 çorba kaşığı kekik

Yapılışı
Tencerede etleri hiç su koymadan 5 dakika kadar kavurun. 
Zeytinyağını ekleyip kavurmaya devam edin. 
Üzerine kekiği serpip kapağını kapatın ve hiç su koymadan kısık ateşte 35 dakika pişmeye bırakın. 
Sıcak olarak ikram edin. 
  

Fırında Tas Kebabı Tarifi


Fırında Tas Kebabı Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 2 tane domates
  • 2 tane havuç
  • 2 tane kuru soğan
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Hamur Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı tuz
  • 8 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı soğuk su
Yapılışı
Hamur malzemelerini karıştırın.
Suyu azar azar ekleyerek elinizde yapışmayan kıvamda yoğurun.
Kuru soğanı ay şeklinde doğrayarak tereyağında kavurun.
Etleri ekleyip suyunu çekene kadar soteleyin.
Rendelenmiş domatesi, baharatı ve dilimlenmiş havucu ekleyerek 5 dakika kavurun.
Üzerine 1 çay bardağı su koyarak kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hazırladığınız hamuru unlanmış tezgâhta yarım parmak kalınlığında açarak yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Ortasına harcı koyun ve yemeğin üzerini hamurla kapatın.
160 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Şeftali Konservesi Şeftali Konservesi Nasıl Yapılır

Şeftali Konservesi Şeftali Konservesi Nasıl Yapılır, şeftali konservesi oktay usta, yemek tarifleri, şeftali, konservesi tarifleri, şeftali konservesi yemek tarifleri, şeftali konservesi yapımı, konserve şeftali konservesi, şeftali konservesi turşular konserveler, şeftali konservesi örnekleri, kolay şeftali konservesi.

Şeftali Konservesi
1. Bol etli, yarma şeftalilerden, sağlam, eziksiz ve aynı boyda olanları seçilerek iyice yıkanır.

2. Kabukları soyulur. (Kaynar suya batırılıp derhal çıkarılarak soğuk suya atılan şeftalilerin kabukları kolayca soyulur.)

3. İkiye ayrılarak çekirdekleri çıkarılır. Çekirdek evleri koyu renk ise, bir kaşıkla kazıyarak temizlemek, sonradan konservenin renginin bozulmaması açısından yararlıdır. Bütün şeftaliler hazırlanıncaya kadar soyulan şeftaliler renklerinin kararmaması için, limonlu su, litreye bir tatlı kaşığı hesabıyla şekerli su veya limon tuzlu suda bekletilmelidir.

4. Bu arada şeker şurubu da koyu, orta veya hafif kıvamda hazırlanarak, ocağın altı kısılır ve, şurubun kaynar halde durması sağlanır.

Soğuk usulle doldurulacaksa; şeftalilerin kesilen yüzleri kavanozların alt yüzüne gelecek şekilde hemen çiğ yerleştirilir.

Şeftalileri tamamen örtecek biçimde, kaynar şeker şurubu ilave edilir. Kavanozların üst yüzünde, kapakla meyve arasında 1,5-2 cm. boşluk bırakılır.

Kapatma işleminin başarılı olması için temiz bezi kaynar suya batırarak kavanoz ağzındaki şurup kalıntıları temizlenir ve derhal kapaklar sıkıca kapatılır.

Kavanozları kaynatmak için kullanacağımız tencerenin dibine ızgara veya tahta parçaları koyulur ve kavanozlar birbirine değmeyecek biçimde yerleştirilir.

Kavanozların boyunu üç parmak geçecek şekilde sıcak kaynatma suyu konarak, ocağın altı açılır.

Su kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını örterek yarım kiloluk kavanozlar için 25 dakika, bir kiloluk kavanozlar için 30 dakika süreyle pastörize edilir. Bu işlemde suyun sürekli olarak kaynamasına dikkat edilmelidir.

Sıcak usulle doldurulacaksa; önceden hazırlanan ve kaynamakta olan şeker şurubunun içine dilimlenmiş şeftaliler atılır. Şurup tekrar kaynamaya başladığı anda delikli bir kepçeyle çıkarılarak kavanozlara yerleştirilir. Kaynar haldeki bu şurup da tepede 1,5 cm. boşluk kalacak ve şeftalileri tamamen kapatacak şekilde üzerine ilave edilip, kavanozların ağzı ıslak ve temiz bir bezle silinir, sonra kapakları sıkıca kapatılır.

Yukarıda anlatıldığı biçimde kavanozlar pastörize edilmek üzere, kaynatma tenceresine yerleştirilir. Suyun kaynamaya başlamasıyla birlikte saat tutarak, yarım kiloluk kavanozlar 20 dakika, bir kiloluk kavanozlar 25 dakika, süreyle pastörize edilir. Bu süre içinde su devamlı olarak kaynamalıdır.

Bütün bu işlemlerde kullanılacak cam kavanoz ve kapaklar, kullanılmadan önce iyice yıkanmış ve kullanılıncaya kadar kaynar suda bekletilmiş olmalıdır.

Pastörizasyon işlemi bitiminde ateş söndürülür. Kaynatma tenceresi kendi kendine soğumaya bırakılarak içindeki su ılındıktan sonra, kavanozlar tencereden çıkarılır. Bir tahta veya bez üzerine seyrekçe sıralanarak hava cereyansız bir yerde kendi kendine iyice soğuması beklenir.

Kavanozlar, temiz bir bez üzerine yatırılmış olarak, bir gece bekletilerek, sızdırıp sızdırmadığı kontrol edilir, serin, loş ve rutubetsiz bir yerde kullanılıncaya kadar saklanır.

Konserve Nasıl Yapılır


Konserve Nasıl Yapılır
Bu bölümde kendi bilgi ve deneyimlerimle konservenin nasıl yapılacağını anlatacağım.Konserve, yazlık sebzelerden kışın da yiyebilmek için uygulanan sağlıklı bir yöntemdir. Konserve yapmak için gerekli malzemeler; cam kavanoz (kavanozların ağzı temiz olmalı, çatlak bulunmamalıdır), kavanoz kapağı (kavanoz kapağı hiç kullanılmamış, yeni alınmış olmalı), sebze, tuz, büyük bir tencere veya kazan.

Konservesi yapılabilecek sebzeler; patlıcan, fasulye, bamya, domates. Konservesi yapılacak sebzeler alınırken yarasız, beresiz, sağlam ve olgun olmalıdır. Yapım aşamasında öncelikle sebzeler bol su ile 2-3 kez yıkanır. Sebzenin türüne göre ayıklama işlemi yapılır. Tercihe göre sebzeler dilimlenir.(bamyayı temizlerken limon kullanmayı ihmal etmemek gerekir) Cam kavanoza öncelikle bir miktar domates konur,üstüne sebze ve üste tekrar domates yerleştirilir, aralara tercihe göre tuz eklenir, sebzeler mümkün olduğu kadar sıkıştırılır. Kapağı kapatılır. Kapak kapatılırken çok dikkatli davranmak gerekir, yoksa kavanoz hava alır ve bütün emeğiniz boşa gider. Kapak önce sağa üç kere çevrilir, daha sonra hızlı bir şekilde sola çevirerek kapatılır ve sıkıştırılır.

Tencerenizin yada kazanınızın büyüklüğüne göre kavanoz sayısını belirleyiniz. Kavanozlara sebzeleri yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra, pişirme işlemi yapacağınız kaba yerleştiriniz, kavanozların aralarında boşluk kalmamalıdır, daha sonra kavanozların üzeri örtülecek şekilde soğuk su ile doldurunuz ve ateşe yerleştiriniz.

Biz odun ateşi üzerinde kazanda pişirdik, imkanı olmayanlar gazlı ocak üzerinde de pişirebilirler. Su kaynamaya başladıktan sonra fasulye 45 dakika, patlıcan ve bamya 30 dakika kaynatılmalıdır. Kaynatma işlemi bittikten sonra, kavanozlar çıkarılır, ters çevrilerek soğuyuncaya kadar bekletilmelidir. Bu sırada kavanozlarda herhangi bir olumsuz durum ortaya çıkarsa onlar ayrılmalıdır. Soğuyan kavanozlar evin serin bir yerinde kışın yemeğe hazır bir şekilde saklanmalıdır. Afiyet olsun..(Katkılarından dolayı Sakine Uranlı'ya teşekkürler) 

Yumuşak Börek Nasıl Yapılır Tarifi


Yumuşak Börek Nasıl Yapılır Tarifi 
Birinci Formül:
Böreğin yumuşak olması için biraz su, süt ve yumurtayı bir kasede iyice çırparak karıştırın. Hazırladığınız börek yufkasının aralarına fırça yardımı ile bolca sürün. Piştikten sonra böreğin yumuşacık olduğunu göreceksiniz..

İkinci Formül
Böreğin yumuşacık olması için soda kullanabilirsiniz. Sodalı börek su böreği gibi yumuşak hem de daha lezzetli oluyor.   Sodayı iki şekilde kullanabilirsiniz.

Birinci yöntem: Yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve sodayı karıştırıp iyice çırparak yufkaların arasına sürün.

İkinci yöntem: Sodasız malzemeyle hazırladığınız böreği tepsiye koyduktan sonra bir şişe sodayı üzerine eşit şekilde gezdirin. Çekmesi için 5 dakika beklettikten sonra fırına verin.

Sodalı Yumuşak Börek Tarifi
Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet maden sodası (200ml)
  • İç malzemesi için:
  • 250 gr. beyaz peynir
  • Maydanoz
Yapılışı:
Maydanozları kıyın, peyniri çatalla ezin ve maydanozla karıştırın.
Tepsiyi Yağlayın bir tane yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serin.
Kalan yufkaların birini ayırdıktan sonra diğerlerini elinizle 3–4 parçaya ayırın.
Tepsinin içine parçaladığınız yufkadan bir tanesini daha döşeyin.
Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı iyice çırparak sos hazırlayın.
Yufkanın üzerini kaplayacak şekilde sürün.
Her koyduğunuz yufka katına, sos sürün ve peynirli karşımdan serpin.
En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın.
Ayırdığınız sağlam yufkayı böreğin üzerine serin ve taşan kısımlarını böreğin en altına katlayın.
Kalan sostan böreğin üzerine sürün ve dilimleyin.
1 şişe sodayı böreğin üzerine her yerini ıslatacak şekilde dökün.
5 dakika kadar sodayı çekmesi için bekleyin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.

Kışlık Sarmısaklı Biberli Domates Sosu Nasıl Yapılır


Kışlık Domates Nasıl Yapılır 
Malzemeleri
  • Beş kilo domates
  • Altı  diş sarımsak
  • Üç tane orta boy yeşil biber
  • Bir yemek kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir yemek kaşığı pul biber
  • Altı yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı 
Domates rahat soyulması için 30 dakika sıcak suda bekletin.  
Yeşil biberleri dairesel şekilde doğrayın. 
Sarımsakları küçük küçük doğrayın ya da rendeleyin.
Yumuşattığınız domateslerin kabuklarını soyun. 
Arzunuza göre rendeleyebilir ya da küp küp doğrayabilirsiniz. 
Ardından domatesleri tencereye alın ve orta ateşte yaklaşık 5 dakika boyunca pişirin. 
Daha sonra önceden hazırladığınız yeşil biber ve sarımsakları ve diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
 Domates sosunuz kaynamaya başladıktan sonra daha sık karıştırarak yaklaşık 15 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. 
Bu arada köpükler oluşacaktır. Bu köpükleri tahta kaşıkla alın. 
15 dakika sonra altını kapatıp, önceden hazırladığınız, sıcak sudan geçirdiğiniz kavanozlara doldurun, kapaklarını sıkıca kapatın, peçete üzerine ters çevrin.
Eğer domates konservesini çabuk tüketmeyecekseniz küçük kavanozlar tercih edin. 
Bu şekilde domates soslarınız kışın bozulmayacaktır. 
Kavanozlara domates sosunu koyarken ortalama 2 parmak boşluk bırakmaya dikkat edin. 
24 saat boyunca domates konservelerini ters şekilde oda sıcaklığında bekletin. 
Ardından buzdolabına alın ve kullanacağınız zamana kadar buzdolabında muhafaza edin.

Kahvaltılık Yumurtalı Sütlü Krep Nasıl Yapılır Tarifi


Kahvaltılık Krep Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı un
  • Bir su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • İki adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Margarin
Yapılışı 
Unu genişçe bir kaba alın ve üzerine sütü ekleyin.
İsterseniz tel çırpıcı yardımıyla, isterseniz de mikserle çırpın.
Üzerine yarım su bardağı ılık suyu, yumurtaları ve tuzu ekleyin ve iyice çırpın.
Unların topak topak kalmamasına dikkat edin.
Varsa krep tavanızı yoksa da normal tavayı ocağa alıp, altını yakın.
Tavaya margarini ister spatula yardımıyla isterseniz de margarini kabından tutarak sürebilirsiniz.
Çok fazla sürmenize gerek yok.
Krebin tavaya yapışmaması için her tarafına sürmüş olmanız yeterlidir.
Margarini sürdükten sonra krep karışımından 1 kepçe alıp tavanızda gezdirin ve çok hızlı bir şekilde krep malzemelerini eşit yaymak için tavayı sağa sola eğin.
Tavada boşluk kalmayacak şekilde krep karışımını yaydıktan sonra krebin alt tarafının pişmesi için 1 dakika kadar bekleyin.
Tavayı yeterince yağladığınızda ve krebin alt yüzü piştiğinde tavayı salladığınızda otomatik olarak hareket edecektir.
Spatula ile bir tarafını kaldırıp pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
Alt yüzü pişen krebin diğer tarafını da pişirmek için spatula yardımıyla ya da yapabiliyorsanız tavanın sapından tutup ters çevirin.
Diğer yüzü de aynı şekilde pişirip krebinizi tabağa alın.
Malzeme bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Patatesli Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Patatesli Patlıcan Oturtma Tarifi
Malzemeleri: 
  • 3 tane patlıcan
  • 3 tane patates
  • 3 tane domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane orta boy soğan
  • 5-6 tane arpacık soğanı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sos İçin baharatlar (tuz, pul biber, karabiber, kekik, arzunuza göre ekleyebilirsiniz) 
Yapılışı
Patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletin.
2 su bardağı sıvı yağı geniş bir tavaya alın ve altını açın.
Yuvarlak doğradığınız patatesleri öncelikle kızartın.
Ardından suda beklettiğiniz ve iyice kuruladığınız patlıcanları kızartın.
Kızartmaları peçete üzerine alıp yağlarının iyice çekmesini sağlayın.
Ardından kızarttığınız patates ve patlıcanları  tepsi veya borcama 1 patates, 1 patlıcan olarak, bir kısmı üst üste gelecek şekilde dizin.
Üzerine arpacık soğanları da dizin.
Üzerine yapacağınız domates sosunu dökün.


Domates Sosu Yapımı

Domates sosu için 1 adet orta boy soğanı küçük küçük doğrayın.
2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alıp kızdırdıktan sonra üzerine soğanları ekleyin ve karıştırın.
Soğanlar pembeleşene kadar pişirin.
Ardından yeşil biber ve sarımsakları ince ince doğrayıp soğanların üzerine ekleyin.
Domatesleri küp küp doğrayıp üzerine ekleyip karıştırın.
1-2 kez karıştırdıktan sonra salçaları sulandırıp ekleyin.
Ardından isteğinize göre baharat (tuz, pul biber, karabiber, kekik) ekleyin.
Domatesler yumuşayana kadar bu şekilde pişirin.
Domatesler yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatıp üzerine ince doğradığınız dereotu ya da maydanoz ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız domates sosunu  malzemelerin üzerine eşit şekilde yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Uzmanlar Tavsiye Ediyor: Her Öğünden Sonra Bir Şaka!

Son günlerin en gözde Facebook uygulamalarından bir tanesi de Lipton Ice Tea Hararetmatik. Lipton Ice Tea Türkiye sayfası üzerinden ulaşabildiğiniz Hararetmatik uygulaması, IVR teknolojisiyle gerçekleştiriliyor. Türkiye’de ilk defa, yapılan şakayı kayıt etme özelliğine sahip bu teknolojiyle oturduğunuz yerden istediğiniz arkadaşınızı şakalayabiliyorsunuz. Bunun için tek yapmanız gereken, Facebook listenizdeki arkadaşlardan dilediğinizi seçip telefonunuzu ve hararetini yükseltmek istediğiniz arkadaşın telefonunu yazmak. Bu basit işlemden sonra Türkiye’nin son dönemdeki gözde komedyenlerinden İsmail Baki tarafından canlandırılan 5 ayrı telefon şakasından birini seçebiliyorsunuz. Günde 3 şaka hakkınız var ve unutmayın her arkadaşınıza sadece bir defa telefon şakası yapabilirsiniz.

Olay sadece şakayla da bitmiyor tabi. Eğer arkadaşınız şakayı sonuna kadar dinleme sabrı gösterirse hem siz hem de o SMS ile birer çekiliş numarası almaya hak kazanıyor. Her hafta sonunda da en fazla çekiliş hakkı elde eden kişi ise içi dolu, özel bir Lipton Ice Tea dolabı kazanıyor.

İsmail Baki’nin birbirinden renkli taklitlerini ister yemekten sonra tatlı niyetine yapın ister kahvaltıdan önce aç karnına. Bu şakalar karnınızı doyurmaz gerçi ama unutmayın uzmanlar her kahkaha bir pirzola değerinde diyor. Hararetmatik ile bol bol kahkaha atacağınız kesin.


Uygulamanın linki burada.

https://www.facebook.com/liptonhararetmatik/app_395429340516909

Seslendirmenin yapıldığı stüdyodan kamera arkası görüntüler ise çok eğlenceli:

http://youtu.be/bmkAfVBRBT4

Bir bumads advertorial içeriğidir. 

Ali Nazik Kebabı Ve Pirinç Pilavı Tarifi Malzemeleri Yapılışı


Ali Nazikli Pilav Tarifi
Malzemeler
  • 2 tane patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tane limon suyu
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 200 gram kıyma
  • 1 çorba kaşığı margarin
Pilav İçin
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yeteri kadar tuz
Sosu İçin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 diş sarımsak
Üzerine :
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çorba kaşığı margarin
Yapılışı
İyice yıkanmış pirinci, margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun.
Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce orta ateşte sonra kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.
Bu arada patlıcanları közleyin.
Kabuklarını soyup, içini bir kaba alın.
Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin ve ezerek karıştırın.
Sos için ; yoğurdun içine dövülmüş sarımsağı koyup, karıştırın.
Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun.
Servis tabağına önce pilavı koyup, ortasını hauz gibi açın.
İçine patlıcanlı karışımı dökün.
Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun.
Kırmızı biberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp, üzerine gezdirin ve servis yapın.

Baharatlı Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yemek Tarifleri


Baharatlı Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, yemek tarifleri, baharatlı tavuk sote, baharatlı tavuk göğsü, baharatlı tavuk oyunu, baharatlı tavuk kızartması, fırında baharatlı tavuk, baharatlı tavuk tarifleri, baharatlı tavuk yapılışı
baharatlı tavuk 4 kişilik.

Baharatlı Tavuk Tarifi
Malzemeler 
  • 10 tane tavuk but baget
  • 1 tane soğan
  • 1 tane domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı muskat
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Soğanı piyazlık doğrayın, sarmısak ve domatesleri rendeleyin.
Bir tencereye yağı, domatesleri ve limon suyunu koyun, salçayı ekleyerek iyice ezin.
Soğan sarımsak ve baharatları ekleyin.
En son olarak tavuk butlarını tencereye koyun ve tavukları bu karışıma iyice bulayın.
Tencerenin kapağını kapatarak buzdolabında 1 saat bu terbiyede bekletin.
En son olarak tavuk butlarını bir fırın tepsisine dizin, çıtır çıtır olana dek kızartın.
İstediğiniz garnitürle servis yapabilirsiniz.

Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Yapılışı Malzemeleri



Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
Malzemeleri

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 5 tane patates
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 150 gram tereyağı
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Etlerin pişmesi biraz zaman alacağı için öncelikle etleri kavuralım.
Eti küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
Tercihe göre baharatlanıp kavrulabilir veya sade olarak çiçek yağında kavrulur.
Etler pişerken bir yandan patatesleri hazırlayalım.
Patatesleri soyup rendeliyoruz.
Rendelenmiş patatesleri kızgın yağda kızartıyoruz.
Kızarttığımız patateslerden servis tabağının dibini dolduracak kadar tabağımıza koyuyoruz.
Süzme yoğurt ile sarımsaklarımızı karıştırıyoruz ve patateslerin üzerine döküyoruz.
En üstüne de kavurduğumuz kuşbaşı etleri serpiyoruz.
İsterseniz kırmızı biber de serpebilirsiniz.

