Kol Böreği Tarifi


Kol Böreği Tarifi
Malzemeleri:

  • 4 tane yufka
  • 3 çay bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeteri kadar çörek otu

Yapılışı
Kol böreğimizi yapmaya başlarken öncelikle yufka aralarına süreceğimiz sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Süt, sıvıya, yumurta ve tuzu ekleyerek iyice çırpalım. 
Daha sonra peynirimizi rendeleyelim ve maydanozu ince olarak kıyalım. 
Peynir ile maydanozu karıştırarak harç elde edelim. 
Yufkamızı masaya yayalım ve her yerine sos sürelim. 
Ortadan ikiye katlayalım ve tekrar sos sürerek içine harç dolduralım. 
Rulo şeklinde katlayalım ve yağlanmış yuvarlak tepsiye yuvarlak olarak yerleştirelim. 
Dört tane yufkayı bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürelim, sosun tamamını dökerek 
180 derece fırında 40 dakika pişirelim. 
Pişen kol böreğimizi fırından çıkaralım ve ılıyınca dilimleyerek servis yapalım.  

Şiş Kebap Nasıl Yapılır Tarifi


Şiş Kebap Tarifi
Malzemeleri:

  • 500 gram kuzu eti
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan rendesi
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 adet domates
  • 6-7 adet yeşil biber
  • Tuz

Yapılışı
Küp, küp doğranmış kuzu etini bir kaba koyarak üzerine zeytinyağı, yoğurt ve soğan rendesini ilave edip iyice karıştırın. 
Hazırlanan marineyi buzdolabının alt rafında en az 2 saat bekletin. 
Süre sonunda bu etleri alarak, şişlere fazla sıkı olmadan dizin. 
Bu şişleri harlı mangal ateşinde ya da elektirik ızgarasında kızarana kadar pişirin. 
Piştikten sonra şişi ile beraber ya da şişten tabağa çıkararak yanında garnitür eşliğinde servis yapın.

Mantarlı Kremalı Makarna Tarifi


Mantarlı Kremalı Makarna Tarifleri

  • Yarım paket makarna
  • 200 gram mantar
  • 2 sivri biber
  • 3 çorba kaşığı krema
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı
Makarnayı tuzlu suda 14 dakika kadar haşlayın. 
Bu arada mantarları tereyağında 5 dakika kadar kavurun. 
İçine sivri biberi ekleyip karıştırın. 
Süzülmüş makarnaları da içine ekleyip birlikte kavurmaya devam edin. 
Üzerine kremayı döküp karıştın ve 5 dakika daha pişmeye bırakın. 
İstenirse içine ince doğranmış fesleğen ve maydanoz da ekleyip servis yapabilirsiniz.

Taze Fasulye Konservesi Tarifi

Taze Fasulye Konservesi Tarifi 
Malzemeleri:
  • 1 kg taze fasulye
  • 2 adet büyük domates
  • 1 su bardağı su
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz. 
Yapılışı
Domatesleri küp küp doğrayın.
Zeytinyağını kızdırın.
Domatesleri ekleyip sularını salana kadar kavurun.
Tuzunu ve suyunu ekleyin.
Su kaynayınca istediğiniz büyüklükte doğradığınız fasulyeleri ekleyip karıştırın.
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte fasulyelerin rengi sararana kadar pişirin.
Ateşten almadan kaynar vaziyette konserve kavanozlarına doldurun.
Kavanozların kenarlarını iyice silin ve yeni kapakla kapatıp ters çevirin.
Soğuyana kadar bu şekilde bekletin.
Soğuduktan sonra güneş görmeyen bir yere kaldırın. ...linki tıklayın 

Tuzlu Kuru Pasta Tarifi Tuzlu Kuru Pasta Nasıl Yapılır Tarifi

Tuzlu Kuru Pasta Tarifi  Tuzlu Kuru Pasta Nasıl Yapılır Tarifi, Tuzlu Kuru Pasta Tarifleri,  Tuzlu Kuru Pasta Nasıl Yapılır Pişirilir, Tuzlu Kuru Pasta Çeşitleri, Tuzlu Kuru Pasta tarifleri,  Kuru Pastalar, Kuru Pasta Çeşitleri, Tuzlu Kuru Pasta Malzemeleri, Tuzlu Kuru Pasta Oktay Usta Tarifleri 

Tuzlu Kuru Pasta Tarifi 
Malzemeler
  • Bir paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Dört yemek kaşığı toz şeker
  • Dört cay kaşığı tuz
  • Üç su bardağı un
  • Bir yemek kaşığı kekik
  • Üzerine sürmek için yumurta sarisi
  • Üzerini süslemek ve ekstra lezzet için çorekotu ve susam
Yapılışı
Önce hamuru hazırlayalım.

