Yaprak Sarması Tarifi


Yaprak Sarması Tarifi
Malzemeleri:  
  • Yarım kg salamura
  • asma yaprağı (tercihen küçük boylarından)
  • 3 iri soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım kg kıyma (tercihen
  • koyun kıyması)
  • 3 avuç pirinç
  • 1 avuç bulgur
  • 1 tepeleme çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz ve karabiber

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 limonun suyu

Yapılışı
Yaprakların üzerine kaynar su gezdirin, 5 dakika bekletip süzün. 
Harcı hazırlamak için soğanı incecik kıyın. Üzerine 1 çay kaşığı tuz serpip ovun. 
Maydanozu incecik kıyın. 
Kıyma, pirinç, bulgur, salça, kırmızıbiber, tuz ve karabiberle birlikte 1-2 çorba kaşığı su ekleyip harmanlayın. Kalın tabanlı, geniş bir tencerenin dibine yaprakların ayıkladığınız saplarından koyun ve bir sıra asma yaprağı düşeyin. 
Damarlı tarafı size bakacak şekilde elinize bir asma yaprağı alın. Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar harç koyun. Önce yanlarını kapatın, sonra size bakan sap kısmından başlayarak ileri doğru silindir biçiminde sarın. Tencereye yan yana dizin. 
Tüm sarmaları hazırladıktan sonra üstüne 1 su bardağı sıcak su koyup parça parça tereyağını ekleyin. 
Onun da üzerine geniş bir yemek tabağını ters çevirerek kapatın. Tencerenin kapağını da örtün. 
Bir taşım harlı ateşte kaynatıp ateşi kısın. Yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Arada suyunu kontrol edin, susuz kalırsa azar azar sıcak su katabilirsiniz. 
Bu sırada üstü için tereyağını salçayla kavurun. 1 çay bardağı su katın, ardından limon suyunu ilave edin. Bir iki taşım kavnadıktan sonra sarmanın üstüne gezdirin.
Bu şekilde 5-10 dakika daha kapağı kapalı olarak pişirin. 
Dilerseniz yanında yoğurt ile birlikte sıcak servis yapın.

Fırında Tavuk Tarifi


Fırında Tavuk Tarifi
Malzemeler
  • Sekiz parça tavuk eti
  • Bir tane soğan
  • Dört diş sarmısak
  • Üç çorba kaşığı limon suyu
  • Üç çorba kaşığı sirke
  • Üç  adet defne yaprağı
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
  • Kekik
  • Ketçap
  • Tuz
Hazırlanışı
Tavuk etlerini payreks (ısıya dayanıklı cam) bir kaba dizin. Malzemelerin tümünü bir tencerede (sıvı yağ, ince kıyılmış soğan, sarmısak, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, kırmızı pul biber, ketçap) bir buçuk su bardağı su ile iyice kaynatın.

Elde ettiğiniz sosu tavukların üzerine döktükten sonra, kabı alüminyum folyo ile kapatın. Isısı orta derecede olan fırında bir saat (60 dakika) pişirin.

Evde Kumpir Nasıl Yapılır


Evde Kumpir Nasıl Yapılır  
Malzemeler:
  • Büyük boy patates
  • Sosis veya salam (doğranmış)
  • Mısır (haşlanmış veya konserve)
  • Bezelye (haşlanmış veya konserve)
  • Kornişon turşusu (doğranmış)
  • Kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • Tereyağı
  • Mayonez
  • Ketçap (isteğe bağlı)
Yapılışı
· Fırınınızı 250 derecede ısıtınız.
· Patatesleri yıkayıp, kurulayıp teker teker alüminyum folyoya sarınız.
· Fırın ısınınca patatesleri en üst rafta ızgara üzerinde pişiriniz.
· Patateslere kürdan batırarak pişmesini kontrol ediniz.
· Patatesler pişince bıçakla ortadan yarınız.
· Sıcak patatese önce biraz tereyağı koyunuz. Çatalla patatesin kabuklarına zarar vermeden patatesin içini ezerek püre haline getiriniz.
· Daha sonra diğer malzemelerden istediğiniz kadar ilave ediniz ve karıştırınız.
· En son isteğe bağlı ketçap ilave ediniz.

Diğer Kumpir Tarifleri

Kumpir Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi

 



Hakem Kurulu Memura 2012 yılı İçin Yüzde 4 + 4 2013 İçin Yüzde 3 + 3 Zam Verdi


Hakem Kurulu  Memura 2012 yılı İçin Yüzde 4 + 4 2013 İçin Yüzde 3 + 3 Zam Verdi 
2012-2013 MEMUR ZAMMI BELLİ OLDU
Hakem Kurulu, memura 2012 için yüzde 4 + 4, 2013 için ise yüzde 3 + 3 zam kararı aldı. Hakem Kurulu'nun kararı 6'ya 5 oy ile alındı. 11 kişilik kurula başkanlık eden Sayıştay Başkanı Recai Akyel'in oyu belirleyici oldu...devamı için linki tıklayınız

Tahinli Çörek Tarifi



Tahinli Çörek Tarifi 
Malzemeler
  • 1 su bardağı tahin (içine)
  • 1 / 2 su bardağı şeker (İstenirse fazla konabilir.)
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz (içine)
  • Alabildiği kadar un
  • 2 adet yumurta 1 kabartama tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 250 gr margarin
  • 1 yumurta Sarısı (üstüne) Susam (üstüne)
  • Hazırlanma Şekli
  • 250 gr küp, küp doğranmış margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
Yapılışı
2 adet Yumurtayı iyice karıştırın. Içine azar, azar 1 paket kabartma tozunu ile karıştırılmış unu ilave ederek, unu kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğurun.
Başka bir kabin içinde 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 su bardağı şeker 1 su bardağı tahin karıştırın.Bir kenarda dursun
Hamuru ikiye bölün ve. Elinizle yuvarlayarak iki adet büyükçe beze haline getirin.
Hafifçe unlanmış bir zeminde MERDANE yardımıyla 1 / 2 kalınlığında bir yufka açın.
Hamurun her tarafına (boş yer kalmayacak biçimde) Tahin karışımını yayın .
Yufkayı rulo şeklinde sarın.
Gül böreği şeklinde yuvarlak şekil verin.Ikinci bezeye de aynı işlemi uygulayın.
Gül böreği gibi sardığınız yufkanın, öbür yufkanın etrafına sarın.
Üzerine yumurta Sarısı sürün.
Dilediğiniz miktarda susam serptikten sonra 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Çıkınca isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Hamuru hazır ya da kendi yaptığınız, Milföy hamuru ile yapabilirsiniz.

Domates Soslu Patlıcan Biber Kızartması Tarifi


Domates Soslu Patlıcan Biber Kızartması Tarifi  
Malzemeler:

  • 2-3 adet bostan patlıcanı,
  • 5-6 adet yesil tatli biber (bütün halde)
  • Ayçiçek yağı
  • 3-4 adet iri domates soyulmuş olmalı
  • 2-3 diş ezilmiş sarımsak (tercihe göre eklenebilir)
  • 2 limonun suyu

Hazırlanışı:
Patlıcanları kabukları alacalı soyup, tuzlu suda 30 dakika beklettikten sonra yıkayıp dilimleyin. Patlıcanları ve biberleri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Domatesleri kızartma yağından 2 yemek kaşığı kadar yağla birlikte bir tavada kavurup, ezilmiş sarımsak ve limon suyu ekleyin ve kısık ateşte biraz pişirin.

Kıvamına göre biraz su ekleyebilirsiniz. Patlıcan ve biberleri servis tabağına alıp üzerine domates sosunu ekleyerek arzuya göre tuz ilavesiyle soğuk olarak servis yapın.

Daha Lezzetli Patates Kızartması Tarifi


Daha Lezzetli Patates Kızartması Tarifi  
Patates kızartmasının lezzetini gölgeleyen ilk şey çektiği fazla yağ, sonra da tadını kaybederek sadece kavrulmuş hissi vermesidir. İki sorundan da tek kolay yöntemle kurtulabilirsiniz.

Patatesleri kızartmak üzere dilimledikten sonra sütün içinde bekletin. Hem rengini koruyacak, hem de asla fazla yağ çekmeyecek. Tadındaki değişimi de ilk lokmada fark edeceksiniz.

Ağlayan Kek Tarifi


Ağlayan Kek Tarifi
Malzemeler
  • Dört yumurta
  • Üç fincan şeker
  • Üç fincan un
  • Dört tatlı kaşığı çorba kaşığı kakao
  • İki çorba kaşığı süt
  • Bir  paket kabartma tozu
Kreması İçin Malzemeler
  • Bir su bardağı süt
  • Bir paket krem şanti
Sosu İçin Malzemeler
  • Bir su bardağı süt
  • Bir çorba kaşığı un
  • Bir su bardağı su
  • Bir çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı
Önce yumurta ve şekeri çırpın, sonra iki çorba kaşığı süt ve kakaoyu ilave ederek çırpın, unu ilave edip tekrar çırpın. En son olarak kabartma tozunu ilave ederek iyice çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye boşaltın. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırına koyun. Yarım saat (30 dakika) pişirdikten sonra fırından çıkartın. Sıcak kekin üstüne iki su bardağı sütü gezdirerek boşaltın ve soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra hazırladığınız krem şantiyi üzerine sürün.

Sosu için verilen malzemeyi bir tencereye koyun karıştıra karıştıra pişirin, kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumasını bekleyin.Soğuyan sosu kekin üstüne dökün. Ağlayan kekinizi buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Fırında Piliç Kapama Tarifi


Fırında Piliç Kapama Tarifi 
Malzemeler
  • 4-6 adet piliç but
  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı kaynar su
  • 1 adet sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Çay kaşığının ucuyla toz şeker
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı taze nane yaprağı
  • 5-6 adet cherry domates (ortadan ikiye bölünmüş)
Yapılışı
· Uygun büyüklükte bir tencerede yağı kızdırarak soğanları kavurunuz.
· Sarımsağı ilave ederek bir-iki çeviriniz.
· Salçayı ilave ediniz ve birlikte 1-2 dakika daha kavurunuz.
· Kaynar suyu ilave ediniz.
· Taze nane yaprağı hariç bütün baharatı ilave ediniz.
· Tencere kaynamaya başlayınca piliç etlerini ilave ediniz.
· Piliç etleri kemiklerden rahatça ayrılacak kıvama gelene kadar pişiriniz.
· Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
· Pirinci yıkayarak süzünüz.
· Fırın tepsinizin tabanına yayınız.
· Pişirdiğiniz piliç butlarını pirincin üzerine yerleştiriniz.
· Cherry domatesleri ve nane yapraklarını butların aralarına yerleştiriniz.
· Piliçleri haşladığınız sudan 2 su bardağı ilave ediniz.
· Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişiriniz.
· Fırından çıkardıktan sonra üzerini yağlı kağıtla kapatınız.
· Ilıyınca servis yapınız.

Unutkanlığa İyi Gelen Besinler

Bu Besinler Unutkanlığa İyi Geliyor! 
Unutkanlık, hepimizin gündelik sorunu… Stres, zihinsel yorgunluk, depresyon gibi faktörler unutkanlığa neden olabiliyor. Şehirde yaşayan, mevcut çalışma temposu ve stres yüzünden sürekli birşeyleri unuttuğunuzu hissediyorsanız, beyninizi daha fazla çalıştıran ve unutkanlığı önlemenize yardımcı olan bu besinleri tüketmeyi denemelisiniz... Devamı için liki tıklayınız 

Fırında Baharatlı Tavuk Sarma Oktay Usta Tarifi


Fırında Baharatlı Tavuk Sarma
Malzemeleri
  • Bir tane tavuk
  • Taze kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Mayonez
Sebzesi İçin
  • İki tane havuç
  • İki kırmızı biber
  • Bir kabak
  • 1,5 su bardağı bezelye
  • Bir kase arpacık soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Hazırlanışı
Tavuğu kemiklerinden ayırıyoruz. İçine tuz, karabiber ve kekik serpiyoruz. Fırına girebilecek bir iple tavuğu birleştirip sarıyoruz. Fırın tepsisine koyup üzerine mayonez sürüyoruz.

Önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişiriyoruz. Sebzesi için, havuç ve kabakları soyup haşlıyoruz. Haşlanmış sebzeleri ve kırmızı biberi doğruyoruz.

Geniş bir tavada sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanları kavuruyoruz.

Doğradığımız sebzeleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz. Geniş bir servis tabağına sotelenmiş sebzeleri koyuyoruz.

Tavuğu fırından çıkartıp ipini çıkartıyoruz. İster dilimleyip ister bütün bir şekilde sebzelerin üzerine koyup servis ediyoruz. 

Patates Kızartması Nasıl Yapılır

Patates Kızartması Nasıl Yapılır
Malzemeleri
  • Patates
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Yapılışı
Önce patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın, kurulayın, ince ince dilimleyin. Yağı fritöz, tava yada tencereye koyarak iyice kızmasını bekleyin. Yağ iyice kızdıktan sonra patatesleri dökün. Yağın iyice kızmasına dikkat edin, yağ kızmazsa patatesler yağ çeker ve kıtır kıtır olmaz. 

Patatesleri 2-3 dakika hiç karıştırmayın, yumuşayan patatesler ezilebilir. Kızaran patatesleri bir kaç defa karıştırarak dengeli şekilde kızarmalarını sağlayın ve servis yapın. 

Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır


Peynirli Poğaça Tarifi  
Malzemeler
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı sıvı (yarısı margarin olabilir)
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
  • Bir yumurta (beyazı hamuruna katılacak, sarısı poğaçaların üzerine sürülecek)
  • Aldığı kadar un
İç malzemeleri
  • 250 gr beyaz peynir veya çökelek
  • Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı
Boğaça hamurunu hazırlamak için öncelikle; yoğurt, yağ, yumurta beyazı, süt ve tuzu karıştırın. Hazırladığının karışıma kabartma tozunu ilave ederek karıştırın. Son olarak unu ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yapın. Hamurun üzerini nemli bir bez örterek yarım saat (30 dakika) ekşimesini bekleyin.

Hamurdan poğaça büyüklüğünde küçük parçalar alarak elinizle açın ortasına peynir harcını koyarak poğaça şeklinde kapatın. Fırın tepsisini yağlayarak poğaçaları dizin, üstlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede ısıttığınız  fırında kızarana kadar pişirin.

Antep Usulü Dolma Tarifi



Antep Usulü Dolma Tarifi
Malzemeler :
  • 25 adet kurutulmuş patlıcan (dolmalık)
  • 15 adet kurutulmuş biber (dolmalık)
  • 4-5 adet kuru soğan
  • 3 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı
  • domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1, 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar
  • Tuz
  • 2 limon suyu veya limon tozu (isteğe göre)
  • Yeteri kadar su
Hazırlanışı:
Kuru patlıcanlar, geceden kaynar suya konup çatal geçecek şekilde haşlanır. Biberler ise kaynar suda en fazla 5 dk. kaynatılır. Her ikisinin de suları 2 veya 3 defa değiştirilir. Dolma içini hazırlamak için, önce zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsak hafif kavurulur salçaları ilave edilip iyice karıştırılır. Yıkanmış pirinç bu karışımın içine konur ve hafifçe kavurulur. İki bardak sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu çekene kadar pişirilir. Hazırlanan bu karışım, patlıcanların içine bir parmak eksik olacak şekilde doldurulur. Tencereye, birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde dizilir. Dizme işlemi düzgün ve sık şekilde yapılmalıdır (daima en alta patlıcan getirilmelidir). Üzerine biberler aynı şekilde dizilir.

Dizme işlemi bittikten sonra, üzerine biraz tuz serpilir ve en üste dolma taşı konur. Dolma taşının bir parmak altında olacak şekilde kaynar su katılır. Dolma kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır. Pişmesine yakın limon suyu ilave edilerek 10-15 dk. daha pişirilir ve ocaktan indirilir. Dolma servise hazırdır.

Tava Pizza Tarifi


Tava Pizza Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sivi yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kasığı kabartma tozu
  • Tuz
Sos yapılışı
  • 1 yemek kasigi salca
  • Kekik
  • 2 yemek kasigi sivi yag
  • Biraz su üzerine: sucuk
  • Sosis
  • Domates
  • Biber
  • Misir
  • Mantar
Yapılışı
Bütün malzemeler kabta karisir.hamur ele yapişacak kivamda olur. yaglanmis ellerle yaglanmis tavaya hamur elle bastirilarak yayilir.sos hamurun üzerine sürülür malzemeler koyulur en üste kasar rendelenir.tavanin kapagi kapatilir kisik ateste 10-15 dakika kadar pişirilir. 

Çikolatalı Kurabiye Tarifi



Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler
  • Üç su bardağı un
  • Bir su bardağı nişasta
  • Bir çay bardağı pudra şekeri
  • Bir paket margarin yağı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Bir fincan damla çikolata
Hazırlanış
Malzemenin tamamı karıştırılarak yoğrulur (damla çikolata hariç). Hazırlanan hamura damla çikolatanın yarısı eklenerek  biraz daha yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları alınarak kurabiye şekline getirilir. 

Tepsiye dizilir, üzerleri damla çikolatanın diğer yarısıyla süslenir. Son olarak 150 derecede ısıtılan fırında 25-30 dakika pişirilir.

Hamsi Böreği Tarifi



Hamsi Böreği Tarifi
Malzemeler 
  • Bir kilo hamsi ( kılçığı ayıklanmış olacak)
  • Bir su bardağı pirinç
  • İki pırasanın yeşil kısımları
  • Bir küçük boy havuç
  • Bir  küçük boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
Hazırlanışı
Hamsiler kılçıklarından ayrılarak içleri açık hale getirilir, tuzlanır ve süzgeçte beklemeye bırakılır. Pirinçler pilav şeklinde pişirilir ve soğutularak hazır edilir. Soğumuş olan pilavın içine ince ince doğranmış pırasanın yeşil yaprakları ve yarım demet maydanoz ile bir küçük baş soğan ve havuç ince doğranmış olarak konur ve yeterince karabiber de konularak iyice karıştırılır.

Yağlanmış olan yapışmaz tavada hamsilerin dış kısımları mısır unu ile unlanarak içleri açık halde tavaya dizilir. Dizme işleminde aralarında açık olmaması için kenarlarından aynı yönde üst üste gelmesine dikkat edilir. Tavanın kenar kısımlarında kuyrukları dışarıda kalacak şekilde dizilerek tavanın tamamı hamsi ile kaplanmış olur. 

Hazırladığımız karışımın tamamı hamsinin içine dökülür ve üzeri aynı şekilde dışı mısır unu ile unlanmış hamsi ile kapatılır. Kızgın ateşte kızartılan hamsiler içinin pilavlı harcı dağıtılmadan çevirilir ve diğer tarafıda kızartılır. Çevrilme sırasında tavaya bir miktar kızartma yağı daha dökülür. Nar gibi kızaran hamsilerin içindeki harçla birlikte dağıtılmadan servis edilir.  

Bursa Pideli Köfte Tarifi


Bursa Pideli Köfte Tarifi 
Malzemeler
Köftesi için
  • 600-700 gram kıyma (dana ve kuzu karışımı olursa daha güzel olur)
  • 1 adet soğan
  • 2-3 dilim ekmek içi
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber, kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Köfteleri kızartmak için az miktarda sıvı yağ ya da tereyağı
Salçalı sos için
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (tercihen biber ve domates karışık olabilir)
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz, biber (biber salçası kullacaksanız salça acı ve tuzlu ise ilave etmeyin.)
  • Köftelerin üzerine dökmek için ayrıca 2-3 kaşık tereyağı
Servis etmek için;
  • Kızarmış biber ve domates dilimleri
Hazırlanışı
Köfteyi hazırlamak için; Soğanı rendeleyin. Diğer tüm malzemeleri de ekleyerek yoğurun. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yassılaştırın. Vaktiniz varsa köteyi bir gece önceden hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde daha lezzetli olacaktır.

