Ali Nazik Tarifi Oktay Usta


Ali Nazik Tarifi Oktay Usta
Malzemeleri

  • 200 gram yarım yağlı kıyma
  • 2 tane patlıcan
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 1 tane yeşil biber
  • 7-8 dal maydanoz
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Yapılışı
Patlıcanları fırında közleyin. 
Kabuğunu soyun ve bıçakla ince ince kıyın. 
Yoğurtla karıştırıp, bir güvece yerleştirin ve ısıtın. 
Başka bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi yoğurarak köfteyi hazırlayın ve kebap şişine takarak közde pişirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kırmızıbiber eklenmiş tereyağında biraz kavurun. 
Hazırladığınız bu eti, ısıtılmış güvecin üzerine yerleştirin. 
Maydanoz ve yeşilbiberle süsleyin.