Zeytinyağlı Enginar Tarifi Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Malzemeler

  • 6 tane dondurulmuş veya cam kavanozda muhafaza edilmiş enginar
  • 2 tane havuç
  • 1 ufak paket dondurulmuş bezelye
  • 5 tane arpacık soğan veya yemeklik soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Dereotu
  • 2 limon
  • 6 tane şeker

Yapılışı
Enginarlar yıkanır, 1-2 dakika limonlu suda bırakılır. 
Diğer tarafta ayıklanıp yıkanmış havuç 1-2 dakika haşlandıktan sonra küp küp doğranır. 
Bezelye ile karıştırılır. 
Arpacık soğanlar doğranır ve limonlu sudan çıkarılan enginarlar altı düz bir tencereye konur. 
İçlerine birer arpacık soğan, havuç bezelyeli karışım, birer adet kesmeşeker (arzuya göre herbir enginar için yarım kesmeşeker de olabilir). 
Az tuz ilave edilir. 
Zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu çırpılır ve enginarların üzerine gezdirilerek tamamı tencereye dökülür. 
1 bardak su ilave edilip kapağı hiç açılmadan 20 dakika orta hararetli ateşte pişirilir. 
Enginarlar soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok :