Tarifi Tavuklu Patates Musakkası Nasıl Yapılır Tarifi


Tavuklu Patates Musakkası Tarifi
Malzemeleri
  • 6 tane orta boy patates
  • 250 gram tavuk kuşbaşı
  • 1 tane büyük kuru soğan
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane iri domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı
Tencereye sıvı yağ konur, orta ateşte ısınınca ince doğranmış kuru soğan eklenir, şeffaflaşana kadar kavrulur.
Üzerine kuşbaşı tavuk eti ve ince kıyılmış sarımsak eklenir. Tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra salça ve ince ince doğranmış sivri biber, tuz, rende domates ve karabiber eklenir, birkaç kez çevrilir.
Başka bir tencereye kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış patatesler konur, üzerine hazırlanan tavuklu karışım yayılır, patatesleri geçmeyecek kadar sıcak su eklenir.
Tencerenin kapağı kapalı olarak en az 35 dakika pişirilir. Sonra patatesin kıvamı kontrol edilir, daha pişmesi gerekiyorsa, biraz daha at ieşte tutulur.
Sıcak olarak servise sunulur.

Not: Sarımsak kullanılmadan patlıcan ve kabakla da bu yemek hazırlanabilir.

Hiç yorum yok :