Hazırladığınız köfteleri dilerseniz ızgarada, dilerseniz az yağlı tavada önlü arkalı kızartın.

Pideleri küp küp doğrayın. Servis tabağına alın.

Sosu hazırlamak için; tereyağı eritip salçayı ekleyin. Salçayı bu şekilde kavurun. Güzelce kavurduktan sonra sıcak su ilave edin.

Servis tabaklarına hazırladığınız pidelerin üzerine bu sostan gezdirin. Üzerine kızarmış köfteleri yerleştirin. Köftelerin üzerine kızarmış tereyağı gezdirin.

Servis tabağının bir yanına yoğurt diğer tarafına kızarttığınız biber ve domatesleri koyarak servis edin.

Patates Salatası Tarifi



Patates Salatası Tarifi
Malzemeler:
  • 1 kg patates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 orta boy soğan
  • Bir çay kaşığı tuz
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 çay bardağı zeytin yağı

Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayıp, bir tencereye koyun. Üzerine birkaç parmak aşacak kadar soğuk su ilave edin. Bir çorba kaşığı tuz katıp, patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. 

Haşlanmış patatesleri süzdürüp, sıcakken kabuklarını soyun. İri küp biçiminde doğrayıp, bir salata kabına aktarın. 

İnce kıyılmış maydanoz, soğan, tuz ve önceden közlenmiş biberi ince ince doğrayıp patateslerin üzerine dökün.  Üzerine yağını ilave etikten sonra salatayı karıştırın. Soğuduktan sonra süsleyip servis yapın.

Kiremitte Alabalık Tarifi


Kiremitte Alabalık Tarifi
Malzemeleri: 
  • Kişi sayısı kadar temizlenmiş bütün alabalık
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Kırmızı toz biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • Karabiber
Yapılışı:
Sarımsak dövülür. Zeytinyağına dövülen sarımsak, nane, toz biber, karabiber ve tuz katılıp iyice karıştırılır. bir fırça ile balığın üzerine ve içine iyice sürülür. Karışımın dibinde kalan sarımsak balığın karnına koyulur ve yağlanmmış kiremit veya tepsi içinde orta hararetli fırına koyulur. Yaklaşık 15 dakika sonra balığınız hazır.

Tava Böreği Tarifi


Tava Böreği Tarifi
Malzmeleri:
  • 3 adet yufka
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağından az zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kase beyaz peynir
Hazırlanışı
Tereyağını şeffaflaşana kadar eritin. Eridikten sonra zeytinyağını ilave edin. Ayrı bir kapta yumurtaları kırıp çırpın ve 1 çay bardağı su ilave edin.

Yufkanın tekini tezgahın üzerinde açın. Hazırlamış olduğunuz yağdan daha sonra da su ve yumurta karışımından yufkaın her yerine gelecek şekilde gezdirin.

İkinci yufkayı ve üçüncü yufkayıda üst üste koyup çatalla ezdiğiniz peyniri üst üste koyduğunuz yufkaların ortasına kareşeklinde yayın. Yufkayı dört tarafından ortaya katlayın. (kare şeklinde olacak, teflon tavayı kaplayacak kadar) Tüm kat yerlerine yumurta ve yağlı harçtan sürün.

Yağlanmış tavada kısık ateşte çevirerek altı üstü kızarana kadar pişirin.

Güveçte Mantar Tarifi


Mantar Güveç Tarifi 
Malzemesi:
  • 16 adet mantar
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 1 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Mantarları isteğe göre bütün yada ikiye bölün, bir tavaya tereyağı koyun halka halka doğranmış soğanı ve küçük kesilmiş sarımsağı koyun, soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin, mantarlarıda içine atın.

Biberi ince doğrayın, domatesleri soyup küp küp kesin. İkisinide tavaya koyun, 2-3 dakika pişirin, domates salçasını ekleyin 2-3 dakika daha kaynatın. Sonra bir güveçe alın ve pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.

Ispanaklı Börek Tarifi



Ispanaklı Börek Tarifi
Malzemeleri:

Hamur için:
  • 1 kg un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar su
  • Tuz
Ispanaklı iç malzeme:
  • Yarım kg ıspanak
  • 2 yumurta
  • 3 kaşık tereyağı+1kaşık sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
Yufkaları yağlamak için:
  • 100 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Üzeri için 1 kaşık yoğurt

Yufkaları açmak için
Nişasta+un

Hazırlanışı
Hamuru hazırlamak için undan 1 kase kadar ayırıp diğer malzemeleri yoğurma kabına alın. Yavaş yavaş su ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edin.

Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirin.

Bu arada ıspanakları ayıklayıp duru suyu çıkana kadar yıkayın ve doğrayın.

Tavada yağı eritin yumurtaları kırıp pişirin. Doğramış olduğunuz ıspanağın üzerine dökün. Tuzunu ve biberini atıp karıştırın, çıkan suyunu süzün.

Hamurdan cevizden büyük bezeler alın. Daha sonra bezeleri iki eşit sayıda bölün.

Bezelerin yarısını nişasta ve un karışımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız her bir bezenin aralarına erimiş tereyağı ve sıvı yağı karışımından sürerek üst üste koyun. Fırın tepsisinin büyüklüğünü geçecek şekilde açarak tepsiye yerleştirin.

Yufkaların yarısı bittiğinde hazırlamış olduğunuz ıspanaklı içi yufkanın üzerine yayın. Daha sonra diğer bezeleri de aynı işlemlerden geçirin ve ıspanaklı harcın üstüne yerleştirin.

Yufkaların arasını yağladığınız harcın kalanına 1 kaşık yoğurt ekleyip karıştırın ve en üste bu karışımı sürün.

Böreği dilimleyip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

Diyet Muhallebi Tarifi


Diyet Muhallebi Tarifi 
Malzemeleri:
  • 750 ml diyet süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • Diyet sıvı tatlandırıcı
  • Tarçın veya mevsim meyveleri
Yapılışı:
Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. 

Kaynadıktan sonra 1-2 dakika içinde ateşten indirin. Dilediğiniz kadar tatlandırıcı ekleyin. Servis edeceğiniz kaselere boşaltın.

Muhallebinin bir kısmını rendelediğimiz çilekle karıştıralım. Tadı ve rengi çok güzel olur

Diğer bir kabın da yarısına sade, yarısına çilekli muhallebi koyun.

