Tavada Kıymalı Börek Tarifi Tavada Kıymalı Börek Nasıl Yapılır Malzemeleri



Tavada Kıymalı Börek Tarifi 

Malzemeleri:
  • 3 tane yumurta
  • Bir çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
  • Bir tane büyük soğan
  • 200 gram kıyma
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı
Yapılışı 
Genişçe çukur bir kaba 1 su bardağı unu ekleyin.
Ortasını açarak 3 adet yumurtayı ortasına kırın.
Yarım çay kaşığı tuzu ve suyu ekleyip yoğurun.
Un az gelirse, kulak memesi kıvamında oluncaya kadar un ekleyip yoğurmaya devam edin.
Yoğurduktan sonra üzerini bezle örtün.
Beklemeye alın ve iç hazırlamaya geçin.
Sıvı yağı bir tavaya döküp, üzerine ince kıyılmış soğanı, kıymayı ekleyip kavrulana kadar karıştırın.
Hazır olmaya yakın karabiber, pul biberi ve isteğe göre tuzu ekleyin.
İsterseniz kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.
Ardından altını kapatın.
Hazırladığımız hamur 5 eşit parçaya bölün.
Hamurları ince ince açın.
Hamurların boyutu pişireceğiniz tavanın yaklaşık 2 katı olmalıdır.
Büyük bir tencereye su ekleyip kaynatın.
Su kaynadıktan sonra bolca tuz atın ve hamurları teker içine atıp ortalama ikişer dakika boyunca kaynatın.
Kaynadıktan sonra başka bir kapta bulunan soğuk suyun içine atıp, birkaç saniye bekletin ve çıkarın.
Bu sırada tereyağını bir kapta eritin.
Bir yemek kaşığı kadarını böreği pişireceğimiz tavaya dökün ve yayın.
Ardından kaynattığımız hamuru tavanın üzerine büzüştürerek serin.
Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı daha gezdirerek dökün.
Aynı şekilde diğer hamuru da kaynatıp üzerine büzüştürerek serin ve 1 yemek kaşığı tereyağını üzerinde gezdirin.
Üçüncü hamurumuzun yarısını kesin ve tavaya serin.
Üzerine iç malzemenin hepsini yayarak hamurun üzerine dökün.
Kalan yarım hamuru da üzerine serip 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine dökün.
Kalan iki hamuru da aynı şekilde serip tavada böreğimizi hazırlayın.
En üzerine de kalan tüm tereyağını gezdirerek dökün.
Tavada böreğimizi kapağı kapalı şekilde 5 dakika yüksek ateşte daha sonra da kısık ateşte olacak şekilde toplamda 25 dakika pişirin (altı kızarıncaya kadar).
Altı piştikten sonra böreğimizi geniş bir tabak yardımıyla tavada ters çevirin ve bu şekilde de kısık ateşte altı kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Piştikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok :