Sodalı Börek Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yumuşak Sodalı Börek Pişirmek


Sodalı Börek Tarifi 
Malzemeleri:
  • 1 şise sade soda
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 3 tane yufka
  • Dört tane büyük boy patates
  • İki tane orta boy soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Not:
Soda ile yapılan börekler daha yumuşak olmaktadır. Soda böreğin daha güzel kabarmasını sağlar. Sodalı böreğin bir diğer özelliği de su böreğine benzemesi.

Yapılışı
Öncelikle patatesleri yumuşayana kadar haşlıyoruz. 
Haşladığınız patatesleri soyun ve çatal yardımıyla iyice ezin. 
Soğanlarımızı ince ince doğrayın ve bir çay bardağı sıvı yağ kullanarak tavada kavurun. 
Kavurduğunuz soğanların üzerine pul biber ekleyin. 
Ardından ezilmiş patatesi, karabiberi, tuzu ekleyerek karıştırarak kavurmaya devam edin. 
5 dakika kavurduktan sonra ocağın altını kapatıp, üzerine maydanozu ekleyip,  karıştırıp, soğumaya bırakın.
Genişçe bir kaba bir şişe sodayı, bir su bardağı sıvı yağı, sütü, bir paket kabartma tozunu koyup karıştırın.
Böreğimizi pişireceğimiz tepsinin dibini margarinle hafifçe yağlayın. 
Birinci yufkayı sodalı karışıma batırıp tepsiye büzüştürerek yerleştirin. 
İç malzemenin yarısını bu yufkanın üzerine eşit şekilde yayın. 
Ardından ikinci yufkayı da sodalı karışıma batırarak iç malzemenin üstüne yerleştirin. 
Kalan iç malzemeyi bu yufkanın üzerine yayın. 
Son yufkamızı da sodalı karışıma batırıp en üste yerleştirin. 
Kalan sodalı karışımı tepsinin üstüne yayarak dökün. 
İsteğe göre üzerine çörek otu ya da küncü serpiştirilebilir.
Sodalı böreğimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat (üzeri kızarıncaya kadar) pişirin. Dilimleyerek servis yapın.  

Hiç yorum yok :