Kaşarlı Mantarlı Balık Tarifi

Katmer Poğaça Tarifi


Katmer Poğaça Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı süt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir  yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
  • Bir  yemek kaşığı kurumaya ya da 20 gram yaş maya
  • İki çay kaşığı tuz
  • İki çay kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
İçi İçin
  • Arasına; 75 gram tereyağı oda sıcaklığında yumuşatılmış,
  • 100 gram beyaz peynir maydanoz karışımı
Yapılışı
Mayayı ılık bir su da eritin. Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır. Daha sonra süt, yumurta akı, tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğurun. Hamuru 8 eş paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz. 

Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70cm e kadar büyütün. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek (12 dilim) sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyduktan sonra sarın. Yarım saat bekleterek mayalanmasını sağladıktan sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

Katmer Tarifi Oktay Usta Tarifleri


Katmer Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı ılık süt
  • Bir su bardağı ılık su
  • Bir paket kuru hamur mayası
  • İki yemek kaşığı tuz
  • Yeterince un
İç malzemeler
  • 150 gram tereyağı
  • Bir su bardağı tahin
Yapılışı:
Tereyağı tencerede kısık ateşte eritilir, tahin katılır ve ateşten alınır.

Malzemeler derin ve kapaklı bir kaba konur ve kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur. 1 saat dinlendirilir. Hamurdan avuç kadar bezeler alınarak ince açılır. Açılan hamurun biri alınır, üzerine tahinli yağ karışımı dökülür, iyice yayıldıktan sonra sıkı rulo yapılır, içiçe sarılır ve yuvarlak beze elde edilir. Bu beze merdaneyle açılır, küçük servis tabağı büyüklüğünde ve kızgın yağsız tavada iki tarafı kızarana dek pişirilir.  

Üzümlü Kek Tarifi



Üzümlü Kek Tarifi 
Malzemeler:
  • Yarım su bardağı bardağı süt
  • Yarım su bardağı çiçek yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tane yumurta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • 2 avuç kuru üzüm / tercihe göre ceviz, fındık olabilir.
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
 Hazırlanışı:
Öncelikle derin bir kaba yumurta, süt, çiçek yağı, toz şeker ve vanilini ilave ediyoruz. Bu malzemeleri iyice çırpıyoruz. Sonra üzerine pirinç unu, normal unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. Yeni ilave ettiğimiz malzemeleri tekrar çırpıyoruz. Topaç kalmayacak ve biraz rengi açılana kadar güzelçe karıştırıyoruz. 

Sonra Kek kalıbına döküyoruz. Fırına sürmeden önce üzerine kuru üzümleri serpiyoruz ve fırına veriyoruz. yaklaşık 30 dakikada kekiniz hazır. Fırından gelen kokusuna bayılacaksınız.

Not: Dileyen fırına sürmeden önce üzerine son olarak yarım su bardağı bal dökebilir siniz. Hem rengini hemde lezzetine bayılacaksınız.

Alaca Taşı Nedir Ne İşe Yarar


Alaca Taşı 
Derdi kederi aldığına inanılır. Taşın en önemli özelliği derdi kederi aldıkça kararmasıdır. Çok sıkıntı ve üzüntüde olanların bu taşı kullanmasında fayda vardır. Alaca taşı agat gurubundan bir taştır. Alaca Taşı Aynı zamanda ağrıyan bölgelerde de kullanılır. Genel olarak Alaca Taşının  güçlü bir iyileştirici özelliği olduğu inancı vardır. Taşın bünyesinde bulunan çeşitli mineraller şifa kaynağı olduğu söylenir. 

Alaca Taşının İnanılan Yararları Şunlar:
Taşıyanı tehlikeden korur, uyumsuzluklarına son verir.
Uykusuzluğa, korkaklığa, karabasana, nazara ve hatta metobolizmanın düzgün çalışmasına faydası vardır.
Gerçeklerin farkına varılmasında yardımcıdır..
Bedenin gerginlik olan kısımlarına sıcaklık hissi verir ve gerginliği azaltır.
Vücuttaki fazla veya olumsuz enerjiyi boşaltır ve böylece sitresi yok eder.
Kişiyi sosyalleştirir, çevre ve insanlarla uyum sağlamasına yardımcı olur.
Korkuların yenilmesinde, cesaretin arttırılmasında yardımcı olur.
Akıl ve mantık gücünü geliştirir.
Bedeni güçlendirir, lenflerin sirkülasyonunu rahatlatır.
Tansiyonu dengeler. Özellikle düşük tansiyonu normal seviyeye getirir.
Nazara karşı koruma sağlar. Zira ilk bakış için dikkat çekici özellik taşır.
Canlılık veren enerjisiyle, kendinizi sıkıntılı ve kötü hissettiğiniz anlarda olayların iyi yönünü de görmenizi sağlar.
İnsanların olumsuzluklarından kolayca etkileniyorsanız Alaca Taşı size iyi gelecektir.
Kişilere güç, keyif ve iyimserlik hissi verir. Ceplerinde bu taşı taşıyan çocukları olumsuz duygulardan ve münakaşalardan korur.
Dünyevi başarıyı simgeleyen Alaca Taşı , negatif enerjiye karşı koruma sağlar ve tükenmiş olan cesareti canlandırır.
İş adamlarının bu taşı, özellikle belin altında (cepte veya yüzük olarak olabilir) taşımaları faydalı olacaktır. Özellikle yüzük olarak kullanıldığında kişinin kendisine güvenini arttırır...ayrıntılı bilgi için

Çörek Tarifi Çörek Nasıl Yapılır


Mini Çörek Tarifi
Malzemeleri:
  • 1/2 paket margarin (veya tereyağı
  • 1.5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı su
  • 3 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 25 gram maya
Hazırlanışı
Mayayı suda eritip, çırpılmış yumurtalarla karıştırın. Daha sonra bu karışıma şeker, tuz, un ve yağı ekleyerek hamur haline getirin.

Hamurdan az bir parça ayırıp kalanını küçük toplar haline getirip, üstlerinden hafif bastırın. Şekil verdiğiniz hamuru yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin ya da tepsiye dizin..

Hamurdan ayırdığınız küçük parçayı bölerek çöreklerin üstüne yerleştirin. Biraz bekledikten sonra 250 derecede 10 dakika kadar pişirin.

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri:
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 250 gr pastırma
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan (Orta boy)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak fasulyeyi ıslatıyoruz.
Tencereye fasulyeleri koyup üzerine çıkacak kadar su koyuyoruz.
Fasulyeler biraz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve suyunu süzüyoruz.
Diğer tarafta güvece sıvıyağı, kuru soğanı yemeklik doğrayıp soteliyoruz.
Salçayı, biber salçasını, pulbiberi ilave edip bir iki karıştırıp suyunu ilave ediyoruz.
Kaynamaya başlayınca kuru fasulyeyi ilave edip kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Tuzunu koyuyoruz.
İnmesine yakın pastırmaları ilave ediyoruz.
5-10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Sıcak olarak servis yapıyoruz.

Hamsi Tarifi Hamsi Nasıl Kızartılır



Hamsi Kızartması Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 kg hamsi
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • Kırmızı biber
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Un
  • Tuz
Hazırlanışı:
Balıkları temizleyin.
Etine zarar vermeden kılçıklarını çıkartın.
Soğanı ince doğrayıp tuz ve karabiber ile ovun.
Hamsiyi ortadan ikiye açarak içine ince kıyılmış maydanoz, kuru nane ve kırmızı biberle yaptığınız karşımı koyun.
Un ve yumurtaları çırpıp koyu bir kıvama getirin.
Hamsiyi bu bulamaça bulayıp kızgın yağda pişirin.

Kilis Kebabı Tarifi

Kilis Kebabı Tarifi Kilis Kebabı Nasıl Yapılır Mis Kilis Kebabı Tarifi Yemek Tarifleri, Mis yemek, Yemek Tarifleri, Gaziantep Kilis Kebabı Tarifi Kilis Kebabı Nasıl Yapılır, Kilis Kebabı Pişirmek, Kilis Kebabı Oktay Usta Tarifleri, Kilis Kebabı Yapmak, Kilis Kebabı Tarifleri, Kilis Kebabı Nasıl Pişirilir, Kilis Kebabı Pişirmek, Kilis Kebabı Oktay Usta Tarifleri, Kilis Kebabı Malzemeleri.

Kilis Kebabı Tarifi
Malzemeleri
  • 1 Kg Patlıcan
  • 750 Gr Orta Yağlı Kıyma
  • Sıvı Yağ
  • Tuz, Karabiber, Yenibahar
  • Su
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Adet Dolmalık Yeşil Biber
  • 2 Adet Dolmalık Kırmızı Biber
  • 1 Adet Limon
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
  • 4-5 Adet Domates 
Yapılışı
Patlıcanları bol suyla yıkayın. Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin. Sonra 2 parmak kalınlığında doğrayın.

Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine tuz, karabiber, yenibahar ekleyin. İyice yoğurduktan sonra ceviz iriliğinde köfteler hazırlayın. Şişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan dizin. Izgarada arkalı önlü pişirin.

Ayrı bir tencereye sıvı yağı alın. Kızdırdıktan sonra halka halka doğradığınız soğanı ekleyin. Pembeleşene dek kavurun. İnce ince doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin. Birkaç dk kavurduktan sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı, biber ve domates salçasını ekleyin. Üzerini örtecek kadar su ilave edin.

Su kaynamaya başladığında tuz, karabiber, yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyin. Kabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz domates dilimlerini kebabın üzerine dizin. Domates dilimleri yumuşadığında tencereyi ateşten alıp, servis yapın.

Patlıcan Musakka Tarifi


Patlıcan Musakka Tarifi
Malzemeleri:

  • 5-6 adet Patlıcan
  • 4-5 adet sivri biber
  • 250-300 gr kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 orta boy domates
  • 2 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 bardak sıcak su
  • 1-2 su bardağı sıvı yağ
  • tuz, karabiber isteğe göre
  • Süslemek için 3-4 dal maydanoz

Yapılışı
Patlıcan'lar alacalı soyularak, yuvarlak dilimler halinde doğrandıktan sonra yarım saat tuzlu suda bekletilir. Acısı alınan patlıcanlar'ın suyu süzülerek peçete ile içerisinde hiç su kalmayacak şekilde kurulanır.

Tava'da sıvı yağ kızdırılır. Patlıcan'lar orta ateşte hafif renkleri değişene kadar kızartılır. Kızartılan patlıcanlar'ın üzerindeki yağın iyice çekmesi için havlu peçete üzerine alınır.

Soğan, sarmısak, sivri biber ve domatesler küp küp doğranarak bir kenara alınır.

Tava'ya 1 yemek kaşığı sıvı sağ konulur. Önce soğanlar hafif pembeleşinceye kadar, ardından sivri biberler ve sarmısak konarak sotelenir.İyice sotelenen karışımın üzerine kıyma ilave edilir. Kıyma suyunu bırakıp, tekrar çekene kadar sık sık kavrulur. Daha sonra doğranmış domates, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır ve domatesler suyunu çekene kadar pişirilir.

Tencere'nin altına kızarmış patlıcanlar'ın bir kısmı dizilir. Üzerine hazırladığımız kıymalı karışımın tamamı konulur.Kalan kızarmış patlıcanlar ile karışımın üzeri tamamen kapatlır.

1 yemek kaşığı salça ayrı bir kapta sıcak su ile karıştırıldıktan sonra tencereye ilave edilir. Orta ateşte suyu hafif çekene kadar pişirilir. Servis tabağına alınan musakka'nın üzerine kıyılmış maydanoz konularak servis yapılır. Afiyet olsun...

Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır


Patlıcan Musakka Tarifi 
Malzemeleri
  • Dört adet patlıcan
  • Bir tane soğan
  • 250 gram kıyma
  • İki tane domates veya iki kaşık domates salçası
  • Üç yemek kaşığı margarin
  • Tuz
  • Karabiber
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • İki su bardağı su
  • Kızartmak İçin bol sıvı yağ  

Yapılışı
Patlıcanlar parmak kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suya koyulur, bir saat kadar bekletilerek siyah suyunun çıkması sağlanır. Süzülen patlıcanlar, kurulanıp tavaya konulan bol yağda alt-üst edilerek hafifçe kızartılır. 

Kızartılan patlıcanlar bir kat olarak yayvan bir kaba yayılır. Kızaran diğer patlıcanlar başka bir tabağa alınır. 

Üç yemek kaşığı yağda ince doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. Domates (salçada olabilir), tuz, karabiber eklendikten sonra bir taşım kaynatılır. Tepsiye koyduğumuz patlıcanların üzerine muntazam bir şekilde yayılır.

Üzerine kalan kızarmış patlıcanlar yayılır. Üstüne  halka doğranmış domates ve biber yerleştirin. İki su bardağı suyu ilave edip 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir. Fırın söndürüldükten sonra ince kıyılmış maydanoz serpilir. Sıcak Servis yapılır.

