Domatesli Makarna Tarifi


Domatesli Makarna Tarifi 
Malzemeleri
  • Yarım paket makarna
  • İki tane orta boy domates
  • Üç yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tane soğan
  • Bir diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Parmesan ya da kaşar peyniri
  • Birkaç dal fesleğen
  • Maydanoz
Yapılışı 
Makarnanızı üzerindeki tarife göre haşlayın. 
Her makarnanın pişme süresi farklı olabiliyor. 
Siz diri ya da yumuşak seviyorsanız ona göre haşlayabilirsiniz. 
Haşlarken kaynar suya biraz sıvı yağ ve tuz ekleyin. 
Bu işlem tad verecek ve makarnaların yapışmasını engelleyecektir. 
Makarna haşlanırken siz domates sosunu hazırlamaya geçin. 
Soğanı ince ince doğrayın ve tavada kızdırdığınız tereyağında kavurun. 
Hafif pembeleşince üzerine yine ince doğradığınız sarımsakları da ekleyin. 
1-2 kez karıştırıp sarımsakları ekleyin.
Hafiften kızarınca üzerine küp küp doğradığınız domatesleri ve sulandırdığınız domates salçasını ekleyin. 
Domatesler yumuşayana kadar, arasıra karıştırarak pişirin. 
Domates sosunuz hazır olmak üzereyken üzerine isterseniz damak zevkinize göre baharat da ekleyebilirsiniz. Domates sosunun altını kapatın, haşladığınız makarnayı süzün ve servis tabağına alın. 
Üzerine hazırladığınız domates sosundan dilediğiniz kadar ekleyin. 
En üste de ince ince kıydığınız maydanoz ve fesleğenleri ekleyin.
Makarnanızın üzerine isterseniz peynir de rendeleyebilirsiniz. 
Evinizde varsa parmesan peyniri ya da kaşar peynirini sıcak sosun üzerine serpiştirin ve servis yapın.