Margarini, sıvı yağı, yoğurdu, toz sekeri, tuzu ve elenmiş unu derin bir kaba koyuyoruz ve ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz.

Hamurları parçalara bölerek ve içine pul biber, kekik gibi lezzetler ekleyerek değişik tipte kuru pastalar da hazırlayabilirsiniz.

Fırınını 180 derecede ısıtıyoruz.

Kalıpla keserek ya da  zevkinize göre şekiller veriyoruz.

Hamurları yağlanmış tepsiye dizerek üstüne yumurta sarisi sürüp çörek otu ve susam serpiyoruz.

Uzerleri kızardığı zaman pişmiş demektir.

Diğer Tuzlu Pasta Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Pasta Tarifi  





Pratik Ev Baklavası Tarifi


Pratik Ev Baklavası Tarifi
Malzemeleri:
Hamur için:
  • Bir tane iri yumurta
  • Bir paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt yada su
  • 150 gram erimiş tereyağı
  • Aldığı kadar un (4,5 su bardağı civarı)
  • Bir paket nişasta (hamuru açmak için)
Üzeri için:
  • 150-200 gram tereyağı

Şerbet için:
  • 5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4-5 damla limonun suyu

İçi malzemesi
  • 3 su bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Hamur malzemelerinin tümünü geniş bir yoğurma kabına alın ve yoğurma kabından ayrılacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.

Hamurun toplanması için üzerine nemli bir bez örterek yaklaşık yarım saat kadar dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz hamuru 30 eşit parçaya ayırın ve elinizle yuvarlayın. Hazırladığınız bezeleri nemli biz bezle örtün.

Bezelerden her birini nişasta serperek önce pasta tabağı büyüklüğünde açın ve üst üste koyun.

Açtığınız ilk 10 bezeyi baklavayı yapacağınız tepsi büyüklüğünde açın. Baklava tepsisini tereyağı ile yağlayın. 

Açtığınız 10 kat hamuru tepsiye döşeyin ve üzerine cevizin yarısını yayın.

2 nci 10 kat için de aynı işlemi uygulayın ve üzerine ceviz serpin.

Son 10. kata aynı işlemi uygulayarak yufka açma işlemini bitirin ve fotoğraftaki gibi dilimleyin. Üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin.

200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Pişen baklavayı soğumaya bırakın.

Baklava soğurken şerbet için gerekli malzemeyi tencereye alın ve 10-15 dakika kadar kaynatın.

Hazırladığınız sıcak şerbeti soğuyan baklavaların üzerine dökün.

1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. 

Zeytinyağlı Barbunya Pilakisi Tarifi


Zeytinyağlı Barbunya Pilakisi Tarifi
Malzemeleri:
Malzemeleri:
  •  1 kilogram taze barbunya
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yeterince tuz
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3 su bardağı su

Yapılışı
Barbunyalar ayıklanır. 
Kuru barbunya ise bir gün önceden suda bekletilir. 
Bir tencereye koyulur ve üzerini örtecek kadar suda bir taşım kaynatılır. 
Daha sonra ateşten alınır ve suyu süzülür. Soğanlar ince ince doğranır. 
Havuçlar soyulur ve yuvarlak şekilde doğranır. Küçük olması avantajdır. 
Domateslerin kabukları soyulur ve minik minik doğranır.
Bir tava veya tencere içerisine ayçiçeği yağı koyulur ve soğanlar hafif olarak kavrulur. 
Daha sonra domatesler eklenir. 5-6 kez karıştırılır. Su ve haşlanmış barbunyalar eklenir. 
Orta ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir. 
Barbunya Pilakisini İndirmeden önce tuzu kontrol edilir. 
Biraz sulu olarak ocaktan alınır. 
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek soğuk olarak servis edilir

Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi


Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeleri: 

  • Bir kase orta boy yoğurt
  • Bir avuç pirinç
  • İki kaşık un
  • Bir yemek kaşığı nane
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Altı su bardağı su

Yapılışı
Yıkanıp ayıklanan pirinç kaynamakta olan suya atılır,  yumuşayıncaya kadar pişirilir. 
Diğer tarafta yoğurdun içine un ilave edilerek iyice çırpılır. 
Yavaş yavaş, çevire çevire pirinçli suya ilave edilir. 
Kaynayana kadar çevirme işlemine devam edilir. 
5 dakika kadar kaynadıktan sonra ateşin altı kapatılır.
Servis edileceği zaman üzerine hafifçe kızdırılmış tereyağında çevrilmiş kırmızı pul biber ve nane ilave edilir.