Patlıcan Yelpaze Kebabı Tarifi



Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 kg bostan patlıcan (Küçüklerinden)
Köftesi İçin:
  • 300 gr kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet orta boy kuru soğan (Rende)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
Sosu İçin:
  • 3 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak patlıcanları alacalı soyuyoruz.
Soyulan patlıcanları geniş bir kabın içine alıp her tarafını tuzluyoruz.
Patlıcanları yarım saat tuzda bekletiyoruz. (Patlıcanların acı suyunun çıkması için)
Diğer tarafta köfte harcının hepsini karıştırarak güzelce yoğuruyoruz.
Köfte şekli veriyoruz.
Daha sonra patlıcanları yıkıyoruz.
Kağıt havlu ile kuruluyoruz.
Bıçakla uzunlamasına 2′ye kesiyoruz. (Ayırmıyoruz)
Patlıcanların her tarafını yağlıyoruz.
Tepsiyi yağlıyoruz.
Kestiğimiz patlıcanların aralarına köfteyi koyuyoruz.
Tepsiye dizdikten sonra 200 derecelik fırında patlıcanlar pişene kadar (Tahminen bir saat) pişiriyoruz.
Diğer tarafta tavaya sıvıyağı, rendelediğimiz domatesi, sarımsağı koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
Sosu patlıcanların aralarına boşaltıyoruz. 15-20 dakika daha pişirip servis yapıyoruz.

Patlıcan Kebabı Tarifi Tepside


Tepside Patlıcan Kebabı Tarifi
Malzemeleri:
  • 1kg uzun patlıcan
  • Yarım kilo kıyma
  • 3-4 domates
  • 6-7 yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
Hazırlanışı
Uzun patlıcanları 2 parmak kalınlığında soymadan doğruyoruz.
Kıymanın içine tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi katıp iyice yoğuruyoruz. 
Sonra, yağlanmış tepsiye patlıcanların arasına göz kararı büyüklükte kıyma sıkıştırarak güzelce diziyoruz.
Üzerine boyuna dilimlenmiş domates ve biberleri de diziyoruz.
Bu şekilde 200 derecede yarım saat kadar piştiğini kontrol ederek pişiriyoruz.

Patlıcan Kebabı Tarifi



Patlıcanlı Tencere Kebabı Tarifi
Malzemeleri: 
  • 1 kilo kemikli koyun eti  veya pirzola
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 4 adet patlıcan
  • 4-5 adet sivri biber
  • 1 fincan ayçiçek yağı
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Yeterince
  • Tuz
  • Karabiber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları soyup, uzunlamasına dörde böldükten sonra enlemesine ikiye kesin. Bolca tuzlayıp süzgece bırakın. Etleri çelik ya da kalın dipli bir tencerede bir kaşık margarinle çevirerek kızartın.

Çentilmiş soğanları ve karabiberi de ekleyerek, bir bardak sıcak su ilavesiyle pişmeye bırakın. Suyu azaldıkça sıcak su ekleyin. Öte yandan siyah suyu çıkan patlıcanları iyice yıkayıp kurulayın, ve ayçiçek yağında çevirerek kızartın.

İyice yumuşayan etleri bir tencereye suyu ile yerleştirin, patlıcanları da üste dizin, domates ve biber dilimleri ile süsleyip, kendi suyu ile 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Sebzeli Güveç Yemeği Nasıl Pişirilir Tarifi

Sebzeli Güveç Yemeği Nasıl Pişirilir, Sebzeli Güveç Tarifi Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır Sebzeli Güveç Oktay Usta Tarifleri Sebzeli Güveç Pişirmek, Sebzeli Güveç Tarifi Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır Sebzeli Güveç Oktay Usta Tarifleri Sebzeli Güveç Pişirmek.

Sebzeli Güveç Tarifi
Malzemeleri:
  • 500 gr kuşbaşı et (Kemikli)
  • 250 gr yeşil fasulye
  • 1 tane patlıcan
  • 1 tane kabak
  • 1 tane patates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan (Piyazlık)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Eti güvecin tabanına yayıyoruz.
Diğer tarafta bütün sebzeleri yıkıyoruz.
Patlıcanı alacalı soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesiyoruz.
2 cm eninde doğruyoruz.
Kabağıda aynı şekilde doğruyoruz.
Patatesi soyup kuşbaşı doğruyoruz.
Biberide kesip doğruyoruz. Fasulyelerin uçlarını alıp kırıyoruz.
Kuru soğanı piyazlık doğruyoruz. Sarımsağı kabuklarından soyup, bütün doğradığımız sebzeleri geniş bir kabın içinde harmanlıyoruz.
Bütün sebzeleri güvece koyduğumuz etlerin üzerine boşaltıyoruz.
Domatesi dilimleyip veya kuşbaşı doğrayıp sebzelerin üzerine koyuyoruz.
Ayrı bir kasede salçayı, sıvı yağı, tuzu, pulbiberi karıştırıp üzerine bir su bardağı su koyup karıştırıyoruz.
Karıştırdığımız sosu sebzelerin üzerinden gezdirerek döküyoruz.
Güvecin ağzına aliminyum folyo kapatıp kısık ateşte veya fırında pişiriyoruz.
Sıcak olarak servis yapıyoruz.

Mayasız Poğaça Tarifi Oktay Usta


Mayasız Poğaça Tarifi Oktay Usta
Malzemeleri:
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 paket margarin (erimiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçine
  •  Peynir
  • Maydonoz 
  • peynir+yumurta akı da olabilir
Üstüne 
  • 1 yumurta sarısı
  • İstenirse çörekotu,susam
Yapılışı
Malzemelerden yumuşak bir hamur yoğrulur.
Mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak içine malzemeleri koyularak kapatılır.
Üstüne yumurta sarısı sürülür
180 derecede öncede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.  

Fırında Patlıcan Kebabı


Fırında Patlıcan Kebabı
Malzemeleri:
  • 500 gr orta yağlı koyun kıyması
  • 1 kg orta boy patlıcan
  • 1 kg domates
  • 2 soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 diş sarmısak

Yapılışı
Soğanı ve sarmısakları rendeleyin.
Buna kıymayı, tuzu karabiberi ve kırmızı biberi de ekleyin.
Güzelce yoğurun, elde ettiğiniz köfte hamurunu 1 saat dolapta bekletin.
Patlıcanları kalın halkalar halinde kesin ve acısının gitmesi için tuzlu suda bekletin.
Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 2 patlıcan halkasının arasına yerleştirin, ve bu işlemi tüm malzemeye uygulayın.
Eğer 5 patlıcan kullandıysanız arasında köfte olan 5 patlıcan elde edersiniz.
Bu köfteli patlıcanların arasından malzemenin dağılmaması icin çöp şişler geçirin ve tepsiye yerleştirin.
Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın, buna doğranmış bir soğanı da ekleyin ve patlıcanları üzerine dökün.
Yeşil biberleri de patlıcanların üzerine ilave edin.
En son olarak da sıvı yağı tepsiye dökün ve 300 derecede 45 pişirin ve bulgur pilavı ile servis yapın.

Pastane Poğaçası Oktay Usta Tarifi




Pastane Poğaçası Oktay Usta Tarifi 
Malzemeleri

  • 1 çay bardağı süt (ılık)
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 2 yumurta (birinin sarısını üstüne süreceğiz)
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 kahve kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Yapılışı
Margarini bir kaba koyun ve elinizle yumuşatıp yumurtayı ilave edin. 
Şeker, tuz, süt ve suda erittiğimiz mayayı ekleyin. 
Unu ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edin. 
Hamuru 15 dakika kadar mayalandırın. 
Hamurunuza şekil verin ve fırın tepsisinde 1 saat kadar mayalandırın. 
Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizin. 
180 derecelik fırında pişirin

Fırında Patatesli Köfte Tarifi


Patates Çanağında Köfte Tarifi
Malzemeleri:
  • 5 Patates
  • 300 gram Kıyma
  • 1 Soğan
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 1 Yumurta
  • Galeta Unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Üzeri İçin:
  • 1 Su Bardak Domates Püresi
  • Reyhan
  • Kaşar Peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Yapılışı:
Patatesleri kabuklarıyla haşlayın.
Soğuyunca kabuklarını soyarak ikiye bölün.
Fırın kabına içleri yukarı bakacak şekilde dizin.
Çatalla içlerini hafifçe bastırarak ya da çıkararak çukurlaştırın. 

Köftesini hazırlamak için; 
Kıymayı karıştırma kabına alın. Soğanı içine rendeleyin. Yumurtayı kırın.
Kıvamını bağlayacak kadar galeta ununu dökün.
İnce doğranmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ilave edin.
İyice yoğurduktan sonra misket kadar köfteler yuvarlayın.
Tabağa alarak un serpin.
Tavaya sıvı yağ dökün.
Kızınca köfteleri atın ve çevirerek pişirin.
Köfteler kızardıktan sonra domates püresini ilave edin.
Doğranmış reyhanı, tuzunu ve karabiberini atın.
Altını kapattıktan sonra patateslerin içine paylaştırın.
Kaşar peynirini rendeleyerek hepsinin üzerine koyun.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında peynir eriyene dek pişirin. 



Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır


Peynirli Poğaça Tarifi 
Malzemeler
  • Bir tane yumurta
  • Bir paket margarin
  • Bir su bardağı süt
  • Bir adet yaş maya
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • İki yemek kaşığı şeker
  • yeteri kadar un
  • Üzerine sürmek için bir yumurta
  • İçi için peynir ve maydanoz
Hazırlanışı
Margarin ile yumurta birbirine karıştırılarak ezilir. Maya bir su bardağı süt içerisinde eritilir. Hazırlanan bütün malzemeler karıştırılarak hamur yapılır.

Peynir ile maydanoz karıştırılıp tuzu eklenir. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar alınarak içine iç malzemesi koyularak yuvarlak şekil verilir. Tepsiye dizildikten sonra üzerlerine yumurta sürülür üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Daha iyi kabarması için üzerleri çatal ile çizilir.

Fırın 170 derecede önceden ısıtılır, kızarana kadar pişirilir.

Mis Peynirli Poğaça Tarifi



Peynirli Poğaça Tarifi
Malzemeler :
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üstü için)
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • Aldığı kadar un
  • Üstü için çörek otu
  • İçi için beyaz peynir
  • Maydanoz
Yapılışı
Unu hariç diğer malzemeleri karıştırma kabında karıştıralım. 
Unu azar azar ekleyerek yoğuralım. 
Mandalina büyüklüğünde parçalara istediğimiz poğaça şeklini vererek iç malzemesini koyalım
Yağlı kağıt serili ya da yağlanmış tepsiye dizelim.
Üstüne yumurta sarısı sürelim, çörek otu serpelim. 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.

Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır

Malzemeleri:
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yumurtanın sarısı üzerine akı içine
  • Alabildiği kadar un. 
İç Malzemeleri:
  • İstediğiniz peynir türü
  • Patates 
Yapılışı:
Bütün malzemeleri yoğurma kabına alarak alabildiği kadar unla yumuşak bir hamur yoğuralım. 

Hamurumuzu mayalanmaya bırakalım. 

Mayalanıp kabarınca mandalina büyüklüğünde bezeler alıp açalım ve içini doldurup tekrar yuvarlayarak kapatalım. Başka şekillerde verebilirsiniz...

Tepsiye dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim, çatalla çizikler atalım. İsterseniz üzerine susam serpebilirsiniz. 

Poğaçaların daha lezzetli olması için, tepside mayalanması  için 20 dakika daha  bekletelim.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içini çekip kızarana kadar pişirelim.

Patates Mantısı Tarifi



Patates Mantısı Tarifi
Malzemeler
  • Altı tane patates
  • Maydanoz
  • Bir kase yoğurt
  • Dört diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Tereyağı veya sıvı yağ
Hazırlanışı 
Patatesleri iyice yıkadıktan sonra  tencerede haşlayın. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyarak çatal yardımıyla iyice ezin. Doğradığınız maydanozları püre haline getirdiğiniz patatesin içine ilave ederek iyice karıştırın.  Damak zevkinize göre içine karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyerek karıştırın.

Hazırladığınız malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içini oyuk hale  (bardak şeklinde şekillendirin) getirin. Ezdiğiniz sarmısak ve yoğurdu iyice karıştırdıktan sonra  bardak şeklindeki patateslerin içine doldurun.  Hazırladığınız  kızgın salçalı yağı patateslerin üzerine dökerek servis yapın

Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi


Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi 
Malzemeler:
  • 4 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 kahve fincan şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı hazır çikolata sosu
Yapılışı
Bir tencereye sütü, nişastayı, şekeri katın ve kaynayıncaya kadar karıştırın sonra vanilyayı katın pişinceye kadar karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince suyla ıslattığınız bir borcam tepsiye muhallebiyi boşaltın, soğumaya koyun. Daha sonra soğumuş olan tatlıyı isteğe göre kesip tabaklara alın, üzerine çikolata sosu dökerek servis yapın.

Kızılcık Kompostosu Tarifi

  • 1 kg kızılcık
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 7 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Birkaç karanfil ekleyebilirsiniz  (İsteğe bağlı)
Yapılışı:
Kızılcıkları ayıklayıp yıkıyoruz. 
Toz şeker ve suyu kaynatıp içine kızılcıkları ve karanfilleri ilave ediyoruz.
15-20 dakika kadar kısık ateşte pişirip limon suyunu ilave ederek kompostomuzu ocaktan alıyoruz. 
Soğuyunca karanfilleri içinden alıp kaselere bölerek servis yapıyoruz.