Yufkadan Patatesli Börek Tarifi Patatesli Börek Nasıl Yapılır


Patatesli Börek Tarifi
Malzemeleri: 
  • Üç tane patates
  • Dört tane yufka
  • Yarım demet maydanoz
  • İki tane yumurta
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • İsot
  • Çörek otu
  • Yarım paket margarin
Yapılışı 
Patatesleri tuzlu suda haşlayın, soyduktan sonra iyice ezin. Ezdiğiniz patates püresine maydanozları, baharatları ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek karıştırın.

Fırın tepsinizi ya da borcamı margarinle her tarafına iyice gelecek şekilde yağlayın. Üzerine ilk yufkanızı kesmeden serin. Yumurtaları, yoğurt ve sıvı yağı bir kapta karıştırın. İlk yufkanızın üzerine karışımın üçte birini fırça yardımıyla sürün.

İkinci yufkanızı 8 parçaya bölüp, ilk yufkanın üzerine serin. Üzerine hazırladığınız patatesli karışımı eşit şekilde yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini fotoğraftaki gibi serpiştirin.

Patatesli karışımın üzerine üçüncü yufkayı yine 8 parçaya kesip, serin. Yumurtalı karışımın üçte birini de bu yufkanın üzerine sürün. Son yufkayı da 8 parçaya bölüp en üste serin. Eğer en alttaki tüm parçanın kenarları tepsinize sığmadıysa bu parçaları da böreğinizin en üstüne kıvırın. Kalan yumurta karışımını en üste sürün.

Üzerine çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ara ara kontrol ederek üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 10 dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz. Patatesli börek hazır.