Pratik Biskivili Pasta Tarifi


Pratik Biskivili Pasta Tarifi
Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı sana klasik yağı
  • 1 tane krem şanti
  • 1 çay kaşığı kakao
  • 1 Kg. süt
  • 2 paket kakaolu biskuvi
  • 100 gram fındık

Yapılışı
Biküvileri ufak ufak kırın. Diğer tarafta krem şanti ve soğuk sütü çırpın. 
İçine kakao ve sana yagını eritin koyun ve dövülmüş fındık koyun. 
Bisküviler ve bu karışımı kaşıkla düzelterek, altına naylon torba döşenmiş bir kalıba boşaltın. 
Buzlukta 2 saat bekletin. 
Hafifçe donmaya başlayınca ters çevirin ve servis yapın.

Vazgeçilmez Lezzet Çorba

ben çorba severimKim acıktığı zaman dumanı üzerinde tüten bir tas çorbaya hayır diyebilir ki? Üşüyünce, geniş sofralarda buluşunca, hafif bir şeyler yemek isteyince, hastalanınca yardımımıza koşan çorba, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Üstelik, hafif ve doyurucu yapısı sayesinde üç öğünde de zengin çeşitleriyle sofralarda yerini alıyor.

Çorba kelimesinin kökeninin ise Farsça "tuzlu haşlama" anlamında kullanılan "shorba"dan geldiğini biliyor muydunuz?

İyi beslenme anlamına gelen Sû ve Pô kelimelerinden türeyen çorba kelimesinin kökeni Sanskritçe'ye kadar dayanıyor.

Çorba: 10 bin yıldır tüketilen bir besin!

Yaklaşık 10 bin yıl öncesinde bile çorba hazırlandığını ve içildiğini gösteren kayıtlar mevcut. Et ve sebzeyle birlikte pişirildiğinde, malzemelerinin sahip olduğu besin değerlerinin bütünlüğünü taşıyan çorba, o tarihlerden günümüze kadar sofraların en değerli besinlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Türk Mutfağı'nın da yıldızı

Dünyanın sayılı mutfaklarından birine sahip Türkiye ise çok zengin bir çorba kültürüne sahip... Mutfaklardaki altın standardın temsilcisi ev yapımı çorbaların yanında, klasik ve yöresel pek çok çeşidiyle hazır çorbalar tüketicilere mutfakta saatler harcatmadan, ailelerinin seveceği lezzetli ve değişik tarifler sunuyor.

Hazır çorbalar, her geçen gün tüketicilerden gelen talepler doğrultusunda geliştirilirken, geniş ürün yelpazesiyle tüketicilerin hijyenik koşullarda taze ve kaliteli malzemeler kullanılarak hazırlanan birbirinden farklı lezzetleri güvenle tüketmelerini sağlıyor.

Tarhanaya Dünyanın İlk Hazır Çorbası demek mübalağa sayılmaz…

Çorbayı oluşturan malzemelerin başında gelen yoğurdun çorba kültürüne kattığı en büyük eser, kuşkusuz tarhanadır. Bir zamanlar göçebe atalarımızın hazır yemeği olan tarhana, hala her zaman ve her yerde çabucak lezzetli bir yiyeceğe dönüşebilecek, taşınması ve saklanması en kolay ve muhteşem üründür.

Tıpkı tarhana gibi, hazır çorbalar da mevsiminde toplanan ve özenle seçilen sebze ve baharatların yüzyıllardır uygulanan, tamamıyla doğal bir koruma yöntemi olan kurutma işlemine tabi tutulması ve harmanlanmasıyla üretiliyor.

Yazın da çorba içilir

Çorba denilince çoğumuzun aklına dumanı tüten sıcacık bir tabak gelse de, Anadolu ve Türk mutfak kültüründe soğuk çorbaların da ayrı bir yeri vardır. Özellikle soğuk ayran kullanılarak
yapılan çorbalar, serinletici özellikleriyle yaz günlerinin hafif ama keyifli yiyeceklerine dönüşüyor. Bu tür çorbaların en başında Sivas'ta yapılan bulgurlu pazılı soğuk çorba ile buğday ve ayranla yapılan soğuk çorba yani ayran aşı çorbası geliyor. Sivas'ta pazı katılan soğuk çorbanın diğer bölgelerdeki yöresel çeşitlerine sarımsak ve nane gibi baharatlar eşlik ederken, kimi bölgelerde ise salatalık gibi yaz sebzeleri eklenebiliyor.