Hasanpaşa Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri



Hasanpaşa Köftesi Tarifi 

Malzemeleri
  • 250 gram kıyma
  • Yarım bayat ekmek
  • 2 tane ince doğranmış küçük boy soğan 
  • Yarım çay kaşığı kimyon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Tepsiye sürmek için margarin yağı
  • Yarım çay bardağı su
Üzeri İçin
  • 1 tane orta boy domates
  • 6 tane süs biberi (isteğe göre)
  • Patates püresi için;
  • 5 tane küçük boy patates
  • Tuz
  • Süt
Sosu İçin
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Patates Püresi Yapımı
Haşladığımız patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
Üzerine bir miktar tuz ekleyip, göz kararı süt ekleyin.
Sütü eklerken patatesin kıvamı cıvık olmayacak şekilde eklerseniz kıvamında olacaktır.


Yapılışı 
Öncelikle bayat ekmeğimizi ıslatıp, iyice suyunu sıkalım.
Ekmeği genişçe bir kaba koyup üzerine ince ince doğranmış soğanları, kıymayı, karabiberi, kimyonu, pul biberi ve tuzu ekleyelim.
Malzemeleri iyice yoğuralım.
Fırına süreceğimiz tepsiyi margarinle iyice yağlayalım.
Ceviz büyüklükte parçalar koparıp avuç içimizde bastırarak şekil verip tepsiye dizelim.
Karışımdan hiç kalmayacak şekilde aynı işlemi tekrarlayalım.

Hazırladığımız patates püresini tepsiye dizdiğimiz köftelerin üzerine tek tek ekleyelim.
Domatesi dilim dilim kestikten sonra patates püresinin üstüne birer parça koyalım.
Süs biberi katmak isterseniz süs biberlerini de tepsinin kenarlarına koyabilirsiniz.
Yarım çay bardağı kaynar suyu tepsiye döküp, 150 dereceye ayarlanmış fırında köftemizi 20 dakika pişirin. Domateslerin pişmiş olması yemeğimizin de piştiği anlamına gelmektedir.

Son olarak yemeğimizin sosu kaldı.
3 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya koyup üzerine 2 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyerek kızdırın.
Köfte‘lerin üzerine birer yemek kaşığı sos dökerek servis yapın.

Kolay Çikolatalı Un Helvası Oktay Usta Tarifi



Kolay Çikolatalı Un Helvası Oktay Usta Tarifi

Malzemeleri: 
  • Üç su bardağı süt
  • İki çorba kaşığı un
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir paket çikolata (80 gram)
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • Üzerine kırılmış fındık
Yapılışı
Bir tencereye sıvı yağı döküp ocağa alıyoruz.
Üzerine unu döküp çırpma teliyle unu kavuruyoruz.
Üzerine soğuk süt döküp sürekli karıştırıyoruz.
Toz şekeri de ilave edip koyulaşmaya başladığında bitter çikolatayı katıp tahta kaşıkla karıştırarak pişiriyoruz. Buradan kaselere veya kup bardaklara boşaltıp üzerine fındık serpip sıcakken servis yapıyoruz.

Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır Tarifi


Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:

  • Beş tane hazır yufka
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Üç tane yumurta (içi için)
  • Yarım kilogram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Üzeri için bir  yumurtanın sarısı 
  • Üzeri İçin iki  yemek kaşığı sıvı yağ  

Yapılışı
İki tane yufka tezgaha serilir.
Üzerine tepsi ters olarak kapatılarak bıçakla tepsi ölçüsünde kesilir.
Kesilen bu parçalardan biri tepsinin dibine serilir.
Süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtalar bir kasede karıştırılır.
Tabana 2 kat yufka serildikten sonra bu karışımdan her kat arasına bolca dökülür ve eşit şekilde yayılır. Peynir bir kap içinde ufalanır ve kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.
3. yufkadan sonra peynirli harcın tamamı eklenir ve tepsinin her tarafına düzgünce dağıtılır.
Diğer yufkalarda aynı şekilde serilip aralarına sıvı harç dökülür.
En üste tepsi şeklinde kesilen 2.yufka kapatılır ve üzerine sıvıyağ, yumurta sarısı karışımı sürülür.
Fırına vermeden önce çatalla 5-6 yerine delik açılır.
170 derecede 25 dakika pişirilir.

Evde Pizza Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Evde Pizza Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
• 4 tane yufka
• 2 tane yumurta
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı süt
• 3 tane domates
• Tuz
• Kekik
• Sosis
• Sucuk
• Salam
• Kaşar peyniri

Yapılışı
4 tane yufkayı üst üste koyun.
İki tane yumurta, bir çay bardağı sıvı yağ ve bir çay bardağı sütü karıştırın.
Yufkaların üstüne dökün.
3 tane domatesi rendeleyip içine biraz tuz ve kekik ilave edin.
Bunları da yufkaların üstüne dökün.
Sosis, sucuk ve salamı küçük küçük doğrayarak yufkaların üstüne yerleştirin.
Üstüne kaşarı rendeleyerek fırınlayın.

Puf Böreği Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Püf Böreği Tarifi
Malzemeleri
• Üç su bardağı un
• Bir su bardağı zeytinyağ
• Üç tane yumurta
• 200 gram beyaz peynir
• Bir demet maydanoz
• Tuz

Yapılışı
Un, tuz, yumurta ve zeytin yağını karıştırarak kulak memesi kıvamında hamur yapılır.
Parmak kalınlığında yufkalar açılır.
Açılan yufkaya biraz yağ sürülüp, ikinci defa açılır. Açılan yufka bir bardak yardımıyla kesilir. Ortasına ezilmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz konulup ay şeklinde kapatılır.
Kızgın yağda kızartılır.

Mis Pratik Kolay Pizza Tarifi



Pratik Pizza Tarifi
Malzemeleri
• 1 tane yumurta
• 75 gram margarin
• 2 su bardağı un
• Tuz
• Kabartma tozu
• 2 çorba kaşığı yoğurt

Üst malzemesi
• Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
• 2 yemek kaşığı ketçap
• 1 su bardağı süt
• 1 tane yumurta
• Yeşil zeytin
• Sucuk
• Sosis

Yapılışı
Un ve margarini birbirlerine yedirin.
Diğer malzemeleri ilave edip, hamur yapın.
30-35 cm çapındaki bir tepsiye yayıp, üzerine iki yemek kaşığı ketçap sürün.
Sucuk, yeşil zeytin, kaşar peyniri rendesi ve domatesi hamurun üzerine yerleştirin.
30 dakika kadar dolapta bekletin.
Bir adet yumurtayı bir su bardağı süt ile karıştırıp, hamurun üzerine dökün ve fırına sürün.

Mayalı Yumurtalı Maydanozlu Yufka Poğaça Tarifi


Mayalı Yufka Poğaça Tarifi
Malzemeleri

  • 1 kilo un
  • 3 yumurta
  • 50 gram yaş maya
  • 10 gram tuz
  • 15 gram şeker
  • Peynir
  • Yarım demet maydanoz
Yapılışı
Unun içine yumurtayı şekeri, tuzu, mayayı ekleyerek bir miktar ılık suyla hamur haline getirin.
20 dakika kadar üzerini nemli bir bezle örterek bekletin.
Hamurdan ufak parçalar alarak parmak kalınlığında yufka biçiminde açın.  
Peyniri ezin ve maydanozları küçük küçük doğrayarak karıştırın.
Bu karışımı hazırladığımız yufkalara doldurun ve yarım ay şeklinde kapatın.
Poğaçaları altını apladığınız tepsiye dizin.
Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. 

Ballı Sütlü Yumurtalı Kremalı Fıstıklı Krep Tarifi


Ballı Krep Tarifi 
Malzemeler: 
  • 90 gram un (2/3 su bardağı) 
  • 2 Yemek kaşığı toz şeker 
  • 200 ml süt 
  • 2 tane yumurta 
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu 
  • 120 gram tereyağı 
  • 200 gram krema 
  • Yarım su bardağı bal 
  • 4 tane yumurta sarısı 
  • 40 gram dolmalık fıstık
  • 250 gram frambuaz 
  • 4 yemek kaşığı frambuaz likörü 
  • Tuz 
  • Yağlı kağıt 
Yapılışı 
Krep hamuru için un, şeker ve bir tutam tuzu bir kaseye koyun. 
Süt, yumurta ve portakal suyunu katın. 100 gr erimiş yağı yavaş yavaş ekleyin. 
Hamuru 30 dk buzdolabında bekletin. 
Ballı sos için kremayı bir tencerede 3dk kaynatın, balı katın, ateşten indirin. 
Yumurta sarısını, çırpma teli ile karıştırarak ekleyin. 
Hafif ateşte koyulaşana kadar hızla çırpmaya devam edin.Daha sonra ateşten alın. 
Yağsız bir tavada fıstıkları kavurun. 
Tabanı düz bir tavaya kalan yağı fırça ile sürün. 
Hamurun 1/8 ini tavaya yayıp ince bir krep pişirin. 
Kalan hamurdan aynı şekilde krepler yapın. 
Pişirdiğiniz kreplerin aralarına yağlı kağıt koyarak üst üste dizin. 
Frambuazları, frambuaz likörü ile karıştırın. 
Servis yaparken krepleri üçgen şeklinde katlayıp bal sosu ve frambuazlarla birlikte tabaklara koyun.
Üzerine fıstıkları serpiştirin. 

Acı Biberli Domates Sosu


Acı Biberli Domates Sosu
Malzemeleri

  • Bir kilo domates (şişe domates dediğimiz uzun domateslerden daha iyi oluyor)
  • Yarım kilo cin biber
  • 250 gram sarmısak
  • Bir bardak elma sirkesi
  • Bir bardak zeytin yağ
  • Üç çorba kaşığı tuz
  • Üç çorba kaşığı şeker
  • Bir demet maydonoz

Yapılışı
Öncelikle sirke, yağ, tuz ve şekeri birbirine karıştırarak kaynatıyoruz.
İçine rendelediğimiz domatesleri  ilave ediyoruz. 
Domatesler yarım piştiğinde içine çekilmiş biber ve sarımsakları ilave edip kaynatmaya devam ediyoruz.
Sos tamamen pişip suyunu çektiği zaman (dibini tutacak gibi bir kıvamda olduğunda)  bir demet ince doğranmış maydonozu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz..
Anında kavanozlara doldurup, kapaklarını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
Bu şekilde hiç oynatmadan soğuyana kadar bekletip  serin bir yere kaldırıyoruz. 

