Baharatlı Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yemek Tarifleri


Baharatlı Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, yemek tarifleri, baharatlı tavuk sote, baharatlı tavuk göğsü, baharatlı tavuk oyunu, baharatlı tavuk kızartması, fırında baharatlı tavuk, baharatlı tavuk tarifleri, baharatlı tavuk yapılışı
baharatlı tavuk 4 kişilik.

Baharatlı Tavuk Tarifi
Malzemeler 
  • 10 tane tavuk but baget
  • 1 tane soğan
  • 1 tane domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı muskat
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Soğanı piyazlık doğrayın, sarmısak ve domatesleri rendeleyin.
Bir tencereye yağı, domatesleri ve limon suyunu koyun, salçayı ekleyerek iyice ezin.
Soğan sarımsak ve baharatları ekleyin.
En son olarak tavuk butlarını tencereye koyun ve tavukları bu karışıma iyice bulayın.
Tencerenin kapağını kapatarak buzdolabında 1 saat bu terbiyede bekletin.
En son olarak tavuk butlarını bir fırın tepsisine dizin, çıtır çıtır olana dek kızartın.
İstediğiniz garnitürle servis yapabilirsiniz.