Ev Usulu Lahmacun Tarifi


Ev Usulu Lahmacun Yapımı
Malzemeleri: 

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 4 su bardağı un
Lahmacun İçi:  

  • 200 gram kıyma
  • 2 büyük soğan
  • 2 tane sivri biber
  • 3 tane domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çorba kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber 
  • Yeteri kadar maydanoz

Yapılışı
İlk olarak ılık süte şeker ve mayayı ilave edip kabardıktan sonra un, tuz ve sıvı yağ karışımına katıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmek için ılık su ilavesiyle yoğuruyoruz.
30-35 dakika mayalanmaya bırakın.(isteyen ekmek hamuru kullanabilir)  
İçi için soğan ve biberi ince ince kıyıp tuzla ovun ki diriliklerini kaybetsinler.
Domates ve maydanozu da kıyıp içine ilave edin.
Kıyma, sıvı yağ, salça, tuz ve baharatları ilave edin iyice yoğurun 10 dakika dinlendirin.
Tezgaha un serpip tabak büyüklüğünde açın unlanmış tepsiye tek tek koyup iç harcını üstüne elinizle yayın.
Fırının en yüksek ısı derecesinde 7-8 dakika pişirin ama sürekli kontrol edin.
Yani pembe bir hal alınca çıkarın.
Fırından ilk çıktığında sert oluyor.
Lahmacunları üst üste dizin ve üstlerine bez örtün bu onları yumuşak yapıyor.
Yeşillik ve ayranla servis yapın. 

Hiç yorum yok :