Yoğurt Tatlısı Tarifi Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Yoğurt Tatlısı Tarifi
Malzemeleri 
  • Dört tane yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 4,5 su bardağı şeker (1 bardağı hamura, 3,5 bardağı şuruba)
  • Bir su bardağı un
  • Bir su bardağı + 2 çorba kaşığı irmik
  • 125 gram katı yağ
  • Yarım limonun suyu
  • Bir paket kabartma tozu
Yapılışı
3,5 bardak şeker ve 3,5 bardak su kaynatılarak şurup haline getirilir.
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
Limon suyu, yoğurt, un, irmik, erimiş yağ ilave edilerek tekrar karıştırın.
En son olarak kabartma tozunu da ilave ederek karıştırın.
Hamuru yağlanmış tepsiye döküp üzerini düzeltin.
Orta hararetli fırında 40 dakika pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine şurubu dökerek üzerine kapak kapatın hafif ateşte suyunu çektiriniz. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapınız.