Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Yapılışı Malzemeleri



Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
Malzemeleri

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 5 tane patates
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 150 gram tereyağı
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Etlerin pişmesi biraz zaman alacağı için öncelikle etleri kavuralım.
Eti küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
Tercihe göre baharatlanıp kavrulabilir veya sade olarak çiçek yağında kavrulur.
Etler pişerken bir yandan patatesleri hazırlayalım.
Patatesleri soyup rendeliyoruz.
Rendelenmiş patatesleri kızgın yağda kızartıyoruz.
Kızarttığımız patateslerden servis tabağının dibini dolduracak kadar tabağımıza koyuyoruz.
Süzme yoğurt ile sarımsaklarımızı karıştırıyoruz ve patateslerin üzerine döküyoruz.
En üstüne de kavurduğumuz kuşbaşı etleri serpiyoruz.
İsterseniz kırmızı biber de serpebilirsiniz.