Siz de bir çorba severseniz lezzet dolu çorba dünyasını keşfetmek için www.bencorbaseverim.com adresini ziyaret edin…

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Mis Şekerpare Tarifi


Şekerpare Tarifi
Malzemeleri: 
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 limon kabuğu
  • Aldığı kadar un
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Yapılışı
Öncelikle bir hamur yoğurma kabında yağı ve şekeri iyice karıştırın.
Yumurta sarılarını ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
Vanilyayı kabartma tozunu ve aldığı kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Orta derece ısılı fırında 25 dakika pişirin. Bir tencerede şeker ve suyu karıştırın.
20 dakika kaynatın.
Limon suyunu ekleyin ve ateşten alın.
Soğutun.
Fırından çıkarttığınız sıcak şekerparenin üzerine soğuk şerbeti dökün.
Soğuduktan sonra ikram edin.

Ermenek Usulü Batırık Tarifi (Karaman)




Ermenek Usulü Batırık Tarifi (Karaman) 
Malzemeleri:

  • Köftelik bulgur 6 çay bardağı
  • Ceviz 1/2 kg
  • Kuru soğan 1 tane
  • Domates 1/2 kg
  • Domates kurusu 1/2 su bardağı
  • Maydonoz yarım demet
  • Salatalık 3 tane
  • Yeşil biber 2 orta boy
  • Tuz 1 tatlı kaşığı
  • Pul biber 1 tatlı kaşığı
  • Reyhan 1 çorba kaşığı
  • Lahana

Yapılışı:
İnce bulgur tepsiye konulur. Üzerine kaynatılıp soğutulmuş domates kurusu dökülür. Yaz aylarıysa bolca domates rendelenip konur. Soğan, ceviz, tuz, biber ilave edilip yoğrulur. Yoğrulma işlemi tamamlandığında maydonoz ve reyhan konulur. Yumuşayınca sıkmalar yapılır. Arzu edilirse sıkmaların üzerine iri çekilmiş ceviz serpilir. Tepside kalan batırık suyla sulandırılıp, çorba kıvamında yenir. Arzu edilirse yanına soğan piyazı yapılır.

NOT: Batırık Karaman Ermenek yöresine ait güzel lezzetlerden biridir. Hele yaz aylarında buz gibi yapılıp yenilirse insanı ferahlatır. Bol sebzeli olursa hafif olur.Batırık kalbalıkta yenilirse dahda lezzetlenir.Bizim annelerimiz ölçüsüz göz kararı yaparlardı.Hatta fazla fazlada koyarlardı bir kısmetlisi gelir yer diye.

Patates Püresi Tarifi Patates Püresi Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Patates Püresi Tarifi
Malzemeleri

  • 6-7 tane patates
  • 1 kaşık yağ
  • 1 bardak süt
  • Tuz

Yapılışı:
Patatesler yıkanıp haşlanır. 
Sıcakken soyulup püre makinesinden geçirilir veya rendelenir.
Yağ, süt ve tuz konup ateşte yağ eriyinceye kadar karıştırılır.


Not: Et yemeklerinin yanına garnitür ve perhiz yemeği olarak kullanılabilir

Ramazan Ayı'nda Bir Çocuğumuzu da SEN Güldürmek İster misin?

LÖSEV, Türkiye genelinde yaklaşık olarak 11.500 lösemili aileye mutluluk kolileri dağıtıyor.

Vakıf, zorlu tedavi sürecinden geçen lösemili ve kanserli çocukların moral kazanmaları için Türkiye’nin dört bir yanında Ramazan’da iftar yemekleri de düzenleyerek yüzlerce aileye ulaşıyor. Eğer sen de bir koli mutluluk armağan etmek istersen farklı paketlerdeki yardım seçeneklerinden en uygununu seçip bu kutsal ayda desteğini gösterebilirsin.

Detaylı bilgi için www.losev.org.tr sitesi veya www.facebook.com/losev0660 Lösev Facebook sayfasını ziyaret edebilirsin. Lösev’i Twitter’da da @losev1998 hesabından takip edebilir, #LosevHayatVerir hashtag’i ile paylaşımlarınla destekleyebilirsin.




Bir bumads sosyal sorumluluk içeriğidir.

Kakaolu Tatlı Tarifi


Kakaolu Tatlı Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 yemek kaşığı hamur işi için margarin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası

Yapılışı:
Pirinç unu, kakao, mısır nişastası ve şekeri bir tencerede karıştırın. 
Üzerine sütü ekleyip ocağa koyun. 
Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 
Ocaktan aldıktan sonra 1 yemek kaşığı margarin ve vanilyayı ekleyin ve mikserle 1-2 dakika çırpın. 
Kuplara dökerek servis yapın. 
İsterseniz meyveler ile süsleyebilirsiniz.

Peynirli Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi



Peynirli Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi
Malzemeleri:
  • 150 gram margarin
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 tane yumurta birinin sarısı üstüne
  • 1 türk kahvesi sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı sirke veya limon suyu
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi;

  • Peynirli ve maydanozlu harç
  • Çekirdekleri çıkartılmış zeytin

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu

Yapılışı
Oda ısısındaki margarin ve tüm malzemeleri bir kaba alarak karıştırın.
Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan iyice toplanan bir hamur yapın.
Yoğrulan hamuru 4 parçaya ayırın.
Hamuru tezgah üstünde çok ince olmamak üzere açın.
Kenarlarını bıçakla düzeltin.Bir uca peynirli harcı yayın. Rulo şeklinde sarın.
Bir tur dönüp rulo halini alması yeterli.
Onu kesip kalan kısmıyla bir rulo daha yapın.
Yani açılan bir hamurdan 2 adet uzun rulo elde ediyorsunuz.
O uzun ruloları ortalarından ikiye kesin.Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın.
Kenarlarını düzeltiğiniz için bir hamur daha çıkıyor.
5 parça hamurdan 20 adet küçük poğaça çıkıyor.
İster yağlı kağıda ister yağlanmış fırın tepsisine uzun poğaçalarınızı koyun.
Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu serpin.
200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin ve çayla birlikte servis yapın. 

Fasulye Diblesi Tarifi


Fasulye Diblesi Tarifi
Malzemeleri:

  • 2 kilo taze fasulye
  • 2 tane havuç
  • 2 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı yıkanmış pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Yeteri kadar su

Yapılışı:
Taze fasulye, soğan ve havuçları ince ince doğrayın ve karıştırın. 
En üste pirinç gelecek şekilde malzemeleri tencereye yerleştirin. 
Tencereye zeytinyağı ve suyu ilave ederek pişirin.
 Soğuduktan sonra servis yapın.

Sucuklu Yumurta Tarifi


Sucuklu Yumurta Tarifi 
Malzemeleri:

  • 250 gram ince dilimlenmiş sucuk
  • 1 kahve fincanı su
  • 8 tane yumurta

Yapılışı:
Sucuk dilimlerini yumurtaları da alacak genişçe bir tavaya yayıp suyunu koyarak bir kaç dakika kaynatın.
Suyunu çektikten sonra yumurtaları kırın.
Ağzı kapalı olarak 3-5 dakika pişirin.

Ardahan Ketesi Tarifi Ardahan Ketesi Nasıl Yapılır Tarifi


Ardahan Ketesi Tarifi
Malzemeleri:

  • Un
  • Su
  • Tuz
  • Yağ
  • Maya

Yapılışı:
Malzemeler karıştırılıp yumuşak hamur haline getirilir. İyice yoğrulur. 10 Dakika bekletilir. 
Hamur küçük küçük kesilerek künt (pazı) yapılır. 
Oklava yardımı ile ince yufkalar açılır.
Yufkalar tek tek yağlanarak üst üste dizilir. 
6 yufka dizilir, rulo halinde bükülerek yuvarlak haline getirilerek tepsi büyüklüğünde elle açılır.
Üzerine yoğurt yada yumurta sürülerek 200 derece kızgın fırına sürülür. 
Pişmeye bırakılır. 
Fırından çıkartılan katmer ılındıktan sonda dilim halinde kesilerek servis yapılır.

Patates Çöreği Tarifi


Patates Çöreği Tarifi
Malzemeleri:
  • 4 haşlanmış patates
  • 1 Yumurta
  • 1 Çay bardağı yoğurt
  • 1 Çay bardağı ay çiçek yağı
  • 1 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • Aldığı kadar un
  • Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
  • İçi için
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 Su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Yapılışı
Yaş maya 1 çay bardağı ılık su içinde 1 adet kesme şekerle karıştırılır
Mayanın üzerine rendelenmiş patates, bir yumurtanın beyazı, yoğurt, yağ ve un eklenerek yoğrulur.
Yoğrulan hamurun üzeri örtülerek iki saat kadar ılık ortamda dinlendirilir.
Dinlenen hamur dörde bölünür.
Açılan her parça üçgen olarak 6 ya da 7 parçaya kesilir. (Sigara böreği gibi)
Üçgenin kalın tarafına maydanoz, peynir karışımı konarak sigara böreği gibi sarılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür, yağlanmış tepsiye dizilir.
190 derece önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir.

