Talaş Böreği Tarifi Talaş Böreği Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri



Talaş Böreği Tarifi
Malzemeler

  • Yarım kilo koyun eti
  • İki tane Soğan
  • Bir yemek kaşığı margarin
  • İki tane domates
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir su bardağı su
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Dört bardağı un
  • İki yemek kaşığı margarin
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı
Kuşbaşından daha küçük doğranan etler bir tencereye konur, üzerine ince doğranmış soğan ve bir kaşık margarin ilave edilir, ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine küçük doğranmış domates ve salça konur, biraz daha pişirilir. Bir bardak su ilave edilir, kapatılır, yumuşayıncaya kadar tutulur, açık olarak suyu çektirilir.

Üzerine tuz, kıyılmış maydanoz, kara biber, kekik konur, karıştırılır, soğumaya bırakılır.

Hamuru için; Un, tuz, bir kaşık yağ ve ılık su karıştırılarak katı bir hamur tutulur. Üzerine nemli bir bez örtülerek 15 - 20 dakika dinlendirilir.

Bu hamur altı parçaya bölünür, parçalar merdane ile açılır, yağ sürülür, biraz dinlendirilir, elle hazır yufka inceliği kadar açılır, ortalarına içler eşit olarak konur, bohça gibi kapatılır, kapatılan yer alta gelecek şekilde zeytinyağı ile yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırına verilir, üstü kızarıncaya kadar pişirilir.