Kuru Fasulye Tarifi Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Malzemeleri Kuru Fasulye Pişirme


Kuru Fasulye Tarifi 
Malzemeleri
  • İki su bardağı kuru fasulye
  • Beş yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tane orta boy kuru soğan
  • İki tane orta boy domates
  • 100 gram kıyma
  • Bir taneadet sivri biber
  • Br tane kurutulmuş kırmızı biber
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım limonun suyu
  • Bir litre sıcak su
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber  
Yapılışı 
Kuru fasulyeleri 1 gece önceden suda bekletin.
Fasulyeyi yapmadan önce suyunu süzün ve kokusunu almak için birkaç kez daha sudan geçirin ve tekrar süzün.
5 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye ekleyin.
Üzerine ince ince dilimlediğiniz soğanı ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine yine ince ince doğradığınız sivri biberi de ekleyerek 1-2 kez karıştırın. Üzerine önceden kavurduğunuz kıymayı ayrı bir tavada 5 dakika  kavurun.
Üzerine küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin.
Domatesleri de ekledikten sonra yine karıştırın.
Hemen ardından önceden düdüklü tencerede haşladığınız (15 dakika haşlamanız yeterli olacaktır) kuru fasulyeleri de tencereye ekleyip üzerine sulandırdığınız salçaları ekleyin.
Ayrıca kuru fasulyelerin dağılmasını önlemek için yarım limonun suyunu da ekleyin.
Üzerine 1 litre sıcak suyu, ardından tuz ve karabiberi de ekleyin.
1-2 kez karıştırıp kısık ateşte yaklaşık olarak 15 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Evde Taze Fasulye Konserve Yapımı


Evde Taze Fasulye Konserve Yapımı
Malzemeler

  • 1 kilo taze fasulye
  • 4 tane domates
  • Yeterince tuz
  • Yeterince su

Yapılışı
Fasulyelerin uç kısımlarını bir bıçak yardımıyla kesin.
Kılçıklarını da bir bıçak yardımıyla çıkarın.
Bol suyla iyice yıkayın.
Bir tencereye 1 litre su koyun.
Kaynadıktan sonra fasulyeleri 3 dakika bekletip çıkartın.
Bir süzgece alarak suyunu süzün.
Daha sonra fasulyeleri kavanozların içine dik ve bütün olarak yerleştirin.
Domatesleri ikiye bölüp fasulyelerin üzerine yerleştirin.
Taze fasulyeleri haşladığınız su ılındıktan sonra kavanozlara doldurun.
Üzerine yemeğe attığınız kadar tuz ilave edin.
Diğer kavanozları da aynı şekilde doldurun.
Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.
Kavanozları ters yüz edin.
İçi su dolu genişçe bir kaba kavanozların kapakları altta kalacak şekilde yerleştirin.
1- 1.5 saat kaynatın.
Sudan çıkarttıktan sonra soğutun.
Serin bir yerde, tüketeceğiniz güne kadar bekletin.

Taze Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır


Taze Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır 
Malzemeleri:
  • Bir kilo taze fasulye
  • Üç tane orta boy domates
  • Dört tane yeşil biber
 Yapılışı
Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın ve istediğiniz boyda kırın veya doğrayın.
Biberleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın.
Biberleri  tencereye alın, çok az yağla soteleyin.
Domatesleri de doğrayıp ekleyin, suyunu bırakıp hafif yumuşayınca fasulyeleri ilave edin.
Fasulye iyice sararıp, pişmeye yakın hale gelince tencerenin altını kapatmadan temiz kavanozlara yerleştirin. Kavanozların ağzıda bir parmak boşluk bırakp sıkıca kapatın.
Kavanozları ters çevirin ve soğuyana kadar da yerinden oynatmayın.
Soğuyan kavanozları güneş görmeyen serin birde bekletin.
Kışın fasulyeyi pişireceğiniz zaman bir soğan doğrayıp sarartın.
Etli yapacaksanız, tıpkı taze fasulyede olduğu gibi eti önceden pişirip ilave edin.
Biraz salça ekleyin ve konserveyi içine boşaltın.
Yumuşayınca ocaktan alın.

Patlıcan Yemekleri Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


 Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir kilo kemer patlıcan
  • Yarım kilo kıyma
  • Bir tane orta boy soğan
  • Üç diş sarımsak
  • Dört tane orta boy domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Yapılışı 
Öncelikle kemer patlıcanları pijama çizgili şeklinde soyun ve enlemesine dilimleyin.
Dilimlediğiniz patlıcanları 1 yemek kaşığı tuz attığınız tuzlu suya koyun.
Soğan ve sarmısakları çok küçük doğrayın.
Doğradığınız soğan ve sarımsakları kıymanın üzerine ekleyin.
Karışımın üzerine karabiber, pul biber ve tuzu da ekleyin.
Elinizle iyice yoğurun ve domatesleri yemeklik şekilde doğrayın.
Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanların suyunu iyice süzün.
Artık geriye tepsiye dizme işlemi kalıyor.
Patlıcan ve biraz kıyma karışımı olacak şekilde tepsiye dizin.
Tepsinin orta bölümünü domatesleri koymak için boş bırakmaya çalışın.
Doğradığınız domatesleri tepsinin orta bölümüne ekleyin. 
Eğer biber seviyorsanız domateslerin yanına yeşil biber de ekleyebilirsiniz. 
Tepsiyi hazırladıktan sonra üzerine bir çay bardağı  sıvı yağ ekleyin.
Önceden ısıttığınız 175 derece fırında patlıcanlar pişene kadar pişirin. 
Biraz dinlendirip servise sunun.  

Kıymalı Patatesli Soğanlı Domatesli Salçalı Bezelye Tarifi


Kıymalı Bezelye Tarifi
Malzemeleri: 
  • Bir kilo bezelye
  • Bir tane büyük boy patates
  • Bir tane havuç
  • 100 gram kıyma
  • Bir tane orta boy soğan
  • İki tane orta boy domates
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz 
  • Karabiber
Yapılışı
Bezelyelerin kabuklarını ayırın. 
Taneleri tencereye koyun, sıcak su ekleyip 5 dakika kaynatalım. 
Kaynattığımız bezelyeleri süzün ve bir kaba ayırın. 
Sıvı yağı, soğanı ve kıymayı tencereye koyup kavurun. 
Diğer yandan domatesleri, patatesi ve havucu da soyup, küçük küçük doğrayın. 
Soğan ve kıymayı 10 dakika kavurun.
Sonra patates ve havuç parçacıklarını da tencereye ekleyin ve karıştırın. 
Karıştırdıktan sonra üzerine domatesleri ve bezelyeleri de ekleyin. 
Sonra biber salçasını da ekleyin.
Kısık ateşte bu şekilde 10 dakika pişirdikten sonra bir su bardağı kaynamış su ve tuzunu ekleyin.  
10 dakika da bu şekilde pişirin. 
İsteğe göre karabiber de ekleyebilirsiniz.  

Bebekler Ve Çocuklar İçin Evde Yoğurt Yapımı



Çocuklar Ve Bebekler İçin Evde Yoğurt Yapımı 
Malzemeleri: 
  • 100 cc süt
  • 1 çay kaşığı yoğurt mayası
Yapılışı
Yoğurt günlük olarak evde yapılır.
Süzülen süt ateşe konur.
Süt kabın içinde kabarınca, bir kaşıkla karıştırılarak 5 dakika daha ateşte tutulur.
Süt elimizin dayanabileceği sıcaklığa kadar ılındıktan sonra bir kaşık yoğurt sütün içine katılır.
Kabın üzeri örtülerek yaklaşık 6 saat oda sıcaklığında bekletilir.
Yoğurt bir gün buzdolabında bekletildikten sonra bebeğe verilir.

Not: hazır alınan yoğurtların kaymak tabakası çocuğa verilmez.

Bebek Yemek Tarifleri Bebek Yemekleri Tarhana Çorbası 6 Aylık Çocuklar İçin


Tarhana Çorbası 6 Aylık Çocuklar 
Malzemeleri: 
  • Bir su bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı tarhana
  • 1 tatlı kaşığı yağ
Yapılışı
Tarhana öncelikle soğuk su ile ezilir.
Ateşe koyduktan sonra sürekli karıştırılarak pişirilir
Piştikten sonra yağ eklenir.
Çocuklar için tarhana acısız olması gerekir.

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yemek Tarifleri



Arnavut Ciğeri Tarifi 
Malzemeleri:
  • 400 gram dana, kuzu, tavuk ciğeri
  • Bir su bardağı süt
  • bir su bardağı un
  • Bir çay kaşığı isot biber tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Kızartmak için bol sıvı yağ
Yanına;
  • Bir tane büyük boy soğan
  • 10 dal maydanoz
  • Sumak
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
Yapılışı 
Ciğerleri sütte beklettikten sonra süzülmesi için peçete üzerine serin. (isterseniz sütte bekletmeyebilirsiniz)
Genişçe bir kaba 1 su bardağı un, yarım çay kaşığı karbonat, kimyon ve 1 çay kaşığı toz biberi koyup kabın içinde karıştırın.
Ciğerleri kızartacağınız tavaya bolca yağ koyun.
Unutmayın ciğerleri üstünü kapatacak kadar kızgın yağda pişirmeniz gerekiyor.
Tavanın altını açın ve yağı iyice kızdırın.
Ciğerleri un karışımına döküp iyice bulanmasını sağlayın.
Ardından ciğerleri kızgın yağa tek tek koyun.
Ciğerlerin yapışık olmamasına dikkat edin ve hepsini bir seferde kızartmayın, ciğerler sıkışmadan her tarafı rahat pişsin.
Ciğerleri 2-3 dakika arası pişirin.
Fazla pişen ciğer sertleşecektir.
Pişirdiğiniz ciğerleri bir kaba alın ve tuzlayın.
Tuzu kesinlikle pişirmeden önce atmayın.
Bu ciğerleri sertleştirecektir.
Arnavut ciğerini küp küp doğradığınız patates kızartması ve soğan salatası ile servis yapabilirsiniz.
Soğan salatası için soğanları piyaz doğrayın.
Maydanozları da küçük küçük doğrayıp üzerine ekleyin.
Sumak, nar ekşisi ve zeytinyağı da ekleyip karıştırın ve arnavut ciğeri ile servis yapın.