Fırında Pirzola Tarifi


  • 750 gram kuzu pirzola
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı kekik
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay bardağı ılık su
  • 10 diş sarmısak
  • Beş tane arpacık soğan
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı
Eti (tuz, su, soğan ve sarımsak hariç) diğer malzemelerle iyice karıştıralım. 
Bu işlemi 1 gün önceden yapar ve buzdolabında bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız. 
Eğer pişireceğiniz gün bu işlemi yapacaksanız soğan ve sarımsakları da ekleyerek karıştırın.
Yayvan fırın kabımıza etleri yayalım.
Ilık suyu ekleyelim.
Üzerini folyo ile kapatıp 200 derecelik fırında alt katta 60-70 dakika pişirelim. 
Fırın sıcaklığı hızına göre değişebilir, arada kontrol edin.
Tuzunu pişmeye yakın ekleyelim.
En son aşamada folyoyu alıp, suyunu çekene kadar pişirelim. 
Üstünü kızartalım.
Etlerin kurumaması için sık sık kontrol edelim.