Etli Dolma Tarifi


Etli Dolma Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo dolmalık biber
  • 250 gram kıyma
  • 1 avuç pirinç
  • 1 tane soğan
  • 2 tane domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kaşık yağ

İçinin Hazırlanışı:
Kıymanın içine incecik doğranmış 2 tane soğanı koyunuz.
Pirinci ayaklayıp yıkayıp kıymaya ilave ediniz.
Domateslerin kabuğunu soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp kıymaya katınız.
Maydanozu yıkayıp kıyıp kıymaya katınız.
Tuzu, karabiberi, 1 kaşık yağı koyup kıymayı iyice karıştırınız.
Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp biberlerin içine doldurunuz.


Yapılışı:
Biberleri yıkayıp sap kısmını çıkarıp temizleyin.
Hazırladığınız dolmalık içi biberlerin içine sıkıştırmadan doldurunuz.
Ağızlarına domates koyup bir tencereye biberlerin ağızları yukarı gelecek şekilde yerleştiriniz.
Yeteri kadar su biraz sulandırılmış salça veya 1 domates suyu koyup pişiriniz.
Suyu azalırsa su koyabilirsiniz.
Pirinçler uzayınca, biberlerde yumuşayınca ateşten alınız.
Servis tabağına çıkarıp üzerine suyundan koyarak servis yapınız.


Kayısı Kompostosu Tarifi


Kayısı Kompostosu Tarifi
Malzemeleri
  • Taze  kayısı
  • Şeker 
  • Su

Yapılışı
Kayısıları önce yıkayın.
Yıkanan kayısıların çekirdekleri çıkartın.
Bir tencereye istediğiniz kadar su ve şeker koyarak 5 dakika kaynatın.(Şeker miktarını kendi zevkinize  göre ayarlayın)
Kaynayan şekerli suyun içine  kayısıları atın.
Orta dereceli ateşte, kayısılar yumuşayana kadar pişirin.
Komposto soğutulduktan sonra servis yapın.

Yoğurt Çorbası Tarifi


Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeleri:  

  • 1 kase orta boy yoğurt
  • 1 avuç pirinç
  • 1-2 kaşık un
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 6 su bardağı su

Yapılışı
Yıkanıp ayıklanan pirinç kaynamakta olan suya atılır ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. 
Diğer tarafta yoğurdun içine un ilave edilir, iyice çırpılır. 
Yavaş yavaş, çevire çevire pirinçli suya ilave edilir.
Kaynayana kadar çevirme işlemine devam edilir.
5 dakika kadar kaynadıktan sonra ateşin altı kapatılır.
Servis edileceği zaman üzerine hafifçe kızdırılmış tereyağında çevrilmiş kırmızı pul biber ve nane dökülür. 

Patates Köftesi Tarifi



Patates Köftesi Tarifi
Malzemeleri

  •  5 adet orta boy patates
  •  1 su bardağı rende kaşar
  •  1 çay bardağı un veya 2 dilim bayat ekmek içi
  •  3 çorba kaşığı zeytinyağı
  •  2 çorba kaşığı yoğurt
  •  1 adet yumurta
  •  10 – 15 dal maydanoz
  •  1 tatlı kaşığı kimyon
  •  1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
Patatesler haşlanır, kabukları soyulur ve rendelenir. Yoğurma kabına aktarılır.
İçine rende kaşar, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, kimyon, tuz ve karabiber eklenir, karıştırılır.
En son un eklenir, cıvık bir karışım elde edilir. Harçtan yarım limon kadar parçalar alınır, el ıslatılarak şekil verilir.
Köfteler yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden kızdırılmış 200 derece fırına verilir.
Pembeleşene kadar pişirilir. (Yayılması normaldir.) Fırından çıktıktan 5 dakika sonra servise sunulabilir.


Tarifi Tavuklu Patates Musakkası Nasıl Yapılır Tarifi


Tavuklu Patates Musakkası Tarifi
Malzemeleri
  • 6 tane orta boy patates
  • 250 gram tavuk kuşbaşı
  • 1 tane büyük kuru soğan
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane iri domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı
Tencereye sıvı yağ konur, orta ateşte ısınınca ince doğranmış kuru soğan eklenir, şeffaflaşana kadar kavrulur.
Üzerine kuşbaşı tavuk eti ve ince kıyılmış sarımsak eklenir. Tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra salça ve ince ince doğranmış sivri biber, tuz, rende domates ve karabiber eklenir, birkaç kez çevrilir.
Başka bir tencereye kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış patatesler konur, üzerine hazırlanan tavuklu karışım yayılır, patatesleri geçmeyecek kadar sıcak su eklenir.
Tencerenin kapağı kapalı olarak en az 35 dakika pişirilir. Sonra patatesin kıvamı kontrol edilir, daha pişmesi gerekiyorsa, biraz daha at ieşte tutulur.
Sıcak olarak servise sunulur.

Not: Sarımsak kullanılmadan patlıcan ve kabakla da bu yemek hazırlanabilir.

Limonlu Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi


Limonlu Kurabiye Tarifi 
Malzemeleri:

  • 100 gram  pudra şekeri
  • 2 tane yumurta
  • 150 gram sana
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
  • Aldığı kadar un

Yapılışı
Derin bir kabın içine yumurtaları, pudra şekerini, karbonatı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, vanilyayı koyunuz.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediniz.
Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurunuz.
Hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarladıktan sonra yağladığınız tepsiye diziniz.
Üzerlerine bir bıçak yardımı ile bastırarak çarpı işareti yapınız.
En son olarak üzerlerine toz şeker serpip, önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriniz.

Ayşe Tüter Yırtık Poğaça Tarifi


Ayşe Tüter Yırtık Poğaça Tarifi
Malzemeleri: 
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt  
  • 100 gram dil peyniri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane domates
  • Yarım paket maya
  • 2 tane yeşil biber
  • Tuz
  • Bir çay kaşığı nane
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Bir yumurta
Yapılışı
Unu eleyip ortasını havuz gibi açın.
Mayayı sütle ve şekerle eritip ortasına dökün, sıvı yağı ilave edin.
Yavaş yavaş yoğurup hamuru hazırlayın.
Hamuru ikiye bölün merdane ile açın.
Bir kapta domatesleri küp küp biberi ince kıyın.
Dil peyniri, nane, kekik, yumurta akını karıştırın.
Yarısını hamurun tam ortasına koyun.
Karşılıklı kenarlarını ortaya doğru kapatın, fakat birleştirmeyin.
Tepsiye koyun.
Diğer hamura da aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün.
170 derece fırında pişirip, servis yapın.

İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi


İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
  • 4 tane iri domates
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı arpa şehriye ( İtalyan usulü domates çorbasının orijinalinde, kırılmış makarna kullanılır)
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 7 su bardağı su ya da et suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin;
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Yapılışı
Kuru soğan yemeklik olarak çok ince doğranır, sıvı yağda şeffaflaşana kadar kavrulur
Üzerine kabuğu soyulmuş, kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış domates eklenir. Domates, salça görüntüsü alana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir.
Pişen domates, soğan karışımı fazla sıkı olmayan bir süzgeçten geçirilir, tekrar tencereye konur.
Karışıma 1 çorba kaşığı un eklenir, kokusu gidene kadar 4-5 dakika kavrulur.
Bu arada başka bir tencerede arpa şehriye yeteri kadar suda şeklini kaybetmeyecek şekilde haşlanır.
Un kokusu gidince, domatesli karışıma 7 su bardağı su ya da et suyu eklenir.
Çorba kaynamaya başlayınca diğer tencerede haşlanmış şehriye eklenir, tuz katılır, 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir, ocaktan alınır.
Çorba sıcak olarak servis kaselerine konur, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.


Fırında Makarna Tarifi Fırında Makarna Nasıl Tarifi


Fırında Makarna Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 paket makarna
  • 250 gram kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kaşık salça
  • Tuz

Yapılışı
Makarnalar suda haşlanır. Süzülmeye bırakılır. Kaşar peyniri bir kaba rendelenir. Süt, salça ve tuz karıştırılarak sos haline getirilir. Makarnalar tepsiye yayılır ve üzerine hazırlanan sos dökülür. Orta hararetli fırında 20 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkınca tepsi ters çevirilir ve dilimler halinde servis yapılır. 

Basit Ve Kolay Pudra Şekerli Kurabiye Tarifi




Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı tereyağı
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • Üç su bardağı un

Yapılışı
Bir kap içinde yağ ve şeker iyice çırpılır, köpürtülür.
Buna un yedirilerek yoğrulur.
Yapılan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır  tepsiye dizilir.
Üzeri parmakla veya çatalla basılarak  hamurlara şekil verilir.
Orta ateşli fırında pişirilir.
Fırından çıkarınca üzerine hafif pudra şekeri serpilir.

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi


Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Malzemeleri:
  • 20 tane kuru patlıcan
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 baş sarımsak (1 diş değil, 1 bütün baş olacak)
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Taze çekilmiş karar biber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 1/4 demet taze nane (yoksa kurusuda olur)
  • Tuz
  • Mamaydanoz 
  • Dereotu
  • 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi veya sumak ekşisi

Yapılışı
Önce bir tencerede suyumuzu kaynatalım.Kaynayan suyun içine patlıcanlarımızı atıp,biraz kaynatıp suyunu süzüp,tekrar temiz kaynar suyla bir daha haşlıyalım.bu işlemi 3-4 kez tekrarlayalım,yoksa patlıcanlar acı suyunu atamaz.

Sonra başka bir tencereye yağımızı alalım ve ısıtalım, küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsaklarımızı ölene kadar iyice kavuralım.daha sonra salçalarıda ekleyip biraz daha kavurup yıkanmış pirinçlerimizi ilave edip,tuz ve şekeride katıp biraz daha kavuralım.harcımız kavrulunca1/2 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte suyunu çekmeye bırakalım.

Piştikten sonra baharatları ,maydanozu ve dereotunu ekleyip karıştıralım.Ben dereotu ve maydanozun kuru olanını tercih ettim, siz dilerseniz bir kaç sap tazesindende kullanabilirsiniz..Harcımız hazır olunca patlıcanları yırtmadan dikkatli bir şekilde bir parmak boşluk kalacak şekilde dolduralım.Tencereye yatık bir şekilde diziyoruz.birinin ağzı diğerinin altına gelecek şekilde olacak.Üzerine biraz tuz serpip bir parmak altına gelecek şekilde sıcak suyumuzuda ilave edip üzerine bir tabak koyuyoruz ki dolmalarımız dağılmasın.Kaynamaya bırakıyoruz.kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakalım.

Yalnız pişmeden 15-20 dakika önce nar ekşisini yada sumak ekşisini ekliyoruz.patlıcanlarımız yumuşayınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Zevkimize göre süsleyip soğuk olarak servis edelim..

Üzümlü İrmik Tatlısı Tarifi

Üzümlü İrmik Tatlısı Tarifi Üzümlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi, Yemek tarifleri, Mis Yemek, Kuş Üzümlü İrmik Tatlısı Tarifi, İrmik Tatlıları, Tatlılar, Tatlı Çeşitleri, İrmik Tatlısı Yapmak, İrmik Tatlısı Malzemeleri, İrmik Tatlısı Oktay Usta Tarifleri, İrmik Tatlısı Malzemeleri. 

İrmik Tatlısı Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 150 gram meyve şekerlemesi (portakal kabuğu, kiraz, incir karışımı)

Yapılışı
Süt, şeker ve tereyağını bir kapta kaynatın. İrmik ve vanilya katıp karıştırın. Sonra da temizlenmiş üzümleri koyup 5 dk pişirin.

Ateşten almadan önce kıyılmış meyve şekerlemelerini katın ve 5 dk sonra ateşten indirin. Uygun bir kalıba boşaltıp donmasını bekleyin. Servis tabağına ters çevirip dağıtımını yapın. 

Pudra Şekerli Kurabiye


Pudra Şekerli Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 8 çorba kaşığı pudra şekeri
  • Alabildiği kadar un
  • Üzerine serpemek içinde pudra şekeri  
Yapılışı
Genişçe bir kaba sıvı yağı ve 8 çorba kaşığı pudra şekerini alıp, karıştıralım. 
Bu malzemenin alabileceği kadar unu ekleyip, katıca ve özlü bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz iriliğinde yuvarlak parçalar kopartarak, önce yuvarlayıp, sonra hafifçe yassıltalım. Kurabiyeleri fırın tepsisine dizip, az ısılı fırında üzerleri renk değiştirmeden hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra soğutalım. 
Üzerlerine pudra şekeri serpip, servis yapalım. 

Pudra Şekerli Un Kurabiyesi Tarifi


Pudra Şekerli Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 paket margarin
  • 7 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı
Bütün malzeme karıştırılarak, yoğrulur. 
Hamurdan ceviz kadar parçalar alınarak, avuç arasında top yapılır, tepsiye dizilir.
150 derecede önceden ısıtılmış fırında açık renkte pişirilir. 
Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir. 

Mis İrmik Tatlısı Tarifi


İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:
  • 7 çorba kaşığı irmik
  • 10 çorba kaşığı şeker
  • Vanilya
  • 1 kilo süt
Yapılışı
Süt, irmik ve şekeri bir tencereye koyarak muhallebi yapın. 
En son vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştırın.
Bir kalıba dökün.
2 saat buzdolabında bekletin.
Soğuyup sertleşince başka  bir kaba ters çevirerek dökün.
Üzerini tarçınla süsledikten sonra, dilimleyerek servis yapın.