Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır Tarifi


Ispanaklı Börek (Hazır Yufkadan) 
Malzemeleri

  • 4 tane  yufka
  • 3 tane yumurta
  • 1 dilim beyaz peynir
  • yarım kilo ıspanak
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  •  Karabiber

Yapılışı
Ispanağı iyice yıkayıp ayıklayın. 
Doğrayıp peynirle ezerek karıştırın. 
Tuzunu karabiberini ekleyip, hepsini iyice harmanlayın. 
Bir kase içine sıvı yağı, yoğurdu koyup, karıştırın. 
İçine yumurtaları kırın, hepsini iyice karıştırın. 
Bir yufkayı masaya yayın. 
Üzerine yağ, yoğurt karışımından bol miktarda sürün. 
Ispanaklı içten alıp yufkanın üzerine serpin. 
Yufkayı bir kenarından tutup geniş geniş sararak rulo yapın. 
Yağlanmış tepsiye yaptığınız bu ruloyu yerleştirin. 
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye yerleştirin. 
Üzerlerine kalan yumurtalı harçtan sürüp, önceden ısıtılmış kızgın fırına sürün. 
Altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin. 
Sıcak ikram edin.

Not: Aynı böreği rulo halinde değil de, iri bohçalar yapıp pişirebilirsiniz. 

Hiç yorum yok :